Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Tuzlarije : Sve ostale vijesti,komentari..
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
nevenkagaragic
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 07-02-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2378
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sve ostale vijesti,komentari..

Bolje da ne komentarisem...
A jel` neko citao knjigu "Papisa Ivana"? Da, da papa - zensko...nekada davno.


Lezbijka imenovana za biskupa



Šveðanka Eva Brunne (55) prva je lezbijka koja je imenovana biskupom Luteranske crkve.

Samo dva tjedna nakon što je švedskim sveæenicima dopušteno da vjenèaju homoseksualne parove, u Švedskoj se dogodio još jedan povijesni dan za tamošnju crkvu - Šveðanka Eva Brunne (55) prva je lezbijka koja je imenovana biskupom Luteranske crkve. Eva je majka trogodišnjeg djeteta i živi u "registriranom partnerstvu" s drugom ženom.

Sveèanost je održana u katedrali u Uppsali u nazoènosti kraljevske obitelji u Švedskoj, prenosi RTL.

"Nakon što ljudi bivaju kršteni, nitko nema prava odluèivati može li ta osoba biti dio crkve ili ne. Bez obzira radi li se o gay, biseksualnoj ili transrodnoj osobi", kazala je tom prilikom biskup Eva Brunne.

Do 2000. godine, Luteranska crkva bila je državna religija, a i danas je èak 75 posto Šveðana sljedbenika luteranske religije. Luteranska crkva je i ovim imenovanjem žene za biskupa pokazala da je najotvorenija crkva za prihvaæanje seksualnih manjina.

10.11.2009
Pincom.info

http://pincom.info/index.php?p=opsirnije&s=71521

15-11-2009 at 18:40 | Ukljuèi u odgovor
nevenkagaragic
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 07-02-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2378
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sve ostale vijesti,komentari..

Hmmm...otkud?

Otkud na listi povlaštenih Durmiš Serbezovski

Ministarstvo za stambena pitanja Kantona Sarajevo sastavilo je rang listu osoba kojima æe biti omoguæeno da pod povoljnim uslovima kupi stan. Koliko je bilo kandidata nije poznato, ali se zna da je na rang - listi 71 osoba i za njih se kaže da su ispunili sve kriterije.

Iznenaðenje je što se na listi povlaštenih našao i Durmiš Serbezovski, sin pjevaèa Muharema Serbezovskog koji je ispred Stranke za BiH delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH i poslanik Skupštine Kantona Sarajevo. Durmiš Serbezovski pokušava da nastavi oèevim putem i izgradi pjevaèku karijeru.

Odlukom Ministarstva za stambena pitanja, njemu æe biti omoguæeno da kupi stan u Vogošæi po cijeni od svega 700 eura po kvadratnom metru. Èime je on dobio tu povlasticu, za sada je nepoznato, a pretpostavlja se da su najzaslužnije intervencije èlanova Vlade Kantona Sarajevo iz Stranke za BiH.
S.V.

(SAN)
http://www.san.ba/index.php?id=9225

16-11-2009 at 08:19 | Ukljuèi u odgovor
nevenkagaragic
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 07-02-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2378
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sve ostale vijesti,komentari..

Svasta!

Sidran traži da Vlada otplati njegov kredit za stan?

Prije osam godina, zahvaljujuæi preporukama i odlukama Vlade Federacije BiH i Vlade Kantona Sarajevo, i književnik Abdulah Sidran dobio je iznimno povoljan kredit za kupovinu stana.

Kako saznajemo iz naših izvora, Sidran je prošle sedmice od Besima Mehmediæa, premijera Kantona Sarajevo i nekih èlanova kantonalne Vlade, zatražio da iz budžetskih sredstava otplate ostatak duga na ime kredita. Nezvanièno saznajemo da se radi o sumi od oko 40.000 maraka koliko je on još dužan.

Šta æe odluèiti premijer Mehmediæ i Vlada, za sada je nepoznato, a prièa se da je Abdulah Sidran zaprijetio i samospaljivanjem.
D.D.

(SAN)
http://www.san.ba/index.php?id=9226

16-11-2009 at 08:22 | Ukljuèi u odgovor
nevenkagaragic
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 07-02-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2378
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sve ostale vijesti,komentari..

Mirsad Kacila - istinski humanista i profesionalac!

