TUZLA - TUZLARIJE NET
       
Nedjelja 28.4.2024       
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
    
Tuzlarije
  
   
  TZ VIJESTI - VIJESTI IZ MINUTE U MINUTU - TOP VIJESTI 24 SATA - TUZLARIJE - BILTEN GRADA - BILTEN KANTONA - OBRAZOVANJE - FORUM
 








28.04.2024 - 14h
INDEKS KVALITETA ZRAKA
38
DOBAR
Kvalitet zraka je zadovoljavajući

ŽIV LUK SAR ZEN TUZ
zrak.ekoakcija.org






ON LINE KORISNICI - 71

Users in Chat
TUZLARIJE CHAT

Tuzlarije



HRONOLOŠKI REGISTAR UREDBI 2013.

 

HRONOLOŠKI REGISTAR UREDBI OBJAVLJENIH U
"SLUŽBENIM NOVINAMA FEDERACIJE BiH" U 2013. GODINI

 

    «Službene novine Federacije BiH», broj 2/13 /9.1.2013./
    1. UREDBA o osnivanju Federalnog vijeća za poljoprivredu i ruralna područja (bosanski jezik)
      UREDBA o osnivanju Federalnog vijeća za poljoprivredu i ruralna područja (hrvatski jezik)
    2. UREDBA o izmjeni i dopuni Uredbe o usavršavanju predsjednika i članova nadzornih odbora i uprava privrednih društava sa učešćem državnog kapitala (bosanski jezik)
      UREDBA o izmjeni i dopuni Uredbe o usavršavanju predsjednika i članova nadzornih odbora i uprava gospodarskih društava sa učešćem državnog kapitala (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 5/13 /18.1.2013./
    3. UREDBA o mjerilima, postupku i načinu ocjenjivanja rada rukovoditelja organa državne službe koje postavlja Vlada Federacije Bosne i Hercegovine
      «Službene novine Federacije BiH», broj 6/13 /23.1.2013./
    4. UREDBA o utvrđivanju i primjeni jedinstvenih kriterija za zaključivanje Sporazuma, odnosno sudske nagodbe o postojanju štete, vrsti i visini naknade zbog neosnovanog pritvora, odnosno neosnovanog lišenja slobode (bosanski jezik)
      UREDBA o utvrđivanju i primjeni jedinstvenih kriterija za zaključivanje Sporazuma, odnosno sudske nagodbe o postojanju štete, vrsti i visini naknade zbog neosnovanog pritvora, odnosno neosnovanog lišenja slobode (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 9/13 /1.2.2013./
    5. UREDBA o uslovima, načinu korištenja i nabavci službenih putničkih automobila u organima uprave Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      UREDBA o uvjetima, načinu korištenja i nabavi službenih putničkih automobila u organima uprave Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 10/13 /6.2.2013./
    6. UREDBA o dodjeli zamjenskih stanova, obnovu ranije zaključenih ugovora o korištenju stanova i dodjelu stanova na korištenje iz stambenog fonda prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane i Vojske Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik) 
      UREDBA o dodjeli zamjenskih stanova, obnovu ranije zaključenih ugovora o korištenju stanova i dodjelu stanova na korištenje iz stambenog fonda prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane i Vojske Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik) 
      «Službene novine Federacije BiH», broj 20/13 /13.3.2013./
    7. UREDBA o kriterijima za sticanje statusa trenera u provedbi stručnog obrazovanja i usavršavanja državnih službenika u organima državne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine
      «Službene novine Federacije BiH», broj 35/13 /8.5.2013./
    8. UREDBA o uslovima, postupku i kriterijima davanja u zakup poslovnih prostora na kojima pravo upravljanja i korištenja ima Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik) 
      UREDBA o uvjetima, postupku i kriterijima davanja u zakup poslovnih prostora na kojima pravo upravljanja i korištenja ima Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik) 
      „Službene novine Federacije BiH“, broj  40/13/24.5.2013./
    9. UREDBA o Generalnom sekretarijatu Bosne i Hercegovine(bosanski jezik)
      UREDBA o Generalnom tajništvu Bosne i Hercegovine(hrvatski jezik)
      „Službene novine Federacije BiH“, broj  41/13/29.5.2013./
    10. UREDBA o transparentnosti finansijskih odnose jedinica lokalne samouprave, kantona i Federacije Bosne i Hercegovine sa javnim preduzećima (bosanski jezik)
      UREDBA o transparentnosti financijskih odnose jedinica lokalne samouprave, kantona i Federacije Bosne i Hercegovine sa javnim poduzećima (hrvatski jezik)
      „Službene novine Federacije BiH“, broj  45/13/12.6.2013./
    11. UREDBA o izmjeni Uredbe o naplati naknade za korištenje autoceste A1 (bosanski jezik)
      UREDBA o izmjeni Uredbe o naplati naknade za korišćenje autoceste A1 (hrvatski jezik)
    12. UREDBA o izmjenama Uredbe o naknadama koje pripadaju članovima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i njihovim savjetnicima koje nemaju karakter plaće (bosanski jezik)
      UREDBA o izmjenama Uredbe o naknadama koje pripadaju članovima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i njihovim savjetnicima koje nemaju karakter plaće (hrvatski jezik)
      “Službene novine Federacije BiH”, broj 49/13/26.6.2013./
    13. UREDBA o načinu izdavanja uvjerenja o pripadnosti oružanim snagama, radi ostvarivanja prava po Zakonu o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambenooslobodilačkog rata (bosanski jezik)
      UREDBA o načinu izdavanja uvjerenja o pripadnosti oružanim snagama, radi ostvarivanja prava po Zakonu o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 56/13 /19.7.2013./
    14. UREDBA o sadržaju, postupku i načinu izdavanja uvjerenja pripadnicima policije radi ostvarivanja prava po Zakonu o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno-oslobodilačkog rata (bosanski jezik)
      UREDBA o sadržaju, postupku i načinu izdavanja uvjerenja pripadnicima policije radi ostvarivanja prava po Zakonu o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata (hrvatski jezik)
      “Službene novine Federacije BiH”, broj 60/13/2.8.2013./
    15. UREDBA o registru državnih službenika
      «Službene novine Federacije BiH», broj 67/13 /30.8.2013./
    16. UREDBA o privremenom preuzimanju dijela funkcija prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane iz oblasti vojnih evidencija
      «Službene novine Federacije BiH», broj 70/13 /11.9.2013./
    17. UREDBA o izmjenama Uredbe o načinu izdavanja uvjerenja o pripadnosti oružanim snagama, radi ostvarivanja prava po Zakonu o prijevremenom
      povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambenooslobodilačkog rata (bosanski jezik)

