Info: Svi posjetioci foruma su obavezni da potuju forumska pravila.


FORUM : Sport : Nogometni/Fudbalski savez BiH
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
New Topic Post Reply
Poiljalac Poruka
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nogometni/Fudbalski savez BiH

FIFA i UEFA premjestile sjednicu u Sarajevo
Sjednica Izvrnog odbora, na kojoj bi trebao biti izabran generalni sekretar Nogometnog saveza BiH, bit e odrana 17. decembra s poetkom u 11 sati u prostorijama NSBiH u Sarajevu.

- Prihvatili smo datum koji su nam predloile FIFA i UEFA, jer bi njihovi izaslanici tada mogli doi u Sarajevo. Tako smo uvaili i njihov zahtjev da sjednica bude odrana u glavnom gradu, a ne u irokom Brijegu, kako je ranije bilo planirano - saopio nam je predsjednik NSBiH Iljo Dominkovi.

Oekuje se da bi sjednici Izvrnog odbora mogli prisustvovati Eva Paskije (Eva Pasquier) iz FIFA-e, Paskal Tores (Pascal Torres) iz UEFA-e i direktor Odjela UEFA-e za nacionalne asocijacije Teodor Teodoritis (Theodor Theodorithis).

- Kljuna taka dnevnog reda bit e izbor generalnog sekretara NSBiH. Planirane su jo neke take, ali e ovo biti najvanija tema - dodao je Dominkovi.

Iako je, praktino, sve spremno za izbor prvog operativca Saveza, prema naim saznanjima, lako bi se moglo desiti da, zbog pritiska FIFA-e i UEFA-e, konkurs bude poniten.

Podsjetimo, meunarodne nogometne organizacije trae promjenu kompletnog menadmenta Saveza, ukljuujui i aktuelnog generalnog sekretara Muniba Uanovia. Tu su nam informaciju ranije potvrdili lanovi Predsjednitva NSBiH Sulejman olakovi i Bogdan eko. Zbog ovoga je i najavljeno prisustvo predstavnika FIFA-e i UEFA-e sjednici.

Uz Uanovia, jo su dvojica kandidata prola izbornu proceduru te e o njima, na prijedlog specijalno formirane Komisije, raspravljati lanovi Izvrnog odbora. To su Nijaz Merdanovi i Fuad olpa.

avaz.ba

09-12-2008 at 07:41 | Ukljui u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nogometni/Fudbalski savez BiH

Slabo pamenje svjedoka
Pred Vijeem Suda BiH, kojim predsjedava sudija Salem Miso, juer je nastavljeno suenje generalnom sekretaru Nogometnog saveza BiH Munibu Uanoviu i sekretaru za finansije Miodragu Kureu, koji su optueni za utaju poreza i zloupotrebu poloaja.

Ponovo svjedoili

Odbrana je nastavila sasluavati svoje svjedoke. Prvi je iskaz dao Medid Gvozden, koji je ve bio svjedok optube. On je u funkciji sekretara strunog taba A-2 selekcije prisustvovao LG kupu u Iranu 2001. godine. Gvozden je potvrdio da je za osvojeno drugo mjesto dobio 1.000 KM nagrade, koju mu je isplatio optueni Kure, ali se nije mogao sjetiti ko je odluivao o visini nagrade.

I doktor Edib Jerlagi se po drugi put naao u ulozi svjedoka. Ni on se nije mogao sjetiti svih detalja u vezi s dobivenim nagrada za uspjehe na turnirima u Iranu, odnosno u Indiji. Jerlagi je potvrdio da se na tri spiska u vezi s isplatama nagrada za osvojeno drugo mjesto na turniru u Indiji nalazi njegov potpis.

- Sjeam se da smo dio dobivali kao dnevnice, a dio kao nagradu. Mislim da smo neto dobili tokom boravka u Indiji. Ne sjeam se iznosa - rekao je Jerlagi.

Visina premije

Fizioterapeut Radomir osovi se, takoer, nije mogao sjetiti tanog iznosa koji je dobio kao nagradu za uee na turnirima u Iranu i Indiji, ali misli da je to bilo po 1.000 KM. Nakon uvida u spiskove vezane za nagrade za turnir u Indiji, na kojima je potvrdio svoj potpis, uvidio je kako je premija bila mnogo vea.

