|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
primus inter pares Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 31-01-2008 Odgovori: 20460 IP: Maskiran
|
Re: Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??
@lafe upravo tako,veli dilber historijski samar srbima i hrvatima,al smo HIN ošamarli ovim pootezom u pm,ko ga izmisli traba ga izgnat u zhimbabve.
@waltere,boli me za srbijance,interesuju me bosanci.ja æistim oko svoje bašæe,nemam kad u tudju da gledam nisam ja ko neki tamo,prikodrinjski .
bosanska nacija bi ibla da ne bi 1878 nepravde prema bosni.al to je za povijesno historijsko istorijsku temu.
@melmel slazem se,meni je problem,kako bosnje same sebi zabise taj autogol,da to ne gurase do kraja?znaci ona o ljudskoj gluposti i granicama svemira.to mene je.e moj profesore. 
p.s naravno,ovo je ravno izdaji,anti zna se æemu itd shit t d... 
|
|
19-05-2011 at 22:07 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
statebriga Nivo: Forumski doajen nezaobilazna
Registriran(a): 07-05-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 9876 IP: Maskiran
|
Re: Re: Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??
citat: MelMel wrote:
...
nacionalnost - slazem se, bosanci i hercegovci, ali bih tu, vrlo rado, voljela vidjeti bosnjake - tj. stari naziv za bosance, za koji mi nimalo nije drago sto ga je SDA prisvojila samo sebi...
podnacionalnost nema, ali ima narodnost ili etnicka pripadnost, tj. tako bi trebalo da bude... nek' svako bude sta hoce, al' u tom kosu muslimani, oni predratni, ne mogu bit' muslimani, jer znamo sta je musliman i koliko je pogresno bilo dati to ime narodnosti, al' kako onda da ih zovemo?
da ne zivimo u ludilu u kojem zivimo, zaista bismo mogli reci da u etnickim pripadnostima imamo turke, srba, hrvate, ruse, bugare, madjare, austrijance i tako dalje... medjutim, ni to ne odgovara, jer kazu "nismo mi turci", oni sto bi (njih jedno 15%) mogli biti u etnickoj skupini turaka, jer su porijeklom turci (kao sto ih je masa srba i hrvata, a najvise bosanaca...
nakon toga imamo i vjersku pripadnost, pa tu imamo razlicite vjerske grupe, u kojima bi - da smo mi narod kako treba - moglo biti slijedece:
nacionalnost: bosnjak
narodnost/etnicka pripadnost: srbin
vjeroispovijest: katolik
e, vidis... ovaj princip fercera svuda u svijetu, osim kod nas... kod nas moras biti bosnjak + bosnjak + musliman ili srbin + srbin + pravoslavac, jer nece mufloni da skontaju sta je sta...
et... moradoh...
mene najvise boli sto ne mogu da budem bosanka ili bosnjanka, najradije bih... ovako sam niko i nista, tj. ostali...
|
|
19-05-2011 at 22:16 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Dilber Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 11-08-2010 Lokacija: u kamionu Odgovori: 4206 IP: Maskiran
|
Re: Re: Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??
citat: statebriga wrote:
nacionalnost - slazem se, bosanci i hercegovci, ali bih tu, vrlo rado, voljela vidjeti bosnjake - tj. stari naziv za bosance, za koji mi nimalo nije drago sto ga je SDA prisvojila samo sebi...
podnacionalnost nema, ali ima narodnost ili etnicka pripadnost, tj. tako bi trebalo da bude... nek' svako bude sta hoce, al' u tom kosu muslimani, oni predratni, ne mogu bit' muslimani, jer znamo sta je musliman i koliko je pogresno bilo dati to ime narodnosti, al' kako onda da ih zovemo?
da ne zivimo u ludilu u kojem zivimo, zaista bismo mogli reci da u etnickim pripadnostima imamo turke, srba, hrvate, ruse, bugare, madjare, austrijance i tako dalje... medjutim, ni to ne odgovara, jer kazu "nismo mi turci", oni sto bi (njih jedno 15%) mogli biti u etnickoj skupini turaka, jer su porijeklom turci (kao sto ih je masa srba i hrvata, a najvise bosanaca...
nakon toga imamo i vjersku pripadnost, pa tu imamo razlicite vjerske grupe, u kojima bi - da smo mi narod kako treba - moglo biti slijedece:
nacionalnost: bosnjak
narodnost/etnicka pripadnost: srbin
vjeroispovijest: katolik
e, vidis... ovaj princip fercera svuda u svijetu, osim kod nas... kod nas moras biti bosnjak + bosnjak + musliman ili srbin + srbin + pravoslavac, jer nece mufloni da skontaju sta je sta...
et... moradoh...
mene najvise boli sto ne mogu da budem bosanka ili bosnjanka, najradije bih... ovako sam niko i nista, tj. ostali...
hoces li mi molim te objasnit razlog zbog kojeg se ti nebi izjasnila kao BOSNJAKINJA...(jako mi je bitno,jer si ti meni virtualno bitna)
|
|
19-05-2011 at 22:19 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|