|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
arnie Nivo: Forumski doajen I'm coming in peace now
Registriran(a): 12-02-2011 Lokacija: Zulu time zone Odgovori: 4391 IP: Maskiran
|
Re: Re: Besim Spahiæ, profesor Fakulteta politièkih nauka
citat: statebriga wrote:
imas pravo, nisu ih ostavili na cjedilu, cak su ponudili pomoc, da ih prebace u tursku... tako su od mnogo bogatih porodica uzeli sve sto su imali, smjestili ih na brod i odveli do sarande (albanija) i rekli im da je to turska 
ima i sad mjesto zove se bosnjaci, tamo su se naselili ti nasamareni, koje su osmanlije krenule spasit!
sad na google, pa istrazit pricu
ne moram ja googlat' eto vi ste,
samo sto sam ja citao mnoge knjige i iz generacije u generaciju prepricavanja iz tog vremena,
meni je bas cudno da jedna obrazovana zena kao vi nema pojma o istoriji zemlje u kojoj zivi 
cita i zasniva svoje stvavove na pojedinim virtuelnim enciklopedijama cafirskog nametanja znanja, za koje i tice na grani znaju ko ih kreira i plasira, evo jednu su ugusili skoro, Elhamdulillah,
tacno je da ima bosanskih familija u Albaniji koji su tu, bjezeci od srpske kame, nasli utociste, ali nisu nasamareni (kako tvrdite) vec slobodan izbor jer je teritorija tada bila zasticena od ubica,
da su Osmanlije htjeli nasamariti svoj narod kojeg su pola vijeka stvarali, ostavili bi ih u Bosni sprpskim vozdovima na milost i nemilost,
mnoge familije su otisle i u samu Tursku, gdje su imale nimalo razlicit status od ostalih i koji su do danas razvili svoju egzistenciju na zavidnom nivou i koji znaju da su porijeklom Bosanci i Hercegovci,
nego ja ovdje sticem dojam da vama licno smeta sve sto je istinsko bosansko, pa i tursko, zar danasnja Turska nije ocit i zlatan primjer prosperiteta i odrzivosti gospodarstva, ne samo u regionu vec u svijetu,
ja vas savjetujem da procitate sta, vezano za ovu tematiku i malo vise i dublje zagooglate,
nije sve na onoj prvoj web stranici koju otvorite i za 5 minuta stvorite neki koncept i stav...
|
|
28-03-2012 at 10:07 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Abulafija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-07-2004 Odgovori: 28828 IP: Maskiran
|
citat: arnie wrote:
samo sto sam ja citao mnoge knjige i iz generacije u generaciju prepricavanja iz tog vremena,
meni je bas cudno da jedna obrazovana zena kao vi nema pojma o istoriji zemlje u kojoj zivi 
cita i zasniva svoje stvavove na pojedinim virtuelnim enciklopedijama cafirskog nametanja znanja, za koje i tice na grani znaju ko ih kreira i plasira, evo jednu su ugusili skoro, Elhamdulillah,
tacno je da ima bosanskih familija u Albaniji koji su tu, bjezeci od srpske kame, nasli utociste, ali nisu nasamareni (kako tvrdite) vec slobodan izbor jer je teritorija tada bila zasticena od ubica,
da su Osmanlije htjeli nasamariti svoj narod kojeg su pola vijeka stvarali, ostavili bi ih u Bosni sprpskim vozdovima na milost i nemilost,
mnoge familije su otisle i u samu Tursku, gdje su imale nimalo razlicit status od ostalih i koji su do danas razvili svoju egzistenciju na zavidnom nivou i koji znaju da su porijeklom Bosanci i Hercegovci,
nego ja ovdje sticem dojam da vama licno smeta sve sto je istinsko bosansko, pa i tursko, zar danasnja Turska nije ocit i zlatan primjer prosperiteta i odrzivosti gospodarstva, ne samo u regionu vec u svijetu,
ja vas savjetujem da procitate sta, vezano za ovu tematiku i malo vise i dublje zagooglate,
nije sve na onoj prvoj web stranici koju otvorite i za 5 minuta stvorite neki koncept i stav... 
Pa daj nam ti malo naslove "literatura" koje ti tabiris kroz godine, pa da se i mi cafirskih enciklopedija rijesimo?
|
|
28-03-2012 at 10:09 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Tiburon Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 22-08-2006 Lokacija: Sweet home Tz Odgovori: 2033 IP: Maskiran
|
citat: arnie wrote:
Koje srpske kame, i koje ubice, o cemu ti pricas? Bosna je nakon Berlinskog kongresa data na upravu Austrougarskoj Monarhiji, a ne Kraljevini Srbiji. The only way to get rid of a temptation, is to yield to it..
|
|
28-03-2012 at 10:23 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
rainbow Nivo: Forumski vuk :2h :2h :2h
Registriran(a): 21-04-2009 Odgovori: 543 IP: Maskiran
|
Re: Besim Spahiæ, profesor Fakulteta politièkih nauka
citat: statebriga wrote:
da li se zaista radi o milion ljudi, ili su u strahu bile velike oci? ne kontriram, ne provociram, samo mi je sama recenica koju postovani drug rainbow napisa, malo kontradiktorna sama sebi. "milion" u istoj recenici sa "veliki gradovi imali nekoliko hiljada", i mnogo manje stanovnika... kako znamo da se zaista radi o milion i da nisu i ti podaci samo jos jedna od mnogih krivotvorenih prica vatikanske klike? mozda samo hvalisanje?
ili podaci dolaze od prezivjelih? iz nekih validnih zapisa? mislim, tada, nije bilo bas ono pa icmp, identifikacija, i to?
Podaci dolaze od zapadnih izvora bliskih Vatikanu pa prema tome cifra moze biti deset puta veca,kao sto rece drugarica Shiva 10 000 000.
Inace o ovom se suti i mnogi historicari postavljaju pitanje zasto se suti?
I ne znam zasto te cudi ta cifra,pa samo u Spaniji su inkvizitori pobili ogroman broj muslimana i jevreja a ostatak pokrstili.Pa inkvizicija je istrijebila citave narode u latinskoj americi ...
[Edited by rainbow on 28-03-2012 at 11:53 GMT]
|
|
28-03-2012 at 11:44 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|