Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Vehabije u Tuzli
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
mustajbeg
Nivo: Forumski doajen
Bosnjak koji mrzi cetnike

Registriran(a): 15-10-2010
Odgovori: 1379
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Vehabije u Tuzli

citat:
hurija wrote:

Lijepo s tvoje strane, a i s njegove što ti dobro želi. Ja imam prilièno èesta susretanja sa ljudima koji na taj naèin prakticiraju vjeru, neka iskustva su dobra, ali ima i ružnih. Vjerujem da ih ima svakakvih, kao uostalom, i meðu "obiènim" ljudima.

26-02-2013 at 18:13 | Ukljuèi u odgovor
fijubriju
sanjar lutalica

Registriran(a): 21-12-2004
Odgovori: 28091

citat:
mustajbeg wrote:

I Naser Oric imao je bradu,jarane nemozes povlacit' paralelu,Bin Laden i regularna formacija Armije BiH.

Naser nema nikakve veze sa njima .Al' nikakve bas . Jedino ta brada koja nije ni blizu ove. A Nasera sam licno upoznao i znam sta pricam
26-02-2013 at 18:16 | Ukljuèi u odgovor
mustajbeg
Bosnjak koji mrzi cetnike

Registriran(a): 15-10-2010
Odgovori: 1379

citat:
fijubriju wrote:

Naser nema nikakve veze sa njima .Al' nikakve bas . Jedino ta brada koja nije ni blizu ove. A Nasera sam licno upoznao i znam sta pricam

Nema Naser,ima brada,nadam se da kontas.
NaserA znam i ja, i vise od toga...
26-02-2013 at 18:20 | Ukljuèi u odgovor
borbeni
ko je dir'o djeda mraza

Registriran(a): 31-01-2009
Odgovori: 8575

citat:
fijubriju wrote:

Meni prvom na njihov pomen padaju na pamet ove slike . Naravno, ne pada mi na pamet da ih izjednacavam sa cetnicima al' stavi se u kozu nekoga ko nije Bosnjak

nažalost drug, žrtve smo propagandi razne vrste. pitaj amerikance šta misle o komunizmu, pa povuci paralelu sa onim šta ti o tome misliš. vjerujem da je razlika sigurno velika.

postoji velika sklonost suda samo preko onog što nam mediji serviraju, bez da se sami uvjerimo u neke stvari. pa do juèe sam mislio da je amerika pobijedila u vijetnamu
26-02-2013 at 18:25 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

citat:
hurija wrote:

zbog velikog obezbjeðenja, valjda nelagoda od neobjašnjivog išèekivanja.
šta ti misliš?

a ko je obezbjedjivao? policija?...baš mi je èudno da je stepen obezbjedjena bio tako veliki ,obzirom da se radi o mirnim i nimalo ratobornim ljudima,koji samo ljubav,mir i zajedništvo propagiraju.... i niko mi ne odgovori na pitanje što u hotelu? vehabije nisu nimalo balagonaklone takvim mjestima....
26-02-2013 at 18:28 | Ukljuèi u odgovor
hurija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-03-2004
Odgovori: 15602

citat:
soraya wrote:

a ko je obezbjedjivao? policija?...baš mi je èudno da je stepen obezbjedjena bio tako veliki ,obzirom da se radi o mirnim i nimalo ratobornim ljudima,koji samo ljubav,mir i zajedništvo propagiraju.... i niko mi ne odgovori na pitanje što u hotelu? vehabije nisu nimalo balagonaklone takvim mjestima....

