Info: Svi posjetioci foruma su obavezni da poštuju forumska pravila.

FORUM : Vjeène teme : Vremeplov Tuzle
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
sunce
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 23-01-2002
Odgovori: 19786
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vremeplov Tuzle

Gledajuci Mimine fotografije ,i ja se sjetim jednog starog kofera koji je pun crno -bijelih fotografija iz ko zna kojeg vremena ,izvucem ga prije 10 -tak dana i pocnem da pregledam .Sam kofer je za umrijeti od smijeha ,i on crno bijeli,karirani, od nekog kao kartona .
Ono sto je meni zanimljivo ,neki clanovi moje porodice ,vama sigurno nisu ,ali evo nekih na kojima se vidi i pozadina Tuzle .
Na ovoj cu ucenici uciteljske skole ,snimljeno 1958. ,vidi se onaj dio oko Ekspres restorana koji je cini mi se isti kao sada.

Pa dvije iz OS "Pazar " .Prva ucenici drugog osnovne ,snimljeno 1951 . i druga isti ucenici par godina poslije.
Ja nazalost nemam skener pa se slabo sta vidi (slikala sam slike,koje jos ne mogu ispraviti ),ali prozori su isti kao i sada
.

I evo jedne sportske

08-02-2004 at 10:37 | Ukljuèi u odgovor
sunce

icon Re: Re: Re: Vremeplov Tuzle

citat:
besmir wrote:
Draga Suncice, grohotom se smijem u jedan sat ujutro! Pa bona, na onoj predzadnjoj slici je moj tata rahmetli kad je bio mali!!! Bas si me obradovala. Hvala ti PUNO za tu sliku!!! PUNO i PUNO!

Dragi Besmire ,bas mi bi bilo drago da te obradujem ,ali nesto me si ne uklapa .
Po onome sto si ti do sada govorio ,i ako sam ja dobro skontala ,tvoj tata je morao biti mladji bar 10 godina od ljudi sa slike .(oni koji nisu propadali su ´42.)
Evo ti par prezimena kao orjentir pa da mozes pitati mamu ili ne znam nekoga ko zna s kim ti je tata isao u razred.
Sprecis Fikret ,Comic ,Mujezinovic,Stuhli Zdravko ,Nedzad Berbic ....

A ja inace obozavam da analiziram likove sa tih starih slika ,prepoznam necije roditelje i sl.

Puno pozdrava
12-02-2004 at 14:32 | Ukljuèi u odgovor
sunce

Evo opet neke stare fotografije .
Tesko je od lose napraviti dobru ali evo nesto se vidi .

Ucitelji OS "Pazar " ,snimljeno oko 1950.(jedan on njih Naim Pasic)

Pa ucenici ispred stare Gimnazije.1953. ili ´54.

I jedna stara razglednica ,Kipovi .

16-02-2004 at 22:13 | Ukljuèi u odgovor
atrain_tz
Nivo: Guest

icon Re: Re: Vremeplov Tuzle

citat:
mima wrote:
Iako ja uglavnom dosaðujem sjeæanjima, evo još jedog flashback-a: Kasarna na mjestu današnjeg Doma zdravlja u Rudarskoj ulici (Poèetak Slatine). Zvuk prave trube ujutro i u poveèerje. I Pazar, a na Pazaru u sajmeni dan, šarenilo naroda, od dimija do šokaèkih suknji i marama ... Ostala mi u sjeæanju snježno bijela boja ženskih košulja i jak kontrast crnim povezima oko struka ... Pa nene u dimijama ... divota šarenila i dovikivanje, blejanje ovaca (?!!)... Anto olovka ispred kina Mladost, prebire po džepovima ... Crne ðaèke kecelje što promièu do osnovne škole na Pazaru i srednje kraj kina ...Pa autobusi na sprat, broj 12 (?) za Slavinoviæe, davno ... Nosim neni torbe s pijace, Jala, pekara i mesar kod Kipova, imao je sve zube srebrne i pitao nenu - šta æeš danas snaha, jesu l´ došli tvoji iz Zg? Kao dijete znala sam blenuti u njega širom otvorenih usta i oèiju ... Tuzla ... stara samoposluga, prepukla od tonjenja, put na Banju i zelena kuæa koje davno nema a pamtim kad su na nju postavili mjernu letvu i pratli njeno tonuæe... Banja, pala s klackalice, razbila glavu pa mi ošišali dugu kosu ... u zoološkom vrtu mali medo (uvijek neki moj medo iz TZ?! ) ... boza i bostan, brda bostana na pijaci, slastièarna kod Iljazoviæa, i stadion Slobode ...
.. ma volim Tuzlu i Njega ... Mima