Naši kardiohirurzi su meðu najboljim u Evropi



Od ka­da je poèeo sa ra­dom Cen­tar za srce na Kli­nièkom cen­tru Sa­ra­je­vu pri­je èeti­ri go­di­ne on je bio na nje­go­vom èelu. Do da­nas je ura­dio sku­pa sa svo­jim struènim ti­mo­vi­ma mno­go, te pos­ti­gao za­vi­dan us­pjeh u kar­do­hi­rur­gi­ji i in­va­zi­vnoj di­ja­gnos­ti­ci. On je dr. Mir­sad Ka­ci­la, Sa­raj­li­ja i ber­lin­ski upo­sle­nik, ko­ji je za "San" re­kao ne­što vi­še o sa­mom ra­du Cen­tra, pre­dnos­ti­ma ko­je nu­di ova kli­ni­ka bo­le­sni­ci­ma, no­voj hi­bri­dnoj sa­li ali i o sjaj­nim re­zul­ta­ti­ma....

Ve­li­ki is­ko­rak

Sa­mom or­ga­ni­za­ci­jom Cen­tra za srce èiji je su­per­vi­zor Ber­lin­ska kli­ni­ka na­prav­ljen je ve­li­ki is­ko­rak u or­ga­ni­za­ci­ji zdrav­stva?

- Da, po­go­to­vo u or­ga­ni­za­ci­ji in­va­zi­vne kar­di­olo­gi­je i kar­di­ohi­rur­gi­je gdje su pod je­dnim kro­vom smje­šte­ni kar­di­olo­zi, kar­di­ohi­rur­zi i kar­dioanes­te­zi­olo­zi što je re­zul­ti­ra­lo vi­dno po­veæanim bro­jem ope­ra­ti­vnih za­hva­ta, uveæanim kva­li­te­tom uslu­ge i nor­mal­no eko­nom­skim efe­ktom ko­ji je mno­go bo­lji za kli­nièki cen­tar. Ber­lin­ska bol­ni­ca ima ugo­vor s Kli­nièkim cen­trom ko­ji tra­je du­go go­di­na i na osno­vu ko­jeg se po­ka­za­lo i još æe se po­ka­za­ti da ta­kvo fun­kci­oni­sa­nje ima do­bre re­zul­ta­te. U na­šem cen­tru se go­diš­nje ura­di oko 400 ope­ra­ti­vnih za­hva­ta i oko 1.200 ka­te­te­ri­za­ci­onih pro­ce­du­ra gdje se ot­pri­li­ke oko 40 pos­to sluèaje­va za­vrši in­plan­ta­ci­jom sten­to­va. To je je­dan za­vi­dan i vrlo do­bar re­zul­tat je­dne ma­le kli­ni­ke na Bal­ka­nu. Meðutim, ono što je mno­go bi­tni­je je ra­zvoj ovo­ga pro­je­kta. Mi smo for­mi­ra­li još no­vih ti­mo­va ko­ji sa­mos­tal­no obav­lja­ju ope­ra­ci­je na srcu i os­ta­le pro­ce­du­re.

Možete li nam na­ves­ti ne­ke kon­kre­tne re­zul­ta­te?

- Mi ima­mo na sto­ti­ne pri­mje­ra. Ono što je ja­ko bi­tno jes­te da lju­di mo­ra­ju da shva­te da je sva­ko srèano obo­lje­nje te­ško obo­lje­nje. Sva­ko srèano obo­lje­nje zah­tje­va je­dan odreðeni tre­tman ko­ji ima i odreðene pro­cen­te kom­pli­ka­ci­ja i mo­guænost onog naj­go­reg. To je ne­za­obi­la­zno. Nažalost, kod nas je pre­ven­ci­ja ja­ko skro­mna. ta­ko odreðen broj pa­ci­je­na­ta ko­ji doðe kod nas, doðe sa veæ poo­dma­klom bo­lešæu kad je tre­tman mno­go složeni­ji i kom­pli­ci­ra­ni­ji.Ono što ja stal­no po­nav­ljam jes­te da kad mje­ri­te re­zul­tat ra­da bi­lo ko­je kli­ni­ke, re­zul­tat ra­da je kva­li­tet po­sla ko­ji ste ura­di­li, pro­ce­nat kom­pli­ka­ci­ja ko­je su nas­ta­le i pro­ce­nat smrtnos­ti. Mi ima­mo pro­ce­nat smrtnos­ti ne­gdje oko tri pos­to i ti­me sam sve re­kao. Po ne­kim sta­tis­ti­ka­ma ko­ji­ma se ba­ve evrop­ska udruženja i naj­ma­nji pro­ce­nat smrtnos­ti je od tri do šest pos­to u bol­ni­ca­ma ko­je se ba­ve ova­kvom pro­ble­ma­ti­kom. I ovim naj­ma­njim pro­cen­tom možemo ima­ti sa­mo je­dnu pot­vrdu kva­li­te­ta uslu­ga ko­je pružamo. Nažalost, pos­to­ji ja­ko te­ških stva­ri za ko­je ljud­ska ru­ka još uvi­jek ni­je na­šla li­jek.

