Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Praæenje suðenja monstrumu Karadžiæu
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Uhapsen Radovan Karadžiæ

Mene najvise boli sto se ova mrcina Karadzic slobodno setao, zivio, radio, vjerovatno gledalo tv i smijo se svojim djelima, mozda se i s nama na forumu dopisivo itd...

A citam sad da je ljetovo i u Ciovu...

24-07-2008 at 00:07 | Ukljuèi u odgovor
Bosnjo
Seljacina

Registriran(a): 26-03-2004
Odgovori: 17480

icon Re: Re: Uhapsen Radovan Karadžiæ

citat:
cupo wrote:
Mene najvise boli sto se ova mrcina Karadzic slobodno setao, zivio, radio, vjerovatno gledalo tv i smijo se svojim djelima, mozda se i s nama na forumu dopisivo itd...

A citam sad da je ljetovo i u Ciovu...

onaj Ortodox_boy... 

Pravim musku djecu, 200 maraka komad. Ako bude zensko, vracam pare...
24-07-2008 at 00:11 | Ukljuèi u odgovor
sretno dijete

Registriran(a): 09-11-2005
Odgovori: 3393

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User Visit Homepage

U skladu vremena u kome zivimo. Najdraze filmske scene...

24-07-2008 at 00:22 | Ukljuèi u odgovor
Tanitha
1971

Registriran(a): 07-07-2004
Odgovori: 16483

citat:
yugi wrote:

Naravno da su mediji odigrali znaèajnu ulogu u stvaranju tako nakaradne percepcije kod velikog dijela pripadnika srpskog naroda u šumskoj ali da je stanje svjesti tih bolesnika identièno i nakon svih ovih godina po okonèanju agresije, za mene nikako nije prihvatljivo
Na kraju krajeva straviènim zloèinima koje su srbi poèinili u Podrinju oèevidci su bili izmeðu ostalih i takve ženturaèe koje danas tvrde da su i bebe nosile oružje
Nisu one dakle na osnovu medijske prezentacije riste ðoge, kao paradigme za ratno-huèkaèko novinarstvo (ukoliko se to uopšte i može nazvati novinarstvom) stvarale u svojim glavurdama sliku o zloèinima veæ su bile njihovi neposredni sudionici.
Poèetak agresije bio je na neki naèin obilježen prièom o tome kako zloèine po BiH prave neki sa strane (termin vikend-èetnici tada je èesto bio u upotrebi) ali vremenom se ispostavilo da je najveæi broj zloèina poèinjen od onih koji su bili naše prve komšije
Ako nekad odeš u Podrinje sigurno æeš se naslušati prièa o tome kako su mnogi od povratnika u prilici da se svakodnevno susreæu sa onima koji su se nad njima iživljavali poèetkom agresije.Baš na istoj toj dženazi u Bratuncu razgovarao sam sa ženom (baš pored mezara tog malog djeteta) koja mi reèe da je ranjena tog dana kada je to nedužno dijete ubijeno i da èovjek koji je to uèinio još uvijek hoda po Bratuncu i da ga ona èesto sreæe.
Dakle za ogromnu veæinu naroda u šumskoj
karadžiæ je bio i ostao heroj i to je problem sa kojim æemo biti suoèeni niz narednih godina

ma znam ...naslusala sam se svega, nagledala svega, trazim samo (sama za sebe) neko iole logicno objasnjenje ...inace te ljude treba neko normalan , ako jos postoji, zatvorit u neki gheto, pa yebem ti demokratiju kad ta kravetina moze rec tako nesto i ne dobit metak u glavu...
pricajte vi sta hocete, Narodni sud nakon II Svj. rata je bio najpravedniji i Cezar je tako u areni...gladijator, mrtva tisina i odluka ili
NA SMRT? - NA SMRT.
NA ZIVOT- NA ZIVOT.
Joj Boze sta ja ovo govorim...
24-07-2008 at 00:30 | Ukljuèi u odgovor
Ego
Nivo: Forumski vuk
Celav, neodoljiv, (ne)osvojiv.

Registriran(a): 23-05-2008
Odgovori: 756

Tanitha, UN je 1995. ovlastio Tadeusza Mazowietztkog da oformi UN tim glede zlocina u agresiji na BiH. Zvanicni EXPERTBNI TIM UN je ustanovio da je 90 posto zlocina u BiH pocinjeno od strane srpsko-cetnickog agresora. Zbog necinjenja UN da to zlo zaustavi, Mazovjecki (inace bivsi poljski premijer) je dao otkaz u lukrativnom UN. Toliko o faktima. Selam.
Za detalje, pogledati Rodheovu knjigu SREBRENICA, ili Holbrookeovu ZAUSTAVITI RAT  

Ego: "Ni bunar zelja ne funkcionise bez love."
24-07-2008 at 04:27 | Ukljuèi u odgovor
Ego
Celav, neodoljiv, (ne)osvojiv.

Registriran(a): 23-05-2008
Odgovori: 756

citat:
RPM wrote:
Momo The Papak Kapor, koji pacijent hebemu mischa: ...

