Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : CRNA KNJIGA KOMUNISTICKIH ZLOCINA U SFRJ
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
camac
Nivo: Forumski doajen
Unknown artist

Registriran(a): 11-05-2011
Odgovori: 5224
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: CRNA KNJIGA KOMUNISTICKIH ZLOCINA U SFRJ

citat:
primus inter pares wrote:

kako samo izvrces cinjenice,mozes magistrirat paranoidologiju kod dr heæimæiæa...
najvece zrtve ww2 pa i u bivsoj jugi su jevreji,nestali su!
pa ako cemo pravo srbi!
pa bosnjaci i hrvati...
zlotvori su bili nacisti sa sovjim kvislinskim i domacim izdajnicima...
jedini koji su se borili protiv sviju su partizani..sad sto je neciji djed fasovo jer je bio u kvislinskim formacijama,ko mu je kriv,nije imo srece,znanja,nit osnovnog osjecaja za razlikovanje dobra od zla!
moji djedovi su bili partizani,jedan je pobjego iz domobrana,pa uhvacen pa poslan u logor,pa pobjego iz logora pa otiso u partizane! nije htio da bude dio naci koalicije i bog!
ovo sad prepravljanje istorije historije povijesti,u svim zemljama,samo govori o vama koliki ste supci i luzeri nevidjeni gdje nista niste naucili iz primjera svojih djedova!o slavni potomci aga i begova...

ako cemo vec srati po forumima

jesi ti meni malo ogranicen u nekom shvatanjima..
prvo, ovdje nije rijec o zrtvama u toku rata, iako priznajem da si u pravu sto se tice ovih procentualnih navoda.. sto se tice toga, samo da ti skrenem paznju da bez obzira na te procente i Bosnjaci imaju pravo bar ovako da spominju svoje zrtve, jer im je nakon rata uskracena mogucnost podizanja spomenika ili neki drugi nacin obiljezavana pokolja koji su se desili nad njima u to doba.. znaci, nemoj sebi dozvoliti da tvoje komentarisanje neki tumace kao opstrukciju tog spominjanja..
drugo, primjer koji sam naveo (prijavljivanje komsije od strane clana partije, da je u zanosu rekao ili je izmisljeno da je rekao nesto protiv partije, sistema i drzave zavrsavalo je premlacivanjem ili zatvorom, bez mogucnosti bilo kakvog pokajanja ili negiranja krivice), naziva se pljuvanjem po muslimanima antifasistima
saberi se malo i procitaj sta pisem i sta drugi pisu, kad me citiraju, ali ako mozes bez te koprene na ocima.. zlocin je sirok pojam i ne mora se obavezno vezati za masovne grobnice.. ne budi ogranicen, jer na taj nacin gubis moc konkretne rasprave i pises stvari kojima vrijedjas a ujedno dajes drugima za pravo da te tumace kao nekog negativca, nekoga ko mrzi, itd.. ovo ti je savjet, nije prijetnja..
10-04-2013 at 11:52 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares
Registriran(a): 31-01-2008
Odgovori: 20460

icon Re: CRNA KNJIGA KOMUNISTICKIH ZLOCINA U SFRJ

buahaha boli me moj kutanjk ograniceni,kako ces me ti ili neko drugi na ovom forumu dozivjet...
sto se pak tiÆe fakata,argumenta i istorijskih cinjenica(naravn ne ovih sadasnjih,po kojm su kvislinzi bili patrioti,a partizani strasni zlocinci)tu neamo sta raspravljat,kad se skupite na kamaru nemerete meda lacnut,bahato nadmeno,naæitano,nadmocno prekucano kako god hocete...
onda nemojte misliti da je samo muslimanima uskracena ta mogucnost oplakivanja zrtava po nacionalnom kljucu...tu dosta vise mogu plakat hrvati..o bilo koga drugog,pa onda srbi(velike odmazde su bile i u srbiji,al to nije bila nasa rana,pa nas bolilo briga),a naravno i bosnjaci,prvenstveno zarad zlocina u istocnoj bosni...(gdje mislim od svih tih stvari koje ste nabrojali i koje niste,najveci zajeb partizana do 45-e je zakasnjela reakcija na pokolj u foci!),,,i tako..
da li je to bila pogresna procjena tadasnjeg rukovodstva da gurnu sve pod tepih zarad mira u kuci, i nove nacije socijalisticke jugoslavije to je drugi par opanaka...
cinjenica je da su najvise nahebali domobrani,njih su najvise strijeljali,dovoljno je bilo da ga neko u selu prokaze i nesto bi...
onda ni srbi nisu zaostajali...pa njima su ganjali vodstvo ko kerove,po jugi i po inostranstvu kao i hrvatima,da ne pricam o clanovima porodica...
ima tu jedna zanimljiva knjiga tri toma/kroz tajni arhiv udbe...kako su i koga ganjali...poslje 45...

i savjeti se dijele kad ih neko trazi...
tako da drzi ti te savjete za sebe,neograniceni...

