TUZLA - TUZLARIJE NET
       
Nedjelja 5.5.2024       
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
    
Tuzlarije
  
   
  TZ VIJESTI - VIJESTI IZ MINUTE U MINUTU - TOP VIJESTI 24 SATA - TUZLARIJE - BILTEN GRADA - BILTEN KANTONA - OBRAZOVANJE - FORUM
 








05.05.2024 - 21h
INDEKS KVALITETA ZRAKA
60
UMJERENO ZAGADJEN
Upozorenje: Neke zagađujuće materije mogu uzrokovati zdravstvene probleme osobama koje su veoma osjetljive na zagađenje zraka. Takve osobe trebaju izbjegavati boravak vani i smanjiti naprezanje tokom boravka vani.

ŽIV LUK SAR ZEN TUZ
zrak.ekoakcija.org






ON LINE KORISNICI - 171

Users in Chat
TUZLARIJE CHAT

Tuzlarije



Odluke Vlade Federacije za 2005.

HRONOLOŠKI REGISTAR ODLUKA OBJAVLJENIH U
"SLUŽBENIM NOVINAMA FEDERACIJE BIH" U 2005. GODINI

 

    «Službene novine Federacije BiH» , broj 1/05 /08.01.2005./
  1. ODLUKA o zamjeni prava korištenja na poslovnim prostorima između Federacije Bosne i Hercegovine i Općine Kiseljak (bosanski jezik)
    ODLUKA o zamjeni prava korištenja na poslovnim prostorima između Federacije Bosne i Hercegovine i Općine Kiseljak (hrvatski jezik)
  2. ODLUKA odobravanju prodaje/nabavke putničkog automobila za potrebe Federalnog ministarstva prostornog uređenja i okoliša
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 2/05 /10.1.2005./
  3. ODLUKA o odobravanju kratkoročne pozajmice sa posebnog (namjenskog) računa jedinstvenog računa trezora
  4. ODLUKA o stavljanju van snage Odluke o uplati sredstava sa transakcijskog računa Direkcije cesta Federacije Bosne i Hercegovine na jedinstveni račun trezora Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine
  5. ODLUKA o izdvajanju sredstava u fond solidarnosti Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 3/05 /14.01.2005./
  6. ODLUKA o privremenom utvrđivanju platnih razreda i koeficjenata za plaće namještenika u federalnim organima državne službe (hrvatski jezik)
    ODLUKA o privremenom utvrđivanju platnih razreda i koeficjenata za plaće namještenika u federalnim organima državne službe (bosanski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 4/05 /19.01.2005./
  7. ODLUKA o davanju na korištenje poslovnog objekta u Sarajevu, ulica Hamdije Kreševljakovića br. 98a, Javnoj ustanovi Centar za edukaciju sudaca i tužitelja u Federaciji Bosne i Hercegovine
  8. ODLUKA o davanju saglasnosti na Statut Federalnog zavoda za zapošljavanje (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Statut Federalnog zavoda za upošljavanje (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 6/05 /26.01.2005./
  9. ODLUKA za utvrđivanje kriterija i načinu raspodjele prihoda od neizravnih poreza koji se uplaćuju putem Jedinstvenog računa između korisnika u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    ODLUKA za utvrđivanje kriterija i načinu raspodjele prihoda od indirektnih poreza koji se uplaćuju putem Jedinstvenog računa između korisnika u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
  10. ODLUKA o usvajanju Bilance energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu (hrvatski jezik)
    Bilanca energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine za 2005.godinu (hrvatski jezik) *pdf format
    ODLUKA o usvajanju Bilansa energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu (bosanski jezik)
    Bilans energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu (bosanski jezik) *pdf format
  11. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu staro za novo putničkih automobila za potrebe Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine
  12. ODLUKA o izmjeni Odluke o namjeri odabira prihvatanja novog pertnera za sanaciju Energopetrol dd Sarajevo putem privatizacije ili dokapitalizacije (hrvatski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o namjeri odabira prihvatanja novog pertnera za sanaciju Energopetrol dd Sarajevo putem privatizacije ili dokapitalizacije (bosanski jezik)
  13. ODLUKA o izuzimanju od privatizacije Poduzeća za proizvodnju i transport gasa «BH-Gas» d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
    ODLUKA o izuzimanju od privatizacije Preduzeća za proizvodnju i transport gasa «BH-Gas» d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
  14. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija za pomoć stradalima u Jugoistočnoj Aziji od posljedica tsunamija (hrvatski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija za pomoć stradalima u Jugoistočnoj Aziji od posljedica tsunamija (bosanski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 7/05 /02.02.2005./
  15. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava za sufinansiranje nabavke 15 putničkih automobila «Škoda Fabia» za nagradu osvajačima Zlatne olimpijske medalje članovima, trenerima i selektoru reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 8/05 /09.02.2005./
  16. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2004. godinu Federalnom ministarstvu odbrane- Federalnom ministarstvu obrane, radi zaključenja sudskog poravnanja (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2004. godinu Federalnom ministarstvu obrane- Federalnom ministarstvu odbrane, radi zaključenja sudskog poravnanja (hrvatski jezik)
  17. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2004. godinu Federalnom ministarstvu odbrane- Federalnom ministarstvu obrane za isplatu dijela neisplaćenog duga po ugovoru o kupovini stana (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2004. godinu Federalnom ministarstvu obrane- Federalnom ministarstvu odbrane za isplatu dijela neisplaćenog duga po ugovoru o kupovini stana (hrvatski jezik)
  18. ODLUKA o izmjeni Odluke o osnivanju Privrednog društva za skladištenje tečnih goriva «Terminali Federacije» d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o osnutku Gospodarskog društva za skladištenje tečnih goriva «Terminali Federacije» d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  19. ODLUKA o davanju saglasnosti na uvećanja osnovnog kapitala JP «Air Bosna» , Sarajevo
  20. ODLUKA o odobravanju prenosa prava vlasništva na vozilu marke Opel Frontera
  21. ODLUKA o davanju na korištenje kolor kopir aparata marke Canon Federalnom ministarstvu kulture i sporta
  22. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica na ime izmirenja obaveza prema Fondu za povratak Bosne i Hercegovine
  23. ODLUKA o otpisu dugova JP «Air Bosna» , Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o otpisu dugova JP «Air Bosna» , Sarajevo (hrvatski jezik)
  24. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o uslovima i načinu ostvarivanja mjesečne novčane naknade pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, dobitnika najvećih ratnih odlikovanja i priznanja
  25. ODLUKA o izmjeni Odluke o namjeri odabira prihvatanja novog partnera za sanaciju Energopetrol dd Sarajevo putem privatizacije ili dokapitalizacije (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni Odluke o namjeri odabira prihvatanja novog partnera za sanaciju Energopetrol dd Sarajevo putem privatizacije ili dokapitalizacije (hrvatski jezik)
  26. ODLUKA o načinu reguliranja obaveza po osnovu troškova energenata komunalnih usluga i zakupa u zgradi Maršala Tita 9a u Sarajevu
  27. ODLUKA o davanju na korištenje stambenog prostora u Sarajevu, ulica Zagrebačka br. 41b, Komisiji za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine
  28. ODLUKA o određivanju metoda privatizacije državnog kapitala u preduzeću Unis – Udružena metalna industrija dd Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o određivanju metoda privatizacije državnog kapitala u poduzeću Unis – Udružena metalna industrija dd Sarajevo (hrvatski jezik)
  29. ODLUKA o putničkoj taksi – naknadi za razvoj i unapređenje avio prometa u Federaciji BiH (bosanski jezik)
    ODLUKA o putničkoj taksi – naknadi za razvoj i unapređenje avio prometa u Federaciji BiH (hrvatski jezik)
  30. ODLUKA o utvrđivanju prioritetnih vertikalnih programa zdravstvene zaštite od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine i prioritetnih najsloženijih oblika zdravstvene zaštite iz određenih specijalističkih djelatnosti koje će se pružati osiguranim licima na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju prioritetnih vertikalnih programa zdravstvene zaštite od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine i prioritetnih najsloženijih oblika zdravstvene zaštite iz određenih specijalističkih djelatnosti koje će se pružati osiguranim osobama na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 9/05 /16.02.2005./
  31. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o odobravanju ugovora o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o odobravanju ugovora o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
  32. ODLUKA o određivanju metoda privatizacije državnog kapitala u poduzeću Energoinvest dd Sarajevo (hrvatski jezik)
    ODLUKA o određivanju metoda privatizacije državnog kapitala u preduzeću Energoinvest dd Sarajevo (bosanski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 10/05 /23.02.2005./
  33. ODLUKA o Glavnom operativnom planu odbrane od poplava za 2005. godinu
  34. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za uplatu inicijalnog depozita za Projekat SESP – Drugi Projekat podrške zapošljavanju – IDA kredit 3927 BOS (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za uplatu inicijalnog depozita za Projekat SESP – Drugi Projekat podrške zapošljavanju – IDA kredit 3927 BOS (hrvatski jezik)
  35. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinansiranje Projekta PELRP – IDA kredit 33850 BOS, za treći i četvrti kvartal 2004. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinanciranje Projekta PELRP – IDA kredit 33850 BOS, za treći i četvrti kvartal 2004. godine (hrvatski jezik)
  36. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu ''staro za novo'' putničkog automobila za potrebe Federalnog ministarstva trgovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu ''staro za novo'' putničkog automobila za potrebe Federalnog ministarstva trgovine (hrvatski jezik)
  37. ODLUKA o davanju na korištenje ručnih bacača granata Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na korištenje ručnih bacača granata Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova (hrvatski jezik)
  38. ODLUKA o davanju suglasnosti o lokaciji i uvjetima za proširenje Slobodne zone ''Visoko'' d.o.o. Visoko
  39. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje dijela objekta ''A003'' na Bistriku-Sarajevo Štabu NATO-a u Sarajevu savjetodavni tim NATO-a (NATO Headquarters Sarajevo NATO Advisory Team) (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na privremeno korištenje dijela objekta ''A003'' na Bistriku-Sarajevo Štabu NATO-a u Sarajevu savjetodavni tim NATO-a (NATO Headquarters Sarajevo NATO Advisory Team) (hrvatski jezik)
  40. ODLUKA o davanju saglasnosti za produženje misije pripadnicima bh. kontigenata civilne policije, s područja Federacije Bosne i Hercegovine, u misiji UN-a u Liberiji
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 11/05/02.03.2005./
  41. ODLUKA o obustavi postupka odabira konsultanta Vlade Federacije Bosne i Hercegovine
  42. ODLUKA o davanju saglasnosti Kantonu Sarajevo za adaptaciju, sanaciju i rekonstrukciju bivšeg Studentskog doma ''Mladen Stojanović''
  43. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta
  44. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava ''Transfera za fond za nakladništvo'' utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu
  45. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava ''Transfera za kinematografiju'' utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu
  46. ODLUKA o usvajanju Programa utroška investicijskih sredstava razvoja utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu
  47. ODLUKA o davanju suglasnosti o lokaciji i uslovima za osnivanje Slobodne zone ''Jajce'' d.o.o. Jajce
  48. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o kriterijima i načinu korištenja sredstava fonda solidarnosti Federacije Bosne i Hercegovine
  49. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnoj upravi civilne zaštite za učešće u finansiranju ''Programa deminiranja 2005/2006'' – Faza VII
  50. ODLUKA o davanju na korištenje dijela poslovnog objekta u Sarajevu, ulica Zelenih beretki br. 26, Agenciji za statistiku Bosne i Hercegovine
  51. ODLUKA o rasporedu sredstava ''Transfer za parlamentarne političke stranke'' Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o rasporedu sredstava ''Transfer za parlamentarne političke stranke'' Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu (hrvatski jezik)
  52. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje dijela vojnog objekta komande u kasarni ''Vojni logor'' u ulici Višegradska bb. u Goraždu Vladi Bosansko – podrinjskog kantona Goražde (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na privremeno korištenje dijela vojnog objekta zapovjedništva u vojarni ''Vojni logor'' u ulici Višegradska bb. u Goraždu Vladi Bosansko – podrinjskog kantona Goražde (hrvatski jezik)
  53. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu trgovine, za finansijsku pomoć radi učešća Bosne i Hercegovine na svjetskoj izložbi, ''EXPO 2005'' u Japanu (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu trgovine, za financijsku pomoć radi učešća Bosne i Hercegovine na svjetskoj izložbi, ''EXPO 2005'' u Japanu (hrvatski jezik)
  54. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu staro za novo putničkih automobila za potrebe Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke
  55. ODLUKA o davanju na korišćenje kuhinje i restorana Policijske akademije u kompleksu ''Vraca'' u Sarajevu Upravi policije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova – Federalnog ministarstva unutarnjih poslova
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 13/05 /09.03.2005./
  56. ODLUKA o utvrđivanju kriterija za izbor novog partnera za sanaciju privrednog društva Energopetrol dd Sarajevo putem privatizacije ili dokapitalizacije (bosanski jezik) *(pdf format)
    ODLUKA o utvrđivanju kriterija za izbor novog partnera za sanaciju gospodarskog društva Energopetrol dd Sarajevo putem privatizacije ili dokapitalizacije (hrvatski jezik) *(pdf format)
  57. ODLUKA o izmjeni Odluke o osnivanju Privrednog društva za skladištenje tečnih goriva «Terminali Federacije» d.o.o. Sarajevo
  58. ODLUKA o dopuni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava za sufinansiranje nabavke 15 putničkih automobila «Škoda Fabia» za nagradu osvajačima Zlatne olimpijske medalje članovima, trenerima i selektoru reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci
  59. ODLUKA o davanju saglasnosti za upućivanje pripadnika bh. kontigenta civilne policije, s područja Federacije Bosne i Hercegovine u Mirovnu misiju UN-a u Liberiji
  60. ODLUKA o usvajanju i realizaciji Programa finansijske pomoći rudnicima uglja u Federaciji Bosne i Hercegovine za nabavku sredstava kolektivne zaštite radnika (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju i realizaciji Programa financijske pomoći rudnicima uglja u Federaciji Bosne i Hercegovine za nabavu sredstava kolektivne zaštite radnika (hrvatski jezik)
  61. ODLUKA o usvajanju i realizaciji Programa finansijske pomoći rudnicima uglja i boksita u Federaciji Bosne i Hercegovine za nabavku eksplozivnih materija (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju i realizaciji Programa financijske pomoći rudnicima ugljena i boksita u Federaciji Bosne i Hercegovine za nabavu
    eksplozivnih materija (hrvatski jezik)
  62. ODLUKA o utvrđivanju prioriteta izmirenja obveza iz temelja neisplaćenih neto plaća i naknada i neisplaćenih obveza prema dobavljačima za robe, materijala i usluge u 2005. godini
  63. ODLUKA o utrošku dijela sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu sa pozicije «Transfer za prestrukturiranje industrije i rudarstva» (bosanski jezik)
    ODLUKA o utrošku dijela sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu sa pozicije «Transfer za prestrukturiranje industrije i rudarstva» (hrvatski jezik)
  64. ODLUKA o kriterijima za izbor i imenovanje direktora Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 15/05 /16.03.2005./
  65. ODLUKA o usvajanju Programa za pripremu restrukturiranja preduzeća
  66. ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Ugovora za poslove pripreme i prodaje privrednog društva «KTK» Visoko
  67. ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Ugovora o provođenju javne kampanje za upoznavanje javnosti o procesu privatizacije i programu reformi za Socijalni program i program korporativnog restrukturiranja (hrvatski jezik)
    ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Ugovora o provođenju javne kampanje za upoznavanje javnosti o procesu privatizacije i programu reformi za Socijalni program i program korporativnog restrukturiranja (bosanski jezik)
  68. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata-Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata, za obezbjeđenje uvjeta za rad Komisije za praćenje realizacije izdatih potvrda/uvjerenja o svojstvu, okolnostima i načinu stradanja pripadnika oružanih snaga (hrvatski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno - oslobodilačkog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata, za obezbjeđenje uslova za rad Komisije za praćenje realizacije izdatih potvrda/uvjerenja o svojstvu, okolnostima i načinu stradanja pripadnika oružanih snaga (bosanski jezik)
  69. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinanciranje projekta olakšanja trgovine i transporta u Jugoistočnoj Europi (TTFSE), za prvi kvartal 2005. godine (hrvatski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinansiranje projekta olakšanja trgovine i transporta u Jugoistočnoj Evropi (TTFSE), za prvi kvartal 2005. godine (bosanski jezik)
  70. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Agenciji za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, za nabavu opreme detaširanim odjeljenjima (hrvatski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Agenciji za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, za nabavku opreme detaširanim odjeljenjima (bosanski jezik)
  71. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Fondacije za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika braniteljskih populacija (hrvatski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Fondacije za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika boračkih populacija (bosanski jezik)
  72. ODLUKA o utvrđivanju koeficjenata za usklađivanje visine mjesečnih novčanih primanja korisnika braniteljsko-invalidske skrbi za mjesec veljača 2005. godine (hrvatski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju koeficjenata za usklađivanje visine mjesečnih novčanih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite za mjesec februar 2005. godine (bosanski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 16/05 /17.03.2005./
  73. ODLUKA o utvrđivanju plana rada provođenja statističkih istraživanja od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine za 2005. godinu
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 18/05 /23.03.2005./
  74. ODLUKA o raspodjeli dijela dobiti «BH Telecom» d.d., Sarajevo, «Međunarodni aerodrom Sarajevo» d.o.o., Sarajevo, JP «BH Pošta» d.o.o. Sarajevo, «Hrvatske telekomunikacije» d.o.o., Mostar, «Hrvatska pošta» d.o.o., Mostar, po godišnjem obračunu i utvrđenoj dobiti za 2004. godinu (hrvatski jezik)
    ODLUKA o raspodjeli dijela dobiti «BH Telecom» d.d., Sarajevo, «Međunarodni aerodrom Sarajevo» d.o.o., Sarajevo, JP «BH Pošta» d.o.o. Sarajevo, «Hrvatske telekomunikacije» d.o.o., Mostar, «Hrvatska pošta» d.o.o., Mostar, po godišnjem obračunu i utvrđenoj dobiti za 2004. godinu (bosanski jezik)
  75. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinanciranje Projekta obnove obrazovanja 757 P koji se financira kreditom OPEC fonda, za prvi kvartal 2005. godine (hrvatski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinansiranje Projekta obnove obrazovanja 757 P koji se finansira kreditom OPEC fonda, za prvi kvartal 2005. godine (bosanski jezik)
  76. ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvatanje kredita Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za Projekat jačanja zdravstvenog sektora (hrvatski jezik)
    ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za Projekat jačanja zdravstvenog sektora (bosanski jezik)
  77. ODLUKA o davanju suglasnosti Javnoj ustanovi Centar za edukaciju sudaca i tužitelja u Federaciji Bosne i Hercegovine za rekonstrukciju objekta u Sarajevu, ulica Hamdije Kreševljakovića broj 98a
  78. ODLUKA o davanju suglasnosti o lokaciji i uvjetima za osnivanje Slobodne zone «Zenica» d.o.o. Zenica
  79. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava «Transferi za poljoprivredu» utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu (hrvatski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava «Transferi za poljoprivredu» utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu (bosanski jezik)
  80. ODLUKA o imenovanju članova Komisije za priznavanje flaširanih pitkih voda
  81. ODLUKA o visini plaće i drugim naknadama po osnovu zaposlenosti članova Komisije za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 19/05 /28.03.2005./ 
  82. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne Hercegovine za kredit Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za Projekt jačanja zdravstvenog sektora (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne Hercegovine za kredit Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za Projekt jačanja zdravstvenog sektora (hrvatski jezik)
  83. ODLUKA o obezbjeđenju sredstava za rad Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o obezbjeđenju sredstava za rad Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  84. ODLUKA o davanju saglasnosti za uspostavljanje založenog prava na dijelu deponovanih sredstava Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za izgradnju auto- puta Zenica-Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za uspostavljanje založnog prava na dijelu deponovanih sredstava Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za izgradnju auto- puta Zenica-Sarajevo (hrvatski jezik)
  85. ODLUKA o izmjenama Pravila pozivnog tendera Energopetrol dd Sarajevo
  86. ODLUKA o uvjetima i načinu korištenja putničkih automobila koji su namijenjeni za potrebe izvršnih organa vlasti Federacije Bosne i Hercegovine
  87. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinansiranje Projekta «Regionalno integralno upravljanje ekosistemima sliva rijeke Neretve i Trebišnjice» - GEFTF 052845, za Prvi kvartal 2005. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinanciranje Projekta «Regionalno integralno upravljanje ekosistemima sliva rijeke Neretve i Trebišnjice» - GEFTF 052845, za Prvi kvartal 2005. godine (hrvatski jezik)
  88. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu, za sufinansiranje Razvojnog projekta obrazovanja, na ime neizmirenog učešća za 2004. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu, za sufinanciranje Razvojnog projekta obrazovanja, na ime neizmirenog učešća za 2004. godinu (hrvatski jezik)
  89. ODLUKA o raspisivanju Javnog konkursa za imenovanje Upravnog odbora Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine
  90. ODLUKA o kriterijima za izbor i imenovanje Upravnog odbora Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine
  91. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku Upravnog odbora Direkcije cesta Federacije BiH o usvajanju Plana i programa Direkcije cesta Federacije BiH za 2005. godinu
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 20/05 /30.03.2005./
  92. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija za finansijsku podršku Općini Drvar (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija-Federalnom ministarstvu finansija za financijsku podršku Općini Drvar (hrvatski jezik)
  93. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija za finansijsku podršku Općini Glamoč (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije
    Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija-Federalnom ministarstvu finansija za financijsku podršku Općini Glamoč (hrvatski jezik)
  94. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije
    Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija za finansijsku podršku Općini Bosansko Grahovo (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija-Federalnom ministarstvu finansija za financijsku podršku Općini Bosansko Grahovo (hrvatski jezik)
  95. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija za potporu u organizaciji skijaškog natjecanja u alpskim disciplinama pod nazivom FIS KUP «ADRIA-SKI» (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija-Federalnom ministarstvu finansija za potporu u organizaciji skijaškog natjecanja u alpskim disciplinama pod nazivom FIS KUP «ADRIA-SKI» (hrvatski jezik)
  96. ODLUKA o davanju saglasnosti na povećanje osnovnog kapitala «Sarajevoputevi» d.d. , Sarajevo
  97. ODLUKA o usvajanju Izvještaja o realizaciji Bilansa energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine u 2004. godini (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Izvješća o ostvarenju Bilance energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine u 2004. godini (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 21/05 /04.04.2005/
  98. ODLUKA o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije
    Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke

    «Službene novine Federacije BiH» , broj 23/05 /13.04.2005./
  99. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjela sredstava «Transfera za poticaj razvoja, poduzetništva i
    obrta» utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta (bosanski jezik)
  100. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinansiranje Projekta «Razvoj
    i zaštita šuma (Šume 2)» , za Prvi kvartal 2005. godine (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinanciranje Projekta «Razvoj
    i zaštita šuma (Šume 2)» , za Prvi kvartal 2005. godine (hrvatski jezik)
  101. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Vrhovnom sudu Federacije Bosne
    i Hercegovine za nabavku opreme (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Vrhovnom sudu Federacije Bosne
    i Hercegovine za nabavu opreme (hrvatski jezik)
  102. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu, za sufinansiranje Projekta IFAD
    562 BA, za Prvi kvartal 2005. godine (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu, za sufinanciranje Projekta IFAD
    562 BA, za Prvi kvartal 2005. godine (hrvatski jezik)
  103. ODLUKA o izmjenama Odluke o rasporedu sredstava «Transfer za parlamentarne političke stranke» Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o rasporedu sredstava «Transfer za parlamentarne političke stranke» Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu (hrvatski jezik)
  104. ODLUKA o odobravanju izdvajanja dijela sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za finansiranje četiri kulturna društva
  105. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava «Transfer za raseljene i izbjegle osobe» utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica
  106. ODLUKA o odobravanju provedbe Projekta obnove objekta srednje škole «Gimnazija Mostar» u Mostaru
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 25/05 /20.04.2005./
  107. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Uredu za zakonodavstvo Vlade
    Federacije Bosne i Hercegovine za nabavku novog putničkog automobila (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Uredu za zakonodavstvo Vlade
    Federacije Bosne i Hercegovine za nabavu novog putničkog automobila (hrvatski jezik)
  108. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja i okoliša potrebnih za adaptaciju i sanaciju «Đačkog doma-Travnik» (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja i okoliša potrebnih za adaptaciju i sanaciju «Đačkog doma-Travnik» (hrvatski jezik)
  109. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja i okoliša (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja i okoliša (hrvatski jezik)
  110. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom zavodu za statistiku za nabavku aparata za potrebe štamparije Federalnog zavoda za statistiku (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom zavodu za statistiku za nabavu aparata za potrebe štamparije Federalnog zavoda za statistiku (hrvatski jezik)
  111. ODLUKA o utrošku dijela sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije za finansiranje izrade Analize postojećeg stanja sigurnosti u jamama Rudnika mrkog uglja «Zenica» d.o.o. Zenica sa mjerama i aktivnostima (bosanski jezik)
    ODLUKA o utrošku dijela sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije za financiranje izrade Analize postojećeg stanja sigurnosti u jamama Rudnika mrkog ugljena «Zenica» d.o.o. Zenica sa mjerama i aktivnostima (hrvatski jezik)
  112. ODLUKA kojom se daje saglasnost na Odluku o usvajanju Izvještaja o realizaciji Plana i Programa Direkcije cesta Federacije BiH i Zaključke Upravnog odbora po nalazima iz Izvještaja o reviziji finansijskih izvještaja Direkcije cesta Federacije BiH za 2003. godinu, broj 01-06-600-6/05 od 24.02.2005. godine
  113. ODLUKA o određivanju metoda privatizacije državnog kapitala u preduzeću «Žica» dd Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o određivanju metoda privatizacije državnog kapitala u poduzeću «Žica» dd Sarajevo (hrvatski jezik)
  114. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije
    Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinansiranje Projekta razvitka zajednica (CDP) i Projekta lokalnog razvoja (LDP), za Prvi kvartal 2005. godine (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije
    Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinanciranje Projekta razvitka zajednica (CDP) i Projekta lokalnog razvoja (LDP), za Prvi kvartal 2005. godine (hrvatski jezik)