"Radovan Karadžiæ je rodom sa Durmitora, od prastarog plemena Drobnjaka; oni imaju jedno jedino pravilo: ako su u opasnosti da ih ubiju, oni æe pokušati da se "zamijene" - to znaèi da æe na onaj svet otiæi zajedno sa makar jednim, dvojicom ili trojicom ubica. U Radovanovom sluèaju mislim da æe ih biti više. Meni nije žao Radovana koji mi je prijatelj, jer on odlazi u legendu, ali mi je žao nesreænih mladih amerièkih rendžera, èijim æe majkama biti teško objasniti, kad ih vrate u zastavama, šta su tražili tako daleko od Amerike i zašto su posle toliko vekova pokušavali da uhvate Robina Huda."

Momo Kapor je poput onog izdajnika Emira K. odrastao u Sarajevu. Stavise, Bosnjakinja ga je hranila, podnivila, prala...ko ne vjeruje , nek procita njegove rane radove, kad pise on sam o toj zzeni, kao i kad velica tursku kahvu u Sarajevu.
Ko sto rece nas narod..hrani kucce da te ujede. Nekad sam ga rado ccitao (izdvajam njegovu knjigu Nekrolog jednoj charshiji), gdje velicca lik i djelo hodoljubca, rahmetli Zuke Dzumhura.

Ego: "Ni bunar zelja ne funkcionise bez love."
24-07-2008 at 04:30 | Ukljuèi u odgovor
Sejtan

Registriran(a): 06-05-2004
Odgovori: 3715

citat:
Ego wrote:

Momo Kapor je poput onog izdajnika Emira K. odrastao u Sarajevu. Stavise, Bosnjakinja ga je hranila, podnivila, prala...ko ne vjeruje , nek procita njegove rane radove, kad pise on sam o toj zzeni, kao i kad velica tursku kahvu u Sarajevu.
Ko sto rece nas narod..hrani kucce da te ujede. Nekad sam ga rado ccitao (izdvajam njegovu knjigu Nekrolog jednoj charshiji), gdje velicca lik i djelo hodoljubca, rahmetli Zuke Dzumhura.

ma kako da ti objasnim,volio sam i ja Momu Kapora pisca ali ne volim Momu Kapora cetnika to su dvije razlicite licnosti.Isti slucaj je i sa Kusturicom.U vremenima zajednickog zivota i suzivota cijenio sam ono sto je napravio.Imao je izbor i izabrao svoju stranu.Svojim izborom izubili smo mi jednog umjetnika iz onoga vremena ali je on izgubio svoje postovaoce,prijatelje i otadzbinu.I nemoj da ti bude krivo zbog jednog pisca ili rezisera neka ti vise bude krivo prijatelja sa kojim si dijelio lijepe trenutke i koji su zadojeni bolesnom ideologijom promjenili dres.

I noga u guzicu je korak naprijed!
24-07-2008 at 04:40 | Ukljuèi u odgovor
sretno dijete

Registriran(a): 09-11-2005
Odgovori: 3393

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User Visit Homepage

citat:
Sejtan wrote:

ma kako da ti objasnim,volio sam i ja Momu Kapora pisca ali ne volim Momu Kapora cetnika to su dvije razlicite licnosti.Isti slucaj je i sa Kusturicom.U vremenima zajednickog zivota i suzivota cijenio sam ono sto je napravio.Imao je izbor i izabrao svoju stranu.Svojim izborom izubili smo mi jednog umjetnika iz onoga vremena ali je on izgubio svoje postovaoce,prijatelje i otadzbinu.I nemoj da ti bude krivo zbog jednog pisca ili rezisera neka ti vise bude krivo prijatelja sa kojim si dijelio lijepe trenutke i koji su zadojeni bolesnom ideologijom promjenili dres.

Eh, Momo Kapor. Citao sam neka njegova djela. Zvali su ga predstavnikom tzv. dzins proze. On i Milan Oklopdzic bili su preteca jednog novog jezika jedne zemlje socijalizma jednog dijela Europe sto se Balkanom zove. Alternativa...
Onda dodje rat...´93...i iskrena izjava da mu je ovo najplodonosniji period u njegovom knjizevnom stvaralastvu. I sta sad covjek da kaze. Nista...
24-07-2008 at 05:12 | Ukljuèi u odgovor
boka

Registriran(a): 07-03-2007
Odgovori: 494

Interesantna polemika izmedju Dodika i Nikole Spirica o Karadjicu,republici srpskoj i BiH.Evo link http://www.rtrs.tv/#

24-07-2008 at 05:35 | Ukljuèi u odgovor
Sejtan

Registriran(a): 06-05-2004
Odgovori: 3715

citat:
sretno dijete wrote:

Eh, Momo Kapor. Citao sam neka njegova djela. Zvali su ga predstavnikom tzv. dzins proze. On i Milan Oklopdzic bili su preteca jednog novog jezika jedne zemlje socijalizma jednog dijela Europe sto se Balkanom zove. Alternativa...
Onda dodje rat...´93...i iskrena izjava da mu je ovo najplodonosniji period u njegovom knjizevnom stvaralastvu. I sta sad covjek da kaze. Nista...

Ma nista..."Omladinski radio" sa Zokom i to sto kazes jeans generacija.Imat cemo nekome da pricamo o nasim vremenima...danasnja generacij a ce se hvaliti pucnjavom po banji silovanjem ili batinjanjem kradzom a nece izostati ni hvale tucom poslije utakmice...

I noga u guzicu je korak naprijed!
24-07-2008 at 05:38 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 6
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: DELIC ADMIR, Excalibur, kulixix, nisa, Zagor
FORUM : Politika : Praæenje suðenja monstrumu Karadžiæu New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... Last Page >>

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net