Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Vehabije u Tuzli
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
daleko
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 28-11-2009
Odgovori: 328
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Vehabije u Tuzli

citat:
MelMel wrote:
Interesantan clanak za sve one koji zele da kritikuju sve ono sto se kosi sa zdravim razumom. Naravno, moje misljenje. Nekom drugom je mozda ono za sta se Vehabije zalazu zapravo zdrav razum.

Naravno, svako svoje zna, sva sreca pa je demokratija - pa nam je dozvoljeno iznijeti svoje misljenje.

http://www.e-novine.com/stav/80304-Dubina-septike-jame.html

Za mene najjaèa reèenica u tekstu tj. podatak za koji nisam znao, a kosi se sa zdravim razumom je da je u Srbiji ustavom legalizovano djelovanje neonacistièkih organizacija .
Jesil' na to mislila pod "košenjem sa zdravim razumom"?

Ovo sve ostalo je bla bla naprðivanje o vehabijama.
Jednom su se oni (èetalji) o mlijeko opekli pa sad i u jogurt duvaju
16-03-2013 at 20:29 | Ukljuèi u odgovor
daleko
Registriran(a): 28-11-2009
Odgovori: 328

icon Re: Vehabije u Tuzli

"Simpatièno" mi je bilo i tvrdnja one Èe Gevara djevojke što su joj lafo prijetili da æe, citiram: "Poklati nju i njenu porodicu" .
Duša raskopuša, ali ona se eto nije prepala, došla je na proteste i bla bla (opet kažem).
Oni su benigni tumor u odnosu na sve ove ove ostale. Zašto?
Evo tebi jedno pitanje,
proèitaš ovaj tekst, pa onda slušaš izvještaje i vijesti skoro svakodnevno o teoristièkim prijetnjama, vehabijama i bosanskoj bijeloj Al Kaidi, BH kampovima za obuku terorista, prijetnjama istih po okruženje itd. a koje slušamo uglavnom od ovim istoènih susjeda, malo manje od zapadnih i to unazad sigurno 15-20 godina. Jel zaista smatraš da ukoliko je išta od ovog pobrojanog istina da bi iko na ovom dunjaluku te ljude mogao sprijeèiti da ne naprave neko zlo u npr. Srbiji za proteklih 18 godina, odnosno da istraju u namjerama za koje ih optužuju raznorazne obavještajne agencije i persone tipa Dževada, Milorada, Trifunoviæa, PTPC, BN itd? Ja se ne mogu sjetiti niti jednog "zla" od rata na ovamo u Srbiji da su ga poèinili propadnici Selefijskog ili Vehabijskog pokreta, kako ih se naziva.

A hoæeš li da prièamo o zlu kojeg su poèinile od rata na ovamo organizacije koje su, kako u tekstu stoji, ustavom legalizovane i osveštane?

Iz tog razloga je ono "naprðivanje" o vehabijama i zato kažem da su oni faking benigni poredeæi ih sa ovim miševima.

16-03-2013 at 21:13 | Ukljuèi u odgovor
andjela
Nivo: Forumski doajen
Ljubav se zove imenom mojim!!

Registriran(a): 27-01-2004
Odgovori: 13230

icon Re: Vehabije u Tuzli

Evo posvadjale se vehabije iz Beèa

19-03-2013 at 09:28 | Ukljuèi u odgovor
hanumicag
Registriran(a): 30-10-2012
Odgovori: 296

icon Re: Re: Vehabije u Tuzli

citat:
andjela wrote:
Evo posvadjale se vehabije iz Beèa

Ja æu se na ovo osvrnuti malo s religijskog, a malo sa Kur’anskog stanovišta i nadam se da mi forumaši neæe zamjeriti zbog tog.

Ovi šejhovi u sve sami o sebi rekli. Svaka èast pojedinim, ali veæina ih ne zna ni pravilno govoriti. Kada je u pitanju sadržaj ovih govora, premda ne toliko na ovom videu gdje uglavnom Nedžad Balkan ili ebu Muhammed tekfiri, svako ko imalo poznaje islam mora biti u šoku (inaèe, oni i jedni i drugi muslimane tekfire, a što je dozvoljeno samo ulemi da bi se izbjegla zloupotreba i zbog golema grijeha koji može sebi nanijeti onaj koji drugog nepravedno zove kjafirom, a ovaj to nije). U Buharijinom sahihu (6104) i Muslimovom sahihu (60) je zabilježeno da Abdullah ibn Omer r.a. prenosi od Poslanika s.a.v.s da je rekao:”Ako èovjek nazove svoga
brata da je kjafir, vratit æe se na jednog od njih.”

Najtužnije je što su i jedni i drugi koje smo èuli ubijeðeni da su na Allahovom putu i da slijede sunnet (put i ponašanje Allahovog Poslanika Muhameda s.a.v.s). A ummet nikad nije bio više razjedinjen jer odbacuju i tekfire sve koji nisu pripadnici selefijskog pokreta, a svojim neislamskim ponašanjem i tekfirenjem odvraæaju i one koji sun a putu da se vrate iskonskoj religiji ili private islam. Sve druge nazivaju munaficima i džahilima (nevjernicima).
Najšokantnije je što ebu Muhamed još i prijeti i poruèuje (èini mi se Hamzi) “kad te ufatim polomit æu te”. Da i to èujem od ljudi koji dave i koji trebaju biti uzor drugima (da ovo èuje moj djed koji je bio hodža, u mezaru bi se što reko naš narod okrenuo, amin ja Rabbi).

"A oni koji vjernike i vjernice vrijeðaju, a oni to ne zaslužuju, tovare na sebe klevetu i pravi grijeh." (el-Azhab, 58.)
25-03-2013 at 03:42 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 21
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: cole, ELVIS, izgradnja stanova, lela, san, slobodan dan, Smucko2, suco, tuzla 77
FORUM : Politika : Vehabije u Tuzli New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net