|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
cica Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 12-02-2008 Lokacija: Tuzla Odgovori: 18418 IP: Maskiran
|
Re: Re: Sta je za rucak?
citat: soraya wrote:
jufke za pitu 500gr
500 kg šampinjona+250 grama pileæeg filea
2 veèe glavice crvenog luka
5 jaja
200 gr kisele pavlake
ulje i puter
kisela voda
so,biber,vegeta
na ulju prodinstati sitno sjeckani crveni luk i u to dodati nasjeckane na listiæe šampinjone i piletinu na kockice,dodati malo soli ,bibera i vegete(ja to odokativno),dinstati 15 min,pa skloniti da se malo prohladi.
rastopiti puter i dodati tri fildžana ulja,zagrijati i u to dodati kiselu vodu,oko 2 dl,pa èetkom mazati jednu po jednu jufku do utrošene 1/3 u malo dublju tepsiju.
na to staviti pola mase dinstanih šampinjona i piletine i ponavljati dok se ne utroši,završiti jufkom i premazati je.
zaliti ostatkom "supe" i oštrim nožem isjeæi na (otprilike 5x5 cm),peæi u prethodno ugrijanoj rerni dok ne porumeni i ne postanu vidljive "spojnice".
umutiti kiselu pavlaku sa jajima,posoliti po želji i sipati u "spojnice",vratiti u rernu i dopeæi još cca 10 min.
isjeæi ponovo po tragovima spojnica i služiti toplo,mada nije loša ni hladna.
Prijatno
Ja pravim skoro isto, umjesto piletine ja stavljam mljeveno meso
|
|
29-10-2009 at 15:36 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|