Info: Ovo nije bogomolja, ovo je samo forum, ovdje ne vaze pravila ponasanja kao za njih ali je uljudnost i tolerancija pozeljna.
Ovdje se raspravlja o religijama i filozofiji, ali forum nije vjerski ni filozofski i ne pripada ni jednoj religiji, ni jednoj filozofiji.
|
andjela Nivo: Forumski doajen Ljubav se zove imenom mojim!!
Registriran(a): 27-01-2004 Lokacija: Tuzla Odgovori: 13230 IP: Maskiran
|
Re: Kritika laznih vjernika
citat: daleko wrote:
Anðela,
nisam generalizovao, gluho bilo, nisam ja od toga.
Moja opaska je bila upuæena kritièarima jer vidim da nisu baš dosljedni, ako kritikujete daj podastrite dokaze, ali u skladu sa nazivom teme i bez odvajanja/izdvajanja/selekcije.
Vjernik je vjernik, bilo da se radi o štovateljima Tore, Indžila, Tevrata ili Kur'an-a, isto tako "lažni vjernik"
Kakve dokaze?? Trebal po naosob da prièam o onima koji boga ne ispuštaju iz usta , èak ga lajkaju na fb, a onda opletu na djela koja bogu nisu mila A takvi su najspremniji drugima soliti pamet o tome kako da žive i šta da rade...
Da, vjernik je vjernik...ali ako je stvarno vjernik!!
Hanumica respekt za zadnji odgovor
[Edited by andjela on 22-03-2013 at 09:21 GMT]
|
22-03-2013 at 09:21 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Bongo Nivo: Forumski vuk Registriran(a): 05-03-2013 Odgovori: 647 IP: Maskiran
|
Re: Re: Kritika laznih vjernika
citat: hanumicag wrote:
Možda bi ovaj moj odgovor trebalo staviti pod novu temu, "Kako prepoznati lažnog vjernika". Lažni vjernici su oni što se busaju u prsa da vjeruju u Allaha ili boga ili Jehovu i religijska obilježja nose na èelu. Iskrenost je u vjeri koju upražnjavaš za svoje liène potrebe i radi veze s Allahom, bogom ili Jehovom, a ne da bi te drugi po tome prepoznavali. A kad vidim da neko nosi nakit s religijskim obilježjima (bilo da je to mjesec i zvijezda ili križ ili krst), to je meni = nisam ono drugo, a ne zato što to iskreno nosiš u duši.
[Edited by hanumicag on 20-03-2013 at 13:22 GMT]
Onako samo usputno da skrenem paznju koliko nismo korektni i naklonjeni Indusima, milijardi Indusa za koje je krava svetinja.
Sta cemo sa njima toj masi Indusa koji se po tom pitanju razlikuju od drugih ?
I jos jedno, mnogi od vas su imali priliku reci a ja bih samo da ponovim, a to je da zaista u nasem podneblju nikada nismo imali vise laznih vjernika kao sto to danas imamo.
A istodobno nikada vise bijede i kriminala.
Mirne duse cu reci da imamo 40% takozvanih vjernika iz interesa, takozvane vjetrenjace.
I da bi belaj bio jos veci, nikada nismo imali poprecnija misljenja kao sto to imamo danas, kada su u pitanju vjernic, lazni nevjernici i oni treci neutralni.
|
23-03-2013 at 11:36 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
VV Cephei A Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Re: Kritika laznih vjernika
Lièno mislim da napadaèi svakako nikakve veze sa islamom nemaju, tu su samo da to rade u ime islama.
|
26-05-2013 at 11:26 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
piknik Nivo: Forumas sa iskustvom 1010123
Registriran(a): 29-12-2011 Odgovori: 216 IP: Maskiran
|
Re: Re: Kritika laznih vjernika
citat: camac wrote:
Prijatelj ubice iz Londona otkriva: 'Vrbovala ga je britanska obavještajna služba MI5'
'Kazao mi je da ga gnjave i da ga neæe ostaviti na miru iako ih je odbio', rekao je prijatelj osumnjièenog
Michaela Adebolaja, osumnjièenog za ubistvo 25-godišnjeg britanskog vojnika Leeja Rigbyja prije pola godine vrbovala je britanska obavještajna služba MI5, a on ih je odbio, kazao je njegov prijatelj iz djetinjstva, Abu Nusaybah, koji je dao intervju za BBC.
- Kazao mi je da ga gnjave i da ga neæe ostaviti na miru iako ih je odbio - rekao je Nusaybah, prenosi Jutarnji.
Isprièao je, meðuostalom, i kako se njegov prijatelj jako promijenio nakon što su ga sigurnosne službe zadržale na putu u Keniju prošle godine.
Nusaybah je kazao kako mu je Adebolajo priznao da su ga u èeliji psihièki i seksualno zlostavljali.
- Poslije toga malo je prièao i povukao se u sebe - ispièao je Nusaybah koji je odmah nakon intervjua uhapšen.
(Bportal.ba)citat:
naravno , zle obavjestajne sluzbe ih seksualno i psihicki zlostavljaju i vrbuju za svoje perverzne orgije , a onda im svevisnji sapne na uho da isjeku covjeka nasred ulice starama jer to je nacin da se oslobode pritiska .
|
26-05-2013 at 13:36 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 6
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Che.Guevara, desertrose, ekonomstica, fazanfazan, kalesija taxi 15-25, nike007, nobody, onakva, PADOBRANACC, Parad0x, Posmatrac 5
|
FORUM : Religija i filozofija : Kritika laznih vjernika |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|