Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
camac Nivo: Forumski doajen Unknown artist
Registriran(a): 11-05-2011 Lokacija: Desert roads Odgovori: 5224 IP: Maskiran
|
Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
dobro neko rece, SDP koristi propagandu u fazonu: Tuzla nije i nikad nece biti nacionalisticka, ne dozvolite da takva postane, ovo ono... i automatski ,,plasi,, gradjane od ,,posasti,, nacionalizma, koji bi mozda donio i pozitivne promjene, samo kad bi imao priliku da se pokaze i dokaze na djelu.. medjutim, ovakvi ,,strahovi,, su vec odavno ,,prepreka,, racionalnom razmisljanju gradjana i mnogi, samo zbog takvog nacina razmisljanja, daju svoj glas fontanama i jezerima, ne razmisljajuci o drugoj strani medalje.. srecom, izgleda da se vremena mijenjaju..
|
10-05-2012 at 12:38 |
|
|
Abulafija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-07-2004 Odgovori: 28828 IP: Maskiran
|
Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
Nacionalizam i tzv. gradjanske opcije su meni dvije nepomirljive "politicke opcije, uredjenja", zovite ih kako hocete.
To je ko kad bi reko fasizam i komunizam ili kapitalizam.
Ne mores mi doci nikad iz bilo koje nacionalisticke stranke i ocekivati moj glas, taman da zlatnim kasikama jedem poslije.
U samom osnovu, nacionalizam, kaze nacija, ne nacije, i tu je meni kraj.
Onog trenutka kad se covjek odlucio angazovati u takvoj stranci, znaci da zeli istaknuti svoje nacionalno u odnosu na drugog, priskrbiti nesto bolje svojoj naciji u odnosu na ostale. U zemlji gdje su tri velike religije, ja bi to sve pozatvaro i na goli otok poslo Eno Jovo pichic, nek ih odma vodi, on zna i put i proces.
A u Tuzli je svakako
|
10-05-2012 at 12:48 |
|
|
Abulafija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-07-2004 Odgovori: 28828 IP: Maskiran
|
Re: Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
citat: primus inter pares wrote:
nije ba zbog ovog,nego zbog saèa.... 
kako to nisi... ne kontam...
jebiga danas je rostilj na svimm temama vnigla 
Jeo sam hranu ispod saca, al nisam sam pravio.
Ne zachatavaj ljudima.
Ja bi volio da bude upravnik logora, pardon gradonacelnik...........
Ma evo, bit cu ja, sta fali??
Meni pare ne trebaju, familija se razisla po svijetu, ni ne znamo se, nemam ih sta uhljebljivati.
Jarani su mi uglavnom stituirani, napravio bi Mirsi jedino da bude portir dje, eto izvinite, preznajem da bi samo to, ako more.
Ako ne more, nije problem, mislim, radi on u Merkatoru, al nije mi bas zadovoljit 
Od planova, nemam nikakih, (znate i sami da nisam najpametniji), al ako ko od vas ima kake, ja cu saslusat.
Necu pravit fontane, al necu ni ove srusiti.
Necu ni jezera kopat druga, al necu ni ova zatrpavat ko Salkica sto bi 
Ako ko otvori slanija, mi cemo kupus u nasa, stara je to ideja, samo dje bi kamenje onoliko nasli, za poklopit??
Vidio bi morel se elektrana nacerat da nam svima grijanje dzaba uvede, na cijeloj opstini ukljucujuci i mz Dokanj, sve gor do lovackog doma.
Ako ne more, nikom nista, nek nas i dalje dzaba truju.
Sjetit cu se ja jos, polako samo 
|
10-05-2012 at 13:14 |
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|