The Realist Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 25-08-2009 Lokacija: Sarajevo Odgovori: 321 IP: Maskiran
|
Re: Vijesti iz borilaèkih sportova
citat: Dan Henderson nagovijestio napad na Strikeforce pojas u srednjoj kategoriji
Bivša UFC i Pride zvijezda, Dan Henderson, je nagovijestio da bi odmah mogao dobiti šansu za napad na Strikeforce pojas u srednjoj kategoriji, organizaciju za koju je tek potpisao.
Taj pojas drži Jake Shields, a zadnji puta ga je odbranio protiv Jason Miller-a na Strikeforce priredbi: „Fedor vs. Rogers“.
Govoreæi za MMAWeekly.com je bio upitan da li bi više volio da se bori u poluteškoj kategoriji, kako ne bi morao da skida kilograme za srednju kategoriju:
„Velika je šansa da æu se boriti i u srednjoj kategoriji. Imaju dosta dobrih boraca u toj kategoriji, veliku dubinu, a onda bih možda prešao u polutešku. Želio bih da se odmah borim za pojas, ali sam otvoren za prijedloge koje ima Scott Coker. Trenutno sam otvoren prema skoro svemu, sve dok se radi o dobrom protivniku.“
Na pitanje koliko još misli da æe se moæi boriti, je odgovorio:
„Hmm, da li ponovo potpisao sa UFC-om, ili obnovio ugovor sa Strikeforce-om osjeæam da u meni ima barem još 6 dobrih borbi, tj. 2-3 godine. Prilièno sam siguran da mogu odraditi 6 borbi u dvije godine, a onda æemo vidjeti šta dalje.“
Henderson je juèer potpisao ugovor sa Strikeforcom, koji vrijedi za 4 borbe i vrlo lako bi mogli vidjeti kako se takmièi i u srednjoj i u poluteškoj kategoriji.
Izvor: http://www.martialarts.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=1422
Mislim da mu treba dati odmah šansu za napad na pojas, iakoje tu još Jacare Souza, ali može mu se dati šansa da u januaru napadne Shields-ov pojas, a nakon toga neka ga brani protiv Souze.
|
09-12-2009 at 17:23 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
The Realist Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 25-08-2009 Lokacija: Sarajevo Odgovori: 321 IP: Maskiran
|
Re: Vijesti iz borilaèkih sportova
Ova subota je dosta popunjena nastupima naših boraca, pa sam otvorio ovu zajednièku temu, da ne otvaram sto topic-a, a opet neka im se malo više pažnje posveti.
Ado nastupa u predborbama na gali na kojoj Vitalij Klièko brani svoj pojas protiv Kevina Johnson-a. Ado se trebao boriti protiv Günther, mada mu je prvobitno trebao biti protivnik drugi borac, tako da sada nisam siguran s kim se bori, jer imam duple informacije. No kako god, ako ovo dobije, sigurno æe dobiti još boljih meèeva i možda šansu za napad na neku od titula u kruzer kategoriji. Naravno, ne odmah za neku od glavnih, ali neka ide korak po korak, uglavnom velika šansa za njega.
Evo malo o nastupu:
http://www.martialarts.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=1432
Što se tièe Ernia, on nastupa u nišu u MMA borbi. Protivnik mu je Goce Candovski, èovjek koji se borio protiv Stojniæa i izgubio. Inaèe nije loš borac, dosta je napredovao, dobar parteraš i trenira u Holandiji, tako da æe biti teško Erniu, pošto je on izraziti udaraè. Ali opet, odlièno je da sve više borbi dobijaju naši borci i Erniu je ovo druga borba u kratkom periodu, nakon što je nastupio na UltraFC-u i tu stvarno nesretno izgubio (dominirao, udarao i krene highkick, oklizne se, i ošamuæeni Pele ga onda završi u parteru, jer Erni nije baš neki parteraš, mora raditi još na tome).
Evo malo i o tome:
http://www.martialarts.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=1433
|
10-12-2009 at 16:53 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|