      UREDBA o izmjenama Uredbe o načinu izdavanja uvjerenja o pripadnosti oružanim snagama, radi ostvarivanja prava po Zakonu o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata (hrvatski jezik)
    18. UREDBA o izmjeni Uredbe o utvrđivanju i primjeni jedinstvenih kriterija za zaključivanje Sporazuma, odnosno sudske nagodbe o postojanju štete, vrsti i
      visini naknade zbog neosnovanog pritvora, odnosno neosnovanog lišenja slobode (bosanski jezik)

      UREDBA o izmjeni Uredbe o utvrđivanju i primjeni jedinstvenih kriterija za zaključivanje Sporazuma, odnosno sudske nagodbe o postojanju štete, vrsti i
      visini naknade zbog neutemeljenog pritvora, odnosno neutemeljenog lišenja slobode (hrvatski jezik)

    19. UREDBA o procjenjivanju ekonomske vrijednosti pravnih osoba, imovine, obaveza i kapitala (bosanski jezik)
      UREDBA  o procjenjivanju ekonomske vrijednosti pravnih osoba, imovine, obveza i kapitala (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 74/13 /25.9.2013./
    20. UREDBA o dopuni Uredbe o uređenju gradilišta, obaveznoj dokumentaciji na gradilištu i učesnicima u građenju (bosanski jezik)
      UREDBA o dopuni Uredbe o uređenju gradilišta, obveznoj dokumentaciji na gradilištu i sudionicima u građenju (hrvatski jezik)
    21. UREDBA o izmjenama i dopunama Uredbe o određivanju kriterija za dodjeljivanje nagrada sportistima, sportskim radnicima i sportskim udruženjima iz
      Federacije Bosne i Hercegovine za ostvarene vrhunske sportske rezultate na međunarodnim takmičenjima (bosanski jezik)

      UREDBA o izmjenama i dopunama Uredbe o određivanju kriterija za dodjeljivanje nagrada sportistima, sportskim radnicima i sportskim udrugama iz Federacije
      Bosne i Hercegovine za ostvarene vrhunske sportske rezultate na međunarodnim takmičenjima (hrvatski jezik)

      «Službene novine Federacije BiH», broj 80/13 /16.10.2013./
    22. UREDBA o izmjeni i dopuni Uredbe o usavršavanju predsjednika i članova nadzornih odbora i uprava privrednih društava sa učešćem državnog kapitala
      (bosanski jezik)

      UREDBA o izmjeni i dopuni Uredbe o usavršavanju predsjednika i članova nadzornih odbora i uprava gospodarskih društava sa sudjelovanjem državnog kapitala (hrvatski jezik)
    23. UREDBA o dopuni Uredbe o mjerilima, postupku i načinu ocjenjivanja rada rukovodilaca organa državne službe koje postavlja Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      UREDBA o dopuni Uredbe o mjerilima, postupku i načinu ocjenjivanja rada rukovoditelja organa državne službe koje postavlja Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 89/13 /13.11.2013./
    24. UREDBA o izmjenama i dopunama Uredbe o Generalnom sekretarijatu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      UREDBA o izmjenama i dopunama Uredbe o Generalnom tajništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    25. UREDBA o Uredu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za evropske integracije (bosanski jezik)
      UREDBA o Uredu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za europske integracije (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 99/13 /13.12.2013./
    26. UREDBA o namjeni, kriterijima i uslovima za dodjelu državne pomoći u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      UREDBA o namjeni, kriterijima i uvjetima za dodjelu državne potpore u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    27. UREDBA o osnivanju Ureda Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za pitanja invaliditeta (bosanski jezik)
      UREDBA o osnivanju Ureda Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za pitanja invaliditeta (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 100/13 /18.12.2013./
    28. UREDBA o izmjenama Uredbe o vršenju ovlaštenja organa Federacije Bosne i Hercegovine u privrednim društvima sa učešćem državnog kapitala (bosanski jezik)
      UREDBA o izmjenama Uredbe o vršenju ovlaštenja organa Federacije Bosne i Hercegovine u gospodarskim društvima sa sudjelovanjem državnog kapitala (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 104/13 /30.12.2013./
    29. UREDBA o načinu i procedurama prijavljivanja državne pomoći u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      UREDBA o načinu i procedurama prijavljivanja državne potpore u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)


