Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
cutie Nivo: Forumski doajen not a cutie pie
Registriran(a): 28-04-2003 Odgovori: 3049 IP: Maskiran
|
Re: Re: Slatko(torte,kolaci,kreme,sladoledi..)
citat: Anna wrote:
Volite li vocne kolace .
Ja ih obozavam i evo jedan lijep sa jagodama:
Tijesto: 5 jaja, 5 kasika secera, 5 kasika brasna i 1 kasika brasna. Umutiti smjesu i ispeci.
Na ohladjeno dodati sljedeci fil:
5 zumanjaca umutiti sa 8 kasika secera, 1 vanilin secer, 4 kasike ostrog brasna i to skuhati u 1/2 litra mlijeka. U ohladjen fil dodati 125 gr putera.
Preko ove kreme staviti 1 kg jagoda isjecenih na pola, a na to snijeg od 5 bjelanaca sa 10 kasika secera.
kolac dobro ohladiti prije serviranja. Bon Appetit
Ja ovako slicno pravim jedan kolac, samo sto umjesto bjelanaca (posto mi se nesto dan kasnije razbuze ) stavim cool whip, a umjesto jagoda onaj prvi kolac sto se ispece malo zalijem rumom. Isto al nije ni nalik.  citat: Tijesto: 5 jaja, 5 kasika secera, 5 kasika brasna i 1 kasika brasna. Umutiti smjesu i ispeci.
Ovo ne kontam, je l´ ukupno 6 kasika brasna i kako se ovdje zove ostra nula? Ja doduse nemam pojma ni sta je to samo znam da se u nas to nesto razlikovalo, ostra il mehka nula Ja samo znam sta je all purpose flour. vattene amore che siamo ancora in tempo...
|
21-12-2005 at 14:32 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 7
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: advokatuzla, dosljo, fucy, Indijanac, mirzac, mozee, neronimo, student_bih
|
FORUM : Gastronomija : Slatko(torte,kolaci,kreme,sladoledi..) |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|