Una­preðenje opre­me

- Us­ko­ro æete do­bi­ti i no­vu zgra­du sa mno­go so­fis­ti­ci­ra­ni­jom opre­mom?

Odlu­ka­ma ko­je su do­ne­se­ne na ni­vou Fe­de­ra­ci­je BiH i Kan­to­na Sa­ra­je­vo pris­tu­pi­lo se iz­gra­dnji no­vog cen­tra ko­ji bi tre­bao da ima mno­go veæe ka­pa­ci­te­te. Upra­vo ti ka­pa­ci­te­ti bi nam omo­guæili da ra­di­mo du­plo vi­še pro­ce­du­ra unu­tar sa­le ko­je ra­di­mo sa­da. To je ja­ko do­bro pri­je sve­ga za graðane BiH za­to što pro­blem sa ko­jim se sad suoèava­mo su du­ge lis­te èeka­nja do obav­lja­nja pro­ce­du­re. Te pro­ce­du­re ne možemo ura­di­ti iz odmah iz obje­kti­vnih ra­zlo­ga za­to što ne­ma­mo ka­pa­ci­te­ta, ne­ma­mo do­vo­ljno sa­la, ne­ma­mo do­vo­ljno mjes­ta, odno­sno kre­ve­ta... Ovim no­vim cen­trom èija iz­gra­dnja uve­li­ko tra­je u Kli­nièkom cen­tru na šes­toj etaži, imat æemo sve što nam tre­ba. Na­da­mo se da æemo u no­voj zgra­di poèeti sa ra­dom u mar­tu. Graðevin­ski ra­do­vi æe na­da­mo se bi­ti za­vrše­ni u to­ku de­cem­bra on­da bi tre­ba­lo doæi do in­sta­li­ra­nja vrhun­ske, naj­sa­vre­me­ni­je i naj­so­fis­ti­ci­ra­ni­je opre­me ko­ja æe se ugra­di­ti u tom cen­tru da bi­smo mo­gli pružiti što bo­lje i što kva­li­te­tni­je uslu­ge.

- Šta po­dra­zu­mi­je­va ta opre­ma?

Prvi put u Sa­ra­je­vu ra­dit æemo pro­ce­du­re na srcu ko­je su vi­so­ko kom­plek­sne i ko­je tre­nu­tno ni­je­dan od cen­ta­ra od Beèa do Ati­ne ne može pružiti. Mi æemo bi­ti spre­mni po prvi put da izaðemo iz je­dne me­di­je u taj dio me­di­cin­skih uslu­ga gdje æemo bi­ti slo­bo­dni da pa­ci­jen­te, od Beo­gra­da, pre­ko Lju­blja­ne do Za­gre­ba po­zo­ve­mo i da ih tre­ti­ra­mo ov­dje u Sa­ra­je­vu za­to što veæi dio tih pro­ce­du­ra oni ni­su u mo­guænos­ti da još ura­de. A ko­je su to pro­ce­du­re? To su pro­ce­du­re in­plan­ta­ci­ja ko­je zah­tje­va­ju vi­še ope­ra­ti­vnih za­hva­ta is­to ta­ko in­plan­ta­ci­je vi­so­ko so­fis­ti­ci­ra­nih sten­to­va. Sve æe to bi­ti mo­guæe opre­ma­njem hi­bri­dne ope­ra­ci­one sa­le ko­ja za­do­vo­lja­va po­tre­be.
Dž. Bu­snov

Ma­lo slo­bo­dnog vre­me­na

Je­dan ra­dni dan do­kto­ra Ka­ci­le?