ja veli...
08-07-2004 at 23:01 | Ukljuèi u odgovor
Bambi
Nivo: Forumski doajen
since 1974

Registriran(a): 08-01-2003
Odgovori: 20623

jel se sjeca neko one male kucicu na raskrscu izmedju suda i banke....prizemna kucica od dvije prostorije, sijedi ciko koji citav zivot zivi sam....zao mi je sto su je srusili...vec godinu dana onaj plac je ogradjen i nista se ne radi....samo haluga raste (sto li sam ja halugu primjetila )...ciku sam neki dan vidjela na stupinama....za njega vrijeme ko da je stalo...isti covjek...kazu da ima stan na stupinama...

11-07-2004 at 20:57 | Ukljuèi u odgovor
Tanitha
Nivo: Forumski doajen
1971

Registriran(a): 07-07-2004
Odgovori: 16483

citat:
Bambi wrote:
jel se sjeca neko one male kucicu na raskrscu izmedju suda i banke....prizemna kucica od dvije prostorije, sijedi ciko koji citav zivot zivi sam....zao mi je sto su je srusili...vec godinu dana onaj plac je ogradjen i nista se ne radi....samo haluga raste (sto li sam ja halugu primjetila )...ciku sam neki dan vidjela na stupinama....za njega vrijeme ko da je stalo...isti covjek...kazu da ima stan na stupinama...

sjecam se,sjecam se...ne sjecam se da je neko zivio u njoj...ili bice vise da nisam obracala paznju...mlado-glupo-neosjecajno

jadan ciko.
11-07-2004 at 23:59 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024

a fakat je ta kucica bila cool...bas mi je zao sto je vise nema...i sjecam se i ja tog cike

12-07-2004 at 01:36 | Ukljuèi u odgovor
sunce

citat:
cupo wrote:
a fakat je ta kucica bila cool...bas mi je zao sto je vise nema...i sjecam se i ja tog cike

i ja se sjecam ,a bas me zanima kako je to nekad izgledalo,kad je ta tek kucica pravljena .
Ne znam kako mi to pade na pamet ali sjeca li se neko onih kljuceva za lift
12-07-2004 at 12:45 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024

hm kakvih kljuceva nemam pojma danas sam bas prico s jednim covjekom i kaze mi je da je prvi lift na Balkanu bio upravo u Tuzli u hotelu Bristol pa ne znam kolko je to tacno

12-07-2004 at 13:55 | Ukljuèi u odgovor
sunce

citat:
cupo wrote:
hm kakvih kljuceva nemam pojma danas sam bas prico s jednim covjekom i kaze mi je da je prvi lift na Balkanu bio upravo u Tuzli u hotelu Bristol pa ne znam kolko je to tacno

e nadam se da se jos neko sjeca tih kljuceva ,ovako metalni sivi
a dole onaj dio je imao neko udubljenje ,cini mi se da se stavljao gdje je sada dugme da se pozove lift ,posto su to sjecanja vezana za doba kada je meni bilo 5-6 godina ne zamjerite na provaljivanju
12-07-2004 at 14:45 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 9
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Alisa lira, bamby, bandolero, BASTA, BoBann, Caliph, drtwin, eduardTZ, elao, jasa, kemmo, Ker, lion, modran1458, obdaniste67, Selne, tuzlak77god
FORUM : Vjeène teme : Vremeplov Tuzle New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net