Ako pitaš mene, da, policija je obezbjeðivala. Odgovor na tvoju konstataciju nemam, al' pretpostavljam da je razlog animozitet jednih prema drugima, s razlogom ili bez (u to ne ulazim, to je stav svakog od nas ponaosob). Ne znam ti reæi ni zašto u hotelu, niti mi je palo na pamet da razmišljam zašto, nego sam se više bavila mišlju kako da kraæim putem doðem do cilja
Rekoh ja veæ ranije, nisam se osjeæala ugodno.
26-02-2013 at 18:42 | Ukljuèi u odgovor
borbeni
ko je dir'o djeda mraza

Registriran(a): 31-01-2009
Odgovori: 8575

icon Re: Vehabije u Tuzli

citat:
hurija wrote:

Ako pitaš mene, da, policija je obezbjeðivala. Odgovor na tvoju konstataciju nemam, al' pretpostavljam da je razlog animozitet jednih prema drugima, s razlogom ili bez (u to ne ulazim, to je stav svakog od nas ponaosob). Ne znam ti reæi ni zašto u hotelu, niti mi je palo na pamet da razmišljam zašto, nego sam se više bavila mišlju kako da kraæim putem doðem do cilja

ja koliko se sjeæam, bili su neki protesti ispred hotela. možda su u policiji mislili da bi oni mogli nešto napraviti, pa ljudi došli da zaštite posjetioce uredno najavljene tribine.

svako ko ima nešto da iznese, da podijeli svoje razmišljanje i da da objašnjenje javnosti, može slobodno da organizuje tribinu

ah da, i da poziva na bojkot bilo èega. kao što se nekada poziva na bojkot razularenog proslavljanja bajrama i sl.

[Edited by borbeni on 26-02-2013 at 18:50 GMT]
26-02-2013 at 18:48 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

citat:
hurija wrote:

a ja koliko shvatih da je grupa prosvjednika protiv vehabijske tribine bila ispred hotela,a ne u hotelu...pa mi èudno za taj animozitet
btw,nadam se da te graðani prosvjednici,komunjare,multietniÆari i sl. nisu kamenovali onako suFtilno kako oni to samo znaju
26-02-2013 at 18:51 | Ukljuèi u odgovor
VV Cephei A
Nivo: Guest

icon Re: Vehabije u Tuzli

Hehe, po ko zna koji put na vidjelo izlazi lažna slika multikulturalnosti i tolerancije u Tuzli. Odnosno, tolerantni smo sve do trenutka kad neko poène misliti drukèije od nas. Tad postajemo fašisti koji bi zabranjivali i u zatvor odvodili samo zato što neko prièa ono što ne bi smio.

Doduše, to je sluèaj s cijelim društvom. Kad kršæani prave skupove, prièaju o neèemu šta je za njih dobro ili loše, to je ok i to je u službi multikulturalnosti, tolerancije i drugih vrijednosti demokratskog i sekularnog (a-haa) društva. Kad to rade muslimani, onda je problem. Jer su teroristi, jer bi uvodili Šerijat, napadali ljude, ovo, ono.

I još se okupljaju pred hotelom... Sloboda govora na bosanski naèin.

[Edited by VV Cephei A on 26-02-2013 at 18:55 GMT]

26-02-2013 at 18:55 | Ukljuèi u odgovor
hurija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-03-2004
Odgovori: 15602

citat:
borbeni wrote:

ja koliko se sjeæam, bili su neki protesti ispred hotela. možda su u policiji mislili da bi oni mogli nešto napraviti, pa ljudi došli da zaštite posjetioce uredno najavljene tribine.

svako ko ima nešto da iznese, da podijeli svoje razmišljanje i da da objašnjenje javnosti, može slobodno da organizuje tribinu

ah da, i da poziva na bojkot bilo èega. kao što se nekada poziva na bojkot razularenog proslavljanja bajrama i sl.

[Edited by borbeni on 26-02-2013 at 18:50 GMT]

Ja nisam vidjela te koji protestvuju, a bila sam gore u 19,00. Jesam vidjela kako se okupljaju uèesnici tribine, jesam vidjela zbrku na parkingu i auta na kojima su bila imena okolnih sela sa opštine Kalesija, autobus, auto TVRS (parkirano do mog auta), jesam vidjela puno policije, ali nisam vidjela ništa što bi upuæivalo da bi se moglo nešto desiti. Osim što mi je bilo upuæeno par podozrivih pogleda zbog cigarete
26-02-2013 at 18:58 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 21
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: cole, ELVIS, izgradnja stanova, lela, san, slobodan dan, Smucko2, suco, tuzla 77
FORUM : Politika : Vehabije u Tuzli New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... Last Page >>

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net