- Moj ra­dni dan poèinje uju­tro oko 7 i 15. U pro­sje­ku imam je­dnu ili dvi­je ope­ra­ci­je dne­vno. Pos­to­je ti­mo­vi ko­ji ra­de za­je­dno sa mnom. Taj ope­ra­ti­vni se­gment obièno tra­je do ne­kih èeti­ri ili pet sa­ti po­sli­je­po­dne. U pe­ri­odu izmeðu ope­ra­ci­ja i po­sli­je dru­gog ope­ra­ti­vnog za­hva­ta se rje­ša­va­ju stva­ri ko­je su ve­za­ne za di­re­ktan kon­takt s pa­ci­jen­ti­ma. Slo­bo­dnog vre­me­na je ja­ko ma­lo. Trud ko­ji se ulaže je za­is­ta obo­jen je­dnim ve­li­kim en­tu­zi­ja­zmom svih ko­ji ra­de.

Vo­lja je pre­su­dna

Mir­sad Ka­ci­la je roðen 1965. go­di­ne. Do­kto­ri­rao u Pi­zi u Ita­li­ji i ra­dio u Nje­maèkoj.

Ima si­na ko­ji ima èeti­ri mje­se­ca i zo­ve se Džan.

-Ovo što ra­dim u Sa­ra­je­vu sma­tram je­dnim ve­li­kim us­pje­hom sre­di­ne ko­le­ga i me­ne kao dio ti­ma. Iz­dvo­jio bih je­dnu stvar ko­ju stal­no po­nav­ljam. Kad se go­vo­ri o pro­ble­mi­ma s ko­ji­ma se su­sreæu svi, a ne sa­mo mi lje­ka­ri èes­to na­ila­zi­mo na od­go­vo­re "ovo ne može, ovo ni­je u re­du". Vje­ruj­te ja stal­no po­nav­ljam je­dnu stvar ko­ju Ame­ri­kan­ci èes­to go­vo­re "gdje ima vo­lje, ima i naèin". Kad ima vo­lje, sve se može ura­di­ti - kaže Ka­ci­la.

„Baj­ke" o pla­ti

Prièaju da ima­te pla­tu 16. 000 eura?

- To ap­so­lu­tno ni­je is­ti­na. Mi smo sklo­ni ta­kvom na­pu­hi­va­nju. Mo­ja pla­ta je je­dna obièna pla­ta lje­ka­ra spe­ci­ja­lis­te.

(SAN)
http://www.san.ba/index.php?id=9172

Za njega je operacija aneurizme rutina. :

http://img517.imageshack.us/img517/3685/2kacilaavaz23022007.jpg

16-11-2009 at 08:26 | Ukljuèi u odgovor
nevenkagaragic
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 07-02-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2378
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sve ostale vijesti,komentari..

Razlicita misljenja...

Ima li anarhije na bh. tržištu lijekova



Na­kon pre­no­sa na­dle­žnos­ti na drža­vni ni­vo, ni­ko u Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni ne kon­tro­li­še trži­šte li­je­ko­va - ni uvoz, ni­ti do­ma­æu proi­zvo­dnju, upo­zo­ra­va di­re­ktor Upra­ve za in­spe­kcij­ske po­slo­ve FBiH Ibra­him Ti­rak.

Ozbi­ljna si­tu­aci­ja

- Mi vi­še ne­ma­mo na­dle­žnost da kon­tro­li­še­mo pro­da­ju i proi­zvo­dnju. Ni­ko tre­nu­tno to ne ra­di, a no­vo­for­mi­ra­na Agen­ci­ja za li­je­ko­ve i me­di­cin­ska sred­stva BiH ni­je oba­vi­la svoj dio po­sla, odno­sno ne­ma drža­vnih far­ma­ce­ut­skih in­spe­kto­ra. Ci­je­lo trži­šte li­je­ko­va je bez kon­tro­le, ve­le­pro­da­je ni­ko ne kon­tro­li­še... Mi je­di­no kon­tro­li­še­mo ma­lo­pro­da­ju li­je­ko­va, odno­sno apo­te­ke. Ne­ma­mo vi­še ni pra­vi­lan uvid ko­ji su li­je­ko­vi odo­bre­ni, a ko­ji ni­su. U ovoj oblas­ti vla­da op­šti ha­os - tvrdi Ti­rak u izja­vi za «San».

