|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
yugi Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 20-12-2006 Lokacija: NORVEŠKA Odgovori: 35281 IP: Maskiran
|
Re: Re: Vehabije u Tuzli
citat: VV Cephei A wrote:
Hehe, po ko zna koji put na vidjelo izlazi lažna slika multikulturalnosti i tolerancije u Tuzli. Odnosno, tolerantni smo sve do trenutka kad neko poène misliti drukèije od nas. Tad postajemo fašisti koji bi zabranjivali i u zatvor odvodili samo zato što neko prièa ono što ne bi smio. 
Doduše, to je sluèaj s cijelim društvom. Kad kršæani prave skupove, prièaju o neèemu šta je za njih dobro ili loše, to je ok i to je u službi multikulturalnosti, tolerancije i drugih vrijednosti demokratskog i sekularnog (a-haa) društva. Kad to rade muslimani, onda je problem. Jer su teroristi, jer bi uvodili Šerijat, napadali ljude, ovo, ono.
I još se okupljaju pred hotelom... Sloboda govora na bosanski naèin.
Dakle i ti spadaš u nepoštene Bošnjake
Kad je u pitanju svojevrsni osjeæaj nelagode ja imam razumjevanje za to jer kao što je veæ napisano,mnogi od tih vehabija ili selefija kako god, poèesto imaju rigidne stavove što svakako stvara osjeæaj nelagode ali upravo ovakvi skupovi koji proteknu u "redu i miru" ponajbolje doprinose razbijanju te nelagode.
Što se pak tièe tolerantnosti o kojoj govoriš naravno da je ovo najplastièniji primjer kako smo mi eto za toleranciju ali samo u sluèajevima kad to nama godi
<br /><br /><br /><br />
|
|
26-02-2013 at 19:08 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
VV Cephei A Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Re: Vehabije u Tuzli
Volio bih vidjet proteste protiv politièke "elite", za promjenu. Sve ostalo je mlaæenje prazne slame (ukljuèujuæi i "konferenciju" o pogubnosti Demokratije i proteste ispred hotela). 
Mene samo zanima šta je ova ekipa kontala postiæ, uvest Šerijat u Bosnu? Pa èak i da su svi bosanski muslimani za Šerijat (a ogromna veæina su protiv tog), opet ga ne bi mogli uvest jer islam zabranjuje nametanje bilo èega nekom drugom, a pošto muslimani ovdje ne predstavljaju ni natpoloviènu veæinu, od tog svakako ne bi bilo ništa. Mislim, Saudijska Arabija, država u kojoj su smještene Mekka i Medina nije ureðena po Šerijatu u pravom smislu rijeèi, a ovi kraljevi ovdje prièaju i pogubnosti Demokratije. I to sve u vremenu kad je Ummet u žešæim g***ima. Tugo moja...
Al' eto, dobro doðe neokomunistima, stvara im tegobe bilo kakav vid okupljanja muslimana. 
@Yugi: Uvijek. Šta si drugo oèekiv'o od rigidnog nacionaliste, fašiste, mrzitelja drugog i drugaèijeg, a vjerujem da mi uskoro slijedi i etiketa islamiste? 
[Edited by VV Cephei A on 26-02-2013 at 19:13 GMT]
|
|
26-02-2013 at 19:12 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
yugi Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 20-12-2006 Lokacija: NORVEŠKA Odgovori: 35281 IP: Maskiran
|
Re: Re: Vehabije u Tuzli
citat: VV Cephei A wrote:
Volio bih vidjet proteste protiv politièke "elite", za promjenu. Sve ostalo je mlaæenje prazne slame (ukljuèujuæi i "konferenciju" o pogubnosti Demokratije i proteste ispred hotela). 
Mene samo zanima šta je ova ekipa kontala postiæ, uvest Šerijat u Bosnu? Pa èak i da su svi bosanski muslimani za Šerijat (a ogromna veæina su protiv tog), opet ga ne bi mogli uvest jer islam zabranjuje nametanje bilo èega nekom drugom, a pošto muslimani ovdje ne predstavljaju ni natpoloviènu veæinu, od tog svakako ne bi bilo ništa. Mislim, Saudijska Arabija, država u kojoj su smještene Mekka i Medina nije ureðena po Šerijatu u pravom smislu rijeèi, a ovi kraljevi ovdje prièaju i pogubnosti Demokratije. I to sve u vremenu kad je Ummet u žešæim g***ima. Tugo moja...
Al' eto, dobro doðe neokomunistima, stvara im tegobe bilo kakav vid okupljanja muslimana. 
@Yugi: Uvijek. Šta si drugo oèekiv'o od rigidnog nacionaliste, fašiste, mrzitelja drugog i drugaèijeg, a vjerujem da mi uskoro slijedi i etiketa islamiste? 
Odavno si ti meni sumnjiv Podsjeti me ovo na Hamleta u Mrduši...kad jedan hairlija veli-ma sumnjiv je meni taj Hamlet prièa se da je on za vrijeme rata saraðivo sa èetnicima
<br /><br /><br /><br />
|
|
26-02-2013 at 19:19 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
|
Ma šuhva (sumnja, za ove školovane u modernim, sekularnim školama) je zeznuta stvar.
|
|
26-02-2013 at 19:22 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
|
Ma ko æe bona ukinut kvazi-demokratiju u BiH, šta ste paranoièni toliko?
I, btw, Demokratija je daleko od savršenog društvenog ureðenja. Ne kažem da je Šerijat bolji, samo mi se èini da neki Demokratiju smatraju vrhuncem civilizacijskog dostignuæa kad je društveno ureðenje u pitanju.
|
|
26-02-2013 at 19:36 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|