    «Službene novine Federacije BiH» , broj 26/05 /27.04.2005./
  115. ODLUKA o otpisu potraživanja Federalnoj upravi civilne zaštite na teret pozicije izdataka 822612 – Ostala domaća pozajmljivanja Budžeta Vlade Federacije BiH u fiskalnoj 2005. godini (bosanski jezik)
    ODLUKA o otpisu potraživanja Federalnoj upravi civilne zaštite na teret pozicije izdataka 822612 – Ostala domaća pozajmljivanja Proračuna Vlade Federacije BiH u fiskalnoj 2005. godini (hrvatski jezik) 

    «Službene novine Federacije BiH», broj 28/05 /11.05.2005./

  116. ODLUKA o određivanju metoda privatizacije državnog kapitala u poduzeću «Fabrika duhana Mostar» dd Mostar

  117. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine Federalnom ministarstvu finansija – Federalnom ministarstvu financija za obezbjeđenje sredstava za rad Komisije za restituciju Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine Federalnom ministarstvu financija – Federalnom ministarstvu finansija za obezbjeđenje sredstava za rad Komisije za restituciju Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)

  118. ODLUKA o utrošku dijela sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu sa pozicije «Transfer za prestrukturiranje industrije i rudarstva (bosanski jezik)

    ODLUKA o utrošku dijela sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu sa pozicije «Transfer za prestrukturiranje industrije i rudarstva (hrvatski jezik)

  119. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Fonda za međunarodni razvoj OPEC za Projekt Sarajevske zaobilaznice (bosanski jezik)

    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvat kredita Fonda za međunarodni razvoj OPEC za Projekt Sarajevske zaobilaznice (hrvatski jezik)

  120. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Fonda za međunarodni razvoj OPEC za Projekt Sarajevske zaobilaznice (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Fonda za međunarodni razvoj OPEC za Projekt Sarajevske zaobilaznice (hrvatski jezik)

  121. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu staro za novo putničkog vozila Ureda za zakonodavstvo Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu staro za novo putničkog vozila Ureda za zakonodavstvo Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)

  122. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinansiranje Razvojnog projekta obrazovanja, na ime neizmirenog učešća za 2004. godinu (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinanciranje Razvojnog projekta obrazovanja, na ime neizmirenog učešća za 2004. godinu (hrvatski jezik)

  123. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava «Podrška zapošljavanju invalidnih lica» utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005.godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike

  124. ODLUKA o davanju na korištenje objekta kasarne «Misoča» u Ilijašu sa pripadajućim zemljištem Socijalno-zdravstvenoj ustanovi zatvorenog tipa «Misoča» Ilijaš u osnivanju (bosanski jezik)

    ODLUKA o davanju na korištenje objekta kasarne «Misoča» u Ilijašu sa pripadajućim zemljištem Socijalno-zdravstvenoj ustanovi zatvorenog tipa «Misoča» Ilijaš u osnivanju (hrvatski jezik)

  125. ODLUKA o pokroviteljstvu i odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za pokroviteljstvo Naučnog simpozija «Blidinje 2005.)

  126. ODLUKA o davanju saglasnosti na Prijedlog odluke o promjeni imena firme i izmjeni Statuta Društva sa ograničenom odgovornošću «BH Steel Željezara» Zenica

  127. ODLUKA o prestanku važenja Odluke o davanju saglasnosti na Memorandum o osnivanju Koordinacijskog odbora za visoko obrazovanje u Bosni i Hercegovini (bosanski jezik)

    ODLUKA o prestanku važenja Odluke o davanju suglasnosti na Memorandum o osnivanju Koordinacijskog odbora za visoko obrazovanje u Bosni i Hercegovini (hrvatski jezik)

  128. ODLUKA o davanju saglasnosti na ugovor o finansiranju održavanja željezničke infrastrukture između JP Željeznice Federacije BiH Sarajevo i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija (bosanski jezik)

    ODLUKA o davanju suglasnosti na ugovor o financiranju održavanja željezničke infrastrukture između JP Željeznice Federacije BiH Sarajevo i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija (hrvatski jezik)

  129. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinansiranje Projekta lokalnog razvoja (LDP), za drugi kvartal 2005. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinanciranje Projekta lokalnog razvoja (LDP), za drugi kvartal 2005. godine (hrvatski jezik)

  130. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata – Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata – Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida obrambeno- oslobodilačkog rata (hrvatski jezik)

  131. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu i o realizaciji projekta «Rehabilitacija rudnog kompleksa Vihovići Mostar za otkup duga prema kreditoru njemačke banke (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu i o realizaciji projekta «Rehabilitacija rudnog kompleksa Vihovići Mostar za otkup duga prema kreditoru njemačke banke (hrvatski jezik)

  132. ODLUKA o odobravanju Godišnjeg obračuna Federalne direkcije robnih rezervi za 2004. godinu (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju Godišnjeg obračuna Federalne direkcije robnih rezervi za 2004. godinu (hrvatski jezik)

    «Službene novine Federacije BiH», broj 29/05 /18.05.2005./

  133. ODLUKA o utvrđivanju koeficijenata za usklađivanje visine mjesečnih novčanih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite za mjesec mart 2005.godine (bosanski jezik)

    ODLUKA o utvrđivanju koeficijenata za usklađivanje visine mjesečnih novčanih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite za mjesec ožujak 2005.godine (hrvatski jezik)

  134. ODLUKA o izmjeni Odluke o utrošku dijela sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu sa pozicije «Transfer za prestrukturiranje industrije i rudarstva» (bosanski jezik)

    ODLUKA o izmjeni Odluke o utrošku dijela sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu sa pozicije «Transfer za prestrukturiranje industrije i rudarstva» (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 30/05 /25.05.2005./

  135. ODLUKA o izgradnji Srajevske obilaznice

  136. ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvaćanje kredita Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za projekt restrukturiranja obrazovanja (hrvatski jezik)
    ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za projekt restrukturiranja obrazovanja (bosanski jezik)
  137. ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za projekt restrukturiranja obrazovanja (hrvatski jezik)
    ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za projekt restrukturiranja obrazovanja (bosanski jezik)
  138. ODLUKA o utrošku dijela sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije za sufinanciranje izrade Elaborata I – Seizmički utjecaj miniranja na objekte u gravitacijskoj zoni eksploatacije laporca na lokalitetu «Greben» , općina Kakanj, i Elaborata II – Procjena šteta na građevinskim objektima u zoni utjecaja površinskog kopa «Greben» , općina Kakanj (hrvatski jezik)
    ODLUKA o utrošku dijela sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije za sufinansiranje izrade Elaborata I – Seizmički utjecaj miniranja na objekte u gravitacijskoj zoni eksploatacije laporca na lokalitetu «Greben» , općina Kakanj, i Elaborata II – Procjena šteta na građevinskim objektima u zoni uticaja površinskog kopa «Greben» , općina Kakanj (bosanski jezik)
  139. ODLUKA o utrošku dijela sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije za financiranje izrade Dugoročnog programa razvoja Rudnika mrkog ugljena «Breza» d.o.o. Breza za razdoblje 2005. – 2010. godine (hrvatski jezik)
    ODLUKA o utrošku dijela sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije za finansiranje izrade Dugoročnog programa razvoja Rudnika mrkog uglja «Breza» d.o.o. Breza za period 2005. – 2010. godine (bosanski jezik)
  140. ODLUKA o oslobađanju plaćanja zakupnine za korištenje poslovnih prostora u zgradi ulica Maršala Tita 9a Sarajevo.
  141. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom tužilaštvu Federacije Bosne i Hercegovine – Federalnom tužilaštvu Federacije Bosne i Hercegovine, za isplatu putnih troškova članu ekspertnog tima (hrvatski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom tužilaštvu Federacije Bosne i Hercegovine – Federalnom tužilaštvu Federacije Bosne i Hercegovine, za isplatu putnih troškova članu ekspertnog tima (bosanski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH», broj 31/05 /01.06.2005./
  142. ODLUKA o dopuni Odluke o privremenom uređivanju prodaje stanova.
  143. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinansiranje Projekta tehničke pomoći za socijalno osiguranje – SITAP, za Drugi kvartal 2005. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinanciranje Projekta tehničke pomoći za socijalno osiguranje – SITAP, za Drugi kvartal 2005. godine (hrvatski jezik)
  144. ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava «Transferi za poljoprivredu» utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava «Transferi za poljoprivredu» utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu (hrvatski jezik)
  145. ODLUKA o davanju saglasnosti na Statut Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Statut Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  146. ODLUKA o utvrđivanju Akcionog plana Federacije Bosne i Hercegovine za prestrukturiranje i privatizaciju elektroenergetskog sektora u Bosni i Hercegovini (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju Akcionog plana Federacije Bosne i Hercegovine za prestrukturiranje i privatizaciju elektroenergetskog sektora u Bosni i Hercegovini (hrvatski jezik)
  147. ODLUKA o davanju saglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji «SPIRIT OF SOCCER» ST ALBAN,S HOUSE, 57/60 HAYMARKET, LONDON, SW1Y 40X, Engleska, za osnivanje ureda u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji «SPIRIT OF SOCCER» ST ALBAN,S HOUSE, 57/60 HAYMARKET, LONDON, SW1Y 40X, Engleska, za osnivanje ureda u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  148. ODLUKA o davanju saglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji «BRIDGING BOUNDARIES INTERNATIONAL», Cloucester, Virginia, 23061, SAD, za osnivanje ureda u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji «BRIDGING BOUNDARIES INTERNATIONAL», Cloucester, Virginia, 23061, SAD, za osnivanje ureda u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  149. ODLUKA o izmjenama Odluke o odobravanju prodaje/nabavke po principu staro za novo putničkih automobila za potrebe Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 34/05 /15.06.2005./
  150. ODLUKA o davanju saglasnosti o produženju misije pripadnicima bosanskohercegovačkog kontigenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine, u Mirovnoj misiji UN-a u Liberiji
  151. ODLUKA o davanju saglasnosti o produženju misije pripadniku bosanskohercegovačkog kontigenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine, u Mirovnoj misiji UN-a na Haitiju
  152. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje dodatnog kredita Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za Projekat tehničke pomoći za socijalno osiguranje (SITAP) (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvatanje dodatnog kredita Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za Projekt tehničke pomoći za socijalno osiguranje (SITAP) (hrvatski jezik)
  153. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje izmjena Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za Projekat tehničke pomoći za socijalno osiguranje (SITAP) (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje izmjena Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za Projekt tehničke pomoći za socijalno osiguranje (SITAP) (hrvatski jezik)
  154. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje dodatnog kredita Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za Projekat upravljanja čvrstim otpadom (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvatanje dodatnog kredita Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za Projekt upravljanja čvrstim otpadom (hrvatski jezik)
  155. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje izmjena Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za Projekat upravljanja čvrstim otpadom (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje izmjena Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za Projekt upravljanja čvrstim otpadom (hrvatski jezik)
  156. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnoj direkciji robnih rezervi, za nabavku jednog novog putničkog automobila po principu «Staro za novo»
  157. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija, za nabavku hardvera i softvera za uspostavu baze podataka o staroj deviznoj štednji
  158. ODLUKA o Listi esencijalnih lijekova neophodnih za osiguranje zdravstvene zaštite u okviru standarda obveznog zdravstvenog osiguranja u Federaciji Bosne i Hercegovine * pdf format
  159. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za finansiranje spomen obilježja poginulim braniteljima HVO-a (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za financiranje spomen obilježja poginulim braniteljima HVO-a (hrvatski jezik)
  160. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za finansiranje Memorijalnog kompleksa poginulih boraca Armije BiH «Kovači» (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za financiranje Memorijalnog kompleksa poginulih boraca Armije BiH «Kovači» (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» broj 35/05 /20.06.2005./
  161. ODLUKA o utvrđivanju interesa Federacije Bosne i Hercegovine za obavljanje usluga željezničkog putničkog saobraćaja (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju interesa Federacije Bosne i Hercegovine za obavljanje usluga željezničkog putničkog prometa (hrvatski jezik)
  162. ODLUKA o davanju saglasnosti o produženju misije pripadnicima bosanskohercegovačkog kontigenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine, u Mirovnoj misiji UN-a u Liberiji
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 36/05 /22.06.2005./
  163. ODLUKA o dopuni Odluke o izmjeni Odluke o utrošku dijela sredstava iz Budžeta
    Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu sa pozicije «Transfer za prestruktuiranje industrije i rudarstva.
  164. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2005. godinu Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, u svrhu realiziranja Aneksa ugovora o uređenju odnosa između korisnika poslovnog prostora u objektu SDP u ulici Alipašina 41 u Sarajevu (hrvatski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2005. godinu Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, u svrhu realizacije Aneksa ugovora o uređenju odnosa između korisnika poslovnog prostora u objektu SDP u ulici Alipašina 41 u Sarajevu (bosanski jezik)
  165. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2005. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i
    Hercegovine za 2005. godinu Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)

