Info: Svi posjetioci foruma su obavezni da poštuju forumska pravila.


FORUM : Sport : Nogometni/Fudbalski savez BiH
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nogometni/Fudbalski savez BiH

FIFA i UEFA premjestile sjednicu u Sarajevo
Sjednica Izvršnog odbora, na kojoj bi trebao biti izabran generalni sekretar Nogometnog saveza BiH, bit će održana 17. decembra s početkom u 11 sati u prostorijama NSBiH u Sarajevu.

- Prihvatili smo datum koji su nam predložile FIFA i UEFA, jer bi njihovi izaslanici tada mogli doći u Sarajevo. Tako smo uvažili i njihov zahtjev da sjednica bude održana u glavnom gradu, a ne u Širokom Brijegu, kako je ranije bilo planirano - saopćio nam je predsjednik NSBiH Iljo Dominković.

Očekuje se da bi sjednici Izvršnog odbora mogli prisustvovati Eva Paskije (Eva Pasquier) iz FIFA-e, Paskal Tores (Pascal Torres) iz UEFA-e i direktor Odjela UEFA-e za nacionalne asocijacije Teodor Teodoritis (Theodor Theodorithis).

- Ključna tačka dnevnog reda bit će izbor generalnog sekretara NSBiH. Planirane su još neke tačke, ali će ovo biti najvažnija tema - dodao je Dominković.

Iako je, praktično, sve spremno za izbor prvog operativca Saveza, prema našim saznanjima, lako bi se moglo desiti da, zbog pritiska FIFA-e i UEFA-e, konkurs bude poništen.

Podsjetimo, međunarodne nogometne organizacije traže promjenu kompletnog menadžmenta Saveza, uključujući i aktuelnog generalnog sekretara Muniba Ušanovića. Tu su nam informaciju ranije potvrdili članovi Predsjedništva NSBiH Sulejman Čolaković i Bogdan Čeko. Zbog ovoga je i najavljeno prisustvo predstavnika FIFA-e i UEFA-e sjednici.

Uz Ušanovića, još su dvojica kandidata prošla izbornu proceduru te će o njima, na prijedlog specijalno formirane Komisije, raspravljati članovi Izvršnog odbora. To su Nijaz Merdanović i Fuad Čolpa.

avaz.ba

09-12-2008 at 07:41 | Uključi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nogometni/Fudbalski savez BiH

Slabo pamćenje svjedoka
Pred Vijećem Suda BiH, kojim predsjedava sudija Salem Miso, jučer je nastavljeno suđenje generalnom sekretaru Nogometnog saveza BiH Munibu Ušanoviću i sekretaru za finansije Miodragu Kurešu, koji su optuženi za utaju poreza i zloupotrebu položaja.

Ponovo svjedočili

Odbrana je nastavila saslušavati svoje svjedoke. Prvi je iskaz dao Medžid Gvozden, koji je već bio svjedok optužbe. On je u funkciji sekretara stručnog štaba A-2 selekcije prisustvovao LG kupu u Iranu 2001. godine. Gvozden je potvrdio da je za osvojeno drugo mjesto dobio 1.000 KM nagrade, koju mu je isplatio optuženi Kureš, ali se nije mogao sjetiti ko je odlučivao o visini nagrade.

I doktor Edib Jerlagić se po drugi put našao u ulozi svjedoka. Ni on se nije mogao sjetiti svih detalja u vezi s dobivenim nagrada za uspjehe na turnirima u Iranu, odnosno u Indiji. Jerlagić je potvrdio da se na tri spiska u vezi s isplatama nagrada za osvojeno drugo mjesto na turniru u Indiji nalazi njegov potpis.

- Sjećam se da smo dio dobivali kao dnevnice, a dio kao nagradu. Mislim da smo nešto dobili tokom boravka u Indiji. Ne sjećam se iznosa - rekao je Jerlagić.

Visina premije

Fizioterapeut Radomir Ćosović se, također, nije mogao sjetiti tačnog iznosa koji je dobio kao nagradu za učešće na turnirima u Iranu i Indiji, ali misli da je to bilo po 1.000 KM. Nakon uvida u spiskove vezane za nagrade za turnir u Indiji, na kojima je potvrdio svoj potpis, uvidio je kako je premija bila mnogo veća.

