U Sarajevu poèeo bojkot procesa fiskalizacije.
Naime, nakon velike pompe i puštanja u rad fiskalnih ureðaja u Sarajevskom hotelu Holiday inn, isti su "poèupani" ovih dana te se raèuni štampaju na obiènim kasa printerima. Nakon što se dokazala nepouzdanost, bespotrebnost, neuèinkovitost i besmislenost još su se neki privrednici odluèili na isti korak. Èeka se reakcija nadležnih dželata.
citat:Azur wrote: Kako imas za povrat 2011. a ta godina nije zavrsena i jos traje??
ma, ja sam ti neuk jedan insan, pa ja to 2010 mi je ona u kojoj sa predala (znaci za 2009), pa je, shodno tome, u mom kokosijem mozgu, 2011 u stvari za 2010... ju nou
Porez na dohodak, nije porez veæ haraè ili otimaèina na neto platu od 10.5% a ne više 10% pri èemu se 300KM ne oporezuje. A samo 1,5% Bruto plate ide za sluèaj od nezaposlenosti. Penzinerima ide 17% a zdravstvu 12,5% od bruto vaše plate.
Dok si zaposlen za svašta te država guli i odbija ti, a kad izgubiš posao samo imaš pravo na lijeèenje preko Biroa i djeèiji doplatak od 20KM koje ti opet uzmu na premiju zdravstvenog osiguranja po èlanu porodice tako da se uzme taj djeèiji doplatak. Možeš umrijeti od gladi država ne pomaže! Ne postoji sistem zbrinjavanja nezaposlenih i u taj fond bi trebalo da ide ovaj dio od 10,5% koji se odbija od neto plate a ne da ide u plate administrativnih aparata -kantonalne vlade koje su sami sebi svrha.