    «Službene novine Federacije BiH» broj 38/05 /04.07.2005./
  166. ODLUKA o izmjeni Odluke o usvajanju programa utroška investicijskih sredstava razvoja utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu.
  167. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Odboru državne službe za žalbe (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Odboru državne službe za žalbe (hrvatski jezik)
  168. ODLUKA o davanju saglasnosti Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija i Direkciji cesta Federacije Bosne i Hercegovine, za zaključivanje ugovora zbog posebnih interesa, okolnosti i namjene.
  169. ODLUKA kojom Vlada Federacije Bosne i Hercegovine podržava inicijativu za obnovu mostova na magistralnim putevima
  170. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom zavodu za statistiku za nabavku personalnih računara (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom zavodu za statistiku za nabavu personalnih računara (hrvatski jezik)
  171. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  172. ODLUKA o utvrđivanju novčanih sredstava koja će se naplaćivati u toku mjeseca oktobra 2005. godine na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine za «Dječiju nedjelju»
  173. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Komisiji za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Komisiji za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 39/05 /06.07.2005./
  174. ODLUKA o određivanju metoda privatizacije državnog kapitala u preduzeću «Šipad» Export-Import d.d. Sarajevo
  175. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, za financijsku pomoć za podršku obilježavanja 10. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice «Zaštićene zone» UN-a i ukopa identificiranih nastradalih osoba iz srpnja 1995. godine (hrvatski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, za finansijsku pomoć za podršku obilježavanja 10. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice «Zaštićene zone» UN-a i ukopa identificiranih nastradalih osoba iz jula 1995. godine (bosanski jezik)
  176. ODLUKA o rasporedu sredstava «Transfer za ekshumacije» Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu
  177. ODLUKA kojom se jednostrano otkazuje primjena Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog obrazovanja u Federaciji Bosne i Hercegovine
  178. ODLUKA kojom se jednostrano otkazuje primjena Kolektivnog ugovora za djelatnost srednjeg obrazovanja u Federaciji Bosne i Hercegovine
  179. ODLUKA kojom se jednostrano otkazuje primjena Kolektivnog ugovora za službenike organa uprave i sudske vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine
  180. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinansiranje Projekta «Upravljanja čvrstim otpadom» za prvi kvartal 2005. godine
  181. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija – Federalnom ministarstvu finansija, za pokroviteljstvo održavanja manifestacije «Dani berbe grožđa» - Brotnjo 2005 (hrvatski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija – Federalnom ministarstvu financija, za pokroviteljstvo održavanja manifestacije «Dani berbe grožđa» - Brotnjo 2005 (bosanski jezik)
  182. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava «Transfer za zdravstvene institucije od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine» utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva
  183. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabave po principu «Staro za novo» putničkog automobila za potrebe Federalne direkcije robnih rezervi (hrvatski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu «Staro za novo» putničkog automobila za potrebe Federalne direkcije robnih rezervi (bosanski jezik)
  184. ODLUKA o rješavanju statusa uposlenika i preuzimanju imovine, arhive, tražbina i dugovanja Zavoda za računovodstvo i reviziju Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    ODLUKA o rješavanju statusa zaposlenika i preuzimanju imovine,arhive potraživanja i dugovanja Zavoda za računovodstvo i reviziju Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
  185. ODLUKA o načinu okončanja započetog Programa obuke i izdavanja certifikata za zvanja samostalnog računovođe i ovlaštenog revizora (hrvatski jezik)
    ODLUKA o načinu okončanja započetog Programa obuke i izdavanja certifikata za zvanja samostalnog računovođe i ovlaštenog revizora (bosanski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» broj 41/05 /13.07.2005./
  186. ODLUKA o usvajanju izmjena Plana za izgradnju novih proizvodnih elektroenergetskih kapaciteta u Federaciji Bosne i Hercegovine
  187. ODLUKA o odobravanaju prodaje/nabavke po principu «staro za novo» putničkih automobila za potrebe Federalnog ministarstva trgovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanaju prodaje/nabave po principu «staro za novo» putničkih automobila za potrebe Federalnog ministarstva trgovine (hrvatski jezik)
  188. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja i okoliša, za finansijsku pomoć u organizovanju «Trećeg međunarodnog sajma EKOBIS 2005» (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz ProračunaFederacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja i okoliša, za financijsku pomoć u organiziranju «Trećeg međunarodnog sajma EKOBIS 2005» (hrvatski jezik)
  189. ODLUKA o davanju saglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji «ARBETARNAS BILDNINGSFORBUND /ABF/ SWEDEN, LULEA Kronan H4 za osnivanje ureda u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju saglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji «ARBETARNAS BILDNINGSFORBUND /ABF/ SWEDEN, LULEA Kronan H4 za osnivanje ureda u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  190. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o načinu obrazovanja i visini naknade za rad stručnih komisija i drugih radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne uprave
  191. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu pravde (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu pravde (hrvatski jezik)
  192. ODLUKA o Procjeni ugroženosti Federacije Bosne i Hercegovine od prirodnih i drugih nesreća (bosanski jezik)
    ODLUKA o Procjeni ugroženosti Federacije Bosne i Hercegovine od prirodnih i drugih nesreća (hrvatski jezik)
  193. ODLUKA o usvajanju Programa utroška dijela sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera «Podsticaj industrijskoj proizvodnji» utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)
    ODLUKA o usvajanju Programa utroška dijela sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera «Poticaj industrijskoj proizvodnji» utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
  194. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, potrebnih za isplatu troškova zakupnine poslovnog prostora (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, potrebnih za isplatu troškova zakupnine poslovnog prostora (hrvatski jezik)
  195. ODLUKA o davanju ovlaštenja za potpisivanje Sporazuma za Federaciju Bosne i Hercegovine (Projekt podsticanja privatnog sektora u Bosni i Hercegovni (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju ovlašćenja za potpisivanje Sporazuma za Federaciju Bosne i Hercegovine (Projekt poticanja privatnog sektora u Bosni i Hercegovni (hrvatski jezik)
  196. ODLUKA o utrošku dijela sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu sa pozicije «Transfer za ukop ekshumiranih» (bosanski jezik)
    ODLUKA o utrošku dijela sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu sa pozicije «Transfer za ukop ekshumiranih» (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» broj 44/05 (20.07.2005.)
  197. ODLUKA o utvrđivanju namjene trošenja prikupljenih sredstava po osnovu putničke takse-naknade za razvoj i unapređenje avioprometa u Federaciji BiH za 2005. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju namjene trošenja prikupljenih sredstava po osnovu putničke takse-naknade za razvoj i unapređenje avioprometa u Federaciji BiH za 2005. godinu (hrvatski jezik)
  198. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Uredu za informiranje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Uredu za informiranje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  199. ODLUKA o akontativnoj isplati sredstava za regres za godišnji odmor iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o akontativnoj isplati sredstava za regres za godišnji odmor iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu (hrvatski jezik)
  200. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija
    «Službene novine Federacije BiH» broj 46/05 /27.07.2005./
  201. ODLUKA o davanju saglasnosti za ustupanje na privremeno korištenje poslovnog prostora i opreme Ljubljanske banke d.d. Ljubljana-glavna filijala Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za ustupanje na privremeno korištenje poslovnog prostora i opreme Ljubljanske banke d.d. Ljubljana-glavna filijala Sarajevo (hrvatski jezik)
  202. ODLUKA V broj 340/05
  203. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za dodjelu jednokratne pomoći općinama Tuzla, Srebrenik, Travnik, Zenica, Zavidovići, Maglaj, Kakanj, Doboj-Jug i Kladanj za saniranje šteta nastalih od obilnih kišnih padavina
    (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za dodjelu jednokratne pomoći općinama Tuzla, Srebrenik, Travnik, Zenica, Zavidovići, Maglaj, Kakanj, Doboj-Jug i Kladanj za saniranje šteta nastalih od obilnih kišnih padalina
    (hrvatski jezik)
  204. ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju i realizaciji programa finansijske pomoći rudnicima uglja i boksita u Federaciji Bosne i Hercegovine za nabavku eksplozivnih materija (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju i realizaciji programa financijske pomoći rudnicima ugljena i boksita u Federaciji Bosne i Hercegovine za nabavu eksplozivnih materija (hrvatski jezik)
  205. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (hrvatski jezik)
  206. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Upravi policije Federalnog ministarstva untrašnjih poslova - Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, potrebnih za opravku dva borbena oklopna vozila (bosanski jezik
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Upravi policije Federalnog ministarstva unutarnjih poslova - Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, potrebnih za opravku dva borbena oklopna vozila (hrvatski jezik)
  207. ODLUKA o prestanku važenja Odluke o utrošku dijela sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu sa pozicije ''transfer za prestrukturiranje industrije i rudarstva'' (bosanski jezik)
    ODLUKA o prestanku važenja Odluke o utrošku dijela sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu sa pozicije ''transfer za prestrukturiranje industrije i rudarstva'' (hrvatski jezik)
  208. ODLUKA o uslovima i načinu korištenja sredstava ostvarenih po osnovu posebnog poreza za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća (bosanski jezik)
    ODLUKA o uslovima i načinu korištenja sredstava ostvarenih po osnovu posebnog poreza za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća (hrvatski jezik)
  209. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinansiranje Projekta ''Razvoja i zaštita šume (Šume 2)'' za drugi kvartal 2005. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinanciranje Projekta ''Razvoja i zaštita šume (Šume 2)'' za drugi kvartal 2005. godine (hrvatski jezik)
  210. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinansiranje Projekta ''Razvoj Male komercijalne poljoprivrede'' za drugi kvartal 2005. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinanciranje Projekta ''Razvoj Male komercijalne poljoprivrede'' za drugi kvartal 2005. godine (hrvatski jezik)
  211. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinansiranje Projekta IFAD 562 BA, za drugi kvartal 2005. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinanciranje Projekta IFAD 562 BA, za drugi kvartal 2005. godine (hrvatski jezik)
  212. ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava ''Transfer za civilne invalide'' utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike
  213. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu staro za novo putničkog vozila za potrebe Kabineta potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine
  214. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Kabinetu potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine – 1103, za nabavku motornog vozila (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Kabinetu potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine – 1103, za nabavu motornog vozila (hrvatski jezik)
  215. ODLUKA o izmjeni Odluke o odobravanju prodaje/nabavke po principu staro za novo putničkih automobila za potrebe Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine
  216. ODLUKA o minimalno-otkupnim cijenama pojedinih poljoprivrednih u 2005. godini (bosanski jezik)
    ODLUKA o minimalno-otkupnim cijenama pojedinih poljoprivrednih u 2005. godini (hrvatski jezik)
  217. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu, za sufinansiranje Projekta SESP- Drugi projekat podrške zapošljavanju – IDA Kredit 3927 BOS, za drugi kvartal 2005. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu, za sufinanciranje Projekta SESP- Drugi projekat podrške zapošljavanju – IDA Kredit 3927 BOS, za drugi kvartal 2005. godine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» broj 48/05 /3.08.2005./
  218. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata – Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata za održavanje Sportskih igara Saveza RVI BiH (hrvatski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata – Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata za održavanje
    sportskih igara Saveza RVI BiH (bosanski jezik)
  219. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata – Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata za održavanje Sportskih igara Saveza HVIDR-e (hrvatski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata – Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata za održavanje
    Sportskih igara Saveza HVIDR-e (bosanski jezik)
  220. DLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (bosanski jezik)
  221. ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za usklađivanje visine mjesečnih primanja korisnika braniteljsko-invalidske zaštite za mjesec travanj 2005. godine (hrvatski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za usklađivanje visine mjesečnih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite za mjesec april 2005. godine (bosanski jezik)
  222. ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za usklađivanje visine mjesečnih primanja korisnika braniteljsko-invalidske zaštite za mjesec svibanj 2005. godine (hrvatski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za usklađivanje visine mjesečnih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite za mjesec maj 2005. godine (bosanski jezik)
  223. ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za usklađivanje visine mjesečnih primanja korisnika braniteljsko-invalidske zaštite za mjesec lipanj 2005. godine (hrvatski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za usklađivanje visine mjesečnih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite za mjesec jun 2005. godine (bosanski jezik)
  224. ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvaćanje kredita Fonda za međunarodni razvoj OPEC za Projekt stambene obnove (hrvatski jezik)
    ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvaćanje kredita Fonda za međunarodni razvoj OPEC za Projekt stambene obnove (bosanski jezik)
  225. ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Fonda za međunarodni razvoj OPEC za Projekt stambene obnove (hrvatski jezik)
    ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Fonda za međunarodni razvoj OPEC za Projekt stambene obnove (bosanski jezik)
  226. ODLUKA o utrošku dijela sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu sa pozicije ''Transfer za prestrukturiranje industrije i rudarstva'' (hrvatski jezik)
    ODLUKA o utrošku dijela sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu sa pozicije ''Transfer za prestrukturiranje industrije i rudarstva'' (bosanski jezik)
  227. ODLUKA o raspodjeli dijela sredstava tekućeg transfera ''Poticaj industrijskoj proizvodnji '' Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
    ODLUKA o raspodjeli dijela sredstava tekućeg transfera ''Podsticaj industrijskoj proizvodnji '' Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)
  228. ODLUKA o subvencioniranju smještaja i ishrane studenata u studentskim centrima – domovima u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    ODLUKA o subvencioniranju smještaja i ishrane studenata u studentskim centrima – domovima u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
  229. ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za usklađivanje visine mjesečnih primanja braniteljsko-invalidske zaštite za mjesec srpanj 2005, godine (hrvatski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za usklađivanje visine mjesečnih primanja boračko-invalidske zaštite za mjesec juli 2005, godine (bosanski jezik)
  230. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu odbrane – Federalnom ministarstvu obrane
  231. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija Federalnom ministarstvu finansija za financijsku pomoć Sportskom ribolovnom savezu BiH za učešće na svjetskom prvenstvu u ribolovu
    (hrvatski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finasncija Federalnom ministarstvu financija za finansijsku pomoć Sportskom ribolovnom savezu BiH za učešće na svjetskom prvenstvu u ribolovu (bosanski jezik)
  232. ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvaćanje kredita Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) za financiranje Projekta rekonstrukcije stambenih jedinica za povratak izbjeglih i raseljenih osoba
  233. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Razvojne banke Vijeća Evrope (CEB) za Projekt rekonstrukcije stambenih jedinica za povratak izbjeglih i raseljenih lica
  234. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija Federalnom ministarstvu finansija za financijsku pomoć Općini Busovača (hrvatski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija Federalnom ministarstvu financija za financijsku pomoć Općini Busovača (bosanski jezik)
  235. ODLUKA o privremenoj isplati najniže plaće namještenika u federalnim organima državne službe (hrvatski jezik)
    ODLUKA o privremenoj isplati najniže plaće namještenika u federalnim organima državne službe (bosanski jezik)
  236. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija Federalnom ministarstvu finansija za financijsku pomoć Općini Bosansko Grahovo (hrvatski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija Federalnom ministarstvu financija za finansijsku pomoć Općini Bosansko Grahovo (bosanski jezik)
  237. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija Federalnom ministarstvu finansija za financijsku pomoć Općini Glamoč (hrvatski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija Federalnom ministarstvu financija za finansijsku pomoć Općini Glamoč (bosanski jezik)
  238. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija Federalnom ministarstvu finansija za financijsku pomoć Općini Dobretići (hrvatski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija Federalnom ministarstvu financija za finansijsku pomoć Općini Dobretići (bosanski jezik)
  239. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnoj upravi civilne zaštite (hrvatski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnoj upravi civile zaštite (bosanski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» broj 49/05 /8.08.2005./
  240. ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvaćanje granta Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za Projekt zaštite kvalitete vode (GEF) (hrvatski jezik)
    ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje granta Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za Projekt zaštite kvaliteta vode (GEF) (bosanski jezik)
  241. ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog grant sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za grant Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) koja djeluje kao Agencija za implementaciju globalnog fonda za okoliš (GEF) za Projekt zaštite kvalitete vode (hrvatski jezik)
    ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog grant sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za grant Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) koja djeluje kao Agencija za implementaciju globalnog fonda za okoliš (GEF) za Projekt zaštite kvaliteta vode (bosanski jezik)
  242. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinanciranje Projekta razvitka zajednice (CDP), za Drugi kvartal 2005. godine (hrvatski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinansiranje Projekta razvitka zajednice (CDP), za Drugi kvartal 2005. godine (bosanski jezik)
  243. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinanciranje Projekta ''Nacionalna strategija zaštite biološke i pejzažne raznolikosti sa akcionim planom'' (hrvatski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinansiranje Projekta ''Nacionalna strategija zaštite biološke i pejzažne raznolikosti sa akcionim planom'' (bosanski jezik)
  244. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinanciranje Projekta tehničke pomoći u procesu privatizacije (PTAC) za Prvi kvartal 2005. godine (hrvatski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinansiranje Projekta tehničke pomoći u procesu privatizacije (PTAC) za Prvi kvartal 2005. godine (bosanski jezik)
  245. ODLUKA o izmjeni Odluke o usvajanju programa utroška investicijskih sredstava razvoja utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godine
  246. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za pružanje financijske pomoći Privrednom društvu za skladištenje tečnih goriva ''Terminali Federacije'' d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za pružanje finansijske pomoći Privrednom društvu za skladištenje tečnih goriva ''Terminali Federacije'' d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
  247. ODLUKA o davanju prethodne suglasnosti za imenovanje vršioca dužnosti direktora ospodarskog društva ''Terminali Federacije'' d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
    ODLUKA o davanju prethodne saglasnosti za imenovanje vršioca dužnosti direktora privrednog društva ''Terminali Federacije'' d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
  248. ODLUKA o određivanju metoda privatizacije državnog kapitala u poduzeću IP ''Krivaja'' d.d. Zvidovići (hrvatski jezik)
    ODLUKA o određivanju metoda privatizacije državnog kapitala u reduzeću IP ''Krivaja'' d.d. Zvidovići (bosanski jezik)
  249. ODLUKA o kriterijima za imenovanje direktora Federalnog zavoda za zapošljavanje
  250. ODLUKA o kriterijima za imenovanje članova Upravnog odbora Federalnog zavoda za zapošljavanje
  251. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za dodjelu jednokratne pomoći općinama Tuzla, Srebrenik, Travnik, Zenica, Zavidovići, Maglaj, Kakanj, Doboj-Jug i Kladanj (hrvatski jezik)
    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za dodjelu jednokratne pomoći općinama Tuzla, Srebrenik, Travnik, Zenica, Zavidovići, Maglaj, Kakanj, Doboj-Jug i Kladanj (bosanski jezik)
  252. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa – Federalnom ministarstvu kulture i sporta, za financijsku pomoć Internacionalnoj koloniji skulptora ''Ostrožac 2005'' (hrvatski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta – Federalnom ministarstvu kulture i športa, za finansijsku pomoć Internacionalnoj koloniji skulptora ''Ostrožac 2005'' (bosanski jezik)
  253. ODLUKA o utvrđivanju boravišne pristojbe za 2006. godinu (hrvatski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju boravišne takse za 2006. godinu (bosasnki jezik)
  254. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Uredu za reviziju Proračuna/Budžeta u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Uredu za reviziju Budžeta/Proračuna u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
  255. ODLUKA o davanju suglasnosti na Program rada Federalnog zavoda za upošljavanje
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 52/05 /31.08.2005./
  256. ODLUKA o odobravanju Izvještaja o poslovanju Željeznica Bosne i Hercegovine za 2004. godinu (bosanki jezik)
    ODLUKA o odobravanju Izvještaja o poslovanju Željeznica Bosne i Hercegovine za 2004. godinu (hrvatski jezik)
  257. ODLUKA o odobravanju poslovanja Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu (bosanki jezik)
    ODLUKA o odobravanju poslovanja Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 53/05 /05.09.2005./
  258. ODLUKA o davanju saglasnosti na zakup prostora i smještaja federalnih ministarstava koja imaju sjedište u Mostaru
    «Službene novine Federacije BiH», broj 54/05 /05.09.2005./
  259. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  260. ODLUKA o davanju saglasnosti o produženju misije pripadnicima bosanskohercegovačkog kontigenta civilne policije s područja
    Federacije Bosne i Hercegovine, u Mirovnoj misiji UN-a u Liberiji
  261. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  262. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu «staro za novo» putničkog automobila za potrebe Federalnog ministarstva kulture i sporta – Federalnog ministarstva kulture i športa
  263. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu energije, Rudarstva i industrije (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu energije, Rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
  264. ODLUKA o davanju na korištenje montažnog visećeg mosta općini Maglaj (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na korištenje montažnog visećeg mosta općini Maglaj (hrvatski jezik)
  265. ODLUKA o privremenom reguliranju isplate plaća i drugih naknada iz radnog odnosa službenicima i namještenicima Federalnog ministarstva odbrane – Sektor za namjensku proizvodnju (bosanski jezik)
    ODLUKA o privremenom reguliranju isplate plaća i drugih naknada iz radnog odnosa službenicima i namještenicima Federalnog ministarstva obrane – Sektor za namjensku proizvodnju (hrvatski jezik)
  266. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku o usvajanju Izvještaja o realizaciji plana i programa Direkcije cesta Federacije BiH za period 1.1.-30.6.2005. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Odluku o usvajanju Izvješća o realizaciji plana i programa Direkcije cesta Federacije BiH za period 1.1.-30.6.2005. godine (hrvatski jezik)
  267. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu «staro za novo» putničkog vozila za potrebe Federalne uprave za geodetske i imovinsko- pravne poslove
  268. ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku o prihvatanju Investicionog programa povećanja proizvodnje-Biznis plan Rudnika mrkog uglja «Breza» d.o.o. Prva faza 2005-2007. godina (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju saglasnosti na Odluku o prihvatanju Investicijskog programa povećanja proizvodnje-Biznis plan Rudnika mrkog ugljena «Breza» d.o.o. Prva faza 2005-2007. godina (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» broj 55/05 /14.09.2005.
  269. ODLUKA o utvrđivanju prava na poseban dodatak zaposlenim u Federalnoj komisiji za nestale osobe
  270. ODLUKA o davanju saglasnosti na Statut Agencije za nadzor osiguranja Federacije Bosne i Hercegovine
  271. ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za usklađivanje visine mjesečnih novčanih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite za mjesec august 2005. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za usklađivanje visine mjesečnih novčanih primanja korisnika braniteljsko-invalidske zaštite za mjesec kolovoz 2005. godine (hrvatski jezik)
  272. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za uplatu provizije Mutshubishi Banci po projektu škole 2001-2002 (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za uplatu provizije Mutshubishi Banci po projektu škole 2001-2002 (hrvatski jezik)
  273. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu ''staro za novo'' putničkog vozila za potrebe Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prodaje/nabave po principu ''staro za novo'' putničkog vozila za potrebe Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
  274. ODLUKA o određivanju metoda privatizacije državnog kapitala u preduzeću Energoinvest – Tvornica dalekovodnih stubova d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o određivanju metoda privatizacije državnog kapitala u poduzeću Energoinvest – Tvornica dalekovodnih stubova d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
  275. ODLUKA o davanju saglasnosti na Ugovor za konsultanske usluge jačanja izgradnje institucija i administrativnih kapaciteta za implementaciju Projekta u Agenciji za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti na Ugovor za konsultanske usluge jačanja izgradnje institucija i administrativnih kapaciteta za implementiranje Projekta u Agenciji za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 56/05 /21.09.2005./
  276. ODLUK A o utrošku dijela sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu sa pozicije «Transfer za prestrukturiranje industrije i rudarstva» (bosanski jezik)
    ODLUKA o utrošku dijela sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu sa pozicije «Transfer za prestrukturiranje industrije i rudarstva» (hrvatski jezik)
  277. ODLUKA o davanju na privremeno korištenje dijela kasarne ''7. Muslimanske brigade'' u Zenici sa pripadajućim zemljištem, pripadnicima EUFOR-a (komandi Turskog bataljona-Sjever) (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju na privremeno korištenje dijela vojarne ''7. Muslimanske brigade'' u Zenici sa pripadajućim zemljištem, pripadnicima EUFOR-a (Zapovjedništvu Turskog bataljuna-Sjever) (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 59/05 /12.10.2005./
  278. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Odboru državne službe za žalbe (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Odboru državne službe za žalbe (hrvatski jezik)
  279. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom tužilaštvu Federacije Bosne i Hercegovine – Federalnom tužiteljstvu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom tužilaštvu Federacije Bosne i Hercegovine – Federalnom tužilaštvu Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  280. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnoj direkciji robnih rezervi, za nabavku jednog prenosnog PC (Laptopa) (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnoj direkciji robnih rezervi, za nabavku jednog prenosnog PC (Laptopa) (hrvatski jezik)
  281. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine , za nabavku opreme za uvezivanje svih organizacionih dijelova Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine IT tehnologijom (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine , za nabavu opreme za uvezivanje svih organizacionih dijelova Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine IT tehnologijom (hrvatski jezik)
  282. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove, za nabavku automobila po principu «staro za novo» (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove, za nabavu automobila po principu «staro za novo» (hrvatski jezik)
  283. ODLUKA o određivanju metoda privatizacije državnog kapitala u poduzeću Agrokomerc d.d. Velika Kladuša