Nedim Jusufbegovi se pripremio itajui novine

Bivi A-2 reprezentativac Nedim Jusufbegovi igrao je na turniru u Iranu. Rekao je kako se tri dana pokuava sjetiti kada se turnir desio i koliko je nagrada iznosila. Na to ga je sudija Miso upitao da li je neko sa njim razgovarao o emu e svjedoiti.

- Sa mnom niko nije razgovarao. itam novine i pratim tok suenja. Kada sam dobio poziv da svjedoim, to je moglo biti jedino vezano za nastup u Iranu - odgovorio je Jusufbegovi.

Potvrdio je da je dobio nagradu koju mu je neko donio u Mostar ili Konjic, a se nije mogao sjetiti ko je to bio.

avaz.ba

09-12-2008 at 07:42 | Ukljui u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nogometni/Fudbalski savez BiH

ta se jo deavalo iza zatvorenih vrata
Nakon neuspjelog izbora generalnog sekretara, lanovi Izvrnog odbora Nogometnog saveza BiH vodili su jo jednu burnu raspravu, o ugovoru o televizijskim pravima.

Navodno je veina bila frustrirana injenicom da su bez njihovog znanja predsjednik Saveza Iljo Dominkovi i generalni sekretar Munib Uanovi sa agencijom "Sport Five" potpisali novi, paralelni ugovor o TV pravima za utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine do 2010. godine.

Od Dominkovia i Uanovia zatraeno je da na narednoj sjednici prezentiraju sporni ugovor, ije su pojedine stavke izuzetno nepovoljne za na Savez.

Zato je 1,3 miliona eura na ekanju

Razgovarano je i o pomoi koju je UEFA namijenila razvoju omladinskog fudbala u BiH. Evropska asocijacija je voljna uplatiti naem Savezu 1,3 miliona eura namijenjenih omladinskim pogonima premijerligakih klubova, a to to nije uinila do sada, krivica je iskljuivo u kui bh. fudbala.

Predstavnik UEFA-e Teodor Teodoridis nije mogao sakriti iznenaenje kada je uo da elnici NSBiH novac koji im se nudi na pladnju ele upotrijebiti na nain na koji njim odgovara, to Evropska asocijacija, naravno, ne eli prihvatiti.

Zato, osim tih 1,3 miliona eura, na ekanju je identina suma iz kontingenta pomoi koji treba uslijediti nakon prvog, a kakav je stav NSBiH, ne treba se uditi ako taj novac na kraju ni ne doe onima kojima je namijenjen.

Bit e pomoi, ali ne finansijske

Predstavnica UEFA-e Eva Paskije upozorila je na alarmantnu finansijsku situaciju te naglasila da NSBiH mora preduzeti hitne mjere u prevazilaenju krize. S tim ciljem, predstavnici FIFA-e i UEFA-e kazali su da e Savezu pruiti potrebnu podrku, ali da ta pomo nee ukljuiti dodatna finansijska sredstva.

Nastavak Premijer lige 28. februara

Raspravljajui o kalendaru takmienja u proljetnoj polusezoni Premijer lige BiH, Izvrni odbor odluio je da prvenstvo bude nastavljeno 28. februara. Sezona se zavrava 23. maja. Zimski prijelazni rok poet e 8. januara i trajat e do 2. februara naredne godine.

"Almi" gradi Zenicu

Izvrni odbor je usvojio informaciju o projektu gradnje trening-centra NSBiH u Zenici, u kojoj je reeno da je izvoa radova firma "Almi" iz Zenice, dok e dio poslova obavljati i sarajevska firma "In".

avaz.ba

19-12-2008 at 10:25 | Ukljui u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nogometni/Fudbalski savez BiH

iro neuspjeno lobirao za Muniba
lanovi nogometne vlade se podijelili tokom glasanja o novom generalnom sekretara, a FIFA i UEFA naredile novi konkurs po svojim uslovima...

Epilog devetosatne sjednice Izvrnog odbora Nogometnog saveza BiH je nova farsa. Nakon dvomjesene izborne procedure, konkurs za izbor generalnog sekretara je poniten.

lanovi nogometne vlade na jueranjem sastanku nisu se uspjeli usaglasiti o imenovanju prvog operativca Saveza nego su pod pritiskom meunarodnih nogometnih asocijacija odluili raspisati novi konkurs.

Trojica suzdranih

To znai da e Munib Uanovi ostati vrilac dunosti generalnog sekretara do 28. februara 2009. godine, do kada je rok za zavretak kompletne procedure.