On is­ti­èe da je nas­ta­la si­tu­aci­ja ve­oma ozbi­ljna, "jer li­je­ko­vi ne smi­ju bi­ti van kon­tro­le bu­du­æi da je to ja­ko opa­sno za gra­ða­ne".

- Igra­mo se "glu­hih te­le­fo­na". Ima­li smo ve­li­ku pre­pis­ku na na­dle­žni­ma i po­no­vo æe­mo im se obra­ti­ti da ri­je­še nas­ta­li pro­blem. Po­slat æe­mo pi­smo i Vi­je­æu mi­nis­ta­ra BiH i tra­ži­ti da ne­ko preu­zme tu na­dle­žnost dok se ne iza­be­ru drža­vni in­spe­kto­ri.

Na­ime, Vi­je­æe mi­nis­ta­ra tre­ba da do­ne­se pra­vil­nik o unu­traš­njoj or­ga­ni­za­ci­ji bh. Agen­ci­je za li­je­ko­ve i da se ime­nu­ju in­spe­kto­ri. No, s ob­zi­rom na du­gu kon­kur­snu pro­ce­du­ru, ovo sta­nje æe još po­tra­ja­ti - uvje­ren je Ti­rak.

Za­ži­vio sis­tem

Pred­sje­dni­ca Me­ðu­kan­to­nal­ne far­ma­ce­ut­ske ko­mo­re Za­hi­da Bi­na­kaj ima po­tpu­no su­pro­tno miš­lje­nje.

- Nad­zor nad pro­me­tom li­je­ko­va obav­lja­ju fe­de­ral­ni i kan­to­nal­ni far­ma­ce­ut­ski in­spe­kto­ri.

Uvoz je ap­so­lu­tno pod nad­zo­rom Agen­ci­je za li­je­ko­ve i, ko­li­ko ja èu­jem od ve­le­pro­me­tni­ka li­je­ko­vi­ma, taj me­ha­ni­zam je ja­ko do­bro za­ži­vio u Ba­nja­lu­ci. Li­je­ko­vi se ne mo­gu uves­ti bez do­zvo­le, a bu­kval­no sva­ka se­ri­ja uve­ze­nih li­je­ko­va se kon­tro­li­še. To je za nas pra­ve pro­fe­si­onal­ce iz bran­še ogro­man na­pre­dak i ve­li­ka pre­dnost što se admi­nis­tra­ci­ja i nad­zor vrše sa je­dnog mjes­ta od je­dne ovla­šte­ne agen­ci­je - na­gla­ša­va Bi­na­kaj.

U Agen­ci­ji za li­je­ko­ve, pak, ni­su že­lje­li raz­go­va­ra­ti o Tir­ko­vim tvrdnja­ma, ni­ti opæe­ni­to o si­tu­aci­ji na bh. far­ma­ce­ut­skom trži­štu.
I. Tre­pa­lo­vac

"Pa­uèi­nas­ti" nad­zor

- Vrsta kon­tro­le ka­da in­spe­ktor uðe u 100 apo­te­ka u ra­znim di­je­lo­vi­ma drža­ve, ma­la je i ni­je do­bra za gra­ða­ne. To je is­to kao kad kon­tro­li­še­te pa­uèi­nu.

Ina­èe, ne­ma­mo ne­kih pro­ble­ma u Fe­de­ra­ci­ji, jer su na­ši apo­te­ka­ri dos­ta do­bri. Me­ðu­tim, ne­ma­mo uvid šta se i ka­ko uvo­zi, ko šta odo­bra­va i šta ko proi­zvo­di - is­ti­èe Ti­rak.

(SAN)
http://www.san.ba/index.php?id=9208

17-11-2009 at 06:44 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sve ostale vijesti,komentari..

Podrška Obami pala ispod 50 posto

Podrška amerièke javnosti za predsjednika Baracka Obamu pala je ispod 50 posto, pokazalo je veæ drugo veliko ispitivanje javnog mnijenja što je naznaka da mu slabost ekonomije i duga rasprava o reformi zdravstva nanose štetu, objavio je Gallupov institut.

Prema Gallupu, Obamino voðenje predsjednièke dužnosti odobrava 49 posto Amerikanaca. Istraživanje Univerziteta Quinnipiac u srijedu je dalo gotovo isti rezultat, sa 48 posto podrške Obami.