    «Službene novine Federacije BiH» , broj 61/05 /26.10.2005./

  284. ODLUKA o davanju saglasnosti na Sporazum o učešću u finansiranju i obavljanju poslova eksproprijacije za izgradnju Sarajevske obilaznice (bosanski jezik)

    ODLUKA o davanju suglasnosti na Sporazum o sudjelovanju u financiranju i obavljanju poslova eksproprijacije za izgradnju Sarajevske obilaznice (hrvatski jezik)

  285. ODLUKA o davanju saglasnosti na Aneks broj 1 Dopunjenog i izmijenjenog Ugovora o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću «BH Steel Željezara» Zenica i Izmjene Statuta društva sa ograničenom odgovornošću «Mittal Steel Zenica» (bosanski jezik)

    ODLUKA o davanju suglasnosti na Aneks broj 1 Dopunjenog i izmijenjenog Ugovora o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću «BH Steel Željezara» Zenica i Izmjene Statuta društva sa ograničenom odgovornošću «Mittal Steel Zenica» (hrvatski jezik)

  286. ODLUKA o davanju ovlašćenja za pregovore o Ugovoru o kreditu EBRD i EIB za obnovu željeznica u Bosni i Hercegovini (bosanski jezik)

    ODLUKA o davanju ovlaštenja za pregovore o Ugovoru o kreditu EBRD i EIB za obnovu željeznica u Bosni i Hercegovini (hrvatski jezik)

  287. ODLUKA o promjeni organizovanja u dijelu elektroenergetskog sektora i rudarskog sektora u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)

    ODLUKA o promjeni organiziranja u dijelu elektroenergetskog sektora i rudarskog sektora u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)

  288. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Sporazuma o energiji između premijera Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske (bosanski jezik)

    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Sporazuma o energiji između premijera Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske (hrvatski jezik)

  289. ODLUKA o davanju saglasnosti na Ugovor o načinu izmirenja duga za isporučenu toplotnu energiju i Protokol o uvjetima za isporuku toplotnu energije na početku sezone grijanja

  290. ODLUKA o proglašenju najboljeg ponuđača u postupku odabira prihvatanja novog partnera za sanaciju privrednog društva Energopetrol dd Sarajevo putem dokapitalizacije (bosanski jezik)

    ODLUKA o proglašenju najboljeg ponuđača u postupku odabira prihvatanja novog partnera za sanaciju gospodarskog društva Energopetrol dd Sarajevo putem dokapitalizacije (hrvatski jezik)

    «Službene novine Federacije BiH» , broj 62/05 /01.11.2005./

  291. ODLUKA o davanju saglasnosti Željeznicama Federacije BiH Sarajevo o usklađivanju oblika organizovanja (bosanski jezik)

    ODLUKA o davanju suglasnosti Željeznicama Federacije BiH Sarajevo o usklađivanju oblika organizovanja (hrvatski jezik)

  292. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu, za sufinansiranje projekta SESP-Drugi projekt podrške zapošljavanju-IDA kredit 3927 BOS, za treći kvartal 2005. godine (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu, za sufinanciranje projekta SESP-Drugi projekt podrške zapošljavanju-IDA kredit 3927 BOS, za treći kvartal 2005. godine (hrvatski jezik)

  293. ODLUKA o izmjenama i dopunama Plana poslova premjera i uspostavljanja katastra nekretnina za 2005. godinu (bosanski jezik)

    ODLUKA o izmjenama i dopunama Plana poslova izmjere i uspostavljanja katastra nekretnina za 2005. godinu (hrvatski jezik)

  294. ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava «Transfera za fond za izdavaštvo» utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu (bosanski jezik)

    ODLUKA o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava «Transfera za fond za nakladništvo» utvrđenih Proračunom federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu (hrvatski jezik)

  295. ODLUKA o davanju saglasnosti o produženju misije pripadnicima bosanskohercegovačkog kontingenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine, u Mirovnoj misiji UN-a na Haitiju

  296. ODLUKA o dopunama Odluke o proceduri za korištenje sredstava iz međunarodnih finansijskih aranžmana (bosanski jezik)

    ODLUKA o dopunama Odluke o proceduri za korištenje sredstava iz međunarodnih financijskih aranžmana (hrvatski jezik)

  297. ODLUKA o odobravanju sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Komisiji za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju sredstava iz Proračun Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Povjerenstvu za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)

  298. ODLUKA o utvrđivanju radnih mjesta u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova-Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova na kojima se staž osiguranja računa u uvećanom trajanju i stepen uvećanja staža osiguranja (bosanski jezik)

    ODLUKA o utvrđivanju radnih mjesta u Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova-Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova na kojima se staž osiguranja računa u uvećanom trajanju i stupanj uvećanja staža osiguranja (hrvatski jezik)

  299. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva potrebnih za nabavku antivirusnog lijeka Tamiflu namijenjenog za sprječavanje razmnožavanja i širenja virusa gripe (bosanski jezik)

    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva potrebnih za nabavku antivirusnog lijeka Tamiflu namijenjenog za sprječavanje razmnožavanja i širenja virusa gripe (hrvatski jezik)

  300. ODLUKA o identifikaciji, isknjižavanju i prenosu imovine privrednog društva Energopetrol d.d. Sarajevo čiji je kapital predmet tendera za provođenje procesa privatizacije/dokapitalizacije

    «Službene novine Federacije BiH» , broj 63/05 /02.11.2005./

  301. ODLUKA o usvajanju Programa raspodjele sredstava za očuvanje, konzerviranje i obnavljanje kulturno-povijesne baštine, ostvarenih od članarina u turističkim zajednicama za period 4.7.-31.12.2004. godine

  302. ODLUKA o izmjenama Odluke o utrošku dijela sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu sa pozicije «Transfer za prestruktuiranje industrije i rudarstva (bosanski jezik)

    ODLUKA o izmjenama Odluke o utrošku dijela sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu sa pozicije «Transfer za prestrukturiranje industrije i rudarstva (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 64/05 /09.11.2005./

  303.  ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za usklađivanje visine mjesečnih novčanih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite za mjesec septembar 2005. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za usklađivanje visine mjesečnih novčanih primanja korisnika braniteljsko-invalidske zaštite za mjesec rujan 2005. godine ( hrvatski jezik)

  304.  ODLUKA o kriterijima za izbor i imenovanje Upravnog odbora, direktora i zamjenika direktora Agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o kriterijima za izbor i imenovanje Upravnog odbora, direktora i zamjenika direktora Agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)

  305.   ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Vladi Federacije Bosne i Hercegovine za Fondaciju «Pravda za Bosnu i Hercegovinu»

  306. ODLUKA o davanju saglasnosti na Statut Javnog preduzeća Direkcija cesta Federacije Bih D.o.o., Sarajevo

  307. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Uredu za saradnju i zastupanje pred Komisijom za ljudska prava pri Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Uredu za suradnju i zastupanje pred Povjerenstvom za ljudska prava pri Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)

  308. ODLUKA o raspodjeli sredstava ostvarenog prometa Lutrije BiH za 2005. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspodjeli sredstava ostvarenog prometa Lutrije BiH za 2005. godinu (hrvatski jezik)

  309. ODLUKA o usvajanju Dokumenta o politici dodjele koncesija

  310. ODLUKA o naknadi za korištenje službenog smješataja za privremeni smještaj

  311. ODLUKA o davanju saglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji «Associazione Fratello Sole Onlus» Sorrento Piazza f.s. Gargiulo 8, Italija, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti stranoj nevladinoj organizaciji «Associazione Fratello Sole Onlus» Sorrento Piazza f.s. Gargiulo 8, Italija, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)

  312. ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju privrednog društva za skladištenje tečnih goriva «Terminali Federacije» d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o osnutku gospodarskog društva za skladištenje tečnih goriva «Terminali Federacije» d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)

  313. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu «staro za novo» putničkog vozila za potrebe Federalne direkcije za civilnu avijaciju - Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju prodaje/nabave po principu «staro za novo» putničkog vozila za potrebe Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo - Federalne direkcije za civilnu avijaciju (hrvatski jezik)

  314. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinansiranje Projekta tehničke pomoći za socijalno osiguranje-SITAP, za treći kvartal 2005. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinanciranje Projekta tehničke pomoći za socijalno osiguranje-SITAP, za treći kvartal 2005. godine (hrvatski jezik)

  315. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinansiranje Projekta tehničke pomoći u procesu privatizacije (PTAC), za drugi kvartal 2005. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinanciranje Projekta tehničke pomoći u procesu privatizacije (PTAC), za drugi kvartal 2005. godine (hrvatski jezik)

  316. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinansiranje Projekta razvitka zajednica (CDP), za treći kvartal 2005. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinanciranje Projekta razvitka zajednica (CDP), za treći kvartal 2005. godine (hrvatski jezik)

  317. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu, za sufinansiranje Projekta IFAD 562 BA, za treći kvartal 2005. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu, za sufinanciranje Projekta IFAD 562 BA, za treći kvartal 2005. godine (hrvatski jezik)

  318. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija, za verificiranje tražbina za staru deviznu štednju (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financja-Federalnom ministarstvu finansja, za verificiranje tražbina za staru deviznu štednju (hrvatski jezik)

  319. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, za obezbjeđenje nadostojećih sredstava na poziciji «Naknade troškova zaposlenih», potrebnih za isplatu regresa za godišnji odmor za 2005. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, za obezbjeđenje nadostojećih sredstava na poziciji «Naknade troškova uposlenih», potrebnih za isplatu regresa za godišnji odmor za 2005. godinu (hrvatski jezik)

  320. ODLUKA o pristupanju izgradnji autoceste Zenica-Sarajevo, dionica Kakanj -Visoko - poddionica II Dobrinje-Visoko (bosanski jezik)
    ODLUKA o pristupanju izgradnji autoceste Zenica-Sarajevo, dionica Kakanj -Visoko - poddionica II Dobrinje-Visoko (hrvatski jezik)

  321. ODLUKA o davanju suglasnosti na kriterije kreditiranja iz sredstava Japanskih grantova i Malezijske donacije

  322. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (hrvatski jezik)

  323. ODLUKA o davanju saglasnosti za realizaciju Projekta nabavke vozova nagibne tehnike TALGO (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za realiziranje Projekta nabave vlakova nagibne tehnike TALGO (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 65/05 /16.11.2005./

  324. ODLUKA o prihvatanju Inicijative Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH o sufinansiranju izgradnje puta za Žepu i puta za Dobretiće

