Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
Bina52 Nivo: Forumski doajen Brcanka
Registriran(a): 11-10-2007 Lokacija: USA Odgovori: 1038 IP: Maskiran
|
Re: Re: BININE PITE
citat: XMRVICAxTZ wrote:
Teta Bino, daj mi bona kakav recept za brzi slani kolac u tepsiji...fol brasno, mlijeko, ulje, i haj jos nesto, ne ide nista kao puno..samo izlij i peci.
Jel ti mislis kao za dorucaksto smo pravili?
Mi smo to zvali razljevak.
Ali ima nesto vrlo jednostavno,ali pola kukuruznog pola bijelog brasna,malo praska za pecivo-pola kesice,so i naspram brasna po potrebi mlijeka sa dva fildjana ulja.Alo ima kiselog ili jogurt jos bolje.Znaci koliko primi tecnosti da bude rijetko za istrest u vrelu tepsiju sa malo ulja.Rerna obavezno mora biti vrela da to sve podigne nabrzinu.
A ako zelis da bude bogatije u to mlijeko- naprimer u samo dva dcl. umutis opet po zelji par jaja cijelih ili dodas izjeckanu tikvicu ili jos kakog sira.
Curo moja, MASTA MOZE SVASTA!!!!!!
Eto to su uglavnom sastojci cak i ako neces da pomijesas brasna - ista stvar.
To se uglavnom pravi ODOKA i bRez kojekakve mjere.
Lijepa cura moja - hoce da kuha,ljubi Bina zato! Lijepo,lijepo,samo pocni.Kvalitet jela zavisi od iskustva u spravljanju. ;hanka
|
21-04-2009 at 06:22 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
ANABELA Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 30-07-2007 Lokacija: na kraju svijeta Odgovori: 3827 IP: Maskiran
|
Re: Re: BININE PITE
citat: Bina52 wrote:
Jel ti mislis kao za dorucaksto smo pravili?
Mi smo to zvali razljevak.
Ali ima nesto vrlo jednostavno,ali pola kukuruznog pola bijelog brasna,malo praska za pecivo-pola kesice,so i naspram brasna po potrebi mlijeka sa dva fildjana ulja.Alo ima kiselog ili jogurt jos bolje.Znaci koliko primi tecnosti da bude rijetko za istrest u vrelu tepsiju sa malo ulja.Rerna obavezno mora biti vrela da to sve podigne nabrzinu.
A ako zelis da bude bogatije u to mlijeko- naprimer u samo dva dcl. umutis opet po zelji par jaja cijelih ili dodas izjeckanu tikvicu ili jos kakog sira.
Curo moja, MASTA MOZE SVASTA!!!!!!
Eto to su uglavnom sastojci cak i ako neces da pomijesas brasna - ista stvar.
To se uglavnom pravi ODOKA i bRez kojekakve mjere.
Lijepa cura moja - hoce da kuha,ljubi Bina zato! Lijepo,lijepo,samo pocni.Kvalitet jela zavisi od iskustva u spravljanju. ;hanka
Moja djeca vole razljevak( i mi ga tako zovemo)... ali bez icega unutra...Samo onako; bijelo brasno,mlijeko, jaje, prasak...i zaliju mlijekom poslije kad je gotovo...
ja volim taj koji si navela gore, pomjesan sa kukuruznim brasnom samo sto ja stavim i mladog sira u tjesto pa tako ga ispecem...
A posto ovdje nema mladog sira, uzmem onaj njihov bjeli slani sir, pa ga drzim u vodi par dana da izvuce so...I dobijem onaj pravi mladi sir..
daj nam ti Bino koju pitu jos...i slike ko prije.. Ako ti je svejedno gdje si, onda se nisi izgubio...
|
11-01-2010 at 10:12 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|