Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Vehabije u Tuzli
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
soraya
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Vehabije u Tuzli

citat:
cupo wrote:

Takvog pozivanja nije bilo sinoc na tribini. Tek da se zna.

A za Fatmirovu izjavu o genocidu se slazem, grozno je ono bilo za procitati.

znam da nije bilo sinoæ na tribini ,ali je bilo milion puta do sada...neæemo valjda zatvarati oèi pred oèiglednim nacizmom i fašizmom? Ako to kažem za Kaèavendu i njegov gang,onda to isto važi za gang koji je iz "našeg sokaka"...
26-02-2013 at 16:10 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828

citat:
yugi wrote:

Nešto baš kontam šta bi bilo da se našao neko da napiše transparent tipa mi nismo taoci Kaèavende!?Ili nešto rigidnije tipa-ne želimo SPC u Tuzli dok je Kaèavenda na njenom èelu
Sad æe naravno dušebrižnici o kojima nešto reèe i Aida da izvlaèe iz konteksta kojekakve stavove,dovode vehabizam u korelaciju sa Barèiæem etc etc jer za Boga miloga neko se drznuo da u "njihovoj"Tuzli organizuje tribinu vehabija!!!!
Shabane,ne znam za te navode o ovim hairlijama ali pod pretpostavkom i da su taène one su za mene efemerna stvar u ovoj prièi.Tvoja ubjeðenja i mišljenje o vehabijama su mi jako dobro poznati ali izuzetno cijenim tvoj stav koji ide u pravcu izražavanja slobode mišljenja a koji si artikulisao na jedan po meni ok naèin u svom postu

Neka te s tim Pravoslavofobnim izjavama

By d putic, ima ova tema na religiji, haman vec odavno
26-02-2013 at 16:14 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

citat:
Aidatuzla wrote:

ne skontah ja dobro.. vehabije su sinoc o tome pricale? kakvo ubijanje su oni spominjali

pa edukuj se malo Aida...zašto da se zadržavamo samo na sinoænoj tribini ako i ti i ja znamo u èemu se sastoji njihova ideologija,tracionalizam,kako je ušla u BIH i èemu vodi...ustvari ja odlièno znam i nikada ne zatvaram oèi na bilo koji oblik fašizma...
26-02-2013 at 16:14 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024

citat:
soraya wrote:

je li te iko is te škole prozivao zbog tvoje nacionalne pripadnosti? je li ti iko zabranio da udješ u tu školu ? jeli te iko fizièki maltretirao kada si bio u toj školi?
Nije.
Je li ijedan prosvetni radnik te škole pozivao na ubijanje drugih koji nisu katolici i Hrvati?Nije.
A vidiš Èupo mene masa tvojih kolega na ovom forumu pljuje ,napada,vrijeða i prijeti mi zbog toga što se izjašnjavam kao Bosanka,gradjanin države BIH ,a ti šutiš...i ko onda spominje duple aršine?

Ja sam govorio o onome sto si ti iznosila ovdje na forumu i sto nije bilo istina. Moj stav o KSC-u dobro znas i ja ga ne mijenjam!
Protiv njenog postojanja nemam nista, ali imam protiv onoga sto sam naveo svidjalo se to tebi ili ne. Duple arsine ne tolerisem nicije.

"Moje" kolege sa foruma su i tvoje kolege.

Sto se tice branjenja, za ovo godina ste me mogli svi upoznati na forumu. Ja se ne mijesam u tudje rasprave, ne drzim niciju stranu i to ce tako i ostati. Kad si ti konkretno u pitanju, i kad me vec pitas, evo bas neki dan sam licno zamolio da se obrisu uvredljivi postovi koji su na politici upuceni tebi. I to cu uraditi za svakoga bez obzira sto se ne slazem u misljenju.
26-02-2013 at 16:15 | Ukljuèi u odgovor
mustajbeg
Bosnjak koji mrzi cetnike

Registriran(a): 15-10-2010
Odgovori: 1379

citat:
soraya wrote:

znam da nije bilo sinoæ na tribini ,ali je bilo milion puta do sada...neæemo valjda zatvarati oèi pred oèiglednim nacizmom i fašizmom? Ako to kažem za Kaèavendu i njegov gang,onda to isto važi za gang koji je iz "našeg sokaka"...

