Info: Ovo nije bogomolja, ovo je samo forum, ovdje ne vaze pravila ponasanja kao za njih ali je uljudnost i tolerancija pozeljna.
Ovdje se raspravlja o religijama i filozofiji, ali forum nije vjerski ni filozofski i ne pripada ni jednoj religiji, ni jednoj filozofiji.
|
racionalna manjina Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 02-02-2010 Lokacija: Tuzla Odgovori: 11437 IP: Maskiran
|
Re: Re: Mjesto za religijske rasprave
citat: Shiva wrote:
Ti si meni Raco bolji od mnogih, takozvanih, vjernika.
Dobar covjek je dobar bio vjernin ili ne.
Poznajem dosta ljudi koji za sebe kazu da su vjernici, svete knjige, skoro pa, napamet znaju. Jaki su na teoriji a sto se prakse tice, eee tu su zatajili.
Ja volim vise vidjeti djela nego praznu pricu. Po djelima nasim se poznajemo.
Da, po dijelima treba cijeniti èovjeka, zato što ljudi èesto govore jedno, predstavljaju se poštenim , dobrim , humanim, a djela im nisu poštena, humana, dobra.
Vidiš kako si se ti zafrkala kad sam ja u pitanju
Posmatrajuæi ove naše vjernike, sve tri grupe, primjeto sam da je njima vjera uglavnom sredstvo raspoznavanja od drugih, a ne sredstvo pomoæu kojeg bi trebali postati bolji ljudi, ljudi koji neæe mrziti,koji neæe želiti zlo drugome, ljudi koji neæe lagati, krasti, izrabljivati druge itd.
MelMel, Jesi li èula šta Shiva reèe, a ona je moderator, pa hajd' sad reci da "primirim"
|
04-05-2011 at 19:02 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 22
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: adnan-pixi, elio, elio, gusinje23, lejla_edib, loa, mafija, Muamer17, pixi, RPM, selmicaa
|
FORUM : Religija i filozofija : Mjesto za religijske rasprave |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|