Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Abulafija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-07-2004 Odgovori: 28828 IP: Maskiran
|
Re: Re: Da, mi smo muslimani, ali... isplati li se?
citat: Indijanac wrote:
Ono sto sam napisao jeste tacno i jeste tako. Ja znam kamaru muslimanskih porodica koji su djeci dali "moderna" krscanska (srpsko-hrvatska) imena, ali ne znam nijednu srpsku ili hrvatsku porodicu da su djeci dali muslimanska imena. Znas li ti? Isto tako znam muslimane koji su djecu poslali u KSC dok sa druge strane znam da ni jedan srbin ili hrvat ne bi djecu poslao u neku Islamsku skolu. Mi itekako imamo podanicki mentalitet i kompleks manje vrijednisti. Ali to kod drugih naroda nije tako. Mozes li ti zamisliti katolicku ili pravoslavnu djecu da pjevaju ilahije i kaside kao sto muslimanska djeca pjevaju bozicne pjesmice u KSC-u kada se odrzavaju praznicne priredbe?
Sada je normalno vidjeti muslimane (kompleksase) da djeci daju imena poput Emil, Dani, Lea, Leo, Ema, Mila, Arijana itd... imena koja nemamu nikakve veze sa nasom muslimankom (bosnjackom) tradicijom. Dok srbima i hrvatima ne pada na pemet da djeci daju imena poput Emir, Emin, Omar, Emina, Lejla itd...
[Edited by Indijanac on 10-04-2014 at 21:44 GMT]
Sve bi ja to zabranio brate, i komisiju napravio, da hoda carsijom i ispituje, kako se ko zove, dje ide u skolu, i U KOJU, sto je najvaznije.
Hebem li im da im hebem, 'ta ce oni to......
|
11-04-2014 at 13:55 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Abulafija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-07-2004 Odgovori: 28828 IP: Maskiran
|
Re: Re: Da, mi smo muslimani, ali... isplati li se?
citat: Abulafija wrote:
Ovo je 21 vijek, tradicija i vjere ne opstaju nigdje i "ne piju vise vode", vec odavno ni kod koga normalnog.
To sto ima ekstremizma i kod jednih i kod drugih i trecih, je vise stvar politike i manipulisanja masama.
Kao i ovo tvoje pisanje, o "ugrozenosti" i potrebom za osvjescenjem kod Bosnjaka.
Iste price pricaju desno orjentisani i u Hrvata i Srba, vi bas nemate maste, nego i prepisujete price o ugrozenosti jedni od drugih.
Hebalo majku, najveci problem sto se u Bosnjaka dijete zove Mitar...
PS.
Eto, u mene ce bit Ruvejd jednog dana ako ga bude, pa nek ti srce bude na mjestu 
|
11-04-2014 at 16:45 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 12
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: Sufler
Sretan roðendan: aba, Alija I., Andjela-tz, crveno-crni, DRAGANA BALJAK, Kicho, kovac86, lojalan, malabosanka, mea, mir, MuKi, Nesko CA, ovan, prodajem frizider, Rodjeni
|
FORUM : Politika : Da, mi smo muslimani, ali... isplati li se? |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|