Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
daleko Nivo: Forumas sa iskustvom Registriran(a): 28-11-2009 Odgovori: 328 IP: Maskiran
|
Re: Kritika laznih vjernika
Nije mi jasno kako neko ko se deklarativno izjašnjava kao ateist ili agnostik može ocijeniti ili prosuditi da je neko vijernik ili lažni vjernik?
Iako je tema o "lažnim vijernicima" znaèi opæenito bi trebali kritikovati nebitno kojoj religiji lažnjak pripada, ovdje se samo ili uglavnom Islam kritizira, zašto?
Kukate kako vas kritikuju i ne daju vam da iznesete svoje mišljenje, brišu komentare i potlaèeni ste zbog toga što ste ateisti ili šta veæ, ali sigurno na jedno 18 tema smarate s jednim te istim stvarima, šta bi tek bilo da vas ne sputavaju u slobodi govora
Ne vidim razliku izmeðu vas i vehabija koji su najviše ovdje kritikovani i optuživani da na svaki moguæi naèin pokušavaju da nametnu raji nešto svoje, zar ovo smaranje sa vaše strane nije ista stvar samo u kontra smijeru?
Budi ba šta hoæeš, šta me briga ko si i šta si sve dok mene i moju porodicu ne ugrožavaš.
Homseksualnost je za mene poremeæaj, za nekoga je ok, nekome su geejevi cool. I tu bi trebala biti gotova prièa ali jok, tolika kolièina omalovažavanja, podcjenjivanja, nipodaštavanja je nevjerovatna, ali opet kažem uglavnom i samo prema Islamu, porke?
Evo èoek reèe da je može biti i novi papa gej, šta sa tim? To je "može biti" a šta je sa dokazanim sluèajevima pedofilije kako kod katolièke tako i kod pravoslavne crkve? Veæi je fol hodža pedofil iz Gluhe Bukovice nego što je nemoguænost rješenja problema pedofilije u katolièkoj crkvi jedan od razloga papine ostavke.
Esadila.
|
18-03-2013 at 16:42 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
VV Cephei A Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Re: Kritika laznih vjernika
Hoæeš reæi da bh. društvo nije islamofobno?
|
18-03-2013 at 17:02 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
daleko Nivo: Forumas sa iskustvom Registriran(a): 28-11-2009 Odgovori: 328 IP: Maskiran
|
Re: Re: Kritika laznih vjernika
citat: MelMel wrote:
Ne znam za BiH drustvo, ali covjek je uputio svoju obzervaciju ateistima i agnosticima na ovoj temi i ostalim temama OVOG foruma i zakljucio da smo islamofobi, pa se ja tome nasmijah.
Ako ce njemu biti lakse da me strpa u tu kategoriju, neka me strpa, meni svejedno. Moze mi jos i prikaciti da sam cetalj i ustasa i bice mi i to smjesno. Svojevremeno su mi takva zakljucivanja isla na zivce, a sada mi ravno do mora.
Ne znam što se ti odmah hvataš za islamofobiju?
Kad ti neko ide u kontru odmah ga optužiš da ti je spoèitao da si islamofob, niðe ba veze.
Anðela,
nisam generalizovao, gluho bilo, nisam ja od toga.
Moja opaska je bila upuæena kritièarima jer vidim da nisu baš dosljedni, ako kritikujete daj podastrite dokaze, ali u skladu sa nazivom teme i bez odvajanja/izdvajanja/selekcije.
Vjernik je vjernik, bilo da se radi o štovateljima Tore, Indžila, Tevrata ili Kur'an-a, isto tako "lažni vjernik"
|
18-03-2013 at 18:41 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 25
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Amricacurica, Boa, Chuchi, decko_s_osmjehom, eb32223, J.S, jacavip, kike, lopov, lutalica, neda81, rozimado, SanjaM, sanko29, unxpected, zule
|
FORUM : Religija i filozofija : Kritika laznih vjernika |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|