|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Black0ut Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 14-11-2010 Lokacija: Tuzla Odgovori: 613 IP: Maskiran
|
Re: Re: Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??
citat: hurija wrote:
Pa, vidiš, na moju veliku žalost, u nazivima konstitutivnih naroda postoji Bošnjak. Zašto ne ostade bosnac/hercegovac? Èijim dekretom?
Proèaèkaj malo po istoriji, ako ništa drugo, da se odmakneš od skorije.
Tema nosi indikativan naziv, bar po meni, jer to uporeðujem za ozvanièavanjem termina Musliman u Ustavu SFRJ iz 70-ih. 90-ih prestajem biti Musliman, pa me preinaèuju u Bošnjakinju!? Dokle i šta je slijedeæe?
Imaš li ti odgovor na ovo? Možda bi to bio pravi na pitanje izreèeno u nazivu teme.
Mene nije sramota da kažem svoju vjeroispovijest pravim imenom, makar je predstavljala i kao svoj nacion.
Ili se držiš bosanskog modernizma da misliš kako ti drugi nalažu.
Fulas poentu. Ti za sebe mozes reci da si bosanka ili bosnjakinja, ali ne i muslimanka. Jel "musliman" nije nacionalnost.
A to sto su izmjenama ustava u Jugoslaviji napravili nepravdu pa nam umjesto nekog pravog nacionalnog naziva samo dodali veliko M, to se zali bivsim komunistima. Umjesto da nam daju naziv bosanci oni su nam dali veliko M i tako nas oznacili kao vjersku skupinu a ne kao naciju.
I danas kada napokon imamo svoju nacionalnu oznaku, ti bi i dalje da se drzis vjerskog naziva. Nema smisla...
|
|
19-05-2011 at 17:38 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|