Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
piknik Nivo: Forumas sa iskustvom 1010123
Registriran(a): 29-12-2011 Odgovori: 216 IP: Maskiran
|
Re: I Bog stvori covjeka i zlo
@primus
ma ja sve kontam da zivim u demokrackoj i sekularnoj drzavi te da se sloboda govora i misljenja mora postovat , e sad ako me ignorisu sta cu im ja , jes da je zanimljivo da niko nece da diskutuje , al ja se drzim one ½nikad nevjeruj covjeku koji je u zivotu procito samo jednu knjigu½
ja volim diskutovat o ovim religioznim temama jer sam i sam nekad bio vjernik , vjerovatno poput mnogih indoktriniran od malih nogu , i onda jednog dana dobijem bibliju na poklon ,i hajd reko iako znam jer su mi drugi sve rekli i ispricali sto trebam znat , i pocnem citat ... i od kako sam je dopola procito svatio sam da mi je to bio najbolji poklon do tad jer sam vidio da nema veze sa zivotom te sam se mogo oslobodit dogmatskih gluposti.....itd
drugo , svjestan sam da takodje zivim u veoma konzerviranoj drzavi sto se tice religije , a i svega ostalog , kod nas nema granice izmedju vjere i politike tako da ono ½sekularna ½ode niz tojlet , srce me zaboli kad vidim kako domovi kulture , biblioteke , skole i vrtici trunu i propadaju dok se prave sve ljepse dzamije i crkve , dok do jedne bolnice kao sto su slavinovici covjek bi se izgubio i sa gps-om i pomislio bi da se nalazi na gradskoj deponiji smeca .
ima jos dosta toga za kazat al dosta da neskrenem sa teme pa valja opet u ½smece½
[Edited by piknik on 11-04-2013 at 00:47 GMT]
|
11-04-2013 at 00:30 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
piknik Nivo: Forumas sa iskustvom 1010123
Registriran(a): 29-12-2011 Odgovori: 216 IP: Maskiran
|
Re: Re: I Bog stvori covjeka i zlo
citat: Aidatuzla wrote:
ne bi vjerovao. naravno da ti ne mogu dovesti, to je primjer. hajde, navedi mi neke njegove atribute (mislis na 99 njegovih imena) pa da vidimo je li on egocentrican
i ljudima se savjetuje da kod sebe njeguju te osobine. pa pogledaj malo kakvi su ljudi koji imaju te osobine
ok ovo vec pocinje licit na neku disklusiju
i toje sve sto ja trazim , zar je tako tesko , u svakom slucaj hvala , i ako neko nece da prica jer je umoran od ovih prozvakanih tema i to razumijem.
sto se tice atributa evo par njih ( kao sto sam reko dolazim iz krscanstva , neznam tacno sta stoji u islamu) ,
Bog je svemoguc i sveznajuc , ako to primjenimo onda znaci da nije moro ubacivat zlo ni kusnju , zasto da nas kusa kad je sveznajuc , znaci zna sve o nama , kakvi smo i sta nam je u dusi , zna sta cemo ucinit u zivotu i dobro i zlo prije nego postanemo zato ja smatram da mu zlo nije bilo potrebno ni ono drvo u edenu
|
11-04-2013 at 22:24 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|