Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
Mirza Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 28-09-2001 Lokacija: svoj mali raj ... Odgovori: 916 IP: Maskiran
|
Re: bosanski jezik
hehe, eto vidis kako lijepih rijeci ima nas jezik, a njihova primjena izgleda ovako:
- "sunce bona, jesil cula, kona nam se obliznila" ...
= "kona je ´bliznadi´ rodila" ... a bliznadi kontas 
- "sunce moje, samo da znas kako je on zgodan" ....
= "samo da znas kako je on dobra zgoda".... a dobra zgoda znaci da momak "ima love, auto, kucu ...", generalno dobro situiran djecko 
eto vidis, svaki dan nesto novo 
a za glavit... vidim, da nisi ni ti postedjena 
M. .... su ovce ....
|
02-04-2002 at 15:44 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Hmmmm Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Re: Re: Re: bosanski jezik
Neki dan sam ja sa jednom u mene mi zjalavom hanumom, neuzetom raspuscenicom (ovo da kazem gospodjica) ochelako kijamet ovih rijeci. Razdivanismo mi od cvolika do karafeka, od ozhezhi do otojch, od opauchiti do zajmiti, i zavrsismo na svima poznatom pajdarenju, tarabljenju, taslacenju... .
A ja, nalet, gursuz, nesto haman zadarkiv´o, nakon svega toga, pa se hanuma neuzeta raspuscenica ujordami, i umal´ da se hiti mahsuz na me, zajmi me baksuzna nekakvom pritkom. Sjedose mi i ona sofra i ono sherbe na glavu.
Haj pogodite sta znaci:
"opricati" = ? (nema veze sa pricanjem)
"okolish" = ? (nije ni onaj eko pokret)
"jami"
Hahaha, iz kakvog naftalina ja vadim ove provincijalizme...Ne mogu se sad vise sjetiti...
|
03-04-2002 at 02:20 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Hecim Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Re: Re: bosanski jezik
citat: sunce wrote:
Evo citam da se preporucuje reci
´idem (k) ljekaru a ne ´idem kod ljekara ´
Probaj sa hecimom.....Kakav ljekar te spopo, to ti je cisto hrvatska rijec..
|
04-04-2002 at 21:49 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|