Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
djecko
Nivo: Forumski doajen
nisam nehljebar

Registriran(a): 28-03-2005
Odgovori: 13657
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??

citat:
racionalna manjina wrote:

Djeèko, nemoj me pogrešno razumjeti,...
, jer u haosu mogu lakše krasti.

citat:
djecko wrote:

Neæu te pogrešno razmjeti ,èak naprotiv.
Evo èitam da su vladi sarajevskog kantona zabranili ulaz u zgradu psima i još nekima ...
Mogu psi nanjušit lopove
A ovi drugi što im ne daju su sigurno lopovi
Sad æe vlada KS blistat

To se koplja lome oko ovoga ?
15-05-2011 at 20:20 | Ukljuèi u odgovor
hurija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-03-2004
Odgovori: 15602

icon Re: Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??

sve dok imaju tri razlièite tarife
dok ja sve ovo išèitah, shvatih da sam:
1) unitarista jer priznajem ljiljane i ovu novokomponovanu zastavu
2) do sad sam mislila da su me branili ÈASNI PRIPADNICI ABIH, sad vidim da to exkluzivno pravo imaju samo bošnjaci
3) do sad sam mislila da živim, kako-tako, u državi sa nazor himnom, zastavom, granicama i podjelama i da se ista zove BOSNOM I HERCEGOVINOM, a ne Turskom. Sad vidim da mi izgleda geografija nije jaèa strana, makar ona lokalpatriotska
4) da sam islamofob jer više volim da napreduje privreda, nego bogomolje
5) da nisam za suživot jer ne volim prièu o ugroženosti, niti je priznajem u bilo kom kontekstu
6) da me okolina može doživjeti kao zloæu koje èetnike zove èetnicima, ustaše ustašama, i zlikovce iz muslimanskog (ne bošnjaèkog, moderno nazvanog, kojeg takoðe ne priznajem) konkretnim imenom..i uvijek æu
7) nisam nacionalno osviještena jer ne priznajem da se od prije koliko godina zovem bošnjakinjom, a ja to nisam. Ja sam Muslimanka i to mi niko i nièiji dekret ne može oduzeti
.....ima još, al' mi mrsko više pisat'...

Tema dobro zamišljena, ali se otišlo u drugom smjeru. Na žalost, mislim da su u pitanju samo pogrešno upotrijebljene rijeèi. A èovjek se hvata za rijeè, ne za rogove...

15-05-2011 at 21:36 | Ukljuèi u odgovor
statebriga
nezaobilazna

Registriran(a): 07-05-2009
Odgovori: 9876

citat:
hurija wrote:
...

svaka ti cast!

15-05-2011 at 22:38 | Ukljuèi u odgovor
Black0ut
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 14-11-2010
Odgovori: 613

citat:
hurija wrote nisam nacionalno osviještena jer ne priznajem da se od prije koliko godina zovem bošnjakinjom, a ja to nisam. Ja sam Muslimanka i to mi niko i nièiji dekret ne može oduzeti

Biti musliman znaci biti propadnik jedne vjerske zajednice. To nema veze sa nacionalnoscu.

Moras biti neke nacionalnosti, jal si bosanka jal bosnjakinja. Sigurno nisi Japanka ili Jugoslovenka.
17-05-2011 at 00:12 | Ukljuèi u odgovor
Black0ut
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 14-11-2010
Odgovori: 613

icon Re: Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??

citat:
hurija wrote
2) do sad sam mislila da su me branili ÈASNI PRIPADNICI ABIH, sad vidim da to exkluzivno pravo imaju samo bošnjaci

Vecina srba i hrvata su bili protiv BiH boreci se protiv nase armije kao pripadnici HVO-a i VRS. Na taj nacin su pocinili klasicnu izdaju kolaborirajuci sa agresorima a protiv svoje drzave.

Vecina bosnjaka(svi sem abdicevaca) su bi za BiH boreci se u redovima Armije BiH.

Da nije bilo bosnjaka danas bi BiH bila podijeljena izmedju velike Srbije i velike Hrvatske. Ali bosnaski muslimani koji su ujedno bili i najvece zrtve dvostruke agresije nisu dozvolili poraz nase drzave.

Naravno, medju nasim borcima je bilo i pripadnika srba i hrvata, ali bosnjaci su bili ti zahvaljujuci kojima je drzava opstala.

