Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
primus inter pares Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 31-01-2008 Odgovori: 20460 IP: Maskiran
|
Re: Re: Sposobni a ne podobni za dobrobit BiH
citat: Black0ut wrote:
Pa vec sam odgovorio.
Mi zelimo cjelovitu, demokratku, sekularnu, zemlju u kojoj ce se postovati ljudska, vjerska, i svaka druga prava.
"Oni" su svi oni koji zele lose ovoj zemlji, ma gdje bili i iz kojeg naroda dolazili. Na drugoj strani smo svi mi, koji zelimo dobro ovoj zemlji a za sta smo se i borili 4 godine.
Ako ovo nije odgovor koji trazis, onda mi postavi pitanja konkretno i bez okolisanja.
ko smo to mi
u cije ime govoris?jes to ti jean od politicara,pa govoris u ime ostalih?jer ja ne zelim da TI govorias u moje ime ;hanka
a sta onda ako ne govoris u moje ime,jel mene to cini neprijateljem te tvoje zamisljene drzave?dje je sekularna dok su muslimani u pitanju dje je cjelovita dok je ovaj dio u pitanju i dje je demoktratska al dje je kako V I kazete
|
03-03-2012 at 00:17 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
statebriga Nivo: Forumski doajen nezaobilazna
Registriran(a): 07-05-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 9876 IP: Maskiran
|
citat: Black0ut wrote: Pa vec sam odgovorio...
... Ako ovo nije odgovor koji trazis, onda mi postavi pitanja konkretno i bez okolisanja
nema okolisanja u pitanju, al' evo jos jednom, probat cu biti konkretnija.
rekao si: ""Mi" smo svi mi koji smo za BiH i napredak... ", na sto sam ja zamolila da mi objasnis sta je po tebi (ili vama) napredak i kakva je to bih koju ti (ili vi) vidite?
drugo je bilo ovo: "a "oni" su oni koji su rokali po nasoj drzavi i danas je pokusavaju da utope u susjedne drzave", na sta sam ja zatrazila da mi objasnis da li sam dobro shvatila da su ti, "oni", puno sira skupina, od tih sto su "rokali" ili su "unutrasnji faktor razdora", jer sam po tvom pisanju stekla utisak da nisu samo potonji. takodjer, u istom pitanju, zamolila sam da mi ovo (odnosi se na to "oni" malo poblize elaboriras, voljela bih da shvatim.
|
03-03-2012 at 00:23 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
soraya Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 01-03-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 30666 IP: Maskiran
|
citat: Black0ut wrote:
Pa vec sam odgovorio.
Mi zelimo cjelovitu, demokratku, sekularnu, zemlju u kojoj ce se postovati ljudska, vjerska, i svaka druga prava.
.
e Bleki Bleki,sekularnost iskljuèuje svaku religiju i vjeske simbole u bilo kojoj instituciji države (vojska ne uèi fatihu niti se krsti prilikom odavanja poèasti poginulim VOJNICIMA ,veæ salutira....U sudskom procesu se ne zaklinješ na svetu knjigu (bilo koju) veæ æeš prema Zakonu o kriviènom postupku iæi u bajbuk za krivokletstvo....Brak slopljen po vjerskim zakonima nije važeæi u sekularnoj državi,osnosno nije mjerodavan u ostvarivanju prava i obaveza izmedju supružnika...Za državne praznike u sekularnim državama se ne kaèe vjerske ,veæ državne zastave,policija i vojska ne nose vjerska ,veæ državna obilježja....etc)
Ostavrivanje ljudskih prava je regulisano Ustavom,a ona ukljuèuju i vjerska(pravo na prakticiranje vjere) , rasna , nacionalna,manjinska, seksulana, djeèija, pravo na jezik (da,da Bleki po Ustavu BIH i srpski i hrvatski i bosanski su potpuno ravnopravni,pogledaj potpisnike prevoda Preambule Anexa 4 DMS) i pravo na slobodu izražavanja,mišljenja,pravo na informaciju,pravo na rad,pravo na zdravstvenu zaštitu,pravo na školovanje....
|
03-03-2012 at 00:36 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 29
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: adnan-pixi, elio, elio, gusinje23, lejla_edib, loa, mafija, Muamer17, pixi, RPM, selmicaa
|
FORUM : Politika : Sposobni a ne podobni za dobrobit BiH |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|