|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
hurija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-03-2004 Lokacija: tuzla Odgovori: 15602 IP: Maskiran
|
Re: Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??
sve dok imaju tri razlièite tarife 
dok ja sve ovo išèitah, shvatih da sam:
1) unitarista jer priznajem ljiljane i ovu novokomponovanu zastavu
2) do sad sam mislila da su me branili ÈASNI PRIPADNICI ABIH, sad vidim da to exkluzivno pravo imaju samo bošnjaci
3) do sad sam mislila da živim, kako-tako, u državi sa nazor himnom, zastavom, granicama i podjelama i da se ista zove BOSNOM I HERCEGOVINOM, a ne Turskom. Sad vidim da mi izgleda geografija nije jaèa strana, makar ona lokalpatriotska
4) da sam islamofob jer više volim da napreduje privreda, nego bogomolje
5) da nisam za suživot jer ne volim prièu o ugroženosti, niti je priznajem u bilo kom kontekstu
6) da me okolina može doživjeti kao zloæu koje èetnike zove èetnicima, ustaše ustašama, i zlikovce iz muslimanskog (ne bošnjaèkog, moderno nazvanog, kojeg takoðe ne priznajem) konkretnim imenom..i uvijek æu
7) nisam nacionalno osviještena jer ne priznajem da se od prije koliko godina zovem bošnjakinjom, a ja to nisam. Ja sam Muslimanka i to mi niko i nièiji dekret ne može oduzeti
.....ima još, al' mi mrsko više pisat'...
Tema dobro zamišljena, ali se otišlo u drugom smjeru. Na žalost, mislim da su u pitanju samo pogrešno upotrijebljene rijeèi. A èovjek se hvata za rijeè, ne za rogove...
|
|
15-05-2011 at 21:36 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
hurija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-03-2004 Lokacija: tuzla Odgovori: 15602 IP: Maskiran
|
Re: Re: Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??
citat: Black0ut wrote:
Biti musliman znaci biti propadnik jedne vjerske zajednice. To nema veze sa nacionalnoscu.
Moras biti neke nacionalnosti, jal si bosanka jal bosnjakinja. Sigurno nisi Japanka ili Jugoslovenka.
Pa, vidiš, na moju veliku žalost, u nazivima konstitutivnih naroda postoji Bošnjak. Zašto ne ostade bosnac/hercegovac? Èijim dekretom?
Proèaèkaj malo po istoriji, ako ništa drugo, da se odmakneš od skorije.
Tema nosi indikativan naziv, bar po meni, jer to uporeðujem za ozvanièavanjem termina Musliman u Ustavu SFRJ iz 70-ih. 90-ih prestajem biti Musliman, pa me preinaèuju u Bošnjakinju!? Dokle i šta je slijedeæe?
Imaš li ti odgovor na ovo? Možda bi to bio pravi na pitanje izreèeno u nazivu teme.
Mene nije sramota da kažem svoju vjeroispovijest pravim imenom, makar je predstavljala i kao svoj nacion.
Ili se držiš bosanskog modernizma da misliš kako ti drugi nalažu.
p.s. Bila sam državljanin Jugoslavije, bosansko-hercegovaèke narodnosti, a po vjeroispovijesti muslimanka, ako te baš zanima. I žalim što nisam Japanka, vjerovatno bi više radila, a svoju tradiciju držala za sebe zbog sebe.
|
|
17-05-2011 at 21:57 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|