Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
AnonBlack Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 08-03-2012 Lokacija: BA Odgovori: 156 IP: Maskiran
|
Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
Oèito da treba nacrtat da nacionalistièke stranke nisu jedina "konkurencija" SDP-u. To pod broj jedan.
Pod broj dva, i te stranke su tek stranke, a u demokratskom društvu je do samih graðana da ih biraju ili ne biraju. SDP tu nema šta prosipat prièu i plašit narod k'o Amerikanci što plaše svoje od nepostojeæe prijetnje. SDA nikad nije ni bila, nit æe kad bit ozbiljna prijetnja SDP-u u Tuzli.
Ovo što Abulafija reèe da ni u sluèaju da jede zlatnim kašikama ne bi izabrao nacionalnu stranku dovoljno govori o uspješnosti propagande vladajuæih struktura u Tuzli.
I, pod broj tri, propaganda SDP-a radi na naèin da svaku opozicionu stranku svrsta u koš sa nacionalistima. Kad na to dodate prethodno pomenuto plašenje naroda od nacionalista nije ni èudo što je ovdje jedna te ista vlast veæ godinama.
I, što je takoðer interesantno, fokus je uvijek na SDA. Kad god se prièa o izborima i skidanju sa vlasti SDP-a automatski kreæe prièa o SDA. Što æe reæi, opet propaganda.
Ova država nikad, ali nikad neæe krenuti naprijed. Onog trenutka kad se postojeæe politièke opcije ukinu u potpunosti onda se može oèekivati napredak. Do tada æe to biti samo prepucavanje i prebacivanje krivice na one druge. Pred izbore standardno laži, laži i samo laži, a ovèice, k'o po obièaju, klimaju glavom.
Vi ako do sad niste skontali da su u ovim veæim politièkim strankama ista g***a razlièito obojena onda mi ovdje nemamo šta prièati. I u ovim manje poznatim strankama bih takoðer rekao da su g***a ali neæu jer ih nisam viðao na vlasti pa ne bi bilo fer svrstavati ih u isti koš sa postojeæom politièkom mafijom u BiH.
|
10-05-2012 at 17:06 |
|
|
andjela Nivo: Forumski doajen Ljubav se zove imenom mojim!!
Registriran(a): 27-01-2004 Lokacija: Tuzla Odgovori: 13230 IP: Maskiran
|
Re: Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
citat: camac wrote:
daleko od toga da ja tebe u nesto ubjedjujem, samo kazem da, ukoliko neko zeli neke promjene, treba dozvoliti tim reformatorima da se i dokazu, pa ih tek onda osudjivati za neuspjeh ili hvaliti za uspjeh.. vec sam rekao da je Tz napredovala i pod okriljem ove vlasti i to fakat stoji, ali odavno niko drugi nije imao priliku da pokaze sta on umije, zna i moze.. nego naprotiv, vec je unaprijed osudjen i kritikovan samo zbog prefiksa nacionalno.. nekako to dodje kao da npr. postoji rom-ciganin, najbolji hirurg na svijetu, ali ti njegovo znanje i profesionalnost ne priznajes, zato sto je on rom-ciganin.. djeluje nekako ograniceno, da ne kazem primitivno..
Imali su oni na našem, a i ostalim Kantonima prilika dosta da se dokažu, a dokazali su uglavnom ovo o èemu govorim.
Sve dotle dok kod nas nacionalne stranke zagovaraju uglavnom interes jednog naroda s jedne strane, a dok gradjani druge nacionalnosti bilo kakav potez "druge" nacionalne stranke shvataju kao potez "protiv njih", s druge strane... sve dotle dok se ovdje svaki potez stranke koja zagovara bošnjaèke interese, smatra kao islamizacija cjelokupnog društva...potez stranke sa hrvatskim prefiksom, smatra kao potez ka Herceg-Bosni i dok se stranke sa srpskim prefiksom zalažu za veliku srbiju, po meni nisu poželjne, pa bez obzira i na sporadiène sposobne, inteligentne osobe.
I na kraju, ne mislim da je SDP taj jedini , neprikosnoveni...ima naravno i drugih stranaèkih opcijja, kao što to veæ rekoše moji prethodnici..i mene što se tiše, u obzir dolazi sve osim nacionalizma!A što se tièe tvoje uporedbe sa ciganima pa i cigani su neka nacija, a ne politièka opcija
I naravno da me ne ubjedjuješ, jer ne postoji ni naèin na koji bi me mogao ubjediti u ono što si rekao , pa makar ti moje mišljenje i dalje smatrao ogranièenim, da ne kažem primitivnim.
|
10-05-2012 at 17:46 |
|
|
camac Nivo: Forumski doajen Unknown artist
Registriran(a): 11-05-2011 Lokacija: Desert roads Odgovori: 5224 IP: Maskiran
|
Re: Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
citat: andjela wrote:
Imali su oni na našem, a i ostalim Kantonima prilika dosta da se dokažu, a dokazali su uglavnom ovo o èemu govorim.
Sve dotle dok kod nas nacionalne stranke zagovaraju uglavnom interes jednog naroda s jedne strane, a dok gradjani druge nacionalnosti bilo kakav potez "druge" nacionalne stranke shvataju kao potez "protiv njih", s druge strane... sve dotle dok se ovdje svaki potez stranke koja zagovara bošnjaèke interese, smatra kao islamizacija cjelokupnog društva...potez stranke sa hrvatskim prefiksom, smatra kao potez ka Herceg-Bosni i dok se stranke sa srpskim prefiksom zalažu za veliku srbiju, po meni nisu poželjne, pa bez obzira i na sporadiène sposobne, inteligentne osobe.
I na kraju, ne mislim da je SDP taj jedini , neprikosnoveni...ima naravno i drugih stranaèkih opcijja, kao što to veæ rekoše moji prethodnici..i mene što se tiše, u obzir dolazi sve osim nacionalizma!A što se tièe tvoje uporedbe sa ciganima pa i cigani su neka nacija, a ne politièka opcija
I naravno da me ne ubjedjuješ, jer ne postoji ni naèin na koji bi me mogao ubjediti u ono što si rekao , pa makar ti moje mišljenje i dalje smatrao ogranièenim, da ne kažem primitivnim.
jok ba @andjela, ne ubjedjujem ja tebe, niti bilo koga.. ono sto hocu da kazem je, da ne treba generalizovati nikoga, jer i u nacionalistickim partijama sigurno ima pametnih ljudi i kvalitetnog kadra i ne treba ih izbacivati iz utrke samo zbog njihovog stranackog opredijeljenja.. znaci i onaj moj primjer o ciganinu je banalna opservacija na tu generalizaciju i nista drugo.. zbog toga sam i rekao ono ,,ograniceno,, jer nekako ispada da, ako je nacionalno, odmah ne valja.. i ovo sve nema veze sa tvojim izborom.. i ti, i svi ostali ce, nadam se, glasati, da SVIMA bude bolje.. koliko smo sposobni prepoznati pravog covjeka, saznat cemo iduce i narednih godina.. ipak, treba svima dati jednaku sansu i ne hvaliti svog konja, kudjenjem tudjeg.. kontas..
|
10-05-2012 at 19:30 |
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|