To je prvi put da je Obama u široko priznatim ispitivanjima Gallupa i Quinnipiaca izgubio veæinsku podršku.

Veæ mjesecima mu se u tim i drugim veæim anketama podrška kreæe oko 53-54 posto, zavisno od ispitivanja, dok mu je u januaru nakon inauguracije dostizala gotovo 70 posto.

Gallup ocjenjuje kako je Obamin pad u dnevnom ispitivanju popularnosti vjerovatno rezultat ogorèene rasprave o reformi zdravstva kao i slabog stanja amerièke ekonomije, s milionima nezaposlenih.

"Amerikanci su takoðer zabrinuti zbog oslanjanja Obamine administracije na veliku državnu potrošnju za rješavanje nacionalnih problema i rasta saveznog budžetskog deficita", navodi Gallup u analizi ispitivanja provedenog od utorka do èetvrtka na nacionalnom uzorku od 1.533 osobe.

(FENA)

21-11-2009 at 18:27 | Ukljuèi u odgovor
nevenkagaragic
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 07-02-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2378
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sve ostale vijesti,komentari..

Kako nana kaze!?

Uz tekst "Zlatni studenti u blatu Univerziteta" :
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzlarije/viewnewnews.php?id=32975

Uz profesorsko-sex-pravosudnu trakavicu na Pravnom fakultetu (pravosudni "Skadar na Bojani"?) :
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzlarije/forum/viewtopic.php?TopicID=622519&page=148

OVO je BISER NAD BISERIMA!
"Blago" studentima sa ovakvim "profesorima"!

Da, tacno je : "Ostavite svu nadu ..."
... u bolje sutra!


Prof. Haskoviæ: Hrvati i Srbi ne postoje!



Profesor psihologije na sarajevskom Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Mujo Haskoviæ održao je predavanje studentima prve godine od kojeg se, kako piše portal Otvoreno.ba, prisutnima dizala kosa na glavi.

Profesor Haskoviæ je «pedagoški» studentima održao predavanje o dekadentnosti i izopaèenosti amerièkog i izraelskog društva. Tako je izmeðu bezbroj javno iznesenih gluposti profesor Haskoviæ rekao da 70 posto amerièkih žena vode ljubav s psima!

Na istom predavanju Haskoviæ je, kako navodi Otvoreno.ba rekao da su Izraelci uglavnom degenerisani jer je opæepoznato da se rodbina meðusobno ženi i udaje, a na kraju je negirao postojanje srpske i hrvatske nacije argumentirajuæi to prièom svoje nane koja mu je rekla da za vrijeme vladavine Austrougarske Bosnom, Srbi i Hrvati nisu postojali!

21.11.2009.
Pincom.info

Komentari (ko ima vremena) :
http://pincom.info/index.php?p=opsirnije&s=71827

23-11-2009 at 12:32 | Ukljuèi u odgovor
dragec
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 01-04-2005
Lokacija: München, Stupine
Odgovori: 2128
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Sve ostale vijesti,komentari..

citat:
nevenkagaragic wrote:
Kako nana kaze!?

Uz tekst "Zlatni studenti u blatu Univerziteta" :
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzlarije/viewnewnews.php?id=32975

Uz profesorsko-sex-pravosudnu trakavicu na Pravnom fakultetu (pravosudni "Skadar na Bojani"?) :
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzlarije/forum/viewtopic.php?TopicID=622519&page=148

OVO je BISER NAD BISERIMA!
"Blago" studentima sa ovakvim "profesorima"!

Da, tacno je : "Ostavite svu nadu ..."
... u bolje sutra!


Prof. Haskoviæ: Hrvati i Srbi ne postoje!



Profesor psihologije na sarajevskom Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Mujo Haskoviæ održao je predavanje studentima prve godine od kojeg se, kako piše portal Otvoreno.ba, prisutnima dizala kosa na glavi.

Profesor Haskoviæ je «pedagoški» studentima održao predavanje o dekadentnosti i izopaèenosti amerièkog i izraelskog društva. Tako je izmeðu bezbroj javno iznesenih gluposti profesor Haskoviæ rekao da 70 posto amerièkih žena vode ljubav s psima!

