Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
THALES Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 02-06-2006 Lokacija: Tuzla - Zapad Odgovori: 490 IP: Maskiran
|
Re: Re: Re: Tuzlanski aerodrom
citat: TORQUE wrote:
citat: zlaja wrote:
Germanwings?? Pa nije ni to lose....mada ja sam ljubitelj veci Air Berlina i Fly Nikija.....oni su extra za tako pristupacne karte....
ma ne vjerujem da ce nam Ameri uzeti taj uredjaj....ono, bilo bi bezveze
Pa ne uzimaju oni nama nista nase, uzimaju svoje! Mada se svi do zadnjeg momenta nadamo da ce se predomisliti i pokloniti nam tu opremu. Osim navigacijske, treba nama sve i svasta ali to je ono najskuplje!
Trenutno èekamo odgovor State Departmenta, jer je naše ministarstvo vanjskih poslova preko US ambasade u sarajevu tražilo da se pronaðe model po kojem bi oprema ostala na Dubravama. U igri su dvije ponude sa naše strane tj. da se oprema besplatno donira ( jer æe ionako biti otpisana i najvjerovatnije budzašto prodana na otpadu pod staro željezo ) ili da se po tržišnoj cijeni polovne opreme proda našoj državi. E, pošto mi nemamo para oprema bi trebala ostati montirana na aerodromu dok mi ne dobijemo neki kredit (bas smo namazani) od EU ili EUROCONTROLA da isplatimo Amere. Ovo se odnosi samo na navigacijsku opremu koju ministarstvo prometa i komunikacija BiH i BHDCA mora obezbijediti kontrolorima letenja, dok æe vatrogasnu, servis i handling opremu aerodromsko preduzeæe morati samo da nabavlja kako zna i umije. You land a million planes safely, then you have one little mid-air and you never hear the end of it ...
Air Traffic Controller, New York TRACON, Westbury Long island.
|
05-10-2006 at 10:21 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 5
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Che.Guevara, desertrose, ekonomstica, fazanfazan, kalesija taxi 15-25, nike007, nobody, onakva, PADOBRANACC, Parad0x, Posmatrac 5
|
FORUM : Tuzlarije : Tuzlanski aerodrom |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|