|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
hurija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-03-2004 Lokacija: tuzla Odgovori: 15602 IP: Maskiran
|
Re: Re: Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??
citat: Black0ut wrote:
Fulas poentu. Ti za sebe mozes reci da si bosanka ili bosnjakinja, ali ne i muslimanka. Jel "musliman" nije nacionalnost.
A to sto su izmjenama ustava u Jugoslaviji napravili nepravdu pa nam umjesto nekog pravog nacionalnog naziva samo dodali veliko M, to se zali bivsim komunistima. Umjesto da nam daju naziv bosanci oni su nam dali veliko M i tako nas oznacili kao vjersku skupinu a ne kao naciju.
I danas kada napokon imamo svoju nacionalnu oznaku, ti bi i dalje da se drzis vjerskog naziva. Nema smisla...
U pravu si, nema smisla. Još æu ispast muslimanski fanatik zbog svog ubjeðenja
Ipak æu radije da se držim onog od ranije jer ne priznajem da me zovu onako kako kome padne na pamet i kako se vlast mijenja. To što ti zanemaruješ il', u krajnjem, podsvjesno pristaješ da te mlate k'o praznu slamu, do tebe je. Znam šta sam bila, šta sam i šta æu bit'. Sviðalo se to nekome ili ne. Takoðe, ne smatram da se uopšte treba polemisati oko toga na ovaj naèin. Po meni, razlog je jednostavan, ako dozvoliš da te dekretima imenuju, ne poštuješ svoje, svoju tradiciju. I to je do liènog poimanja.
P.S. žalila bih se ja bivšim komunistima, onima koji se pitaju, mislim, al' nemaju vremena jer im džuma traje od petka do petka.
|
|
20-05-2011 at 11:21 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|