Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Walter did not know
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 12-04-2011
Odgovori: 878
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??

citat:
primus inter pares wrote:
i pitanje nije dokad ce bosnjaci placat cijenu,multikulture,nego dokad ce placat cijenu,vlasitith pogresaka,iz kojih nikad nista ne nauce,i dokad ce placat neuspjehe vlastitih lidera,od kojih nikad ni jedan nije platio za greske(koje nikad nisu bile male i jeftine).tj kada ce bosnjaci jednom sami sa sobom podvuæ refu i trazit raèun?

E moj lave,sta bi tek onda Srbi trebali reci.Puse ga vjekovima vec...
Kad smo prokleti pa nismo stvorili jugoslovensku ili bosansku naciju u 19 vijeku kada su to uradili svi evropski narodi.
19-05-2011 at 22:01 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 31-01-2008
Odgovori: 20460

icon Re: Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??

@lafe upravo tako,veli dilber historijski samar srbima i hrvatima,al smo HIN ošamarli ovim pootezom u pm,ko ga izmisli traba ga izgnat u zhimbabve.

@waltere,boli me za srbijance,interesuju me bosanci.ja æistim oko svoje bašæe,nemam kad u tudju da gledam nisam ja ko neki tamo,prikodrinjski .
bosanska nacija bi ibla da ne bi 1878 nepravde prema bosni.al to je za povijesno historijsko istorijsku temu.
@melmel slazem se,meni je problem,kako bosnje same sebi zabise taj autogol,da to ne gurase do kraja?znaci ona o ljudskoj gluposti i granicama svemira.to mene je.e moj profesore.

p.s naravno,ovo je ravno izdaji,anti zna se æemu itd shit t d...

19-05-2011 at 22:07 | Ukljuèi u odgovor
statebriga
nezaobilazna

Registriran(a): 07-05-2009
Odgovori: 9876

citat:
MelMel wrote:
...

nacionalnost - slazem se, bosanci i hercegovci, ali bih tu, vrlo rado, voljela vidjeti bosnjake - tj. stari naziv za bosance, za koji mi nimalo nije drago sto ga je SDA prisvojila samo sebi...

podnacionalnost nema, ali ima narodnost ili etnicka pripadnost, tj. tako bi trebalo da bude... nek' svako bude sta hoce, al' u tom kosu muslimani, oni predratni, ne mogu bit' muslimani, jer znamo sta je musliman i koliko je pogresno bilo dati to ime narodnosti, al' kako onda da ih zovemo?

da ne zivimo u ludilu u kojem zivimo, zaista bismo mogli reci da u etnickim pripadnostima imamo turke, srba, hrvate, ruse, bugare, madjare, austrijance i tako dalje... medjutim, ni to ne odgovara, jer kazu "nismo mi turci", oni sto bi (njih jedno 15%) mogli biti u etnickoj skupini turaka, jer su porijeklom turci (kao sto ih je masa srba i hrvata, a najvise bosanaca...

nakon toga imamo i vjersku pripadnost, pa tu imamo razlicite vjerske grupe, u kojima bi - da smo mi narod kako treba - moglo biti slijedece:

nacionalnost: bosnjak
narodnost/etnicka pripadnost: srbin
vjeroispovijest: katolik

e, vidis... ovaj princip fercera svuda u svijetu, osim kod nas... kod nas moras biti bosnjak + bosnjak + musliman ili srbin + srbin + pravoslavac, jer nece mufloni da skontaju sta je sta...

et... moradoh...

mene najvise boli sto ne mogu da budem bosanka ili bosnjanka, najradije bih... ovako sam niko i nista, tj. ostali...
19-05-2011 at 22:16 | Ukljuèi u odgovor
Dilber

Registriran(a): 11-08-2010
Odgovori: 4206

citat:
statebriga wrote:

nacionalnost - slazem se, bosanci i hercegovci, ali bih tu, vrlo rado, voljela vidjeti bosnjake - tj. stari naziv za bosance, za koji mi nimalo nije drago sto ga je SDA prisvojila samo sebi...

podnacionalnost nema, ali ima narodnost ili etnicka pripadnost, tj. tako bi trebalo da bude... nek' svako bude sta hoce, al' u tom kosu muslimani, oni predratni, ne mogu bit' muslimani, jer znamo sta je musliman i koliko je pogresno bilo dati to ime narodnosti, al' kako onda da ih zovemo?