  325. ODLUKA o davanju saglasnosti za raspored dobiti privrednog društva «BH-gas» d.o.o. Sarajevo ostvarene u 2004. godini (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za raspored dobiti gospodarskog društva «BH-gas» d.o.o. Sarajevo ostvarene u 2004. godini (hrvatski jezik)

  326. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja i okoliša

  327. ODLUKA o odobravanju izdvajanja drugog dijela sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za finansiranje četiri kulturna društva

  328. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegvoine za 2005. godinu Agenciji za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegvoine za 2005. godinu Agenciji za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)

  329. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Ustavnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine, potrebnih za isplatu otpremnine sudiji Miomiru Jočiću (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Ustavnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine, potrebnih za isplatu otpremnine sucu Miomiru Jočiću (hrvatski jezik)

  330. ODLUKA o prenosu poslova održavanja u zgradi pravosudnih organa Federacije Bosne i Hercegovine i preuzimanju namještenika (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu poslova održavanja u zgradi pravosudnih tijela Federacije Bosne i Hercegovine i preuzimanju namještenika (hrvatski jezik)

  331. ODLUKA o prihvatanju Rebalansa Plana i programa Direkcije cesta Federacije BiH za 2005. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o prihvatanju Rebalansa Plana i programa Direkcije cesta Federacije BiH za 2005. godinu (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 66/05 /23.11.2005./

  332. ODLUKA o davanju na korištenje nekretnina nad kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja Federalno ministarstvo odbrane- Federalno ministarstvo obrane

  333. ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za usklađivanje visine mjesečnih novčanih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite za mjesec oktobar 2005. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za usklađivanje visine mjesečnih novčanih primanja korisnika braniteljsko-invalidske zaštite za mjesec listopad 2005. godine (hrvatski jezik)

  334. ODLUKA o odobravanje izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnoj komisiji za nestale osobe, za ukop ekshumitranih osoba i za usluge prevoza i goriva (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanje izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnoj komisiji za nestale osobe, za ukop ekshumiranih osoba i za usluge prevoza i goriva (hrvatski jezik)

  335. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Regionalni projekt željeznica (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Europske banke za obnovu i razvitak (EBRD) za Regionalni projekt željeznica (hrvatski jezik)

  336. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog ugovora o zajmu između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)za Regionalni projekt željeznica (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog ugovora o zajmu između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Europske banke za obnovu i razvitak (EBRD)za Regionalni projekt željeznica (hrvatski jezik)

  337. ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava «Transfera za poticaj razvoja, poduzetništva i obrta» utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta

  338. ODLUKA o davanju saglasnosti za prodaju rashodovanih motornih vozila Federalnog ministarstva odbrane-Federalnog ministarstva obrane i Vojske Federacije Bosne i Hercegovine

  339. ODLUKA o privremenom prenošenju poslova ukinute Uprave administracije u sastavu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova-Federalnog ministarstva unutarnjih poslova (bosanski jezik)
    ODLUKA o privremenom prijenosu poslova ukinute Uprave administracije u sastavu Federalnog ministarstva unutarnjih poslova-Federalnog ministarstva unutarnjih poslova (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 68/05 /07.12.2005./

  340. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinansiranje Projekta obnove obrazovanja 757 P koji se finansira kreditom OPEC fonda, za Drugi kvartal 2005. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinanciranje Projekta obnove obrazovanja 757 P koji se financira kreditom OPEC fonda, za Drugi kvartal 2005. godine (hrvatski jezik)

  341. ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju i realizaciji programa finansijske pomoći rudnicima uglja i boksita u Federaciji Bosne i Hercegovine za nabavku eksplozivnih materija (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju i realizaciji programa financijske pomoći rudnicima ugljena i boksita u Federaciji Bosne i Hercegovine za nabavu eksplozivnih materija (hrvatski jezik)

  342. ODLUKA o davanju saglasnosti o produženju misije pripadniku bosanskohercegovačkog kontingenta civilne policije s područja Federacije Bosne i Hercegovine, u Mirovnoj misiji UN-a na Haitiju (bosanski jezik)

  343. ODLUKA V broj 603/05

  344. ODLUKA o početku rada Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o početku rada Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)

  345. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabave po principu staro za novo putničkog vozila za potrebe Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 69/05 /14.12.2005./

  346. ODLUKA o kriterijimaza imenovanje direktora Federalnog zavoda za zapošljavanje

  347. Privremena ODLUKA o naknadama za korištenje podataka premjera i katastra (bosanski jezik)
    Privremena ODLUKA o naknadama za korišćenje podataka izmjere i katastara (hrvatski jezik)

  348. Privremena ODLUKA o naknadama za vršenje usluga iz oblasti premjera i katastara (bosanski jezik)
    Privremena ODLUKA o naknadama za vršenje usluga iz oblasti izmjere i katastara (hrvatski jezik)

  349. ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za usklađivanje visine mjesečnih novčanih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite za mjesec novembar 2005. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za usklađivanje visine mjesečnih novčanih primanja korisnika braniteljsko-invalidske zaštite za mjesec studeni 2005. godine (hrvatski jezik)

  350. ODLUKA o odobravanju izdvajanja dodatnih sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za pokroviteljstvo naučnog simpozija «Blidinje 2005»

  351. ODLUKA o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za finansiranje Projekta obnove elektrodistribucije (bosanki jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za prihvaćanje kredita Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za financiranje Projekta obnove elektrodistribucije (hrvatski jezik)

  352. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Projekt obnove elektrodistribucije (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Projekt obnove elektrodistribucije (hrvatski jezik)

  353. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Vladi Federacije – Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH, za preseljenje u Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Vladi Federacije – Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH, za preseljenje u Mostar (hrvatski jezik)

  354. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanmja i nauke, za preseljenje u Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanmja i nauke, za preseljenje u Mostar (hrvatski jezik)

  355. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija/financija – Porezna uprava Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije, za preseljenje u Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija/finansija – Porezna uprava Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije, za preseljenje u Mostar (hrvatski jezik)

  356. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije, za preseljenje u Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije, za preseljenje u Mostar (hrvatski jezik)

  357. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta, za preseljenje u Mostar (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta, za preseljenje u Mostar (hrvatski jezik)

  358. ODLUKA o utršku dijela sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu sa pozicije «Transfer za poticaj razvoja, poduzetništva i obrta»

  359. ODLUKA o nabavci namještaja i opreme za potrebe preseljenja federalnih ministarstava u Mostar
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 70/05 /15.12.2005./

  360. ODLUKA o prenosu sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosen i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije u «Tekuću rezervu Vlade Federacije» Budžeta Federacije Bosen i hercegovine za 2005. godinu (bosanski jezik)
    ODLUKA o prijenosu sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije u «Tekuću pričuvu Vlade Federacije» Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 71/05 /21.12.2005./

  361. ODLUKA o rasporedu sredstava Budžeta/Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za udruženja građana i druge organizacije sa pozicije «Transferi udruženjima građana i drugim organizacijama» (bosanski jezik)
    ODLUKA o rasporedu sredstava Proračuna/Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za udruge građana i druge organizacije sa pozicije «Transferi udrugama građana i drugim organizacijama» (hrvatski jezik)

  362. ODLUKA o odobravanju sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa (hrvatski jezik)

  363. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 72/05 /26.12.2005./

  364. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom tužilaštvu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom tužiteljstvu Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)

  365. ODLUKA o osnivanju jedinice za implementaciju Projekta Svjetske banke za zemljišno-knjižnu administraciju u Federalnom ministarstvu pravde

  366. ODLUKA o formiranju Federalnog tima (FTMC) za monitoring cijena nakon uvođenja poreza na dodatnu vrijednost (bosanski jezik)
    ODLUKA o formiranju Federalnog tima (FTMC) za monitoring cijena nakon uvođenja poreza na dodanu vrijednost (hrvatski jezik)

  367. ODLUKA o utvrđivanju postojanja uvjeta za propisivanje mjera neposredne kontrole cijena od strane nadležnih organa kantona, utvrđivanjem marži za sve vrste brašna, hljeba od brašna žitarica, mlijeka i jestivog ulja (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju postojanja uvjeta za propisivanje mjera neposredne kontrole cijena od strane nadležnih organa kantona, utvrđivanjem marži za sve vrste brašna, kruha od brašna žitarica, mlijeka i jestivog ulja (hrvatski jezik)

  368. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata-Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata - Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata  (hrvatski jezik)

  369. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Uredu za zakonodavstvo Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Uredu za zakonodavstvo Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)

  370. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija za finansijsku podršku Općini Bosansko Grahovo (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija-Federalnom ministarstvu finansija za financijsku podršku Općini Bosansko Grahovo (hrvatski jezik)

  371. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija za finansijsku podršku Općini Glamoč (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija-Federalnom ministarstvu finansija  za financijsku podršku Općini Glamoč  (hrvatski jezik)

  372. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija za finansijsku podršku Općini Busovača (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija-Federalnom ministarstvu finansija  za financijsku podršku Općini Busovača (hrvatski jezik)

  373. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija za finansijsku podršku Općini Ključ (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija-Federalnom ministarstvu finansija  za financijsku podršku Općini Ključ (hrvatski jezik)

  374. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)

  375. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Domu naroda domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Domu naroda domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)

  376. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Zajedničkim službama Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Zajedničkim službama Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)

  377. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove (hrvatski jezik)

  378. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)

  379. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnoj direkciji robnih rezervi (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnoj direkciji robnih rezervi (hrvatski jezik)

  380. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija za finansijsku podršku Općini Teočak (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija-Federalnom ministarstvu finansija  za finansijsku podršku Općini Teočak (hrvatski  jezik)

  381. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)

  382. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa (hrvatski jezik)

  383. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa (hrvatski jezik)

  384. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa (hrvatski jezik)

  385. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa (hrvatski jezik)

  386. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu kulture i športa (hrvatski jezik)

  387. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (hrvatski jezik)

  388. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (hrvatski jezik)

  389. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (hrvatski jezik)

  390. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)

  391. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu pravde, za obnovu sudske zgrade u Tomislavgradu (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu pravde, za obnovu sudske zgrade u Tomislavgradu (hrvatski jezik)

  392. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike (hrvatski  jezik)