Garancija da e se najodgovorniji ljudi bh. nogometa tada moi usaglasiti, dakako, nema.

lanovi odbora, svih njih 15, juer su, osim Uanovia, u konkurenciji za izbor imali i sekretara za marketing u NSBiH Nijaza Merdanovia i predsjednika Arbitrane komisije Fuada olpu, ali viesatna burna i muna rasprava nije dovela do pribliavanja miljenja pa se pristupilo glasanju.

est je lanova bilo za Uanovia, etiri za Merdanovia i dva za olpu, dok su trojica bila suzdrana (!?). Samim tim, nade da e neki od kandidata dobiti za izbor neophodnih 12 glasova pale su u vodu.

Pri raspisivanju novog konkursa Savez e morati potovati elje UEFA-e i FIFA-e o uslovima za obavljanje funkcije generalnog sekretara, jer meunarodne asocijacije, iji su predstavnici Eva Paskije (Pasquier) i Teodor Teodoridis prisustvovali sastanku, nisu bili zadovoljni postojeima.

Znanje stranog jezika

- Od UEFA-e i FIFA-e u narednom emo periodu dobiti stavke koje treba sadravati novi konkurs, jer postojei nije uzeo u obzir nekoliko faktora, kao to je, recimo, znanje jednog stranog jezika.

Na taj e se konkurs moi ponovo prijaviti svi zainteresirani, ukljuujui i kandidate koji su sada uli u ui krug - rekao nam je lan Izvrnog odbora Muhidin Rai, jedan od rijetkih koji je, nakon sjednice, priao ekanjem iscrpljenim novinarima, dok je veina ostalih, valjda zadovoljna obavljenim poslom, nasmijeena otila u oblinju evabdinicu.

I ostalim kandidatima dati ansu

ini se da su upravo predstavnici UEFA-e i FIFA-e utjecali na to da juer ne bude donesena odluka. U uvodnoj rijei nisu eljeli rei da imaju neto protiv Uanovia naglasivi svoje pravilo nemijeanja u unutranju politiku Saveza, ali su istaknuli da se i ostalim kandidatima treba dati ansa te da Savez, kao jedna od njihovih lanica, mora funkcionirati prema propisanim procedurama.

iro neuspjeno lobirao za Muniba

Sjednici je prisustvovao i selektor Miroslav Blaevi. Iako je to negirao u izjavi za "Dnevni avaz", iro je, prema naim saznanjima, doao da lobira za Muniba Uanovia, i to ponajvie kod meunarodnih predstavnika. No, oito je da mu ova misija nije uspjela.

avaz.ba

19-12-2008 at 10:47 | Ukljui u odgovor
ziggy
Nivo: Forumas sa iskustvom

Registriran(a): 26-05-2005
Lokacija: TZ
Odgovori: 320
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nogometni/Fudbalski savez BiH

Nakon sastanka Izvrnog odbora N/FS BiH, na kome su prisustvovali predstavnici UEFA i FIFA, postalo je jasno da se nee tako lako dobiti ime novog generalnog sekretara. Iako lanovi konkursne komisije nisu znali objasniti zato su otpali ostali kandidati, a u najui krug proli Munib Uanovi, Nijaz Merdanovi, Fuad olpa i Ismet Ovina, koji se kasnije sam povukao, to vie nije ni bitno, s obzirom na to da e FIFA i UEFA vjerovatno odrediti uslove konkursa.

Tako je odmah reeno da e jednu od vanijih stavki u konkursu imati poznavanje stranog jezika. Iako su pojedini lanovi IO zaueno upitali zato je poznavanje stranog jezika toliko bitno, odgovor mogu pronai u novcu koji se zapravo iz budeta N/FS BiH potroi na prevodioca.

Naime, zbog nepoznavanja jezika generalnog sekretara N/FS BiH prevodilac bh. saveza prinuen je putovati zajedno sa Munibom Uanoviem, koji godinje u inostranstvu, na raznim sastancima provede vie od 50 dana. Ukoliko se tome doda i podatak da prevodilac putuje i na sastanke na koje idu i lanovi Predsjednitva, jer generalni sekretar ne "spika engleski", to godinje iznosi oko 70 dana u inostranstvu.