da ne zivimo u ludilu u kojem zivimo, zaista bismo mogli reci da u etnickim pripadnostima imamo turke, srba, hrvate, ruse, bugare, madjare, austrijance i tako dalje... medjutim, ni to ne odgovara, jer kazu "nismo mi turci", oni sto bi (njih jedno 15%) mogli biti u etnickoj skupini turaka, jer su porijeklom turci (kao sto ih je masa srba i hrvata, a najvise bosanaca...

nakon toga imamo i vjersku pripadnost, pa tu imamo razlicite vjerske grupe, u kojima bi - da smo mi narod kako treba - moglo biti slijedece:

nacionalnost: bosnjak
narodnost/etnicka pripadnost: srbin
vjeroispovijest: katolik

e, vidis... ovaj princip fercera svuda u svijetu, osim kod nas... kod nas moras biti bosnjak + bosnjak + musliman ili srbin + srbin + pravoslavac, jer nece mufloni da skontaju sta je sta...

et... moradoh...

mene najvise boli sto ne mogu da budem bosanka ili bosnjanka, najradije bih... ovako sam niko i nista, tj. ostali...

hoces li mi molim te objasnit razlog zbog kojeg se ti nebi izjasnila kao BOSNJAKINJA...(jako mi je bitno,jer si ti meni virtualno bitna)
19-05-2011 at 22:19 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

Registriran(a): 02-02-2010
Odgovori: 11437

Promijenio sam mišljenje! Jedino ješenje je vanzemaljski protektorat,al' na teritoriji cijele zemaljske kugle

19-05-2011 at 22:23 | Ukljuèi u odgovor
statebriga
nezaobilazna

citat:
Dilber wrote:

hoces li mi molim te objasnit razlog zbog kojeg se ti nebi izjasnila kao BOSNJAKINJA...(jako mi je bitno,jer si ti meni virtualno bitna)

pa zato sto mi kreteni ne daju da budem bosnjakinja, ni bosanka...

mogu bit srpkinja - necu
mogu bit 'rvatica - necu
mogu bit bosnjakinja (po ovom sad) - necu ni to

hocu da budem bosnjakinja, znaci zena iz bosne...

da mi se iz tog sto napisem: bosnjakinja, ne vidi koje sam vjere, odakle mi je otac dos'o (nije dos'o, iz tuzle je, neg' ja to figurativno)...

ne moze, dilberu... nema u ustavu!
19-05-2011 at 22:29 | Ukljuèi u odgovor
statebriga
nezaobilazna

citat:
MelMel wrote:
ma nije ga bona sda prisvojila samo sebi, nego ostale partije nisu zeljele da izgube nacionalnost Srbi i Hrvati, pa se izmislila nacionalnost Bosnjak i pripisala se svakom ko ima ime islamskog porijekla, bez razlike da li je insan religiozan ili nije.

netacno... nije tako bilo... nevermind...
19-05-2011 at 22:30 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares
Registriran(a): 31-01-2008
Odgovori: 20460

ne kontam,hoš da budeš bošnjakinja-srbin-katolik?jesam dobro??
zar nije lakse bosanka?

19-05-2011 at 22:33 | Ukljuèi u odgovor
Dilber

Registriran(a): 11-08-2010
Odgovori: 4206

citat:
MelMel wrote:

ma nije ga bona sda prisvojila samo sebi, nego ostale partije nisu zeljele da izgube nacionalnost Srbi i Hrvati, pa se izmislila nacionalnost Bosnjak i pripisala se svakom ko ima ime islamskog porijekla, bez razlike da li je insan religiozan ili nije. Ali da bi se sve to ispravilo treba proci 10 000 godina. I nije tacno da si niko i nista, ustav ti ne moze ni nametnuti ni oduzeti kako se osjecas.

MBO
Adil Zulfirkarpasic i Muhamed Filipovic su tome kumovali
19-05-2011 at 22:35 | Ukljuèi u odgovor
statebriga
nezaobilazna

citat:
primus inter pares wrote:
ne kontam,hoš da budeš bošnjakinja-srbin-katolik?jesam dobro??
zar nije lakse bosanka?

pa, jest, al' mi je ljepse bosnjakinja, jer mi ima taj smek onog vremena kad je pola 'rvaske i mora bilo nase
19-05-2011 at 22:36 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 3
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: melissa, Mikuli, nazlija alihocic, pagny, R15KY, Rukfas_Tz, sivi soko, THE BEST, vectra 2.0 16v
FORUM : Politika : Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture?? New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net