Info: Ako imate neke nejasnoće, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : SDP-ova predizborna prevara !!
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
primus inter pares
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 31-01-2008
Odgovori: 20460
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: SDP-ova predizborna prevara !!

citat:
VV Cephei A wrote:


Vratit će se i begovi i age, polahko. Dosta je i vas koje su s brda i planina dovodili u gradove i davali vam stanove zbog poslušnosti Partiji. ;)

damn sad si me razotkrio kak znas da sam iz brda to otkrivas poslovne tajne il vidis bijond...
08-04-2013 at 08:41 | Uključi u odgovor
camac
Nivo: Forumski doajen
Unknown artist

Registriran(a): 11-05-2011
Lokacija: Desert roads
Odgovori: 5224
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: SDP-ova predizborna prevara !!

joj ovih iz SDP-a..

citat:
Sjednica Skupštine TK 'hitnog' karaktera održana nelegalno


U povodu nelegalne sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera održane 19. aprila na kojoj je donesena nezakonito Odluka o privremenom finansiranju TK i nelegalno smijenjen ministar unutrašnjih poslova TK Amir Husić, oglasio se Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla.

Kantonalni odbor SDP-a upozorava da je sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona "hitnog" karaktera zakazana i održana nelegalno, suprotno odredbama Poslovnika Skupštine Tuzlanskog kantona, nakon što je predsjednik Skupštine TK zaključio predhodnu sjednicu hitnog karaktera.

Nova sjednica hitnog karaktera sazvana je, a da Stručna služba Skupštine ni usmeno, ni pismeno nije obavijestila poslanike SDP-a o održavanju nove sjednice. Dakle, poslanicima SDP-a nije dostavljen poziv za Skupštinu i time im je onemogućeno da učestvuju u njenom radu, za razliku od poslanika drugih stranaka, koji su pozivani telefonski da se vrate u dvoranu BKC-a.

Odluke koje su donesene na nelegalno održanoj sjednici Skupštine TK nisu utemeljene na Ustavu, Zakonu i Poslovniku o radu Skupštine TK. Naime, Zakonom o budžetima Federacije BiH, članom 21. jasno je definisano da Odluka o privremenom finansiranju može da važi do 31.3. tekuće godine.

Donošenje Odluke na način kako je to učinila parlamentarna većina u Skupštini TK može se smatrati kao izraz dobre volje za prevazilaženje nastale situacije, međutim, ovom Odlukom nije riješeno pitanje isplata iz Budžeta TK za mart 2013. godine, te stoga SDP poziva poslanike Skupštine TK da se zakaže nova sjednica Skupštine TK na kojoj bi svi poslanici raspravljali i usvojili Budžet TK za 2013. godinu.

SDP smatra da Odluku o smjeni ministra MUP-a TK nije trebalo donositi, imajući u vidu da je istog dana, na prethodno održanoj sjednici Skupštine TK pokrenuto pitanje vitalnog nacionalnog interesa za izglasavanje nepovjerenja Vladi TK, o čemu konačnu Odluku donosi Ustavni sud Federacije BiH, saopšteno je iz KO SDP Tuzla.
22-04-2013 at 15:59 | Uključi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: SDP-ova predizborna prevara !!

02-06-2013 at 14:29 | Uključi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: SDP-ova predizborna prevara !!

sdp-bih

citat:
Glavni odbor Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) pozvao je danas sa sjednice Glavnog odbora SDP-a u Tuzli sve izabrane i imenovane zvaničnike BiH da se odmah vrate na svoja radna mjesta, a Lidija Korać je jednoglasno izabrana za potpredsjednicu ove stranke. Na sjednici je također usvojena Informacija o ustavnim promjenama u Federaciji BiH te je data puna podrška inicijativi Ambasade SAD-a za reformu FBiH i procesu koji će uslijediti ka dostizanju tog cilja. Usvojeni su i Elementi strategije SDP-a za Opšte izbore u BiH kao i dokument Reforma lokalne samouprave u procesu integracija BiH u EU. Glavni odbor jednoglasno je proširen za šest članova: Goran Ljubojević, Enver Bijedić, Ivan Boban, Katarina Rajčević, Zoran Mikulić i Alen Škaro. Predsjedništvo SDP-a je prošireno za dva člana, a to su Marin Ivanišević i Zoran Mikulić. Iz reda svojih članova Glavni odbor SDP BiH je jednoglasno izabrao za potpredsjednicu SDP-a Lidiju Korać.


Vjerovatno zato što vlast predvođena ZL-om nema ikakve veze sa socijaldemokratskom idejom, nego je u funkciji dovršetka bosnocida, Miner još uvijek uspjeva angažirati trećepozivce za razvlačenje pameti najbrojnijem državotvornom uzorku bh-populacije. Tako, npr., ti slučajni prolaznici u sarajevskom Centru su poslužili Minerovim načelnicima da od ove općine naprave predgrađe i građane joj svuku na prosjački štap.

Također, trećepozivci su vlasti predvođenoj ZL-om osigurali uzakonjenje neustavnog boračkog zakona, a sljedeća misija im je (ne)ustavne promjene u FBiH, i to mimo legalne i legitimne volje ostala dva uzorka bh-populacije.
22-06-2013 at 21:21 | Uključi u odgovor
yugi
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 20-12-2006
Lokacija: NORVEŠKA
Odgovori: 35281
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: SDP-ova predizborna prevara !!Lagumdžija: 'SDP je poslije Sušićevih fudbalera najbolji tim u BiH'

Srijeda, 18/12/2013 22:59

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) Zlatko Lagumdžija, večeras je u sjedištu stranke u Sarajevu organizirao tradicionalni novogodišnji prijem koji je okupio predstavnike diplomatskog kora, međunarodne zajednice, političkih stranaka u BiH, medija.

U pozdravnom obraćanju Lagumdžija je zahvalio prisutnima na dolasku i uime rukovodstva SDP BiH uputio čestitku njihovim obiteljima, zaželio im lično zadovoljstvo, zdravlje i sreću.

- Želim Vam svima i čitavoj zemlji da bez obzira na sve što se dešava oko nas, da probate iduću godinu gledati sa bolje strane, gledati je sa optimizmom. Znamo jako dobro kakvo je stanje u zemlji, ima puno toga zbog čega sa strahom idemo u vrijeme ispred nas, ali ja vas pozivam, vas pojedinačno, vaše najbliže, sve nas zajedno, da preokrenemo stvar. Ima razloga da vjerujemo da ova zemlja ima dovoljno ljudi koji je mogu napraviti boljom. Ima u nas snage da se zaista uhvatimo u koštac sa onim što su problemi ove zemlje - rekao je Lagumdžija.

Lagumdžija je izrazio vjeru u bolje sutra i pozvao sve prisutne, građane, prijatelje, simpatizere da se bore, „da svako od nas pojedinačno doprinese, pokuša da povede ljude zato što vjeruje da je najveći motiv svima nama da svima bude bolje“.

- Ima razloga da budemo veći optimisti i vjerujte mi mnogo je ljepše je gledati sa osmjehom na budućnost. Dio ste prave ekipe da nam može biti svima zajedno bolje. SDP BiH je tim, vaš tim, za vašu budućnost i tim BiH. Mi za početak hoćemo da dokažemo da smo drugi najbolji tim u BiH „poslije Sušićevih fudbalera“ - rekao je predsjednik SDPBiH Zlatko Lagumdžija na večerašnjem tradicionalnom novogodišnjem prijemu.

(Fena)
 


<br /><br /><br /><br />

18-12-2013 at 23:10 | Uključi u odgovor
Caliph
Nivo: Forumski doajen
Historia magistra vitae est

Registriran(a): 29-06-2012
Lokacija: Grad Tuzla
Odgovori: 1187
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: SDP-ova predizborna prevara !!Jest. Nakon litar brlje SDP je fakat drugi najbolji tim u zemlji.

19-12-2013 at 18:01 | Uključi u odgovor
bdirlija
Nivo: Forumski doajen
http://youtu.be/E4OqAa9pcGQ

Registriran(a): 26-02-2009
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 1638
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: SDP-ova predizborna prevara !!

Da li je Zlaja d.j.l. dohak'o SDP i socijaldemokratiji na ovim prostorima za sva vremena? Pucaju po svim šavovima. Teške optužbe protiv njega i kompanije, uključujući naravno i lokalnog faraona. Nepotizam, krađa, kupovina glasova, šleperi .... Samo je pitanje šta su radili svih ovih godina ti pobunjenici, bi l' digli dreku da su dobro prošli na izborima ...?

Rekoh ja, ne bi mnogi od njih ni do Golog došli. Šleper bi ih satr'o, i to na pučini ...
King size veleizdajnici.[Edited by bdirlija on 01-03-2015 at 12:18 GMT]

01-03-2015 at 12:16 | Uključi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 65
Skriveni clanovi: 0
Aktivni članovi: 0
Sretan rođendan: baconi, cego, Ethelion, gegavi, Lavica br.1, mehamaid, Pamelaa, SelmaT, simeun, SivonjaTZ, starac i Bistarac, TaRgEt_, tyronjames000, vela, zlaja59
FORUM : Politika : SDP-ova predizborna prevara !! New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja forumaša u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright © 2001 STRING