sunce Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 23-01-2002 Lokacija: Tuzla Odgovori: 19786 IP: Maskiran
|
Re: Vremeplov Tuzle
Gledajuci Mimine fotografije ,i ja se sjetim jednog starog kofera koji je pun crno -bijelih fotografija iz ko zna kojeg vremena ,izvucem ga prije 10 -tak dana i pocnem da pregledam .Sam kofer je za umrijeti od smijeha ,i on crno bijeli,karirani, od nekog kao kartona .
Ono sto je meni zanimljivo ,neki clanovi moje porodice ,vama sigurno nisu ,ali evo nekih na kojima se vidi i pozadina Tuzle .
Na ovoj cu ucenici uciteljske skole ,snimljeno 1958. ,vidi se onaj dio oko Ekspres restorana koji je cini mi se isti kao sada.

Pa dvije iz OS "Pazar " .Prva ucenici drugog osnovne ,snimljeno 1951 . i druga isti ucenici par godina poslije.
Ja nazalost nemam skener pa se slabo sta vidi (slikala sam slike ,koje jos ne mogu ispraviti ),ali prozori su isti kao i sada
.

I evo jedne sportske 
|
|
08-02-2004 at 10:37 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
sunce Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 23-01-2002 Lokacija: Tuzla Odgovori: 19786 IP: Maskiran
|
Re: Re: Re: Vremeplov Tuzle
citat: besmir wrote:
Draga Suncice, grohotom se smijem u jedan sat ujutro! Pa bona, na onoj predzadnjoj slici je moj tata rahmetli kad je bio mali!!! Bas si me obradovala. Hvala ti PUNO za tu sliku!!! PUNO i PUNO!
Dragi Besmire ,bas mi bi bilo drago da te obradujem ,ali nesto me si ne uklapa .
Po onome sto si ti do sada govorio ,i ako sam ja dobro skontala ,tvoj tata je morao biti mladji bar 10 godina od ljudi sa slike .(oni koji nisu propadali su ´42.)
Evo ti par prezimena kao orjentir pa da mozes pitati mamu ili ne znam nekoga ko zna s kim ti je tata isao u razred.
Sprecis Fikret ,Comic ,Mujezinovic,Stuhli Zdravko ,Nedzad Berbic ....
A ja inace obozavam da analiziram likove sa tih starih slika ,prepoznam necije roditelje i sl.
Puno pozdrava
|
|
12-02-2004 at 14:32 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
atrain_tz Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Re: Re: Vremeplov Tuzle
citat: mima wrote:
Iako ja uglavnom dosaðujem sjeæanjima, evo još jedog flashback-a: Kasarna na mjestu današnjeg Doma zdravlja u Rudarskoj ulici (Poèetak Slatine). Zvuk prave trube ujutro i u poveèerje. I Pazar, a na Pazaru u sajmeni dan, šarenilo naroda, od dimija do šokaèkih suknji i marama ... Ostala mi u sjeæanju snježno bijela boja ženskih košulja i jak kontrast crnim povezima oko struka ... Pa nene u dimijama ... divota šarenila i dovikivanje, blejanje ovaca (?!!)... Anto olovka ispred kina Mladost, prebire po džepovima ... Crne ðaèke kecelje što promièu do osnovne škole na Pazaru i srednje kraj kina ...Pa autobusi na sprat, broj 12 (?) za Slavinoviæe, davno ... Nosim neni torbe s pijace, Jala, pekara i mesar kod Kipova, imao je sve zube srebrne i pitao nenu - šta æeš danas snaha, jesu l´ došli tvoji iz Zg? Kao dijete znala sam blenuti u njega širom otvorenih usta i oèiju ... Tuzla ... stara samoposluga, prepukla od tonjenja, put na Banju i zelena kuæa koje davno nema a pamtim kad su na nju postavili mjernu letvu i pratli njeno tonuæe... Banja, pala s klackalice, razbila glavu pa mi ošišali dugu kosu ... u zoološkom vrtu mali medo (uvijek neki moj medo iz TZ?! ) ... boza i bostan, brda bostana na pijaci, slastièarna kod Iljazoviæa, i stadion Slobode ...
.. ma volim Tuzlu i Njega ... Mima
ja veli...
|
|
08-07-2004 at 23:01 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
| Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 9
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Alisa lira, bamby, bandolero, BASTA, BoBann, Caliph, drtwin, eduardTZ, elao, jasa, kemmo, Ker, lion, modran1458, obdaniste67, Selne, tuzlak77god
|
| FORUM : Vjeène teme : Vremeplov Tuzle |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|