Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Ego Nivo: Forumski vuk Celav, neodoljiv, (ne)osvojiv.
Registriran(a): 23-05-2008 Lokacija: Tuzla downtown Odgovori: 756 IP: Maskiran
|
Re: Trebaju li nam i kakve parkinge zelimo u Tuzli?
..i tako, dok nasa policija stoji nako, mladjahni nazovi vozaci opet divljaju..sinoc su to cinili u Miladijama (ma zar opet?)...neki novi, crni pasat, mislim da su tablice 210-J-170, tako nekako...i neki mladjahn motoristi...ima tu i curica, vristanje, sve u 16...
eto Jasmine, pa ti i dalje plazaj i otvaraj kongrese... Ego: "Ni bunar zelja ne funkcionise bez love."
|
14-07-2009 at 11:24 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Chili_Prdez Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Re: Re: Trebaju li nam i kakve parkinge zelimo u Tuzli?
citat: Shaban wrote:
Sinoæ gledam na HRT-u onu emisiju "Potrošaèki kutak" i ondje se javlja brdo problema sa parkinzima i to u Splitu (cijena sat 10 kuna) i isto im upravlja parkinzima privatno preduzeæe! Volio bih kad bi neko u Splitu pokušao parkirati na trotoar pa da vidi kako æe se provesti!
E sad u Tuzli moraju izvršiti reorganizaciju zona jer nema logike da nulta zona bude èitava Klosterska gore on osnovne škole do SDK i Cipeliæa! Pa sva parking mjesta od škole do Expresa zjape prazna jer ti je isto parkirati tu i na kajmakuši gdje je sat 0,50 KM (ovdje mislim na metražu od parkinga do centra grada)!
Mora se pod hitno rašèistiti prosotr oko velike pijace jer je postala umjetnost preæi ulicu okolo mosta s kipovima a kamoli hodat ulicom od Kabilove pekare do poèetka parkinga ispred pozorišta! Trotoar ondje ne postoji jer je auto na auto po njemu! Kada to regulišu i natjeraju saobraæajnu policiju da radi svoj posao moæi æe reæi da su uspješno implementirali projekat parkirališta
Super poreðenje, grad Split ima budžet oko 900 miliona kuna ili ~ 260 miliona KM ili oko 5.5 puta veæi od Tuzle a cijena parkinga skoro pa ista ... s tim da njima turizam konstantno unosi svjež novac u grad i puni budžet dok se kod nas troši iz budžeta da bi se ko fol razvijao turizam. ... ma niðe veze.
|
14-07-2009 at 13:38 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
nemamidejezanick Nivo: Forumski vuk Registriran(a): 29-07-2008 Lokacija: tz Odgovori: 512 IP: Maskiran
|
Re: Re: Trebaju li nam i kakve parkinge zelimo u Tuzli?
citat: Shaban wrote:
Sinoæ gledam na HRT-u onu emisiju "Potrošaèki kutak" i ondje se javlja brdo problema sa parkinzima i to u Splitu (cijena sat 10 kuna) i isto im upravlja parkinzima privatno preduzeæe! Volio bih kad bi neko u Splitu pokušao parkirati na trotoar pa da vidi kako æe se provesti!
E sad u Tuzli moraju izvršiti reorganizaciju zona jer nema logike da nulta zona bude èitava Klosterska gore on osnovne škole do SDK i Cipeliæa! Pa sva parking mjesta od škole do Expresa zjape prazna jer ti je isto parkirati tu i na kajmakuši gdje je sat 0,50 KM (ovdje mislim na metražu od parkinga do centra grada)!
Mora se pod hitno rašèistiti prosotr oko velike pijace jer je postala umjetnost preæi ulicu okolo mosta s kipovima a kamoli hodat ulicom od Kabilove pekare do poèetka parkinga ispred pozorišta! Trotoar ondje ne postoji jer je auto na auto po njemu! Kada to regulišu i natjeraju saobraæajnu policiju da radi svoj posao moæi æe reæi da su uspješno implementirali projekat parkirališta
Prosli put kad sam bio u TZ krenem u grad i zaboravim kljuc, pa parkiram na stanici.
Pritisnem dugme na rampi, nista.
"Pritisni dugme" kaze lik.
"Pritisnuo sam"
"Pritisni ba crveno dugme jebo ga ti"
"Eto ti ga pritisni, jebalo te ono"
Lik dodje, pritisne, nista. Izvine se, otvori kapiju i na kraju mi i ne naplati.
Elem, i pored pravo niske cijene, parking je bio sablasno prazan. Osim mene, jos 5-6 vozila i par nekakvih prikolica. Raja nece da placa ni pola marke, a opstinari kontaju da ce placati 2KM po Bulevaru i Slatini.
Ahaaaa...
Rijetko dolazim u TZ, jednom u mjesec-dva, ali mi se cini da ekipa iz opstine ima jos manje dodira sa narodom nego ja koji ponekad naletim da vidim starce i raju. Sta li se mota po njihovim glavama, i gdje oni zive, pojma nemam, jer u Tuzli su ocito samo fizicki...
|
14-07-2009 at 15:40 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|