Halo,stani,malo...
Kacevenda ima armiju cetnika,90 srba podrzava Kacevendu,o cemu ti to?!Tuzla smrdi od cetnika!
Nemoj da mi neko pametuje,veceg zla od spc-e nema,od zlocina,genocida,otimanja tudjeg,i gradnje crkvetina na privatnom.
26-02-2013 at 16:16 | Ukljuèi u odgovor
yugi

Registriran(a): 20-12-2006
Odgovori: 35281

citat:
Abulafija wrote:

Neka te s tim Pravoslavofobnim izjavama

By d putic, ima ova tema na religiji, haman vec odavno

Moram ba malo Ma nije mi namjera bila da se "suštinski" bavimo vehabizmom veæ jednostavno da kroz ovaj primjer pokušam ukazati na svojevrsno licemjerstvo javnosti tj dvostruke standarde o kojima i cupo nešto napisa. 

<br /><br /><br /><br />

26-02-2013 at 16:18 | Ukljuèi u odgovor
cupo

citat:
soraya wrote:

Sasvim sam lijepo pojasnio u svom prvom postu na ovu temu. Procitaj. Prvo krenimo od sebe, svog misljenja, pa onda hajmo dalje.
26-02-2013 at 16:18 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828

citat:
yugi wrote:

Moram ba malo Ma nije mi namjera bila da se "suštinski" bavimo vehabizmom veæ jednostavno da kroz ovaj primjer pokušam ukazati na svojevrsno licemjerstvo javnosti tj dvostruke standarde o kojima i cupo nešto napisa.

Neka, neka, samo nemojte po betonu hladnom sjedit....
26-02-2013 at 16:19 | Ukljuèi u odgovor
cupo

citat:
yugi wrote:

Nešto baš kontam šta bi bilo da se našao neko da napiše transparent tipa mi nismo taoci Kaèavende!?Ili nešto rigidnije tipa-ne želimo SPC u Tuzli dok je Kaèavenda na njenom èelu

Jedna od djevojaka koja je proestvovala protiv vehabija mi je rekla "Pa niko ni ne zna da ja Kacevenda bio". Ma molim lijepo. Gle cuda, a svi znaju za vehabije. Kacavenda je cool i in shuti i trpi, a za ovo hajmo protestovat. Ne ide to tako nazalost. Hajmo se ogradjivat od svega sto nije dobro za nase drustvo, a ne selektivno, kako kome odgovara.
26-02-2013 at 16:21 | Ukljuèi u odgovor
hanumicag
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 30-10-2012
Odgovori: 296

citat:
cupo wrote:

A sto se ne digne hampa kad Kacavenda dolazi u Tuzlu? Svi jel tako znamo o liku i djelu pomenutog. Bio je u petak na Svetosavskoj akademiji u Pozoristu i citav dan je bio blokiran parking radi njega.

Ako hocemo takvu multikulturu i slobodu govora onda bujrum svakome.

Slažem se s ovim prijedlogom samo to ne znaèi da nema mjesta kritici onom s èim se ne slažemo.

Moje lièno mišljenje je da je šerijat izuzetno pravedan zakon, ali je problem u zloupotrebi i tumaèenju šerijata od strane onih kao što su ovi samoproglašeni šejhovi. Uz to propovijedaju jedno, a sami se ne drže islamskih naèela i okorišæuju se neinformisanošæu i nedovoljnom upuæenošæu onih koji ih prate. Tekfire sve, i nemuslimane i muslimane koji ne tumaèe islam kao oni i koji ne priznaju raspirivaèe mržnje prema nemuslimanima. Njih nije briga što razjedinjuju muslimane (nas u Bosni, u dijaspori, u Sandžaku, Crnoj Gori,i ostale). Sve što njih zanima je propagiranje tvrdokornih ideja i markiranje svih koji se ne slažu s njhovom uèenjem kjafirima I prozivanje svega što nije po njihovom novotarijama.

26-02-2013 at 16:23 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 14
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: cole, ELVIS, izgradnja stanova, lela, san, slobodan dan, Smucko2, suco, tuzla 77
FORUM : Politika : Vehabije u Tuzli New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... Last Page >>

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net