|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
yugi Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 20-12-2006 Lokacija: NORVEŠKA Odgovori: 35281 IP: Maskiran
|
Vehabije u Tuzli
Predavanje u Hotelu Tuzla
Grupa Tuzlaka poruèila vehabijama: Mi nismo vaši taoci
Nusret Imamoviæ, voða vehabijskog pokreta iz Gornje Maoèe i Bilal Bosniæ sinoæ su u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla prisutnim gostima održali predavanje o savršenstvu šerijata i pogubnosti demokratije.
Piše: D. Brkiæ
Grupa Tuzlaka poruèila vehabijama: Mi nismo vaši taoci
Prisutnima se najprije obratio Nusret ef. Imamoviæ, voða vehabijske zajednice iz Gornje Maoèe, koji je u višesatnom govoru govorio o prednostima šerijata i nedostacima demokratije. Nakon Imamoviæa, rijeè je uzeo Bilal Bosniæ, voða vehabijske zajednice iz Bužima.
"Cilj tribine je da u društvu u kojem je sve više anomalija i poremeæaja, muslimanima ponudimo rješenje, alternativu koja je ispravna", rekao je glasnogovornik Udruženja Riznice dobra Senad Hukiæ.
Nakon što je u medijima objavljena vijest o organizaciji javne tribine, oformljena je Facebook grupa: "Mi nismo vaši taoci, ovo je naša država". Neposredno pred poèetak javne tribine ispred Hotela Tuzla okupila se manja grupa mladih ljudi koji su transparentom "Mi nismo vaši taoci" izrazili negodovanje zbog vehabijskog skupa u Hotelu Tuzla.
<br /><br /><br /><br />
|
|
26-02-2013 at 14:56 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
primus inter pares Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 31-01-2008 Odgovori: 20460 IP: Maskiran
|
Re: Vehabije u Tuzli
ma ja ba nek su ova braæa mumini nosioci mira dijaloga i suživota með ljudima,narodima i narodnostima...
pitanje, ko bi živio pod njihovom vlašæu?
ko bi dao njima djecu na školovanje?
ko bi se povinovo njihovim zakonima
a nije da oni ne bi nametnuli svoje svima,samo da mogu!
jebiga jebali bi veceras kup i klasiko,nema tv-a,nema alkohola,nema stosta..
šejtanska posla...njihova prièa i dijalog,hvala ali ne hvala,daleko im kuèa...
i ne pricam ovdje o njihovim pravima i ljudskim slobodoama,imaju oni njih itekako,i tribine drze,da je po njihovom,njonju bi mi sada ovde ovako pisali!
i da se nisi usudio arnie optuzit me za islamofobiju...prvo se ti povinuj njihovim zakonima,pa onda meni palamudi!!!
|
|
26-02-2013 at 15:12 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
yugi Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 20-12-2006 Lokacija: NORVEŠKA Odgovori: 35281 IP: Maskiran
|
Re: Re: Vehabije u Tuzli
citat: primus inter pares wrote:
ma ja ba nek su ova braæa mumini nosioci mira dijaloga i suživota með ljudima,narodima i narodnostima...
pitanje, ko bi živio pod njihovom vlašæu?
ko bi dao njima djecu na školovanje?
ko bi se povinovo njihovim zakonima
a nije da oni ne bi nametnuli svoje svima,samo da mogu!
jebiga jebali bi veceras kup i klasiko,nema tv-a,nema alkohola,nema stosta..
šejtanska posla...njihova prièa i dijalog,hvala ali ne hvala,daleko im kuèa...
i ne pricam ovdje o njihovim pravima i ljudskim slobodoama,imaju oni njih itekako,i tribine drze,da je po njihovom,njonju bi mi sada ovde ovako pisali!
i da se nisi usudio arnie optuzit me za islamofobiju...prvo se ti povinuj njihovim zakonima,pa onda meni palamudi!!!
Nije stvar primke njihovih stavova sa kojima se ja i ti možemo i ne moramo slagati nego je po meni stvar u tome da se neko ibreti što se eto ta tribina uopšte održala u Tuzli!
<br /><br /><br /><br />
|
|
26-02-2013 at 15:13 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|