To bi bila najbolja opcija
Pa da onda popolovimo troskovo al to ce bit malo teze izvest A u svakom slucaju ako ko zna nekog ko kani ovaj mjesec prevozit stvari od Tz do Sa nek mi se obavezno javi pa cemo se dogovorit.
Sreæom ne prevozim i kauèe pa mi netreba kamion al nemogu ni autom prevuc tako da mi treba kombi. Ma ima frižider, 3 stola, suðe i garderoba. Ma taman za jedan kombi.
Za priznavanje državnog ispita i pripravnièkog (tj. priznavanje uopæe smijera) jedna žena treba NASTAVNI PLAN MEDICINSKE ŠKOLE - SMIJER AKUŠERKA kako bi joj nostrificirali.
Znaèi treba listu predmeta sa kraæim opisom svakog predmeta kako bi u Sloveniji usporedili sa slovenskim uènim i vidli da li se može ocijeniti jednakovrjednost.
Imali ko kakav savjet?
Zvala je medicinsku školu al gospodinu (mislim da je sekretar) tamo nije baš jasno šta želi. Hajde da mu pomognemo.
Znam za tu stranicu èupo al nema ono što tražimo. Recimo odemo taèno na http://www.medskolatz.com/modules.php?name=Ginekolozi tamo su samo nabrojani predmeti bez ikakvog opisa. To bi u principu trebala biti kao neka "brošurica" sa par reèenica po predmetu.
Tako sam bar ja razumio.
citat:ziggy wrote:
cao raja, zanima me jedna stvar. zaboravio sam, koliko smiju biti najvise stara kola da bi se smjela prevesti preko granice i registrovati?
a tak znaci. a jel ima jos sta pored toga na sto bi trebalo obratiti paznju?
provjeri da nisu marnuta i da nije udarano
auto mislim
mozes iæi i na opciju teretnog vozila kakvo u Germany koriste primjerice u pošti i onda možeš još koju godinicu ušparat. To su ti ona auta koja su registrovana kao teretna i nemaju zadnje sjedište
a tak znaci. a jel ima jos sta pored toga na sto bi trebalo obratiti paznju?
Pa eto...nemoj cisitit kola jedno 2 mjeseca...ono prasina,smoki,pepeljara puna opusaka,prozori da su ti cisti samo tamo gdje brisaci prodju....ostavi koru od banane jedno 3 dana u autu da dobro zatukne i tako te cake bake...Dobro dodje kad ides da ti auto procijene....
Idi na Gradisku tamo mozes malo jeftinije proc,malo podmazes carinike i procijene ti nesta malo vrijednost auta....
Ni u kojem slucaju ne idi na carinu u Tz,ljudi deru....znaju procijenit auto da je skuplje neg kad i je i novo bilo
Tuzlanska carina je poznata po deranju tj guljenju.....