Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Indijanac Nivo: Forumas sa iskustvom Registriran(a): 24-01-2014 Lokacija: Tz Odgovori: 176 IP: Maskiran
|
Re: Re: Da, mi smo muslimani, ali... isplati li se?
citat: laly wrote:
generaliziras.... i mani price kako je Bosna dno dna. Tipicno bosanski, kod nas nista ne valja, sve je ljepse u komsijinoj njivi.
vidi, ko vjeruje, vjeruje za sebe pa bila osoba musliman, katolik ili pravoslavac.
Da, generalizujem. Ali ponekad u generalizaciji ima itekako istine! Svi znaju da Hrvatska ima povlasten polozaj zbog toga sto je to katolicka zemlja, i svi znaju da Turska ne moze u EU jer je muslimanska zemlja. Zato se pitam, je li Islam uteg oko naseg vrata? Slazem se da kod nas ima i lijepog i dobrog, takodje znam da u drugim zemljama itekako ima peksinluka, ali to ne mijenja moju poentu i moje pitanje.
|
09-03-2014 at 22:11 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Bongo Nivo: Forumski vuk Registriran(a): 05-03-2013 Odgovori: 647 IP: Maskiran
|
Re: Re: Da, mi smo muslimani, ali... isplati li se?
citat: Indijanac wrote:
Da, generalizujem. Ali ponekad u generalizaciji ima itekako istine! Svi znaju da Hrvatska ima povlasten polozaj zbog toga sto je to katolicka zemlja, i svi znaju da Turska ne moze u EU jer je muslimanska zemlja. Zato se pitam, je li Islam uteg oko naseg vrata? Slazem se da kod nas ima i lijepog i dobrog, takodje znam da u drugim zemljama itekako ima peksinluka, ali to ne mijenja moju poentu i moje pitanje.
Apsolutno pogresno da je Turskoj onemogucen ulazak u EU iz razloga da je muslimanska zemlja, Turska jednostvano nije ispunila uslove pristupa EU postavljenog od strane EU.
Prava Turskih zena su katastrofalna u odnosu na prava u EU kao i iz godine u godinu radikalizacija Erdoganove partije.
citat: Koliko god mi volili svoju vjeru, da li je nasa vjera Islam uteg oko nasih vratova?
Definitivno,
uzmemo li u obzir da zivimo u 21 vijeku.
citat: nema odgovor na tvoje pitanje, nisam vjenik pa tako ne posmatram stvari. sto se tice Turske, sta ce im EU?
"Sto se tice Turske"....nije li Turska ta koja konstantno trazi pristup EU, a ta ista EU ih sprecava iz gomilu neisposlovanosti, postavljenih uslova za ulazak u EU ?
|
09-03-2014 at 22:58 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
laly Nivo: Forumski doajen Don't Let Me Be Misunderstood
Registriran(a): 19-11-2005 Lokacija: Wudang Odgovori: 39084 IP: Maskiran
|
Re: Da, mi smo muslimani, ali... isplati li se?
pa ne vidim da ce i za Tursku biti neko rjesenje ako udje u EU. Stanja ljudskih prava, posebno zena jesu tamo narusena, posebno u ruralnim djelovima, plemenski zakoni su jos uvijek vazniji od pravnog sistema drzave. ali, Turska se dobro razvija, barem onliko koliko sam vidjela oko Istanbula( mozda je samo to moje vidjenje).
A sad, sto nisi usli u Eu, i da je razlog samo sbog islama ne znam, recimo Francuska ima najveci broj muslimana u Europi ima ih vise nego u BIH, pa je u EU.
|
10-03-2014 at 11:35 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
camac Nivo: Forumski doajen Unknown artist
Registriran(a): 11-05-2011 Lokacija: Desert roads Odgovori: 5224 IP: Maskiran
|
Re: Da, mi smo muslimani, ali... isplati li se?
indijanac! jel to ovi muslimani sto se obogate nece da sunete djecu??
P.S.
losa postavka teme, teze toliko ispreplitane da covjek pomisli da je ovo sam Dobrica Cosic napisao, a sve se temelji na vec uvrijezenoj demagogiji tipicnog bosanskog nehljebara koji stalno ocekuje neku pomoc, neku dzabalamu od strane zapada ili istoka, pa kad ona, gotov 20 godina nakon rata, prestane da pristize onda bi se za komad hljeba i vjere odrekao, samo da mu neko nastavi davat, te dzabalame.. navodeci za primjer ponasanje ljudi koji su se obogatili, kroz prizmu udaljavanja od vjere, jasno je da je tema zacinjena mahalanjem tudjih zivota, sto pravi vjernik inace ne praktikuje.. nema hljeba bez motike, to je bilo jasno i Nijemcima, pa su sebi napravili drzavu koja im sad daje mnoge beneficije.. s druge strane, Islam u BiH je na dobrovoljnoj bazi i svako ga moze primit ili ga se odrec, kad god pozeli tako da..
|
10-03-2014 at 23:00 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 29
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: dr.best, ebakalovic, Enver, Fudbal u srcu!, kec, Mala_Curica, Mala_Curicaa, selvir-tz(CH), vrbas
|
FORUM : Politika : Da, mi smo muslimani, ali... isplati li se? |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|