Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
racionalna manjina Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 02-02-2010 Lokacija: Tuzla Odgovori: 11437 IP: Maskiran
|
Re: Re: Kako dijaspora moze pomoci Bosni i Hercegovini
citat: XMRVICAxTZ wrote:
pa onda nemoj pricat..Bogu fala da imas i 5 spratova kucu, mene veseli da znam da neko ima i moze, da bogdom svi imaju..ha ja..svugdje valja zapet, nikom ne pada s neba.
Ma ne bih ja nikad pravio kuæu na pet spratova, pa da imam i milione. Vidiš ja znam da ljudi u dijaspori ne zaraðuju pare na baš lagan naèin, pa mi nije drago kad vidim da ih razbacuju. Vi ste možda pomislili da ja mrzim ljude iz dijaspore pa ste ovako reagovali, ali vjeruj mi nije tako. Ja bi volio da ljudi pametnije ulažu svoje teško zaraðene pare, a ne da ih daju tamo nekim srbijanskim pevaljkama . Zar ne bi bolje bilo da ljudi umjesto da prave ogromne kuæurine, te pare ulože u neke farme, fabrike, zubarske ordinacije i sl. zaposle omladinu i tako pomognu i sebi i svojoj državi.Ja mislim da bi to bila pametnija investicija,jer bolje je biti gazda i pokrenuti vlastiti biznis, nego hamalit za nekog nijemca.
|
17-02-2010 at 21:49 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
XMRVICAxTZ Nivo: Forumski doajen sitna al dinamitna
Registriran(a): 05-01-2006 Lokacija: Tuzla Odgovori: 9833 IP: Maskiran
|
citat: racionalna manjina wrote:
Ma ne bih ja nikad pravio kuæu na pet spratova, pa da imam i milione. Vidiš ja znam da ljudi u dijaspori ne zaraðuju pare na baš lagan naèin, pa mi nije drago kad vidim da ih razbacuju. Vi ste možda pomislili da ja mrzim ljude iz dijaspore pa ste ovako reagovali, ali vjeruj mi nije tako. Ja bi volio da ljudi pametnije ulažu svoje teško zaraðene pare, a ne da ih daju tamo nekim srbijanskim pevaljkama . Zar ne bi bolje bilo da ljudi umjesto da prave ogromne kuæurine, te pare ulože u neke farme, fabrike, zubarske ordinacije i sl. zaposle omladinu i tako pomognu i sebi i svojoj državi.Ja mislim da bi to bila pametnija investicija,jer bolje je biti gazda i pokrenuti vlastiti biznis, nego hamalit za nekog nijemca.
Slazem se, mada ne slusaju svi pevaljke a ni ja ne volim kucerine al nako kazem, nek gradi ako mu je cejf, nisu svi rodjeni da budu biznismeni..sta ces..a mozda i ne planiraju da se vrate nego to koriste kao 'vikendicu' kad dodju u BiH..opet kad pogledas ulozio je nekako, nije je napravio u dijaspori, ostavio je tu pare.
|
17-02-2010 at 22:00 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Putnik Nivo: Forumski doajen Deveram, deveram...
Registriran(a): 01-02-2002 Odgovori: 26140 IP: Maskiran
|
citat: racionalna manjina wrote:
U kuci uvijek ima kapital...Za otpoceti neki posao u BiH treba sehara dukata i to je malo...Dok u nasoj drzavi svako, pocev od vlasti do lopova i zastitara uzme svoj dio kolaca onome ko je naumio da ulaze nece ostati ni za povratnu kartu...U BiH jos nije sazrela situacija jer ko god iz dijaspore d apokusa nesto svi misle da je pun ko brod i kako rekoh svi bi da uzmu dio kolaca...Na zalost, ali to je stvarnost...ne mogu reci da je svugdje tako, ali dosta na ulaganja utice i sama politicka situacija. U stvari igra jednu veeeliku ulogu i dok se to ne imjeni i zakoni ne "proferceraju" nista od ulaganja...pa ni strane firme nece da ulazu jer znam slucajeva koji su odustajali bas zbog nasih "lopova" politicara. Svi hoce po malo da copnu i svi hoce da se pitaju...
|
17-02-2010 at 22:01 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|