Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
camac Nivo: Forumski doajen Unknown artist
Registriran(a): 11-05-2011 Lokacija: Desert roads Odgovori: 5224 IP: Maskiran
|
Re: Re: I Bog stvori covjeka i zlo
citat: piknik wrote:
ok ovo vec pocinje licit na neku disklusiju
i toje sve sto ja trazim , zar je tako tesko , u svakom slucaj hvala , i ako neko nece da prica jer je umoran od ovih prozvakanih tema i to razumijem.
sto se tice atributa evo par njih ( kao sto sam reko dolazim iz krscanstva , neznam tacno sta stoji u islamu) ,
Bog je svemoguc i sveznajuc , ako to primjenimo onda znaci da nije moro ubacivat zlo ni kusnju , zasto da nas kusa kad je sveznajuc , znaci zna sve o nama , kakvi smo i sta nam je u dusi , zna sta cemo ucinit u zivotu i dobro i zlo prije nego postanemo zato ja smatram da mu zlo nije bilo potrebno ni ono drvo u edenu
al posto ga je vec stvorio, tu se ne moze nista ucinit.. stvorio je i glad.. i kad je vec stvoreno, covjek moze jedino da se bori protiv zla, da ga suzbija ili totalno iskorijeni u sebi, pa onda i u okolini..
|
11-04-2013 at 22:34 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|