Na istom predavanju Haskoviæ je, kako navodi Otvoreno.ba rekao da su Izraelci uglavnom degenerisani jer je opæepoznato da se rodbina meðusobno ženi i udaje, a na kraju je negirao postojanje srpske i hrvatske nacije argumentirajuæi to prièom svoje nane koja mu je rekla da za vrijeme vladavine Austrougarske Bosnom, Srbi i Hrvati nisu postojali!

21.11.2009.
Pincom.info

Komentari (ko ima vremena) :
http://pincom.info/index.php?p=opsirnije&s=71827


Nije on jedini, koji je nanu pogresno razumio. Smjesno bi bilo, da nije zalosno.Covjek pedagog, profesor.  


Svakim danom ,u svakom pogledu
23-11-2009 at 13:09 | Ukljuèi u odgovor
nevenkagaragic
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 07-02-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2378
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sve ostale vijesti,komentari..

Dakle, ceka nas JOS veci haos?

Kriminalci æe do 2015. izazvati nasilje i haos na Balkanu!

Organizovani kriminal na zapadnom Balkanu i dalje ugrožava evropsku sigurnost, jer su balkanske države postale jedna od glavnih zona za ulazak kriminalnih grupa na teritoriju Evropske unije.

Glavni uzork

Ova ocjena i procjena stoji u novom izvještaju Istražne službe amerièkog Kongresa. U njemu se pocrtava neophodnost direktnog angažmana Sjedinjenih Amerièkih Država na Balkanu zbog dramatiène situacije.

- Trgovina drogom, duhanom i ljudima je glavna djelatnost kriminalnih grupa u državama Zapadnog Balkana i donosi ogromnu zaradu ljudima koji su u to ukljuèeni. Zato je povezanost pranja novca i organizovanog kriminala i dalje bitan problem - kaže se u izvještaju.

Istražna služba amerièkog Kongresa u svom dokumentu koji su dobili svi kongresmeni posebno upozorava da je u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji i Hrvatskoj došlo do jaèanja veza izmeðu aktera organizovanog kriminala, politièkih elita i ratnih zloèinaca.

- Upravo zbog toga je moguæe da upravo kriminal i kriminalci budu glavni uzrok eskalacije nasilja i haosa u regionu do 2015. godine - kaže se u dokumentu Istražne službe i naglašava:

Amerièka akcija

- Osim što usporava privredni razvoj i narušava vladavinu prava, organizovani kriminal postao je ozbiljan problem u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Makedoniji i Hrvatskoj. Amerièka vlada pomaže jaèanje borbe protiv organizovanog kriminala, ali se oèekuje da ti projekti tek daju rezultate. Plan amerièke administracije je da se vrlo aktivno ukljuèi u suzbijanje organizovanog kriminala u regionu.

Treba reæi da je Istražna služba u jednom dijelu svog izvještaja izdvojila Hrvatsku ocjenjujuæi je kao potencijalno najperspektivniju državu zapadnog Balkana koja æe u iduæih nekoliko godina sigurno postati èlanica Evropske unije. Za ostale zemlje se kaže da æe trebati dosta vremena da postanu èlanice Evropske unije zato što su pogoðene siromaštvom i zato što su im potrebne daljne i radikalne reforme. U izvještaju je akcentirana i Crna Gora i kaže se da u toj državi ne postoji vladavina prava.
S.I.

Direktor FBI u Sarajevu

Ne treba zaboraviti da je prošle sedmice u Sarajevu boravio Robert Muler, direktor amerièkog Federalnog istražnog biroa FBI. On je imao niz sastanaka sa državnim vlastima, a pojedinaèno je razgovarao i sa šefovima bh. obavještanih službi i direktorima entitetskih uprava policije. Svi ti razgovori voðeni su iza zatvorenih vrata.

Heroinska ruta preko Balkana

Oliver Erdman, povjerenik Kancelarije za borbu protiv droge u Hamburgu izjavio je da ogromne kolilèine droge idu od luka na Crvenom moru do Evropske unije i da balkanska ruta u time ima veliku ulogu.

- Heroin ide iz Afganistana i Turske - zemalja proizvoðaèa ili uzgajivaèa - preko Balkana prema zapadnoevropskim zemljama -kazao je Erdman.

(SAN)
http://www.san.ba/index.php?id=9338

24-11-2009 at 06:49 | Ukljuèi u odgovor
nevenkagaragic
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 07-02-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2378
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sve ostale vijesti,komentari..

