Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : JMBG jer me se tièe
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
laly
Nivo: Forumski doajen
Don't Let Me Be Misunderstood

Registriran(a): 19-11-2005
Odgovori: 39084
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: JMBG jer me se tièe

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je po hitnom postupku i bez rasprave usvojio Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o jedinstvenom matiènom broju.

Za zakon je glasalo deset delegata, a dva su bila ‘protiv’, javlja “Radiosarajevo.ba”.

Ovim zakonom èije je ranije neizglasavanje bilo povod za demonstracije pred zgradom Parlamentarne skupštine BiH 5. juna, registraciona podruèja prilagoðena su teritorijalnoj organizaciji BiH u skladu s Ustavom BiH i Izbornim zakonom.

Podsjeæamo, graðani Sarajeva (kasnije i širom BiH, te dijaspora), 5. juna su poèeli protest pred Parlamentom, protestujuæi zbog malene, teško bolesne djevojèice koja nije mogla na lijeèenje u Njemaèku jer nije imala JMB, pa nije mogla dobiti pasoš.

JMB, ipak, nije mogla dobiti zato što bh. politika nije bila u stanju da u godini dana primijeni odluku Ustavnog suda BiH o Zakonu o JMB: delegati iz RS-a tražili su da se iz Zakona uklone dvojni nazivi odreðenih opština u ovom entitetu, sud je njihov zahtjev usvojio, a vlast nije reagovala sve do protesta.

Ukupno je predviðeno devet registracionih podruèja i to tri u Republici Srpskoj, jedan u Brèko distriktu i pet u Federaciji BiH.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je prije te taèke dnevnog reda usvojio takoðe bez rasprave i po hitnom postupku Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama BiH po hitnom postupku.

(Radiosarajevo.ba)

06-11-2013 at 18:52 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 7
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Che.Guevara, desertrose, ekonomstica, fazanfazan, kalesija taxi 15-25, nike007, nobody, onakva, PADOBRANACC, Parad0x, Posmatrac 5
FORUM : Politika : JMBG jer me se tièe New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net