Nedim Jusufbegović se pripremio čitajući novine

Bivši A-2 reprezentativac Nedim Jusufbegović igrao je na turniru u Iranu. Rekao je kako se tri dana pokušava sjetiti kada se turnir desio i koliko je nagrada iznosila. Na to ga je sudija Miso upitao da li je neko sa njim razgovarao o čemu će svjedočiti.

- Sa mnom niko nije razgovarao. Čitam novine i pratim tok suđenja. Kada sam dobio poziv da svjedočim, to je moglo biti jedino vezano za nastup u Iranu - odgovorio je Jusufbegović.

Potvrdio je da je dobio nagradu koju mu je neko donio u Mostar ili Konjic, a se nije mogao sjetiti ko je to bio.

avaz.ba

09-12-2008 at 07:42 | Uključi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nogometni/Fudbalski savez BiH

Šta se još dešavalo iza zatvorenih vrata
Nakon neuspjelog izbora generalnog sekretara, članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH vodili su još jednu burnu raspravu, o ugovoru o televizijskim pravima.

Navodno je većina bila frustrirana činjenicom da su bez njihovog znanja predsjednik Saveza Iljo Dominković i generalni sekretar Munib Ušanović sa agencijom "Sport Five" potpisali novi, paralelni ugovor o TV pravima za utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine do 2010. godine.

Od Dominkovića i Ušanovića zatraženo je da na narednoj sjednici prezentiraju sporni ugovor, čije su pojedine stavke izuzetno nepovoljne za naš Savez.

Zašto je 1,3 miliona eura na čekanju

Razgovarano je i o pomoći koju je UEFA namijenila razvoju omladinskog fudbala u BiH. Evropska asocijacija je voljna uplatiti našem Savezu 1,3 miliona eura namijenjenih omladinskim pogonima premijerligaških klubova, a što to nije učinila do sada, krivica je isključivo u kući bh. fudbala.

Predstavnik UEFA-e Teodor Teodoridis nije mogao sakriti iznenađenje kada je čuo da čelnici NSBiH novac koji im se nudi na pladnju žele upotrijebiti na način na koji njim odgovara, što Evropska asocijacija, naravno, ne želi prihvatiti.

Zato, osim tih 1,3 miliona eura, na čekanju je identična suma iz kontingenta pomoći koji treba uslijediti nakon prvog, a kakav je stav NSBiH, ne treba se čuditi ako taj novac na kraju ni ne dođe onima kojima je namijenjen.

Bit će pomoći, ali ne finansijske

Predstavnica UEFA-e Eva Paskije upozorila je na alarmantnu finansijsku situaciju te naglasila da NSBiH mora preduzeti hitne mjere u prevazilaženju krize. S tim ciljem, predstavnici FIFA-e i UEFA-e kazali su da će Savezu pružiti potrebnu podršku, ali da ta pomoć neće uključiti dodatna finansijska sredstva.

Nastavak Premijer lige 28. februara

Raspravljajući o kalendaru takmičenja u proljetnoj polusezoni Premijer lige BiH, Izvršni odbor odlučio je da prvenstvo bude nastavljeno 28. februara. Sezona se završava 23. maja. Zimski prijelazni rok počet će 8. januara i trajat će do 2. februara naredne godine.

"Almi" gradi Zenicu

Izvršni odbor je usvojio informaciju o projektu gradnje trening-centra NSBiH u Zenici, u kojoj je rečeno da je izvođač radova firma "Almi" iz Zenice, dok će dio poslova obavljati i sarajevska firma "In".

avaz.ba

19-12-2008 at 10:25 | Uključi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nogometni/Fudbalski savez BiH

Ćiro neuspješno lobirao za Muniba
Članovi nogometne vlade se podijelili tokom glasanja o novom generalnom sekretara, a FIFA i UEFA naredile novi konkurs po svojim uslovima...

Epilog devetosatne sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH je nova farsa. Nakon dvomjesečne izborne procedure, konkurs za izbor generalnog sekretara je poništen.

Članovi nogometne vlade na jučerašnjem sastanku nisu se uspjeli usaglasiti o imenovanju prvog operativca Saveza nego su pod pritiskom međunarodnih nogometnih asocijacija odlučili raspisati novi konkurs.

Trojica suzdržanih

To znači da će Munib Ušanović ostati vršilac dužnosti generalnog sekretara do 28. februara 2009. godine, do kada je rok za završetak kompletne procedure.

Garancija da će se najodgovorniji ljudi bh. nogometa tada moći usaglasiti, dakako, nema.

Članovi odbora, svih njih 15, jučer su, osim Ušanovića, u konkurenciji za izbor imali i sekretara za marketing u NSBiH Nijaza Merdanovića i predsjednika Arbitražne komisije Fuada Čolpu, ali višesatna burna i mučna rasprava nije dovela do približavanja mišljenja pa se pristupilo glasanju.

Šest je članova bilo za Ušanovića, četiri za Merdanovića i dva za Čolpu, dok su trojica bila suzdržana (!?). Samim tim, nade da će neki od kandidata dobiti za izbor neophodnih 12 glasova pale su u vodu.

Pri raspisivanju novog konkursa Savez će morati poštovati želje UEFA-e i FIFA-e o uslovima za obavljanje funkcije generalnog sekretara, jer međunarodne asocijacije, čiji su predstavnici Eva Paskije (Pasquier) i Teodor Teodoridis prisustvovali sastanku, nisu bili zadovoljni postojećima.

Znanje stranog jezika

- Od UEFA-e i FIFA-e u narednom ćemo periodu dobiti stavke koje treba sadržavati novi konkurs, jer postojeći nije uzeo u obzir nekoliko faktora, kao što je, recimo, znanje jednog stranog jezika.

Na taj će se konkurs moći ponovo prijaviti svi zainteresirani, uključujući i kandidate koji su sada ušli u uži krug - rekao nam je član Izvršnog odbora Muhidin Raščić, jedan od rijetkih koji je, nakon sjednice, prišao čekanjem iscrpljenim novinarima, dok je većina ostalih, valjda zadovoljna obavljenim poslom, nasmiješena otišla u obližnju ćevabdžinicu.

I ostalim kandidatima dati šansu

Čini se da su upravo predstavnici UEFA-e i FIFA-e utjecali na to da jučer ne bude donesena odluka. U uvodnoj riječi nisu željeli reći da imaju nešto protiv Ušanovića naglasivši svoje pravilo nemiješanja u unutrašnju politiku Saveza, ali su istaknuli da se i ostalim kandidatima treba dati šansa te da Savez, kao jedna od njihovih članica, mora funkcionirati prema propisanim procedurama.

Ćiro neuspješno lobirao za Muniba

Sjednici je prisustvovao i selektor Miroslav Blažević. Iako je to negirao u izjavi za "Dnevni avaz", Ćiro je, prema našim saznanjima, došao da lobira za Muniba Ušanovića, i to ponajviše kod međunarodnih predstavnika. No, očito je da mu ova misija nije uspjela.

avaz.ba

19-12-2008 at 10:47 | Uključi u odgovor
ziggy
Nivo: Forumas sa iskustvom

Registriran(a): 26-05-2005
Lokacija: TZ
Odgovori: 320
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nogometni/Fudbalski savez BiH

Nakon sastanka Izvršnog odbora N/FS BiH, na kome su prisustvovali predstavnici UEFA i FIFA, postalo je jasno da se neće tako lako dobiti ime novog generalnog sekretara. Iako članovi konkursne komisije nisu znali objasniti zašto su otpali ostali kandidati, a u najuži krug prošli Munib Ušanović, Nijaz Merdanović, Fuad Čolpa i Ismet Ovčina, koji se kasnije sam povukao, to više nije ni bitno, s obzirom na to da će FIFA i UEFA vjerovatno odrediti uslove konkursa.

Tako je odmah rečeno da će jednu od važnijih stavki u konkursu imati poznavanje stranog jezika. Iako su pojedini članovi IO začuđeno upitali zašto je poznavanje stranog jezika toliko bitno, odgovor mogu pronaći u novcu koji se zapravo iz budžeta N/FS BiH potroši na prevodioca.

Naime, zbog nepoznavanja jezika generalnog sekretara N/FS BiH prevodilac bh. saveza prinuđen je putovati zajedno sa Munibom Ušanovićem, koji godišnje u inostranstvu, na raznim sastancima provede više od 50 dana. Ukoliko se tome doda i podatak da prevodilac putuje i na sastanke na koje idu i članovi Predsjedništva, jer generalni sekretar ne "spika engleski", to godišnje iznosi oko 70 dana u inostranstvu.

Tome dodajmo plaćanje avionske karte, koja u prosjeku iznosi između 1.000 i 2.000 KM, u zavisnosti od destinacije, zatim noćenje u evropskim hotelima, koje je u prosjeku stoji oko 150 eura, plus dnevnice i putni troškovi.

Da kojim slučajem generalni sekretar govori neki od međunarodnih jezika, N/FS BiH, koji grca u dugovima, uštedio bi više od 200.000 KM godišnje, što nije mala cifra.

Čak je i predstavnica FIFA Eva Pasquier izrazila čuđenje velikim troškovima N/FS BiH, te zabrinutost činjenicom da čak 20 odsto budžeta bh. kuće nogometa odlazi na sastanke raznih komisija, Izvršnog odbora, Predsjedništva, odnosno njihove dnevnice i putne troškove.

Naime, razne komisije u N/FS BiH, koja svaka broji po šest članova i više, sastaju se gotovo svake sedmice, što ne postoji ni u jednoj drugoj nogometnoj asocijaciji u svijetu, a razlog je što stručni ljudi, umjesto da su uposleni u Savezu, zapravo sjede u raznim komisijama, te donose odluke bitne za bh. fudbal. Ova situacija se može riješiti tako što će se komisije sastajati samo jednom mjesečno i to kako bi verifikovali donesene odluke.

Ovo je ujedno i odgovor zašto bi bilo potrebno da generalni sekretar N/FS BiH aktivno zna engleski jezik, odnosno da ga ne "natuca" i riječi stranog porijekla objašnjava rukama i nogama, te gdje zapravo odlaze novci koje FIFA i UEFA usmjeravaju u bh. kuću fudbala.

20-12-2008 at 12:57 | Uključi u odgovor
ziggy
Nivo: Forumas sa iskustvom

Registriran(a): 26-05-2005
Lokacija: TZ
Odgovori: 320
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nogometni/Fudbalski savez BiH

Selektor bh. reprezentacije i blizak prijatelj Tuđmanovih izjavio je kako podržava inicijativu Miroslava Tuđmana da BiH bude uređena kao država sa tri entiteta. "Miroslav Tuđman je vrsni političar i on će sasvim sigurno pobijediti na predstojećim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj. Takvo je rasploženje naroda, ja to vidim i osjetim da će Miro Tuđman pobjediti, Hrvatskoj treba takav političar, a kada pobjedi, onda će sigurno njegove ideje, pa i ova o BiH sa tri entiteta dobiti na težini i na značaju", rekao je Ćiro Blažević.

"Uostalom, ja sam bio u Švicarskoj, ona je takođe podijeljena na tri dijela, između tri naroda pa je to normalna zemlja. Ljudi u nas malo znaju ali u Švicarskoj se stalno, stalno svađaju, ali tako da to ne nanosi štetu, to su narodi koji se stalno svađaju, pa što i mi ne bi bili Švicarska. A kada se BiH uredi sa tri entieta, onda ja želim da bude sve kao prije, kao nekad kad sam ja bio mlad i kada se nije gledalo ko je musliman, ko Srbin, ko Hrvat, da nam konačno dođe iz guzice u glavu da ljepše živimo svi skupa", rekao je selektor bh reprezentacije Ćiro Blažević.

JEBIGA ĆIRO

21-12-2008 at 19:01 | Uključi u odgovor
ziggy
Nivo: Forumas sa iskustvom

Registriran(a): 26-05-2005
Lokacija: TZ
Odgovori: 320
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nogometni/Fudbalski savez BiH

EVO JOS VESELIJE HEHEH

Sulejman Čolaković (potpredsjednik N/FS BiH) me obmanuo i iznevjerio. Toliko sam razočaran da ne znam kako ću sarađivati sa njim. Definitivno je izgubio moje povjerenje", istakao je Miroslav - Ćiro Blažević, selektor fudbalske A reprezentacije BiH.

Blažević je objasnio razloge zbog kojih je u najmanju ruku ogorčen na postupke potpredsjednika Saveza, koji bi u martu mjesecu trebalo da preuzme funkciju prvog čovjeka našeg fudbala.

"Uoči sjednice Izvršnog odbora pitao sam svu trojicu članova Predsjedništva kakav je njihov stav po pitanju izbora generalnog sekretara. Odgovorili su mi da su jednoglasni i jedinstveni. Međutim, kasnije se ispostavilo da me Čolaković obmanuo. Ne mogu da vjerujem da se može služiti i takvim stvarima. Nakon toga čak je u pojedinim medijima komentarisao kako se ja ne mogu miješati u izbor generalnog sekretara. Pa gdje to ima? Kada sam njega i naš fudbal spasavao od totalnog kraha tada mu nije smetalo što se miješam", decidan je Blažević, dodavši:

"Ne znam kako ću uopšte sarađivati sa njim kada preuzme funkciju predsjednika Saveza. Toliko sam razočaran i ozbiljno razmišljam da mu ponudim da pronađe novog selektora kada postane predsjednik".

Blažević ističe kako ga brine nejedinstvo koje vlada u našoj fudbalskoj vladi.

"Nije mi jasno kako se ne mogu usaglasiti oko pojedinih stvari. Zašto nam stranci moraju nametati rješenja? Moram istaći da me to jako brine. Potrebno nam je jedinstvo ako želimo napraviti dobar rezultat. Igrači na terenu pokazuju da to mogu, a ako ne budu praćeni od administracije crno nam se piše", istakao je Blažević.

Još je nepoznato hoće li i protiv koga fudbalska A reprezentacija BiH u februaru igrati prijateljsku utakmicu, koja bi trebalo da bude generalna proba pred odlučujuće kvalifikacione duele protiv Belgije. Blažević je naglasio da je ova utakmica i te kako potrebna...

"Koliko je "ozbiljan" Čolaković pokazuje činjenica da još nemamo protivnika za februar. Zašto o tome nije ranije mislio, a ne da komentariše šta trebam da radim ja", naglasio je Blažević, dodavši kako se nada da će reprezentacija u februaru odigrati kontrolni meč.

22-12-2008 at 00:07 | Uključi u odgovor
Edo_Tuzla_Berlin
Nivo: Forumas sa iskustvom
mosnichanin

Registriran(a): 09-11-2008
Lokacija: Mosnik, Gornji
Odgovori: 53
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nogometni/Fudbalski savez BiH

Pa mislim, sta reci na sve ovo...

Nema ba od nas nista, kakva drzava takva i reprezentacija. 


Iz inata rodjena, behar grana procvala..
22-12-2008 at 16:36 | Uključi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nogometni/Fudbalski savez BiH

Čeko razočaran
Sjednica IO NS BiH je završena, ljudi iz FIFA- e i UEFA-e su vidjeli u kakvoj je krizi bh. nogomet, a strasti se još ne stišavaju.

Iako su mnogi mislili da će izbor generalnog sekretara biti najveći problem, predsjednik Iljo Dominković i Munib Ušanović su stvorili najveće prepirke na IO.

To morate da pitate njih zašto su to uradili. Svi smo bili iznenađeni, jer kakav je osjećaj kada neko nešto tajno radi, a mi ostali ne znamo. Nije bilo korektno da tajno potpisuju ugovor. Kakav sam ja predsjednik, ako ću kriti stvari od ostalih članova. Što se mene tiče, vi dobro znate da ja nemam oraha u džepovima, a to sam rekao i na IO. Pred svima sam se izjasnio kako to nije kako treba. Zbog toga što nikad nisam slagao ljude u IO, mogu iznijeti bilo šta pred njima i oni će me podržati, - rekao je za As član predsjedništva NS BiH Bogdan Čeko.

Na ovoj sjednici IO nije se raspravljalo oko regulisanja premija za igrače, jer je to selektor Blažević insistirao. Izgleda da čelnici ovaj put o tome nisu htjeli raspravljati pred FIFA-om i UEFA-om, jer je bilo i previše spornih tačaka.

Tačno je da pred njima nismo htjeli da raspravljamo i o tome. Obećao sam Ćiri da ćemo i to završiti. Znam da je to škakljivo pitanje, jer finansije su bolna tačka. Sve što je teško i škakljivo ja uzmem u ruke, pa tako i te premije, ali kada obećam da ćemo završiti, to ću i uraditi - govori Čeko.

Novi IO bit će održan 29. decembra, a bit će rasprava o budžetu za narednu godinu. Dugovi su do guše, pa će tu tek nastati problemi. Čelnici su se malo suzdržavali pred FIFA-om i UEFA-om, pa onda tu možemo očekivati pravu raspravu.

Oko izbora generalnog sekretara nisu se mogli dogovoriti ljudi u Federalnom Savezu. Mi iz RS-a smo rekli, ako oni u većini izaberu jednog, da ćemo to podržati. Oni su se podijelili i to se nije desilo. Rekao sam pred ljudima iz FIFA-e i UEFA-e, da generalni sekretar treba prije svega da je čovjek sposoban ne ulaziti u dugove - dodaje Čeko.

sportin.ba

23-12-2008 at 12:44 | Uključi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nogometni/Fudbalski savez BiH

Dominković i Ušanović oštetili Savez za četiri miliona
Maratonska sjednica IO koja je održana u NS BiH nije donijela ništa novo, osim što su se čelnici FIFA-e i UEFA-e čudili čelnicima. Više od osam sati rasprave nije riješio puno toga. Generalni sekretar nije izabran, a i ono što bi se moglo završiti čelnici svjetskih i evropskih asocijacija su uzeli u svoje ruke. Najzanimljivija tačka IO pored izbora generalnog sekretara je i Dominkovićeva i Munibova malverzacija oko televizijskih prava.

Televizijska prava

- Tu je bilo najviše rasprava. Iljo i Munib su potpisali ugovor za televizijska prava, a IO ih za to nije ovlastio. Oni su na sjednici rekli kako su potpisali tajni ugovor i kako to rade i ostali Savezi. Niko od članova IO to nije znao, a čelnici iz FIFA- e su rekli da to može biti tajna za javnost, ali ne i za ostale članove IO. Zašto su Iljo i Munib to uradili svakako da je sumnjivo. Oni su nam rekli da su Ugovor sa agencijom za televizijska prava potpisali na četiri miliona. Čelnici ovih asocijacija su bili iznenađeni, jer oni kažu kako reprezentacije rejtinga kakva je naša potpisuju televizijska prava za minimalno osam miliona. Pitanje je gdje su te pare i zašto su ova dvojica to tajno potpisivali - kaže za "as" izvor blizak Savezu.

Ljudi iz FIFA -e i UEFA -e su vidjeli da tu nešto smrdi, pa će i taj slučaj uzeti u svoje ruke. Žučne rasprave vodile su se ne samo oko televizijskih prava, nego i o mitu koji se desio u Stručnoj sudijskoj komisiji, ali je sve to predsjednik Dominković zataškao.

Sudijske komisije

- Bilo je dosta svađa u vezi sa Stručnom sudijskom komisijom i kako nisu na adekvatan način kažnjeni. Pojedini članovi Izvršnog odbora su htjeli da smjene Blaža Živkovića, Stevu Maksimovića i Davora Mujagića, radi mita koji su primili. No, predsjednik Dominković nije dao pravo da se iko miješa u to, jer je on već ranije postavio svoje ljude u komisije. Predstavnici iz UEFA -e su bili nezadovoljni kako se biraju delegati i to su rekli Ušanoviću, ali njega to izgleda i ne zanima - dodaje naš izvor.

Ono što smo i očekivali najbolja stvar za bh. nogomet je što su čelnici iz FIFA-e i UEFA -e vidjeli (ne)sposobnosti bh. čelnika. Oni napokon neće razmišljati svojim glavama, nego će im sve biti servirano, a oni će samo dizati ruke.

- Ovo nam je i trebalo. Kada se ne možemo dogovoriti sami potrebno nam je da nam neko sve završava. Ovim je pao dignitet i NS BiH, a pogotovo IO, jer na ovoj sjednici se vidjelo da je priča o stanju u bh. nogometu i čelnicima prava istina, samo je sada dobro što su to i čelnici iz FIFA-e i UEFA -e vidjeli - završava priču sa IO naš izvor.

Zakinuti Ibraković

Priča oko plaća za pomoćnike bila je jedna od interesantnijih tačaka. Pomoćnici u reprezentativnim selekcijama su napokon dobili svoje plaće. Svi osim jednog, a to je pomoćnik U-21 reprezentacije Abdulaha Ibrakovića. Naime, Ilji on ne odgovara, jer kako sam ja čuo on ne želi da stavlja neke njegove igrače. Ne znam, ali mislim da to nije bilo korektno - mišljenja je naš drugi izvor.

AS

23-12-2008 at 12:46 | Uključi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 9
Skriveni clanovi: 0
Aktivni članovi: 0
Sretan rođendan: anonimni_korisnik, aura, aviranod, bond, DM-1975, gagaaa, mugi18, pegasus88, Semir Delic*Pahulja*, Solnet, Srila Prabhupada
FORUM : Sport : Nogometni/Fudbalski savez BiH New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja forumaša u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright © 2001 STRING