  393. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Ureda predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine – «1101» (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Ureda predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine – «1101» (hrvatski jezik)
  394. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Ureda potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine – «1103» (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Ureda potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine – «1103» (hrvatski jezik)
  395. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom meteorološkom zavodu (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom meteorološkom zavodu (hrvatski jezik)
  396. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom pravobranilaštvu – Federalnom pravobraniteljstvu (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom pravobraniteljstvu  – Federalnom pravobranilaštvu (hrvatski jezik)
  397. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnoj novinskoj agenciji (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnoj novinskoj agenciji (hrvatski jezik)
  398. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija  za finansijsku podršku Općini Velika Kladuša  (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija-Federalnom ministarstvu finansija  za financijsku podršku Općini Velika Kladuša (hrvatski jezik)
  399. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija  za adaptaciju Doma zdravlja u Velikoj Kladuši (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija-Federalnom ministarstvu finansija  za adaptaciju Doma zdravlja u Velikoj Kladuši (hrvatski jezik)
  400. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija  za finansijsku podršku Općini Drvar (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija-Federalnom ministarstvu finansija  za financijsku potporu Općini Drvar (hrvatski jezik)
  401. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija  za finansijsku podršku Općini Kreševo (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija-Federalnom ministarstvu finansija  za financijsku potporu Općini Kreševo (hrvatski jezik)
  402. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija  za finansijsku podršku Općini Stolac (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija-Federalnom ministarstvu finansija  za financijsku potporu Općini Stolac (hrvatski jezik)
  403. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija  za adaptaciju Doma zdravlja u Čitluku (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija-Federalnom ministarstvu finansija  za adaptaciju Doma zdravlja u Čitluku (hrvatski jezik)
  404. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Centru za jednakost i ravnopravnost polova (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna  Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Centru za jednakost i ravnopravnost spolova (hrvatski jezik)
  405. ODLUKA o zasnivanju zamjenskog založnog prava nad sredstvima u iznosu od 8.500.000,00 KM odobrenih Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija rebalansom Budžeta Federacije BiH za 2005. godinu
  406. ODLUKA o dodjeli i korištenju prikupljenih sredstava na posebnom podračunu u okviru JRT Budžeta Federacije BiH po osnovu putničke takse-naknade za razvoj i unapređenje avioprometa u Federaciji BiH u 2005. godini JP «AIR BOSNA» Sarajevo
  407. ODLUKA o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava «Transfer za raseljene i izbjegle osobe» utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu, Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica
  408. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
  409. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (hrvatski jezik)
  410. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija  za finansijsku podršku Općini Odžak (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu financija-Federalnom ministarstvu finansija  za financijsku potporu Općini Odžak (hrvatski jezik)
  411. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu, za sufinansiranje Projekta SESP-Drugi projekt podrške zapošljavanju-IDA Kredit 3927 BOS, za četvrti kvartal 2005. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna  Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu, za sufinanciranje Projekta SESP-Drugi projekt podrške zapošljavanju-IDA Kredit 3927 BOS, za četvrti kvartal 2005. godine (hrvatski  jezik)
  412. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu, za sufinansiranje Projekta IFAD 562 BA, za četvrti kvartal 2005. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu, za sufinanciranje Projekta IFAD 562 BA, za četvrti kvartal 2005. godine (hrvatski  jezik)
  413. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu, za sufinansiranje Projekta tehničke pomoći u procesu privatizacije (PTAC), za treći kvartal 2005. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu, za sufinanciranje Projekta tehničke pomoći u procesu privatizacije (PTAC), za treći kvartal 2005. godine (hrvatski  jezik)
  414. ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za usklađivanje visine mjesečnih novčanih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite za mjesec decembar 2005. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o utvrđivanju koeficijenta za usklađivanje visine mjesečnih novčanih primanja korisnika braniteljsko-invalidske zaštite za mjesec prosinac 2005. godine (hrvatski jezik)
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 73/05 /28.12.2005./
  415. ODLUKA o odobravanju prodaje/nabavke po principu «Staro za novo» putničkog vozila za potrebe Federalnog tužilaštva «Službene novine Federacije BiH» , broj 74/05 /30.12.2005./
  416. ODLUKA o prijenosu prava korištenja na zemljištu i stambeno-poslovnom objektu «B» 'Lipa
  417. ODLUKA o korištenju neutrođšenih sredstava za izgradnju autoceste Zenica-Sarajevo dionica Podlugovi-Jošanica za troškove eksproprijacije dionice Kakanj-Visoko, poddionica II Dobrinje – Visoko (bosanski jezik)
    ODLUKA o korišćenju neutrođšenih sredstava za izgradnju autoceste Zenica-Sarajevo dionica Podlugovi-Jošanica za troškove eksproprijacije dionice Kakanj-Visoko, poddionica II Dobrinje – Visoko (hrvatski jezik)
  418. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključenje Ugovora o prijenosu osnivačkih prava i obaveza bez naknada u trgovačkom društvu «Energopetrol Ploče» d.d. za uskladištenje, špediciju, vanjski i unutarnji promet, Ploče, Republika Hrvatska, između Energoinvesta, d.d.-Sarajevo i Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključenje Ugovora o prijenosu osnivačkih prava i obveza bez naknada u trgovačkom društvu «Energopetrol Ploče» d.d. za uskladištenje, špediciju, vanjski i unutarnji promet, Ploče, Republika Hrvatska, između Energoinvesta, d.d.-Sarajevo i Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  419. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključenju Ugovora o prijenosu osnivačkih prava i obaveza bez naknade u trgovačkom društvu «Energopetrol Ploče» d.d. za uskladištenje, špediciju, vanjski i unutarnji promet, Ploče, Republika Hrvatska, između Federacije Bosne i Hercegovine i Privrednog društva za skladištenje tečnih goriva «Terminali Federacije» d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključenju Ugovora o prijenosu osnivačkih prava i obveza bez naknade u trgovačkom društvu «Energopetrol Ploče» d.d. za uskladištenje, špediciju, vanjski i unutarnji promet, Ploče, Republika Hrvatska, između Federacije Bosne i Hercegovine i Gospodarskog društva za skladištenje tečnih goriva «Terminali Federacije» d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  420. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključenje Ugovora o prijenosu udjela bez naknade u Preduzeću za skladištenje tečnih goriva «Terminal» d.o.o. Sarajevo-Ilidža između Energoinvesta, d.d.-Sarajevo, Kantona sarajevo i Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključenje Ugovora o prijenosu udjela bez naknade u Preduzeću za skladištenje tečnih goriva «Terminal» d.o.o. Sarajevo-Ilidža između Energoinvesta, d.d.-Sarajevo, Kantona sarajevo i Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  421. ODLUKA o davanju saglasnosti za zaključenje Ugovora o prijenosu udjela bez naknade u Preduzeću za skladištenje tečnih goriva «Terminal» d.o.o.Sarajevo-Ilidža između Federacije Bosne i Hercegovine i Privrednog društva za skladištenje tečnih goriva «Terminali Federacije» d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
    ODLUKA o davanju suglasnosti za zaključenje Ugovora o prijenosu udjela bez naknade u Poduzeću za skladištenje tečnih goriva «Terminal» d.o.o.Sarajevo-Ilidža između Federacije Bosne i Hercegovine i Gospodarskog društva za skladištenje tečnih goriva «Terminali Federacije» d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
  422. ODLUKA o preuzimanju nepokretne i pokretne imovine, arhive i druge dokumentacije Federalno ministarstva obrane-Federalnog ministarstva odbrane
  423. ODLUKA o davanju na korištenje nekretnina na kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja Federalno ministarstvo odbrane-Federalno ministarstvo obrane
    «Službene novine Federacije BiH» , broj 75/05 /31.12.2005./
  424. ODLUKA o izmjeni Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke
  425. ODLUKA o davanju saglasnosti za prenošenje prava korištenja
  426. ODLUKA o izmjeni Odluke o osnivanju Fondacije za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripradnika boračkih populacija
  427. ODLUKA o izmjeni Odluke o davanju saglasnosti na ugovor o načinu izmirenja duga za isporučenu toplotnu energiju i Protokol o uvjetima za isporuku toplotne energije na početku sezone grijanja
  428. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinansiranje Projekta «Upravljanje čvrstim otpadom» za Drugi kvartal 2005. godine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu za sufinanciranje Projekta «Upravljanje čvrstim otpadom» za Drugi kvartal 2005. godine (hrvatski jezik)
  429. ODLUKA o izdvajanju sredstava u Fond solidarnosti Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu
  430. ODLUKA o raspodjeli preostalog dijela sredstava tekućeg transfera «Podsticaj industrijskoj proizvodnji» Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)
    ODLUKA o raspodjeli preostalog dijela sredstava tekućeg transfera «Poticaj industrijskoj proizvodnji» Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
  431. ODLUKA o raspodjeli sredstava «Transfer za osobe sa invaliditetom-neratni invalidi» utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike
  432. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja i okoliša
  433. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta  Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Federalnom ministarstvu trgovine i turizma
  434. ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Zavodu za kontrolu lijekova Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
    ODLUKA o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu Zavodu za kontrolu lijekova Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
  435. ODLUKA o izmjenama Odluke o utvrđivanju prioriteta izmirenja obaveza na osnovu neiplaćenih neto plaća i naknada i neisplaćenih obaveza prema dobavljačima za robe, materijale i usluge u 2005. godini (bosanski jezik)
    ODLUKA o izmjenama Odluke o utvrđivanju prioriteta izmirenja obveza iz temelja neiplaćenih neto plaća i naknada i neisplaćenih obveza prema dobavljačima za robe, materijale i usluge u 2005. godini (hrvatski jezik)
  436. ODLUKA o prestanku važenja Odluke o davanju saglasnosti za raspored dobiti Privrednog društva «BH-Gas» d.o.o. Sarajevo ostvarene u 2004. godini (bosanski jezik)
    ODLUKA o prestanku važenja Odluke o davanju suglasnosti za raspored dobiti Gospodarskog društva «BH-Gas» d.o.o. Sarajevo ostvarene u 2004. godini (hrvatski jezik)
  437. ODLUKA o implementaciji Odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu o sufinansiranju izgradnje puta za Žepu
  438. ODLUKA o implementaciji inicijative Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine o sufinansiranju izgradnje puta za Žepu i puta za Dobretiće
  439. ODLUKA o davanju na korištenje nekretnina na kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja Federalno ministarstvo odbrane-Federalno ministarstvo obrane

 


Federalni zakoni

Zakoni Tuzlanskog kantona

Službene novine Tuzlanskog kantona

 
OSTALE VIJESTI
Panamci biraju novog predsjednika
U bunaru u Meksiku nađena 4 tijela. Troje pripada nestalim turistima
VIDEO U Izraelu zabranjena Al Jazeera, policija upala u njihov ured
Što se događa s njemačkim obrazovnim sustavom?
Xi u Parizu: Kina i Francuska su primjer miroljubivog suživota i suradnje
Evo kako izgleda masovni turizam na Kanarskim otocima: Plaće su niske, smeće posvuda
Aktivistica za ženska prava u Saudijskoj Arabiji osuđena na 11 godina zatvora
Mladića u Sjevernoj Irskoj čavlima zabili za ogradu. Prevezen je u bolnicu
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
Netanyahu: Zaustavljanje rata u Gazi u ovom trenutku zadržalo bi Hamas na vlasti
Kreće lov na muškarce koji su napustili Ukrajinu?
Hezbolah lansirao desetke raketa na Izrael. "Ovo je odmazda za ubijenu obitelj"
Antisemitizam eksplodirao posljednjih mjeseci. "Godina nije 1938., čak ni 1933."
Najveća predaja u povijesti SAD-a, nakon koje je uslijedio ratni zločin
Rusi uništavaju ukrajinski energetski sustav. "Šteta je veća od milijardu dolara"
Hamas ima jedan ključan uvjet za primirje. Izraelu je potpuno neprihvatljiv
Vozilom se zabio u ogradu Bijele kuće i poginuo
Zelenski: Bog ima ukrajinsku zastavu na ramenu
Britanci: Rusi su u Ukrajini izgubili gotovo pola milijuna ljudi
Dostupan lijek za tlak može usporiti starenje i produžiti život






Google






Rezultati

STARE ANKETE

KAPIJA

25-05-1995



OSTALE VIJESTI
Panamci biraju novog predsjednika
U bunaru u Meksiku nađena 4 tijela. Troje pripada nestalim turistima
VIDEO U Izraelu zabranjena Al Jazeera, policija upala u njihov ured
Što se događa s njemačkim obrazovnim sustavom?
Xi u Parizu: Kina i Francuska su primjer miroljubivog suživota i suradnje
Evo kako izgleda masovni turizam na Kanarskim otocima: Plaće su niske, smeće posvuda
Aktivistica za ženska prava u Saudijskoj Arabiji osuđena na 11 godina zatvora
Mladića u Sjevernoj Irskoj čavlima zabili za ogradu. Prevezen je u bolnicu
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
Netanyahu: Zaustavljanje rata u Gazi u ovom trenutku zadržalo bi Hamas na vlasti
Kreće lov na muškarce koji su napustili Ukrajinu?
Hezbolah lansirao desetke raketa na Izrael. "Ovo je odmazda za ubijenu obitelj"
Antisemitizam eksplodirao posljednjih mjeseci. "Godina nije 1938., čak ni 1933."
Najveća predaja u povijesti SAD-a, nakon koje je uslijedio ratni zločin
Rusi uništavaju ukrajinski energetski sustav. "Šteta je veća od milijardu dolara"
Hamas ima jedan ključan uvjet za primirje. Izraelu je potpuno neprihvatljiv
Vozilom se zabio u ogradu Bijele kuće i poginuo
Zelenski: Bog ima ukrajinsku zastavu na ramenu
Britanci: Rusi su u Ukrajini izgubili gotovo pola milijuna ljudi
Dostupan lijek za tlak može usporiti starenje i produžiti život


SVASTARIJE


Osmrtnicama ba

Hamas ima jedan ključni uvjet za primirje. Izraelu je potpuno neprihvatljiv

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Miralem Pjanić se oprostio od reprezentacije Bosne i Hercegovine

U Japanu podižu ogradu. Ne žele da turisti fotografiraju planinu: ˝Nepristojni su˝

Dan kada su Hajduk i Zvezda zagrljeni plakali, a krcati Poljud pjevao ˝Druže Tito...˝

Rusija: Ukrajina je napala Krim moćnim raketama koje je poslao SAD

Sve više mrtvih u poplavama u Brazilu. Nema struje i neta, evakuirano 23.000 ljudi

VIDEO Ukrajinci moćnom američkom raketom ubili 116 Rusa daleko od fronte

Britanija: Ukrajina može koristiti naše oružje za napade unutar Rusije

Prijavljeno 17 avioprijevoznika: ˝Lažu u reklamama˝





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi