Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
Havaji Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 01-10-2007 Lokacija: U Raju Odgovori: 2046 IP: Maskiran
|
Re: Re: BININE PITE
citat: Bina52 wrote:
ZELJANICA
Potrebno:
1 paklo gotovih juhki 500 gr.
1/2 kg sira mladog,moze i FETA ,ali u tom slucaju samo 200gr. i nista drugo nesoliti jer je dovoljno sir slan za sve ostale sastojke.
300 gr kajmaka
4-5 jaja,zavisi od velicine
6 dcl.mlijeka
1 kg spinata,zelja da se ocisti i isijece
1 kasika griza
kasicica mala,kafena soli,ako stavljas obicni sir ,za fetu netreba
Umutiti jaja,dodati sir i kajmak,umutiti i dodati zelje i mlijeko.
Na pomascenu tepsiju poredati juhke ,ali da idu preko ivice tepsije,svaku drugu mastiti,a 8-10 ukupno.
Izliti fil u juhke,a onda uzeti kasiku griza i polagano prosuti po cijeloj povrsini fila.
Zasto? Jednostavno zato da pokupi visak tecnosti iz zelja i mlijeka koja se stvori pecenjem.
Na fil poredati 4-5 juhaka koje su izmedju poprskane masnocom,zavrnuti one dijelove juhke koji su bili preko ivice tepsije te opet malo pomastiti te zavrnute dijelove.Na cijelu povrsinu staviti jedan list juhke i peci na solidnoj temperaturi,kod nas je 425 stepeni Faradeja,a u Evropi vjerovatno oko 180 stepeni Celziusa.
Kad se ispece gornju juhku skinuti i baciti te pokriti drugom tepsijom da se u pari pocne hladiti.Ko voli pokajmaciti,isjeci na kocke i PRIJATNO

Dolaze mi gosti, ima da im napravim ovu pitu. Napravila sam neki dan za sebe, prste da pojedes, Reci cu odakle sam uzela recept
Cik ako znaju nas da prcitaju Bino, samo ti nama stavi ovdje recepata, sjelo je veliko, pa iskreno i ne znam sta sve da napravim a da nije "njihovo" jelo.
POMOZI It's not where you came from, it's where you are going.
|
11-03-2008 at 04:04 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 18
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Bozica, damcho, Donji Mosnik, ekolog, enko, fmjazz1973, JelenaStojkovicMiric, MojaLelaa, nile, Soul 0711, tdituning, vikalj
|
FORUM : Gastronomija : BININE PITE |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|