10-04-2013 at 12:22 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

citat:
primus inter pares wrote:

ima tu jedna zanimljiva knjiga tri toma/kroz tajni arhiv udbe...kako su i koga ganjali...poslje 45...

i savjeti se dijele kad ih neko trazi...
tako da drzi ti te savjete za sebe,neograniceni...

tako je druže Primuse,samo hebeno što treba otiæi u biblioteku ili knjižaru pa knjigu proèitati...samo neJma na netu...a da ne prièamo o saradnicima iste ,naroèito onima iz klerikalnih krugova
10-04-2013 at 15:28 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828

Cinjenica je da je bilo svega i svacega, od rata na ovamo, i da niko nije odgovarao, koliko ja znam, za zlodjela, mucenja, zatvaranja, od komunista.
Moj Marko je u kafani reko da je posten cojk a ne komunista, i zatvorilo ga
Ovoga se ja sjecam, pocetkom osamdesetih, cini mi se.
Nije to ni tako davno bilo.
A inace nije imo nesto posebno protiv, pomenutih, to je bila cista pjanska zajebancija.
Mati bila sekretar nekakav u partiji u ta doba.
E sad zamisli, kako su nahebali ljudi koji stvarno jesu imali nesto protiv.

10-04-2013 at 15:37 | Ukljuèi u odgovor
Tanitha
1971

Registriran(a): 07-07-2004
Odgovori: 16483

citat:
bajke wrote:
Skidanje tabua sa nemilih dogadjaja iz proslosti je veoma bitno da bi se razumila srz problema.

sta je u stvari problem u citavoj ovoj hampi? Ubistvo tvog rahmetli djeda? ...zao mi ga je kao covjeka ali mozda nisi bio dovoljno upucen u njegove aktivnosti ... bio si mali a da je postojao Goli Otok -postojao je ,to svi znamo, da ih je bogdo bil vise , ali nejse ...sad ,izmedju masovnih grobnica ( ) i nestanka pojedinih "drzavnih neprijatelja" ili potencijalnih elemenata - velika je razlika ...

Jer nisu nacionalisti preko noci nikli kao gljive poslije kise.Oni su bili tu,vjesto skriveni iza petokrake.

...imas pravo...neke su nasli i "neutralizovali" neke nazalost nisu

Ja postujem ljude koji se drze principa i ideologije u koju vjeruju.A takvih je malo.

mislis i na one koji razmisljaju drugacije od tebe?? Ne bi se bas reklo!...

Citav Balkan je prepun pomracenih sovinistickih umova,bolesnih od mrznje i predrasuda.
...uuuuh da znas... zamisli, neces vjervati ali i ti si jedan od njih !

Srpsko-Hrvatska mrznja datira iz Kraljevine SHS.A mrznja prema Bosnjacima i muslimanima je iskonska...Ona ju sve-prisutna !!Pocinje od roditelja i kucnog odgoja a finalizira se kroz obrazovni sistem i medije.

Eh ,vidis... a de malo prestani da gledas UNILATERALNO i skloni s ociju taj veo TVOJE mrznje prema svemu sto nije muslimansko ...otvorice ti se novi vidici ! ...evo zbog cega ja tebi govorim o paranoji ...ako cemo o komunistickim "zrtvama" bilo ih je sa svih strana (MOZDA, DA IH JE BILO VISE , NE BISMO BILI U OVIM g***IMA U KOJIMA SMO SADA , MOZDA NI RATA NE BI BILO, ALI TO JE MOJE MISLJENJE oduvijek bilo i bice - nazalost nismo mi (svi skupa) narod za demokratije , nego za batine! ... ali tebe naravno ne zanimaju "ostali" ...dzaba ja trubim

Josip Broz u zelji da stvori Jugoslaviju,pobio je toliko nevinih ljudi,stvorio mocnu armiju,vjesto mesetario na medjunarodnoj sceni i sve to uzalud.
...

Slobodno misli sta hoces o Titu (duga i vec isprana tema ) , dozvolices da neko misli i drugacije ...sama cinjenica da je sastavio i odrzao skoro 50 god. onu SFRJ s "ovim" narodom , koju je posotvao cijeli svijet po meni ostaje drzavnik i politicar N.1 svih vremena ...jbt , CAR, koliko smo se "mrzili" a da to nismo ni znali !! ccc... bas je bio idiot sto je vjerovao u nas ...

[Edited by bajke on 08-04-2013 at 19:24 GMT]

[Edited by bajke on 08-04-2013 at 19:34 GMT]
10-04-2013 at 15:37 | Ukljuèi u odgovor
yugi

Registriran(a): 20-12-2006
Odgovori: 35281

citat:
Abulafija wrote:
Cinjenica je da je bilo svega i svacega, od rata na ovamo, i da niko nije odgovarao, koliko ja znam, za zlodjela, mucenja, zatvaranja, od komunista.
A inace nije imo nesto posebno protiv, pomenutih, to je bila cista pjanska zajebancija.

Bojim se kolega da ovdje bilo kakva argumentovana rasprava gubi svaki smisao.Da su èak i ubili tvog starog vjerovatno bi neki rekli nešto tipa "pa što nije pazio šta prièa"!Gledao sam prije par godina jednu emisiju o nekakvom nesretniku iz Tuzle koji je bio sa kolegom u kancelariji i gledajuæi Kardeljevu sliku rekao nešto tipa "lijep je ovaj Kardelj al šteta da nosi naoèare jer da ih nema bio bi još ljepši".Helem taj kolega ode malo do ovih u dugim kožnim mantilima isprièa prièu i ovaj nesretnik dvije godine na prevaspitavanje na Goli!
Dovedemo se eto u tako apsurnu situaciju da se na forumu napiše kako je šteta što tih komunistièkih zloèina nije bilo više jer da jeste za Boga miloga danas bi nam bilo bolje!!!!Strašno!
Prièe o fojbama,o Blajburgu,"križnom putu" etc etc za koje i mnogi od aktera komunista danas kažu kako jeste bila "greška" neki neæe il ne žele da vide!Indoktrinacija je èudo!!! 

<br /><br /><br /><br />

10-04-2013 at 15:51 | Ukljuèi u odgovor
soraya

citat:
Abulafija wrote:

masovnih progona nad civilnim stanovništvom tipa d apostoje masovne grobnice o kojima se ovde lupeta nije bilo ,odnosno niko ih nije do sada mapirao...koliko ja znam Goli otok je prošlo cca 10.000 ljudi i on je pretvoren u zatvor za kriminalce,mislim još 1957.godine...dalje,po zakonu o verbalnom deliktu koji jeste karateristièan za totalitarne režime jeste kažnjavano pred sudom,ali priznaæeš niti je bilo masovno niti se zbog verbalnog delikta masovno streljalo i trpalo u neke grobnice...moj djed je bio partizanski borac i pripadnik NOV Jugoslavije,ali nikada nije èlan partije i cijeli život je bio vjernik i musliman,sunetio djecu,klanjao svih 5 vakata namaza,postio Ramazane i slavio se Bajram...i nikada zbog toga nije bio progonjen niti diskriminisan...Meni ako nešto diže pritisak to je prièa da je bilo nešto zabranjeno Bilo je zabranjeno rovarenje protiv države i svaki oblik vanjskog i unutrašnjeg terorizma i ugrožavanja suvereniteta bivše nam države...
Za verbalni delikt niko nije streljan niti ubacivan u masovne grobnice kako to ovde neki probaju da zamotaju u oblandu "komunistièkih zloèina"...osim toga mi nismo ni stigli do komunizma,veæ do socijalizma...
10-04-2013 at 15:54 | Ukljuèi u odgovor
Tanitha
1971

Registriran(a): 07-07-2004
Odgovori: 16483

citat:
Abulafija wrote:

izvini...ali meni malo smjesna ta prica o tvom Marku..

joj jbt , nedobog da sam ja bila odgovorna za " protivdrzavne elemente" ............pa dje ce rec' da "nije komunista nego posten covjek" ...pa sta su onda komunisti? -neposteni?!!! i et, belaja ...nadam se da je poslije nesporazuma brzo izasao

...a oni koji su bili STVARNO PROTIV , mogli su slobodno otic iz zemlje ,nismo bili ograniceni bar sto se ticalo iseljavanja i putovanja (jbg, priznajte bar to !!!! ) i rec Svabi ili Ameru da mu nije dobro tamo gdje zivi jer ne moze " 'sovat Tita i Partiju" ...i mogli su komotno "djelovati" iz 1, 2 , 3 , 15-te dijaspore ...sto je ustvari i bilo!!!

[Edited by Tanitha on 10-04-2013 at 16:43 GMT]
10-04-2013 at 15:59 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828

citat:
soraya wrote:

masovnih progona nad civilnim stanovništvom tipa d apostoje masovne grobnice o kojima se ovde lupeta nije bilo ,odnosno niko ih nije do sada mapirao...koliko ja znam Goli otok je prošlo cca 10.000 ljudi i on je pretvoren u zatvor za kriminalce,mislim još 1957.godine...dalje,po zakonu o verbalnom deliktu koji jeste karateristièan za totalitarne režime jeste kažnjavano pred sudom,ali priznaæeš niti je bilo masovno niti se zbog verbalnog delikta masovno streljalo i trpalo u neke grobnice...moj djed je bio partizanski borac i pripadnik NOV Jugoslavije,ali nikada nije èlan partije i cijeli život je bio vjernik i musliman,sunetio djecu,klanjao svih 5 vakata namaza,postio Ramazane i slavio se Bajram...i nikada zbog toga nije bio progonjen niti diskriminisan...Meni ako nešto diže pritisak to je prièa da je bilo nešto zabranjeno Bilo je zabranjeno rovarenje protiv države i svaki oblik vanjskog i unutrašnjeg terorizma i ugrožavanja suvereniteta bivše nam države...
Za verbalni delikt niko nije streljan niti ubacivan u masovne grobnice kako to ovde neki probaju da zamotaju u oblandu "komunistièkih zloèina"...osim toga mi nismo ni stigli do komunizma,veæ do socijalizma...

Sama si pomenula goli otok.
10000 ljudi nije malo.
"Bleiburg" je zlocin strasnih razmjera, taman da su i samo cetnike i ustase streljali a nisu.
Krizni put, takodje.
71 i hrvatsko proljece.
Fikret Abdic i Agrokomerc kasnije.
Sudjenje Seselju u Sarajevu, mladim Muslimanima.

To su procesi, koji mi padaju na pamet sad.
Inforbiro....

Naravno da svaka drzava stiti sebe, i treba valjda da stiti.
Al mi smo malo "previse stitili, ja bih reko"

Ja sam ubijedjen, da je Tito pozivio jos 10 godina, da bi bio streljan ko Causesku, al ne mogu dokazati, pa nek ovo ostane na nivou zajebancije.

Na kraju krajeva, Primke pominje knjigu o UDBI, skoro sam gledao na HRT-u emisiju na slicnu temu, kazu 89, zadnja likvidacija od strane drzave.....

Nemojmo se drzati prica o divnoj Jugoslaviji, kad one to i nisu uvijek bile.
Ko se poklopio usima i klonio se politike, taj nije ni najebo.
Ko je malo skreno s puta, jebase ga i Kurta i Murta.

10-04-2013 at 16:05 | Ukljuèi u odgovor
soraya

citat:
MelMel wrote:
Dajte ba ljudi, budite realni. Niko ne negira da su ljudi znali zavrsiti u kisikani zbog najobicnijeg vica. I niko ne podrzava te negativne stvari. Znamo i kako se zavrsavalo na Golom Otoku. Neki jado vjerovao u Staljina jer mu tako partija rekla, preko noci nije vise Staljin u modi...a on se hud nije sjetio da skine sliku sa zida i opaaaaa kisikana, Goli Otok, blabla.... Bilo je toga, niko ne negira.

Ali ovdje se prica o masovnim grobnicama neduznih i napacenih ljudi, a sve pocinjeno od komunista i Tita.

Malo su neki izgleda izbacili sve iz proporcija sa zeljom da iskrive sliku. Kako god da okrenes, partizanska ideja j ebila casna - ideja ko ideja, samo sto smo mi svi skupa kao narod pogani, pa smo i od tog napravila njesra.....

pa kome nije baš jasno eno nek auzme onu knjižicu od ti toma što je Primus naveo,a neka obrati pažnju i na autore iste...jok najlakše je onu "'ta ti tu meni? a blajburg,a zidani most?....bla,bla,bla....po svim procjenama istorijskih arhiva na blaburgu se procjene kreæu od 7-14 hiljada stradalih...od toga se ne zna koliko je streljano...kolateralna šteta je zanemarljivo mala u odnosu na kolièinu zloèina koju su poèinili pripadnici kvislinških formacija i saradnika okupatora...a ono od èega meni skaèe pritisak je kad mi neko spomene Alijino robijanje...a sva mu djeca u tom jebenom Titovom "mraku " fakultete džabno završila i dobila poslove dok je babo robijao....niko nije ni progonjen ni diskriminisan...a koliko vidimo svi nalsedili nekakve "begovate" i "agovanja" i kapital od tih djedova...a u tom Titovom vaktu eto nisu omali ni hljeba...ma kako da ne,sve begovi bili mlinari i prodavci paprika
10-04-2013 at 16:12 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 7
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Alisa lira, bamby, bandolero, BASTA, BoBann, Caliph, drtwin, eduardTZ, elao, jasa, kemmo, Ker, lion, modran1458, obdaniste67, Selne, tuzlak77god
FORUM : Politika : CRNA KNJIGA KOMUNISTICKIH ZLOCINA U SFRJ New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net