Tome dodajmo plaanje avionske karte, koja u prosjeku iznosi izmeu 1.000 i 2.000 KM, u zavisnosti od destinacije, zatim noenje u evropskim hotelima, koje je u prosjeku stoji oko 150 eura, plus dnevnice i putni trokovi.

Da kojim sluajem generalni sekretar govori neki od meunarodnih jezika, N/FS BiH, koji grca u dugovima, utedio bi vie od 200.000 KM godinje, to nije mala cifra.

ak je i predstavnica FIFA Eva Pasquier izrazila uenje velikim trokovima N/FS BiH, te zabrinutost injenicom da ak 20 odsto budeta bh. kue nogometa odlazi na sastanke raznih komisija, Izvrnog odbora, Predsjednitva, odnosno njihove dnevnice i putne trokove.

Naime, razne komisije u N/FS BiH, koja svaka broji po est lanova i vie, sastaju se gotovo svake sedmice, to ne postoji ni u jednoj drugoj nogometnoj asocijaciji u svijetu, a razlog je to struni ljudi, umjesto da su uposleni u Savezu, zapravo sjede u raznim komisijama, te donose odluke bitne za bh. fudbal. Ova situacija se moe rijeiti tako to e se komisije sastajati samo jednom mjeseno i to kako bi verifikovali donesene odluke.

Ovo je ujedno i odgovor zato bi bilo potrebno da generalni sekretar N/FS BiH aktivno zna engleski jezik, odnosno da ga ne "natuca" i rijei stranog porijekla objanjava rukama i nogama, te gdje zapravo odlaze novci koje FIFA i UEFA usmjeravaju u bh. kuu fudbala.

20-12-2008 at 12:57 | Ukljui u odgovor
ziggy
Nivo: Forumas sa iskustvom

Registriran(a): 26-05-2005
Lokacija: TZ
Odgovori: 320
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nogometni/Fudbalski savez BiH

Selektor bh. reprezentacije i blizak prijatelj Tumanovih izjavio je kako podrava inicijativu Miroslava Tumana da BiH bude ureena kao drava sa tri entiteta. "Miroslav Tuman je vrsni politiar i on e sasvim sigurno pobijediti na predstojeim predsjednikim izborima u Hrvatskoj. Takvo je rasploenje naroda, ja to vidim i osjetim da e Miro Tuman pobjediti, Hrvatskoj treba takav politiar, a kada pobjedi, onda e sigurno njegove ideje, pa i ova o BiH sa tri entiteta dobiti na teini i na znaaju", rekao je iro Blaevi.

"Uostalom, ja sam bio u vicarskoj, ona je takoe podijeljena na tri dijela, izmeu tri naroda pa je to normalna zemlja. Ljudi u nas malo znaju ali u vicarskoj se stalno, stalno svaaju, ali tako da to ne nanosi tetu, to su narodi koji se stalno svaaju, pa to i mi ne bi bili vicarska. A kada se BiH uredi sa tri entieta, onda ja elim da bude sve kao prije, kao nekad kad sam ja bio mlad i kada se nije gledalo ko je musliman, ko Srbin, ko Hrvat, da nam konano doe iz guzice u glavu da ljepe ivimo svi skupa", rekao je selektor bh reprezentacije iro Blaevi.

JEBIGA IRO

21-12-2008 at 19:01 | Ukljui u odgovor
ziggy
Nivo: Forumas sa iskustvom

Registriran(a): 26-05-2005
Lokacija: TZ
Odgovori: 320
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nogometni/Fudbalski savez BiH

EVO JOS VESELIJE HEHEH

Sulejman olakovi (potpredsjednik N/FS BiH) me obmanuo i iznevjerio. Toliko sam razoaran da ne znam kako u saraivati sa njim. Definitivno je izgubio moje povjerenje", istakao je Miroslav - iro Blaevi, selektor fudbalske A reprezentacije BiH.

Blaevi je objasnio razloge zbog kojih je u najmanju ruku ogoren na postupke potpredsjednika Saveza, koji bi u martu mjesecu trebalo da preuzme funkciju prvog ovjeka naeg fudbala.

"Uoi sjednice Izvrnog odbora pitao sam svu trojicu lanova Predsjednitva kakav je njihov stav po pitanju izbora generalnog sekretara. Odgovorili su mi da su jednoglasni i jedinstveni. Meutim, kasnije se ispostavilo da me olakovi obmanuo. Ne mogu da vjerujem da se moe sluiti i takvim stvarima. Nakon toga ak je u pojedinim medijima komentarisao kako se ja ne mogu mijeati u izbor generalnog sekretara. Pa gdje to ima? Kada sam njega i na fudbal spasavao od totalnog kraha tada mu nije smetalo to se mijeam", decidan je Blaevi, dodavi:

"Ne znam kako u uopte saraivati sa njim kada preuzme funkciju predsjednika Saveza. Toliko sam razoaran i ozbiljno razmiljam da mu ponudim da pronae novog selektora kada postane predsjednik".

Blaevi istie kako ga brine nejedinstvo koje vlada u naoj fudbalskoj vladi.

"Nije mi jasno kako se ne mogu usaglasiti oko pojedinih stvari. Zato nam stranci moraju nametati rjeenja? Moram istai da me to jako brine. Potrebno nam je jedinstvo ako elimo napraviti dobar rezultat. Igrai na terenu pokazuju da to mogu, a ako ne budu praeni od administracije crno nam se pie", istakao je Blaevi.

Jo je nepoznato hoe li i protiv koga fudbalska A reprezentacija BiH u februaru igrati prijateljsku utakmicu, koja bi trebalo da bude generalna proba pred odluujue kvalifikacione duele protiv Belgije. Blaevi je naglasio da je ova utakmica i te kako potrebna...

"Koliko je "ozbiljan" olakovi pokazuje injenica da jo nemamo protivnika za februar. Zato o tome nije ranije mislio, a ne da komentarie ta trebam da radim ja", naglasio je Blaevi, dodavi kako se nada da e reprezentacija u februaru odigrati kontrolni me.

22-12-2008 at 00:07 | Ukljui u odgovor
Edo_Tuzla_Berlin
Nivo: Forumas sa iskustvom
mosnichanin

Registriran(a): 09-11-2008
Lokacija: Mosnik, Gornji
Odgovori: 53
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nogometni/Fudbalski savez BiH

Pa mislim, sta reci na sve ovo...

Nema ba od nas nista, kakva drzava takva i reprezentacija. 


Iz inata rodjena, behar grana procvala..
22-12-2008 at 16:36 | Ukljui u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nogometni/Fudbalski savez BiH

eko razoaran
Sjednica IO NS BiH je zavrena, ljudi iz FIFA- e i UEFA-e su vidjeli u kakvoj je krizi bh. nogomet, a strasti se jo ne stiavaju.

Iako su mnogi mislili da e izbor generalnog sekretara biti najvei problem, predsjednik Iljo Dominkovi i Munib Uanovi su stvorili najvee prepirke na IO.

To morate da pitate njih zato su to uradili. Svi smo bili iznenaeni, jer kakav je osjeaj kada neko neto tajno radi, a mi ostali ne znamo. Nije bilo korektno da tajno potpisuju ugovor. Kakav sam ja predsjednik, ako u kriti stvari od ostalih lanova. to se mene tie, vi dobro znate da ja nemam oraha u depovima, a to sam rekao i na IO. Pred svima sam se izjasnio kako to nije kako treba. Zbog toga to nikad nisam slagao ljude u IO, mogu iznijeti bilo ta pred njima i oni e me podrati, - rekao je za As lan predsjednitva NS BiH Bogdan eko.

Na ovoj sjednici IO nije se raspravljalo oko regulisanja premija za igrae, jer je to selektor Blaevi insistirao. Izgleda da elnici ovaj put o tome nisu htjeli raspravljati pred FIFA-om i UEFA-om, jer je bilo i previe spornih taaka.

Tano je da pred njima nismo htjeli da raspravljamo i o tome. Obeao sam iri da emo i to zavriti. Znam da je to kakljivo pitanje, jer finansije su bolna taka. Sve to je teko i kakljivo ja uzmem u ruke, pa tako i te premije, ali kada obeam da emo zavriti, to u i uraditi - govori eko.

Novi IO bit e odran 29. decembra, a bit e rasprava o budetu za narednu godinu. Dugovi su do gue, pa e tu tek nastati problemi. elnici su se malo suzdravali pred FIFA-om i UEFA-om, pa onda tu moemo oekivati pravu raspravu.

Oko izbora generalnog sekretara nisu se mogli dogovoriti ljudi u Federalnom Savezu. Mi iz RS-a smo rekli, ako oni u veini izaberu jednog, da emo to podrati. Oni su se podijelili i to se nije desilo. Rekao sam pred ljudima iz FIFA-e i UEFA-e, da generalni sekretar treba prije svega da je ovjek sposoban ne ulaziti u dugove - dodaje eko.

sportin.ba

23-12-2008 at 12:44 | Ukljui u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nogometni/Fudbalski savez BiH

Dominkovi i Uanovi otetili Savez za etiri miliona
Maratonska sjednica IO koja je odrana u NS BiH nije donijela nita novo, osim to su se elnici FIFA-e i UEFA-e udili elnicima. Vie od osam sati rasprave nije rijeio puno toga. Generalni sekretar nije izabran, a i ono to bi se moglo zavriti elnici svjetskih i evropskih asocijacija su uzeli u svoje ruke. Najzanimljivija taka IO pored izbora generalnog sekretara je i Dominkovieva i Munibova malverzacija oko televizijskih prava.

Televizijska prava

- Tu je bilo najvie rasprava. Iljo i Munib su potpisali ugovor za televizijska prava, a IO ih za to nije ovlastio. Oni su na sjednici rekli kako su potpisali tajni ugovor i kako to rade i ostali Savezi. Niko od lanova IO to nije znao, a elnici iz FIFA- e su rekli da to moe biti tajna za javnost, ali ne i za ostale lanove IO. Zato su Iljo i Munib to uradili svakako da je sumnjivo. Oni su nam rekli da su Ugovor sa agencijom za televizijska prava potpisali na etiri miliona. elnici ovih asocijacija su bili iznenaeni, jer oni kau kako reprezentacije rejtinga kakva je naa potpisuju televizijska prava za minimalno osam miliona. Pitanje je gdje su te pare i zato su ova dvojica to tajno potpisivali - kae za "as" izvor blizak Savezu.

Ljudi iz FIFA -e i UEFA -e su vidjeli da tu neto smrdi, pa e i taj sluaj uzeti u svoje ruke. une rasprave vodile su se ne samo oko televizijskih prava, nego i o mitu koji se desio u Strunoj sudijskoj komisiji, ali je sve to predsjednik Dominkovi zatakao.

Sudijske komisije

- Bilo je dosta svaa u vezi sa Strunom sudijskom komisijom i kako nisu na adekvatan nain kanjeni. Pojedini lanovi Izvrnog odbora su htjeli da smjene Blaa ivkovia, Stevu Maksimovia i Davora Mujagia, radi mita koji su primili. No, predsjednik Dominkovi nije dao pravo da se iko mijea u to, jer je on ve ranije postavio svoje ljude u komisije. Predstavnici iz UEFA -e su bili nezadovoljni kako se biraju delegati i to su rekli Uanoviu, ali njega to izgleda i ne zanima - dodaje na izvor.

Ono to smo i oekivali najbolja stvar za bh. nogomet je to su elnici iz FIFA-e i UEFA -e vidjeli (ne)sposobnosti bh. elnika. Oni napokon nee razmiljati svojim glavama, nego e im sve biti servirano, a oni e samo dizati ruke.

- Ovo nam je i trebalo. Kada se ne moemo dogovoriti sami potrebno nam je da nam neko sve zavrava. Ovim je pao dignitet i NS BiH, a pogotovo IO, jer na ovoj sjednici se vidjelo da je pria o stanju u bh. nogometu i elnicima prava istina, samo je sada dobro to su to i elnici iz FIFA-e i UEFA -e vidjeli - zavrava priu sa IO na izvor.

Zakinuti Ibrakovi

Pria oko plaa za pomonike bila je jedna od interesantnijih taaka. Pomonici u reprezentativnim selekcijama su napokon dobili svoje plae. Svi osim jednog, a to je pomonik U-21 reprezentacije Abdulaha Ibrakovia. Naime, Ilji on ne odgovara, jer kako sam ja uo on ne eli da stavlja neke njegove igrae. Ne znam, ali mislim da to nije bilo korektno - miljenja je na drugi izvor.

AS

23-12-2008 at 12:46 | Ukljui u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 8
Skriveni clanovi: 0
Aktivni lanovi: 0
Sretan roendan: Adrenalin, cekpi, Djeronimo, jjasko, kanarinac, necko_lav, santanita, Walter_Wolf, ZEHRUDIN
FORUM : Sport : Nogometni/Fudbalski savez BiH New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice