|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
Shiva Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 08-12-2006 Odgovori: 5859 IP: Maskiran
|
Re: Re: Sta je za rucak?
citat: mimaaa wrote:
cicoooooooo!
daj ba taj recept nabaci
mislim na otaj-
gurabije sa pekmezom.
Uh,jesam ih se uželila,
ako svekrva pravi,pitaj za recept
citat: Nora wrote:
Stigo recept iz Bosne, Shiva i ostale cure, evo, pa pecite, ja cu sljedece hefte, ovaj vikend sam plaho zauzeta, dakle ovako, recept je stigao preko moje sestre od zene koja se zove Hanka, pa cemo ih nazvati:
HANKINE GURABIJE
-----------------
2 jaja umutiti i dodat 2 findzana secera.
Kad ovo izmutis dodaj jos 3 findzana secera
zatim dodas frtalj kajmaka
pola frtalja ulja i pola margarina od 250 grama
U brasno dodaj jedan prasak za pecivo, a brasna treba koliko popije ova prethodna kolicina i da se lijepo moze rukama oblikovat da se ne lijepi a da nije ni puno mekano
(Moze se dodati jabukovog pekmeza po zelji ali tada ide malo vise brasna naravno)
Oblikuj gurabije na okruglo, stavi kocku secera u sredinu i peci dok ne porumene.
Ehet...
Ako imate kakvo pitanje, nema od toga nista, ko ce Hanku po Bosni ganjati, nego opici kako je zena lijepo rekla i pravi dok ne uspiju,
Evo Mimaaa, Norin recept, postavljen na forum prije dvije godine.
|
|
10-12-2009 at 23:41 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
| Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 8
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Che.Guevara, desertrose, ekonomstica, fazanfazan, kalesija taxi 15-25, nike007, nobody, onakva, PADOBRANACC, Parad0x, Posmatrac 5
|
| FORUM : Gastronomija : Sta je za rucak? |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|