Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima

FORUM : Ženski minder : STOP nasilju nad zenama!!!
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Abulafija
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: STOP nasilju nad zenama!!!
Bez chatanja molim

citat:
Dea wrote:
/mi smo vukojebina, u svim sferama zivota, to smo bili prije 1000 godina, to smo danas, i to cemo biti jos dugo./

Stav ti je nikakav, daj to malo digni se i ostavi se ovih babskih naklapanja.

A tradicija?
21-10-2011 at 21:15 | Ukljuèi u odgovor
sunce
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 23-01-2002
Odgovori: 19786

icon Re: STOP nasilju nad zenama!!!
Bez chatanja molim

Nasilnike ne treba vezati ni za podneblje, porijeklo, zanimanje, i da ne nabrajam ima ih svugdje. Bolesnici i nista drugo.

Meni je zao zena koje trpe nasilje pa se i psihicki promijene i misle da su same krive, koliko sam to puta cula, i zato mislim da je to neki poseban tip zena koja moze trpiti nasilnika. Neku mozes jednom udariti i to bi mu bilo zadnje.

22-10-2011 at 22:10 | Ukljuèi u odgovor
cica

Registriran(a): 12-02-2008
Odgovori: 18418

Bez chatanja molim

citat:
sunce wrote:

Nasilnike ne treba vezati ni za podneblje, porijeklo, zanimanje, i da ne nabrajam ima ih svugdje. Bolesnici i nista drugo.

Meni je zao zena koje trpe nasilje pa se i psihicki promijene i misle da su same krive, koliko sam to puta cula, i zato mislim da je to neki poseban tip zena koja moze trpiti nasilnika. Neku mozes jednom udariti i to bi mu bilo zadnje.

vidiš meni nije žao

imam dvoje poznanika, zabavljaju se 2-3 godine, on nju redovno tuèe
bukvalno uzme i šuta je nogama

bilo mi s poèetka žao, a onda kontam, hebo je on, kad je glupa nek je udara, ako sebi sad to dozvoljava dok su u vezi obiènoj šta æe joj raditi ako se vjenèaju

[Edited by cica on 22-10-2011 at 22:22 GMT]
22-10-2011 at 22:21 | Ukljuèi u odgovor
sunce

Bez chatanja molim

citat:
cica wrote:

vidiš meni nije žao

imam dvoje poznanika, zabavljaju se 2-3 godine, on nju redovno tuèe
bukvalno uzme i šuta je nogama

bilo mi s poèetka žao, a onda kontam, hebo je on, kad je glupa nek je udara, ako sebi sad to dozvoljava dok su u vezi obiènoj šta æe joj raditi ako se vjenèaju

[Edited by cica on 22-10-2011 at 22:22 GMT]

Meni je zao jer kazem zene su psihicki izmijenjene. Nego, sta vi radite dok taj zenu suta nogama?

22-10-2011 at 22:34 | Ukljuèi u odgovor
cica

Bez chatanja molim

citat:
sunce wrote:

Meni je zao jer kazem zene su psihicki izmijenjene. Nego, sta vi radite dok taj zenu suta nogama?

lièno ja i muž se nismo nikad zadesili, jer se ne družimo s njima, ono u prolazu zdravo za zdravo i to je to, ali znam iz pouzdanih izvora, pa èak je par puta završila u hitnoj, podnosila kriviènu prijavu protiv njega i opet s njim, mislim wtf
22-10-2011 at 22:40 | Ukljuèi u odgovor
Putnik
Deveram, deveram...

Registriran(a): 01-02-2002
Odgovori: 26140

Bez chatanja molim

citat:
sunce wrote:

Suosjecaju sa njom...i pronalaze razlog zbog kojeg ona to trpi...
22-10-2011 at 22:40 | Ukljuèi u odgovor
cica

Bez chatanja molim

citat:
Putnik wrote:

Ja ne chatam...ja kazem istinu...Mislis da oni koji to gledaju ne kazu:"Hej jadnica, sto li je bas tuce?"...

ne znam, moje mišljenje je da ni jedno od njih nije normalno, ja ne mogu shvatiti da sebi žensko to može dozvoliti
22-10-2011 at 22:47 | Ukljuèi u odgovor
sunce

Bez chatanja molim

Prije jedno dvije godine vidjela na ulici kako covjek tuce zenu koja je nosila bebu. Kako je on njih udarao kod Ekspres restorana i ja nisam mogla da to gledam i predjem na drugu stranu i pocnem galamiti na njega.

Svasta sam mu govorila da je kukavica tuce zenu sa djetetom, neka sebi nadje koga ravnog, a inace sam onako pogrlata , i covjek stao skroz sam ga zbunila, kao da nikad nije cuo da na njega neko galami. E onda mi je rekao da sutim ili ce udariti i mene ja sam rekla da cu zvati policiju i uzela mobitel i onda je i naisla jedna patrola pa sam im rekla za njega i pozurila da odem.

Do kuce sam se tresla, i poslije su mi govorili sta sam se i mijesala, mogu zeni jos gore napraviti. Ne znam jesam li ja jos pogorsala ali znam da ja ne mogu gledati da neko tuce slabijeg, i vece manje dijete , vise djece jedno, odmah reagujem.

22-10-2011 at 22:58 | Ukljuèi u odgovor
Dea
Registriran(a): 26-12-2005
Odgovori: 4162

Bez chatanja molim

Zanimljivo je kako u slucajevima javnog nasilja nad zenom reaguju obicni ljudi u demokratski razvijenijim zemljama.
Ja imam iskustva iz Irana, gdje je muzjaku bolje da sebi otkine ruku nego da je digne na zenu na ulici.

22-10-2011 at 23:33 | Ukljuèi u odgovor
Dea
Registriran(a): 26-12-2005
Odgovori: 4162

Bez chatanja molim

citat:
sunce wrote:
Prije jedno dvije godine vidjela na ulici kako covjek tuce zenu koja je nosila bebu. Kako je on njih udarao kod Ekspres restorana i ja nisam mogla da to gledam i predjem na drugu stranu i pocnem galamiti na njega.

Svasta sam mu govorila da je kukavica tuce zenu sa djetetom, neka sebi nadje koga ravnog, a inace sam onako pogrlata , i covjek stao skroz sam ga zbunila, kao da nikad nije cuo da na njega neko galami. E onda mi je rekao da sutim ili ce udariti i mene ja sam rekla da cu zvati policiju i uzela mobitel i onda je i naisla jedna patrola pa sam im rekla za njega i pozurila da odem.

Do kuce sam se tresla, i poslije su mi govorili sta sam se i mijesala, mogu zeni jos gore napraviti. Ne znam jesam li ja jos pogorsala ali znam da ja ne mogu gledati da neko tuce slabijeg, i vece manje dijete , vise djece jedno, odmah reagujem.

Ovo samo ilustruje koliko je tezak zenski strah od fizickog nasilja muskarca kad i jedna, uslovno receno snazna zena, postavlja nekoliko barijera izmedju sebe i siledije cije nasilje ne pogadja nju licno. Tu je dakle odmicanje na sigurno rastojanje, a tome su vjerovatno prethodile vizuelna i audio procjena jer bi reakcija mozda i izostala da je rijec o 'siledziji iz moje ulice'. Na kraju je doslo obracanje policiji, sto je u mnogim slucajevima samo utjesno rjesenje, obzirom da je i nasa policija manje-vise musko udruzenje.

[Edited by Dea on 23-10-2011 at 03:16 GMT]
23-10-2011 at 01:15 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 22
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: almedina, armin-fukara, ASEDO71, Asmir32, ATILA, dianik, lejla006, memo_co23, nermin71, TopniK
FORUM : Ženski minder : STOP nasilju nad zenama!!! New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net