|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
hurija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-03-2004 Lokacija: tuzla Odgovori: 15602 IP: Maskiran
|
Re: Re: Vehabije u Tuzli
citat: soraya wrote:
a ko je obezbjedjivao? policija?...baš mi je èudno da je stepen obezbjedjena bio tako veliki ,obzirom da se radi o mirnim i nimalo ratobornim ljudima,koji samo ljubav,mir i zajedništvo propagiraju.... i niko mi ne odgovori na pitanje što u hotelu? vehabije nisu nimalo balagonaklone takvim mjestima....
Ako pitaš mene, da, policija je obezbjeðivala. Odgovor na tvoju konstataciju nemam, al' pretpostavljam da je razlog animozitet jednih prema drugima, s razlogom ili bez (u to ne ulazim, to je stav svakog od nas ponaosob). Ne znam ti reæi ni zašto u hotelu, niti mi je palo na pamet da razmišljam zašto, nego sam se više bavila mišlju kako da kraæim putem doðem do cilja 
Rekoh ja veæ ranije, nisam se osjeæala ugodno.
|
|
26-02-2013 at 18:42 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
borbeni Nivo: Forumski doajen ko je dir'o djeda mraza
Registriran(a): 31-01-2009 Lokacija: dunjaluk Odgovori: 8575 IP: Maskiran
|
Re: Vehabije u Tuzli
citat: hurija wrote:
Ako pitaš mene, da, policija je obezbjeðivala. Odgovor na tvoju konstataciju nemam, al' pretpostavljam da je razlog animozitet jednih prema drugima, s razlogom ili bez (u to ne ulazim, to je stav svakog od nas ponaosob). Ne znam ti reæi ni zašto u hotelu, niti mi je palo na pamet da razmišljam zašto, nego sam se više bavila mišlju kako da kraæim putem doðem do cilja 
ja koliko se sjeæam, bili su neki protesti ispred hotela. možda su u policiji mislili da bi oni mogli nešto napraviti, pa ljudi došli da zaštite posjetioce uredno najavljene tribine.
svako ko ima nešto da iznese, da podijeli svoje razmišljanje i da da objašnjenje javnosti, može slobodno da organizuje tribinu 
ah da, i da poziva na bojkot bilo èega. kao što se nekada poziva na bojkot razularenog proslavljanja bajrama i sl.
[Edited by borbeni on 26-02-2013 at 18:50 GMT]
|
|
26-02-2013 at 18:48 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
soraya Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 01-03-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 30666 IP: Maskiran
|
citat: hurija wrote:
a ja koliko shvatih da je grupa prosvjednika protiv vehabijske tribine bila ispred hotela,a ne u hotelu...pa mi èudno za taj animozitet
btw,nadam se da te graðani prosvjednici,komunjare,multietniÆari i sl. nisu kamenovali onako suFtilno kako oni to samo znaju
|
|
26-02-2013 at 18:51 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
VV Cephei A Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Re: Vehabije u Tuzli
Hehe, po ko zna koji put na vidjelo izlazi lažna slika multikulturalnosti i tolerancije u Tuzli. Odnosno, tolerantni smo sve do trenutka kad neko poène misliti drukèije od nas. Tad postajemo fašisti koji bi zabranjivali i u zatvor odvodili samo zato što neko prièa ono što ne bi smio. 
Doduše, to je sluèaj s cijelim društvom. Kad kršæani prave skupove, prièaju o neèemu šta je za njih dobro ili loše, to je ok i to je u službi multikulturalnosti, tolerancije i drugih vrijednosti demokratskog i sekularnog (a-haa) društva. Kad to rade muslimani, onda je problem. Jer su teroristi, jer bi uvodili Šerijat, napadali ljude, ovo, ono.
I još se okupljaju pred hotelom... Sloboda govora na bosanski naèin.
[Edited by VV Cephei A on 26-02-2013 at 18:55 GMT]
|
|
26-02-2013 at 18:55 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
hurija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-03-2004 Lokacija: tuzla Odgovori: 15602 IP: Maskiran
|
citat: borbeni wrote:
ja koliko se sjeæam, bili su neki protesti ispred hotela. možda su u policiji mislili da bi oni mogli nešto napraviti, pa ljudi došli da zaštite posjetioce uredno najavljene tribine.
svako ko ima nešto da iznese, da podijeli svoje razmišljanje i da da objašnjenje javnosti, može slobodno da organizuje tribinu 
ah da, i da poziva na bojkot bilo èega. kao što se nekada poziva na bojkot razularenog proslavljanja bajrama i sl.
[Edited by borbeni on 26-02-2013 at 18:50 GMT]
Ja nisam vidjela te koji protestvuju, a bila sam gore u 19,00. Jesam vidjela kako se okupljaju uèesnici tribine, jesam vidjela zbrku na parkingu i auta na kojima su bila imena okolnih sela sa opštine Kalesija, autobus, auto TVRS (parkirano do mog auta), jesam vidjela puno policije, ali nisam vidjela ništa što bi upuæivalo da bi se moglo nešto desiti. Osim što mi je bilo upuæeno par podozrivih pogleda zbog cigarete
|
|
26-02-2013 at 18:58 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|