[Edited by Black0ut on 17-05-2011 at 00:34 GMT]
17-05-2011 at 00:32 | Ukljuèi u odgovor
Tiburon

Registriran(a): 22-08-2006
Odgovori: 2033

citat:
Black0ut wrote:

Vecina srba i hrvata su bili protiv BiH boreci se protiv nase armije kao pripadnici HVO-a i VRS. Na taj nacin su pocinili klasicnu izdaju kolaborirajuci sa agresorima a protiv svoje drzave.

Vecina bosnjaka(svi sem abdicevaca) su bi za BiH boreci se u redovima Armije BiH.

Da nije bilo bosnjaka danas bi BiH bila podijeljena izmedju velike Srbije i velike Hrvatske. Ali bosnaski muslimani koji su ujedno bili i najvece zrtve dvostruke agresije nisu dozvolili poraz nase drzave.

Naravno, medju nasim borcima je bilo i pripadnika srba i hrvata, ali bosnjaci su bili ti zahvaljujuci kojima je drzava opstala.

Umoris li se ti kad jarane? Do sad te niko nije pitao, a i avatar ti isto porucuje...Treba li ti profesionalna pomoæ? ;hanka  

The only way to get rid of a temptation, is to yield to it..
17-05-2011 at 08:59 | Ukljuèi u odgovor
senzualna
posjed dvostrukog mira

Registriran(a): 04-11-2006
Odgovori: 10797

citat:
statebriga wrote:

svaka ti cast!

potpisujem i ja ,,
Hu´rija
17-05-2011 at 14:35 | Ukljuèi u odgovor
senzualna
posjed dvostrukog mira

Registriran(a): 04-11-2006
Odgovori: 10797

citat:
Black0ut wrote:

Biti musliman znaci biti propadnik jedne vjerske zajednice. To nema veze sa nacionalnoscu.

Moras biti neke nacionalnosti, jal si bosanka jal bosnjakinja. Sigurno nisi Japanka ili Jugoslovenka.

ja cekam jos uvjek posle onog glupog rata
kada ce vec vise ova nasa mila mala drzavica Bosna dobiti najvecu nagradu u sredini Evrope
kao jedina drzava od svih ostalih sa yu podrucja za dugogodisnju tradiciju multikulture,
zivljenja rame uz rame sa cetiri nacije.

17-05-2011 at 15:06 | Ukljuèi u odgovor
hurija

citat:
Black0ut wrote:

Pa, vidiš, na moju veliku žalost, u nazivima konstitutivnih naroda postoji Bošnjak. Zašto ne ostade bosnac/hercegovac? Èijim dekretom?
Proèaèkaj malo po istoriji, ako ništa drugo, da se odmakneš od skorije.
Tema nosi indikativan naziv, bar po meni, jer to uporeðujem za ozvanièavanjem termina Musliman u Ustavu SFRJ iz 70-ih. 90-ih prestajem biti Musliman, pa me preinaèuju u Bošnjakinju!? Dokle i šta je slijedeæe?
Imaš li ti odgovor na ovo? Možda bi to bio pravi na pitanje izreèeno u nazivu teme.
Mene nije sramota da kažem svoju vjeroispovijest pravim imenom, makar je predstavljala i kao svoj nacion.
Ili se držiš bosanskog modernizma da misliš kako ti drugi nalažu.

p.s. Bila sam državljanin Jugoslavije, bosansko-hercegovaèke narodnosti, a po vjeroispovijesti muslimanka, ako te baš zanima. I žalim što nisam Japanka, vjerovatno bi više radila, a svoju tradiciju držala za sebe zbog sebe.
17-05-2011 at 21:57 | Ukljuèi u odgovor
hurija

citat:
Black0ut wrote:

Ne vidim poentu ovog što je napisano. U BiH najbrojniji narod je bio (i sada je) muslimanski. Logika slijedi. Nadam se shvataš šta hoæu ovim da kažem.
Èinjenica da je relativno manji broj Hrvata i Srba u redovima ABiH ne daje ti za pravo da marginaliziraš njihov doprinos i uèešæe u ratu. Vrijeðaš motive i èast tih ljudi.
Kao što sam veæ rekla, branili su me ÈASNI PRIPADNICI ABIH, bez izuzetka, znani i neznani Bosanci i Hercegovci.
17-05-2011 at 22:06 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 3
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: melissa, Mikuli, nazlija alihocic, pagny, R15KY, Rukfas_Tz, sivi soko, THE BEST, vectra 2.0 16v
FORUM : Politika : Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture?? New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net