Cinjenica = nepobitna istina, a u BiH se i cinjenice tumace kako kome "prahne"...

Odluke ZAVNOBiH-a æe i za sto godina biti èinjenica



- Dan državnosti, 25. novembar 1943. godine, za Bosnu i Hercegovinu je historijski bitna èinjenica, bez obzira ko i kakav odnos danas imao prema tom datumu. Prvi put nakon srednjovjekovne Bosne, država se konstituirala kao buduæa federalna jedinica, a kasnije i republika unutar Jugoslavije. Udareni su temelji jednoj ozbiljnoj državi - poruèio je u razgovoru za «San» Juraj Martinoviæ, potpredsjednik SUBNOR -a BiH.

Uzaludno negiranje

Martinoviæ je bio premlad da bi aktivno sudjelovao u historijskoj sjednici ZAVNOBiH-a u Mrkonjiæ Gradu, ali i danas, 66 godina kasnije, duboko vjeruje u sve tada proklamovane principe.

- Ipak sam ja malo mlaði i nisam bio uèesnik tog zasjedanja... Rijetki su oni koji su danas i meðu živima, a koji su bili rame uz rame tog 25. novembra 1943. godine... Vrijeme je ipak uèinilo svoje, ali ono što je najvažnije, neke se stvari vezane za ovaj datum ne smiju nikada zaboraviti.

Doduše, èinjenica je da u RS-u taj datum ne doživljavaju kao Dan državnosti svoje domovine. Ista je situacija i u dijelu koji je nekada bio pod jurisdikcijom «Herceg Bosne»...

No, slavili ga mi svi ili ne, taj datum ostaje u historiji zabilježen, bez obzire na sve nadaæe koje ga prate. Tako su odluèili vijeænici ZAVNOBiH-a, usvojivši Rezoluciju i Proglas u kojima je izražena volja naroda Bosne i Hercegovine da je njihova zemlja i srpska i hrvatska i muslimanska...

Jednostavno, historija ima svoju logiku, dogaðaji imaju svoju važnost, bez obzira kako ga uèesnici obilježavali. Kad god se bude govorilo o historiji Bosne i Hercegovine, pa bilo to i za narednih 100 godina, ovaj datum æe biti nezaobilazan. Znaèi, nijedna historija BiH se ne može pisati bez 25. novembra 1943. godine - istakao je Martinoviæ.

Pogrešan odnos

On je pritom sa žaljenjem konstatirao da se negiranjem Dana državnosti ustvari otkriva stvarni odnos prema Bosni i Hercegovini kao državi.

- Datum je samo simptom, a problem je u odnosu prema BiH. Ovdje je kljuèno pitanje kada æe graðani na cijeloj teritoriji zemlje doživjeti BiH kao svoju državu. Nije to pitanje njihove dobre volje, nego je to èinjenica. Što se prije sa tom èinjenicom pomire, prije æemo krenuti prema naprijed.

Rješenje leži u mladim naraštajima, u buduæim generacijama, ali samo ukoliko ih sistem ponovo ne zatruje. Vjerujem da æe vrijeme pokazati koliko je besmisleno, danas u 21 stoljeæu, u vremenu integracija cijele Evrope, insistirati na podjeli jedne ovako male države kao što je BiH. Prièe o podjeli BiH, te referendumima za otcjepljenje su nerealne, ali je èinjenica da još zadugo neæemo funkcionirati kao jedan organizam - zakljuèio je Martinoviæ.
M. Ašèiæ

Besmisleno politikantstvo

- Imamo jednog Milorada Dodika koji svaki èas govori kako je BiH varijabla, a RS konstanta. Sa stanovišta historije, to je totalna besmislica!

Naravno, dok su takvi ljudi na vlasti i dok je prisutna takva politika, ne možemo oèekivati da se Dan državnosti prizna kao državni praznik i da ga svi doživljavaju jednako - naglasio je Martinoviæ.

(SAN)
http://www.san.ba/index.php?id=9324


[Edited by nevenkagaragic on 25-11-2009 at 11:14 GMT]

25-11-2009 at 11:13 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 24
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: beba24, cheguedoeNo2, dr.devilito, lilly, malimeho, mikooo, neko_bezveze, onlyyou, uprava, victorius
FORUM : Tuzlarije : Sve ostale vijesti,komentari.. New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... Last Page >>


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice