Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Uhapšen Ratko Mladiæ !!!
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
hurija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-03-2004
Odgovori: 15602
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Uhapšen Ratko Mladiæ !!!

Waltere, ovako si pisao neki dan:
Ono sto mene uzasava je to da dio srpskog naroda pruza podrsku covjeku koji je naredio ubijanja zarobljenih civila i vojnika.Kakvo je to junastvo.Covjek je bacio ljagu na narod koji je u I svjetskom ratu bio pred nestankom pa nije ubijao zarobljenike i civile u II svjetskom ratu je dozivjeo genocid i kataklizmu od koje jedino gora jevrejska,tako da danasnji mentalni sklop jednog dijela srpskog naroda je totalno poremecen ali ocigledno da taj dio ostaje u manjini i da buducnost ovih prostora ima sansu poslije hapsenja Mladica i Karadzica i presude bivsem hrvatskom rezimu za "Udruzeni zlocinacki poduhvat" .

Sudeæi po izvještajima sa ovih "slabo posjeæenih" skupova, ne bi se reklo da je manjina. Poreðenje zloèina prema stanovništvu tadašnje Yu sa jevrejskom kataklizmom, nazvanom holokaust, je neukusno. Da me ne bi shvatio pogrešno, ne prebrojavam mrtve, ali si oèito pišuæi ovako zbrda-zdola post imao nešto teško na duši.
Najgore od svega, èitajuæi te kako se "raduješ" njegovom hapšenju, ne mogu da se otmem utisku da želiš prefinjeno (taènije, manje agresivno nego ranije) izjednaèiti krivicu. Imaju li veze hrvatski generali sa Mladiæem? Korelirati zloèine u ovom kontekstu je neozbiljno, a vjerujem da ne želiš biti tako shvaæen.Ako želiš pisati o hrvatskim zloèinima, a ima ih, piši otvoreno i na tim temama.
Tvrdiš u više navrata da voliš BiH, da si njen graðanin i da želiš normalan život. Da, ali te nekako uvijek zaobiðu prièe o genocidu, zvanièno nazvanom zloèinu nad graðanima BiH, gdje su nadmoæno najbrojniji, na žalost, Bošnjaci. Smatraš to marginalnim naspram zloèina nad Srbima? Svako pametan æe osuditi svaki zloèin, ali svjesno zaobilaziti èinjenice i praviti se da æe opet sve biti "kao nekad" je licemjerno, da ne kažem zlobno i sa zadnjim namjerama.
Lièno, ne vjerujem da ti je baš toliko drago za ovu spodobu koja ne zaslužuje civilizovanu kaznu, nego samo kaznu patnje svih onih koje je pokušao zatrijeti.
I ne nadaj se i nemoj biti tako samouvjeren da æe biti "šanse" za miran "suživot" na ovim prostorima dokle god bude takvih koji æe brojati mrtve, prièati mitove o nepobjedivosti, herojstvu i na kraju muèeništvu neljudi.

31-05-2011 at 22:15 | Ukljuèi u odgovor
Walter did not know
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 12-04-2011
Odgovori: 878

icon Re: Re: Uhapšen Ratko Mladiæ !!!

citat:
hurija wrote:
Waltere, ovako si pisao neki dan:
Ono sto mene uzasava je to da dio srpskog naroda pruza podrsku covjeku koji je naredio ubijanja zarobljenih civila i vojnika.Kakvo je to junastvo.Covjek je bacio ljagu na narod koji je u I svjetskom ratu bio pred nestankom pa nije ubijao zarobljenike i civile u II svjetskom ratu je dozivjeo genocid i kataklizmu od koje jedino gora jevrejska,tako da danasnji mentalni sklop jednog dijela srpskog naroda je totalno poremecen ali ocigledno da taj dio ostaje u manjini i da buducnost ovih prostora ima sansu poslije hapsenja Mladica i Karadzica i presude bivsem hrvatskom rezimu za "Udruzeni zlocinacki poduhvat" .

Sudeæi po izvještajima sa ovih "slabo posjeæenih" skupova, ne bi se reklo da je manjina. Poreðenje zloèina prema stanovništvu tadašnje Yu sa jevrejskom kataklizmom, nazvanom holokaust, je neukusno. Da me ne bi shvatio pogrešno, ne prebrojavam mrtve, ali si oèito pišuæi ovako zbrda-zdola post imao nešto teško na duši.
Najgore od svega, èitajuæi te kako se "raduješ" njegovom hapšenju, ne mogu da se otmem utisku da želiš prefinjeno (taènije, manje agresivno nego ranije) izjednaèiti krivicu. Imaju li veze hrvatski generali sa Mladiæem? Korelirati zloèine u ovom kontekstu je neozbiljno, a vjerujem da ne želiš biti tako shvaæen.Ako želiš pisati o hrvatskim zloèinima, a ima ih, piši otvoreno i na tim temama.
Tvrdiš u više navrata da voliš BiH, da si njen graðanin i da želiš normalan život. Da, ali te nekako uvijek zaobiðu prièe o genocidu, zvanièno nazvanom zloèinu nad graðanima BiH, gdje su nadmoæno najbrojniji, na žalost, Bošnjaci. Smatraš to marginalnim naspram zloèina nad Srbima? Svako pametan æe osuditi svaki zloèin, ali svjesno zaobilaziti èinjenice i praviti se da æe opet sve biti "kao nekad" je licemjerno, da ne kažem zlobno i sa zadnjim namjerama.
Lièno, ne vjerujem da ti je baš toliko drago za ovu spodobu koja ne zaslužuje civilizovanu kaznu, nego samo kaznu patnje svih onih koje je pokušao zatrijeti.
I ne nadaj se i nemoj biti tako samouvjeren da æe biti "šanse" za miran "suživot" na ovim prostorima dokle god bude takvih koji æe brojati mrtve, prièati mitove o nepobjedivosti, herojstvu i na kraju muèeništvu neljudi.

Kao prvo lijepo sam rekao i to stvarno mislim da me vise uzasava cinjenica o sutnji srpskog naroda prema zlocinima Mladica i genocidu u Srebrenici jer i sutnja je odobravanje.Zato protesti i nisu bitni ali cinjenica je da na proteste nije izaslo ni 1 % ljudi sto lako mozes izracunati...
Mene RS interesuje ko lanjski snjeg kao i vjecito NADYEBAVANJE ljudi u ex YU,interesuje me porodica i moji prijatelji..To za presudu Hrvatskoj Mi je drago jer dotice licno moju porodicu kada su Mi djeda iz Tuzle Ustase odvele u Jasenovac i 5 clanova moje porodice na svu srecu ugledni Bosnjaci Tuzle su ostali dio porodice spasili kao i mnoge Srbe tih dana.
Ja sam se uvjek divio Bosnjackom narodu na stepenu tolerancije koji pokazuju poslije svega sto im se desilo devedesetih i poptuno pogresnu sliku imas kada sam Ja u pitanju a i sam pripadam tom narodu jer sam iz dijete iz kako se ono kaze "mjesanog" braka.
31-05-2011 at 22:38 | Ukljuèi u odgovor
hurija

citat:
Walter did not know wrote:

Kao prvo lijepo sam rekao i to stvarno mislim da me vise uzasava cinjenica o sutnji srpskog naroda prema zlocinima Mladica i genocidu u Srebrenici jer i sutnja je odobravanje.Zato protesti i nisu bitni ali cinjenica je da na proteste nije izaslo ni 1 % ljudi sto lako mozes izracunati...
Mene RS interesuje ko lanjski snjeg kao i vjecito NADYEBAVANJE ljudi u ex YU,interesuje me porodica i moji prijatelji..To za presudu Hrvatskoj Mi je drago jer dotice licno moju porodicu kada su Mi djeda iz Tuzle Ustase odvele u Jasenovac i 5 clanova moje porodice na svu srecu ugledni Bosnjaci Tuzle su ostali dio porodice spasili kao i mnoge Srbe tih dana.
Ja sam se uvjek divio Bosnjackom narodu na stepenu tolerancije koji pokazuju poslije svega sto im se desilo devedesetih i poptuno pogresnu sliku imas kada sam Ja u pitanju a i sam pripadam tom narodu jer sam iz dijete iz kako se ono kaze "mjesanog" braka.

Kad veæ redaš, da te slijedim:
kao prvo, mene još više užasava èinjenica da ti što šute su na istoj talasnoj kao ona razularena masa koja oplakuje svog heroja..
kao drugo, mene živo interesuje RS i šta se dešava jer je to teritorij MOJE države, kao graðanina BiH, a koji na sve naèine hoæe da odvale i pridodaju matici/maæehi....
kao treæe, prièa o spašavanju tuzlanskih srba za mene lièno je deplasirana, jer u toj gomili graðana su se nalazili brojèano skoro isto i drugi koje su ustaše pokupile i strpale u barake na Sonom trgu, samo što je tada trabalo plasirati prièu o tome kako se srpski živalj spasio..muftija Kurt je spasio TUZLAKE. Za ovo ne treba google, nego besjeda onih koji su preživjeli. Ti preživjeli su i u ona vremena morali sklapati oèi da sluèajno ne prokažu vajne komitetlije koji prebjegoše u partizane '45-te. Vidiš, svašta znamo, al' ne prièamo...
kao èetvrto, termin "miješani" je za one koji ne mogu da svare da život u dvoje znaèi muško-žensko, ne nacion ili vjera (bez uvrede za one koji se ne slažu sa mnom, molim) i ne vidim razlog da se neko time busa u prsa...
kao peto, iznošenje tragedija (a one to, èinjenica, jesu) koje su se desile u tvojoj porodici daju za pravo i drugima da reaguju onako kako reaguju, ali onda ti nastupaš sa svojim izjednjaèavanjem krivice. Onda ti nisi èvrst u svojim ubjeðenjima.
kao šesto, Waltere, providan si
31-05-2011 at 22:58 | Ukljuèi u odgovor
Crvena starka
Nivo: Forumski doajen
A woman of courage and honor

Registriran(a): 27-08-2009
Odgovori: 11207

citat:
cupo wrote:

Da bas tako...zemljo otvori se i progutaj ih

hahahahahahaha..... nadjoh komentar na ovo i stomak me zaboli "ovo ko u filmu Wrong Turn"

01-06-2011 at 10:25 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024

Dok Srbi velièaju lik i djelo....

Gornja Kalesija

Obavljen ukop i dženaza civilnim žrtvama rata iz Zvornika

Na Šehidskom mezarju u Gornjoj Kalesiji, uz prisustvo više hiljada Zvornièana i drugih Podrinjaca, danas je klanjana dženaza i obavljen ukop još osam žrtava zloèina poèinjenih u etnièkom èišæenju Zvornika 1992. godine.

Tijela su ekshumirana iz masovnih grobnica Kazanbašèa, Crni Vrh, Turaliæi, Seferoviæi, Šahbegoviæi i Trnovac, a identifikovane su u proteklih godinu dana u Identifikacijskom centru Podrinje, koji djeluje u Tuzli. Najmlaða žrtva je Mirsad Osmiæ koji je imao 19 godina kada su ga Srbi ubili, dok je najstarija žrtva Bajro Karabegoviæ koji je imao 69 godina. Dženazu-namaz predvodio je vojni muftija Ismail ef. Smajloviæ.

Imena žrtava koje su ukopane na mezarju u Gornjoj Kalesiji:

1.Dautoviæ (Alije) Ibrahim r. 07.02. 1971. u Glodima
2.Hasanoviæ (Selme) Šemsudin r. 20.02. 1970. u Klisi
3.Osmiæ (Alje) Mirsad r. 20. 05. 1973. u Ðuliæima
4.Rizviæ (Omera) Ibrahim r. 11. 06. 1956. u Glodima
5.Karabegoviæ (Ohrana) Bajro r. 08. 08. 1923. u Križeviæima
6.Sulji djevojaèko Dautoviæ (Hasana) Ajna r. 02. 04. 1928. u Potoèanima
7.Okanoviæ (Rizve) Ramiz r. 17.02. 1961. u Grbavcima
8.Beèiæ (Smajla) Asim r. 13.04. 1949. u Memiæima

Pet sestara danas su ukopale i brata jedinca Ramiza Okanoviæa koji je pronaðen u masovnoj grobnici Crni Vrh:

- Odveden je 1992. godine iz Bijelog Potoka sa našim muževima, zetovima i djeverovima i više ih nismo ni vidjele – isprièala je jedna od sestara Razija Deliæ.

Dženazi je prisustvovao i èlan Predsjedništva BiH Bakir Izetbegoviæ, koji je obraæajuæi se novinarima kazao da su juni 1992. godine i juli 1995. godine dva najnesretnija mjeseca u historiji bošnjaèkog naroda pozivajuæi sve one koji bilo šta znaju o masovnim grobnicama da barem na takav naèin pomognu svojim bivšim i sadašnjim komšijama u pronalaženju njihovih èlanova porodica.

Prema rijeèima Ahmeta Grahiæa, predsjednika Udruženja nestalih i ubijenih Zvornièana, sa današnjom dženazom na Šehidskom mezarju u Gornjoj Kalesiji je ukopano 653 tijela, dok je oko 180 identificiranih žrtava ukopano na porodiènim mjezarjima. Sa zvornièke opštine potražuje se još od 560 do 580 osoba.

Na Šehidskom mezarju u Gornjoj Kalesiji vijence su položile i predstavnice udruženja Žene u crnom, koje su se još jednom došle pokloniti stradalim civilima u BiH.

U okviru obilježavanja devetnaeste godišnjice zloèina u Zvorniku èlanovi porodica nestalih i ubijenih Zvornièana posjetili su jutros i Tehnièki školski centar u Karakaju, u kojem je bio koncentracioni logor u kojem su provoðena ubijanja zarobljenih bošnjaèkih civila. Na tom mjestu je položeno cvijeæe i prouèena fatiha.

(Tuzlarije.net)

01-06-2011 at 15:03 | Ukljuèi u odgovor
Chili
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 21-04-2009
Odgovori: 207

Sve dok osnovci iz Srbije i RS ne budu imali redovno u programu posjet Srebrenici teško da æe biti iskrenog pomirenja.

A dok je oberèetnik Boris Tadiæ na vlasti, neæe ga biti pogotovo.

Samo hapšenje Mladiæa i to tek sada je èista trgovina i hrana za maloumne mase.

01-06-2011 at 20:57 | Ukljuèi u odgovor
cupo

jutros u hagu....zene srebrenice i bratunca

03-06-2011 at 10:18 | Ukljuèi u odgovor
cupo

jos jedna for the records....

03-06-2011 at 10:24 | Ukljuèi u odgovor
hurija

Uploaded with ImageShack.us

03-06-2011 at 10:29 | Ukljuèi u odgovor
cupo

Hag

03-06-2011 at 10:48 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 4
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Che.Guevara, desertrose, ekonomstica, fazanfazan, kalesija taxi 15-25, nike007, nobody, onakva, PADOBRANACC, Parad0x, Posmatrac 5
FORUM : Politika : Uhapšen Ratko Mladiæ !!! New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net