Federalni zakoni

Zakoni Tuzlanskog kantona

Službene novine Tuzlanskog kantona

 
OSTALE VIJESTI
Kremlj prijeti Zapadu odmazdom
Linija fronte se raspada posvuda, osim kod ovog grada. Brani ga Azov
Papa Franjo u Veneciji upozorio na opasnost od masovnog turizma
Portugalski predsjednik bi se bivšim kolonijama iskupio otpisom duga
Aviokompanija uporno upisuje staricu (101) kao bebu: "Očekuju dijete, a ne mene"
Troje mrtvih u ukrajinskom granatiranju Zaporižje i Donjecka
Više od 800 ljudi zarazilo se norovirusom na festivalu u Njemačkoj
Dvojica Ukrajinaca izbodena u trgovačkom centru u Njemačkoj. Uhićen Rus
Iran otkrio da ima nove dronove-kamikaze, objavili snimku
VIDEO Hamas objavio video talaca otetih prije 202 dana
Šesti dan potrage za dječakom (6) s autizmom u Njemačkoj. Traži ga 800 ljudi
E-automobili se gomilaju u europskim lukama
Papa putuje u Veneciju, planira i ambiciozno putovanje u Aziju
Iračka Tiktokerica likvidirana ispred kuće u Bagdadu
VIDEO Tornado poharao kineski grad s 18 milijuna stanovnika. Pala golema tuča
Biden podbadao Trumpa na novinarskoj večeri: Natječem se protiv šestogodišnjaka
Irak uveo 15 godina zatvora za istospolne veze. SAD: To je prijetnja ljudskim pravima
VIDEO Šire se propalestinski prosvjedi na američkim sveučilištima. Deseci uhićenih
Hamas objavio video talaca otetih na početku rata
Rusi masovno nadiru, Ukrajinci očajni, stiže moćno oružje. Slijedi ogromna bitka






Google






Rezultati

STARE ANKETE

KAPIJA

25-05-1995



OSTALE VIJESTI
Kremlj prijeti Zapadu odmazdom
Linija fronte se raspada posvuda, osim kod ovog grada. Brani ga Azov
Papa Franjo u Veneciji upozorio na opasnost od masovnog turizma
Portugalski predsjednik bi se bivšim kolonijama iskupio otpisom duga
Aviokompanija uporno upisuje staricu (101) kao bebu: "Očekuju dijete, a ne mene"
Troje mrtvih u ukrajinskom granatiranju Zaporižje i Donjecka
Više od 800 ljudi zarazilo se norovirusom na festivalu u Njemačkoj
Dvojica Ukrajinaca izbodena u trgovačkom centru u Njemačkoj. Uhićen Rus
Iran otkrio da ima nove dronove-kamikaze, objavili snimku
VIDEO Hamas objavio video talaca otetih prije 202 dana
Šesti dan potrage za dječakom (6) s autizmom u Njemačkoj. Traži ga 800 ljudi
E-automobili se gomilaju u europskim lukama
Papa putuje u Veneciju, planira i ambiciozno putovanje u Aziju
Iračka Tiktokerica likvidirana ispred kuće u Bagdadu
VIDEO Tornado poharao kineski grad s 18 milijuna stanovnika. Pala golema tuča
Biden podbadao Trumpa na novinarskoj večeri: Natječem se protiv šestogodišnjaka
Irak uveo 15 godina zatvora za istospolne veze. SAD: To je prijetnja ljudskim pravima
VIDEO Šire se propalestinski prosvjedi na američkim sveučilištima. Deseci uhićenih
Hamas objavio video talaca otetih na početku rata
Rusi masovno nadiru, Ukrajinci očajni, stiže moćno oružje. Slijedi ogromna bitka


SVASTARIJE


Osmrtnicama ba

U Njemačkoj počinje jedan od najvećih sudskih postupaka teoretičarima zavjera

Xi je uzdrmao kinesku vojsku, uveo drastične promjene

Ukrajina dronovima napala ruske rafinerije u Krasnodaru, jedna obustavila rad

Kina domaćin sastanka Fataha i Hamasa

Australski premijer: Nasilje nad ženama je epidemija u Australiji

Autističnog dječaka još traže u Njemačkoj. ˝Šetao je kvartom, a onda otrčao u šumu˝

Vukovarka u Beogradu optuženom ratnom zločincu: Odveo si mi oca pred očima

Studenti u SAD-u i Berlinu protestuju za Palestinu, izbili sukobi s policijom

Boeing u SAD-u prisilno sletio nakon što je otpao komad aviona

U SAD-u zabranjen TikTok, a u Kini zabranjeno sve





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi