Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Walter did not know
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 12-04-2011
Odgovori: 878
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??

citat:
MelMel wrote:
Koja ironija. Turcin Milosevic, Mladic i Karadzic htjeli ocistiti BIH od Slavena. ;hanka

Uvijek sam znala da sam Slavenka, kosa mi je prirodno svjetlija, ali se farbam u tamnije nijanse. ;hanka

kod mene jedno oko plavo drugo zeleno a zut sam bio do kraja osnovne,u skoli nas je bilo i garavih i plavih ridjih i gurbeta itd
22-05-2011 at 00:59 | Ukljuèi u odgovor
Walter did not know

citat:
MelMel wrote:

zujane, promjeni to jedno plavo u zeleno da su ti oba zelena, ha ja.

nego da te pitam, po nacionalnosti si garant bosanac, a sta si po narodnosti/etnickoj grupi?

Pa rekao sam Ti vec jednom da u meni tece krv dva konstitutivna naroda ...Ovde je sve naopako.Vise genetski lice dalmatinci, hercegovci i crnogorci nego npr dalmatinci i slavonci itd itd...U pitanju je jedan narod jedan jezik a sve ostalo je breme politike i istorije i onih koji su nam krojili sudbine.
22-05-2011 at 01:12 | Ukljuèi u odgovor
Walter did not know

citat:
MelMel wrote:

: joj supljackog objasnjenja. mozete vi te teorije o nacionalnosti i narodnosti/etnickoj grupi objesiti macku od rep. Kad sa teorije predjete na praksu, mozda onda i ta suplja prica dobije neki kredibilitet.

Eto lafo smo svi bosanci, samo ti nekako tesko to prevaliti preko jezika.

M aja ba, garant smo svi postali od srba.

Nemoj meni to stavljati.
Kada je politicki stav u pitanju problem danasnje drzave BiH je sto veliki dio bosanskih Srba i Hrvata nece da se identifikuje sa svojom drzavom sto je po meni glupost ali i tema za siroku raspravu...Bosanac ne iskljucuje sopstveni etnicki i kulturni identitet vec naprotiv samo ga potvrdjuje jer je Bosna imala autenticno multietnicko drustvo kada to mnoge evropske zemlje nisu poznavale takav nacin zivota.
22-05-2011 at 01:26 | Ukljuèi u odgovor
Walter did not know

icon Re: Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??

citat:
MelMel wrote:

Dakle, trebamo prvo krenuti od toga da se bosanski Srbi i Hrvati identifikuju sa svojom drzavom BIH. Za TZ se ne brinem, vise mislim sirom BIH a narocito na zapadnu Hercegovinu i RS. Za Bosnjake ti garantujem da su se svi identifikovali sa drzavom BIH.

Mislim da je krajnje vrijeme da smo svi iskreni i da pogledamo u stvarni izvor problema.

Pa pazi, to je proces koji ce nazalost jos dugo trajati...Znam da ljudi u RS svi kazu sebe da su bosanci kada odu npr. u Beograd to je dio njihovog identiteta bez obzira sta zvanicnici RS govore,jer to je nesto sto je duboko usadjeno kroz vijekove kao i njihov srpski identitet koji naziv Bosanac ne iskljucuje...Ovde je Mel jedini problem kako ce se ko rastaliti.

[Edited by Walter did not know on 22-05-2011 at 07:54 GMT]
22-05-2011 at 01:45 | Ukljuèi u odgovor
statebriga
Nivo: Forumski doajen
nezaobilazna

Registriran(a): 07-05-2009
Odgovori: 9876

citat:
djecko wrote:
Albanaca ima i katolika i pravoslavaca i muslimana

ma, ja se njima divim, oni su meni tito... nikad u zivotu nisam vidjela toliko nacionalnog ponosa i identiteta kao kod njih. odusevljavaju me, a po tim podrucjima se motam vec vise od 10 godina... njihova istorija je dosta slicna nasoj, ali nikad nisu izgubili svoj identitet...

bolji su ljudi od nas 1000 puta!

ps. imalo bi se svega tu jos dodat, al' posto se moje inace pogresno shvati, necu u detalje... koga zanima, nek' nadje...
22-05-2011 at 08:05 | Ukljuèi u odgovor
root
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 15-08-2010
Odgovori: 288

Nisu izgubili identitet zato što u svojim redovima nemaju petokolonaša kao što ih imamo mi.

Kod nas i dan-danas postoje ex-Jugosloveni, neokomunisti kojima je sve komunistièko draže od vlastite historije i prošlosti koja je postoji puno prije od 1945. godine.

22-05-2011 at 09:41 | Ukljuèi u odgovor
hurija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-03-2004
Odgovori: 15602

citat:
Inspektor wrote:

Posto je ovo i na moju adresu izmedju ostalog zbog gornjeg posta upuceno, samo da kazem da sam ja ono sto sam i u srcu i u dusi i tog se ne stidim niti sam ikad, ali kad trebas negdje da se izjasnis i to napises iz koznakoje namjene, bar kod nas tamo, na formularu neces nac' Bosanac/Bosanka ni na jednom, nego samo ono sto zeli da se cuje... ...Ja sam Bosanac - Hercegovac nisam , i dusom i tijelom, ponosan i prkosan, al' se vrlo cesto osjecam iz nekog razloga manjinom, jer je svih drugih uvijek vise, odnosno onih koji tvrde da kao takav ne trebam i ne mogu da postojim...valjda je to zbog onog vjeronauka, il' zbog ovog 'Zatamnjenog' s ovog foruma, sto hoce da se pa bar uinat nekome ili necemu - zovemo necim, sto sebi i onima superiornijima neko pripisa, a cega eto ni ti ni ja, niti iko ciji su se preci ovdje radjali, rodili i umirali, nismo jos svjesni postali...

još da dodam, u mojoj cirkulaciji teèe frtalj hercegovaèke krvi što još više usložnjava
22-05-2011 at 10:15 | Ukljuèi u odgovor
hurija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-03-2004
Odgovori: 15602

citat:
Black0ut wrote:
Ja predlazem da se KSC ukine.

U nasem multietnickom drustvu nam nije potreba jedna takva skola sa vjerskim i nacionalnim obiljezjima gdje se jedna djeca odvajaju od druge djece.

Zar nije bolje da sva djeca idu zajedno u skolu?

U našem multietnièkom društvu veæ postoje škole sa vjerskim i nacionalnim obilježjima (npr medresa). Klasièna gimnazija, u suštini, uz sve one predmete koji sadrže vjerski predznak. Ne vidim razlog za njeno ukidanje.
Ali ne vidim razlog ni za ukidanje KŠC. Roditelji koji tamo upisuju svoju djecu sigurno znaju zašto ih tamo upisuju i (valjda) se dobro informišu na koji naèin se izvodi nastava.
Stvar izbora koji jeste vid demokratiènosti, ne vajne multikulture o kojoj svi prièaju.
Djeca se svakako zajedno igraju, samo što odrasli glume i sipaju pamet bezveze.
22-05-2011 at 10:24 | Ukljuèi u odgovor
djecko
nisam nehljebar

Registriran(a): 28-03-2005
Odgovori: 13657

citat:
hurija wrote:

Zato ja stalno govorim:
"Lijepo se igrajte i nemojte galamit"
22-05-2011 at 10:32 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

citat:
hurija wrote:

...neki se bome poènu i zaljubljivati,zabavljati ,a ni braène veze nisu iskljuèene a nacoši se tek na to osipaju,propade im ideja o "èistoti rase"

[Edited by soraya on 22-05-2011 at 10:40 GMT]
22-05-2011 at 10:39 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 3
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: melissa, Mikuli, nazlija alihocic, pagny, R15KY, Rukfas_Tz, sivi soko, THE BEST, vectra 2.0 16v
FORUM : Politika : Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture?? New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net