Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Tuzlarije : Sve ostale vijesti,komentari..
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
arnie
Nivo: Forumski doajen
I'm coming in peace now

Registriran(a): 12-02-2011
Lokacija: Zulu time zone
Odgovori: 4391
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sve ostale vijesti,komentari.. - malo starija ali dobra!

SALAMWORLD

Zvaniènici prve muslimanske društvene mreže u Sarajevu


Zvaniènici Salamworlda, prve društvene mreže u islamskom svijetu koja æe korisnicima predstaviti i novu sofisticiranu verziju, nalaze se u posjeti Sarajevu.

Delegacija Salamworlda na èelu sa generalnim direktorom Abdulvahidom Niyazovim posjetila je reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH.

Generalni direktor Salamworlda, u razgovoru sa novinarom agencije Anadolija, istakao je znaèaj koji predstavlja BiH u Evropi svojim muslimanskim naslijeðem i islamskom kulturom.

Objasnio je da je sa svojim najbližim saradnicima stigao u Sarajevo kako bi dobio podršku IVZ-e u vezi sa planiranim aktivnostima islamske društvene mreže Salamworld.

U razgovoru sa predstavnicima Salamworlda, reisu-l-ulema je istakao da s velikom pažnjom prati razvoj ove muslimanske društvene mreže u svijetu.

"Za muslimansku omladinu u èitavom svijetu, ukljuèujuæi i Balkan, potrebno je moralno, sigurno i korisno okruženje na internetu."

Drago mi je da Salamworld ima cilj da osigura takvo okruženje. Takoðer, želim se zahvaliti što ste nas danas posjetili. Spreman sam da pomognem i podržim projekat Salamworlda.

U svetom mjesecima ramazanu uputit æu posebne molitve za uspjeh ove društvene mreže. Ovom prilikom želim uputiti iskrene pozdrave èestitke našoj braæi u Turskoj i u èitavom svijetu”, izjavio je reisu-l-ulema.

Delegaciju koja je posjetila reisu-l-ulemu IZ-a u BiH èinili su, pored generalnog direktora Salamworlda, predsjednik muslimanske zajednice u Evropi i èlan Upravnog odbora Salamworlda Ebubekir Rieger, kao i generalni sekretar Nedim Kaya i Direktor za odnose sa javnošæu Yavuz Selim Kurt.


Elhamdulillah

05-03-2013 at 10:07 | Ukljuèi u odgovor
arnie
Nivo: Forumski doajen
I'm coming in peace now

Registriran(a): 12-02-2011
Lokacija: Zulu time zone
Odgovori: 4391
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sve ostale vijesti,komentari..

'Dvanaestorica prljavih': Ovih 12 kandidata ne bi smjelo postati papa


SNAP (udruženje zlostvljanih žrtava) žrtava sveæenika zlostavljaèa objavila je popis "Prljave dvanaestorice" kardinala koji bi, na temelju svog stava prema zlostavljanju od strane sveæenstva i komentara s kojima su izašli u javnost o toj temi, bili najgori moguæi kandidati za papu, piše CNN.

Iz SNAP-a (Survivors' Network of those Abused by Priests) kažu kako su svoju listu napravili na temelju medijskih izvještaja, pravnih dokumenata i izjava žrtava zlostavljanja. Na listi se našao i kontroverzni kardinal Timothy Dolan iz New Yorka èiji glasnogovornik nije htio komentirati crnu listu. "Ne želim odgovoriti na navode grupe koja nema nikakav kredibilitet", rekao je glasnogovornik Joseph Zwelling.

Na listu se osvrnuo i vatikanski glasnogovornik Federico Lombardi. "Smatramo kako nije do SNAP-a da odluèuje o tome ko æe doæi na konklavu i ko æe biti izabran. Kardinali æe to sami odluèiti bez da pitaju SNAP za savjet", rekao je Lombardi.

Osim Timothyja Dolana na listi su se našla još dva Amerikanca, Sean O'Malley iz Bostona i Donald Wuerl iz Washingtona, zatim argentinski kardinal Leonardo Sandri, George Pell iz Australije, Marc Ouellet iz Kanade, Dominik Duka iz Èeške, Peter Turkson iz Gane, Oscar Rodriguez Maradiaga iz Hondurasa, Tarcisio Bertone i Angelo Scola iz Italije te Norberto Rivera Carrera iz Meksika.

SNAP napominje kako se nisu svi kardinali našli na listi zbog zataškavanja sluèajeva seksualnog zlostavljanja djece meðu sveæenstvom, veæ ima i onih koji su na nju dospjeli zbog izjava koje su dali o toj temi.

Šesterica kardinala s ove liste našla su se i na popisu 12 kardinala koji imaju najveæe šanse za nasljeðivanjem Petrovog prijestolja (Dolan, Sandri, Ouellet, Turkson, Maradiaga i Scola).



07-03-2013 at 12:11 | Ukljuèi u odgovor
arnie
Nivo: Forumski doajen
I'm coming in peace now

Registriran(a): 12-02-2011
Lokacija: Zulu time zone
Odgovori: 4391
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sve ostale vijesti,komentari..

Hasan Nuhanoviæ:

Holandija zataškava istinu o Srebrenici


"Ja sam samo tražio istinu, potvrdu istine koja se zaobilazi 18 godina", rekao je Nuhanoviæ za AA

Srebrenièanin Hasan Nuhanoviæ ogorèen je današnjom odlukom javnog tužitelja u Arnhemu jer bivši zapovjednik holandskog bataljona Ujedinjenih naroda (UN) u Srebrenici Thom Karremans, njegov zamjenik Rob Franken i Berend Oosterveen neæe biti krivièno gonjeni zbog svoje uloge u genocidu u Srebrenici jula 1995 godine kada je ubijeno više od 8.000 bošnjaèkih muškaraca i djeèaka, izvještava novinar agencije Anadolija (AA).

Thom Karremans je svjetskoj javnosti postao poznat po snimcima ispijanja rakije sa zapovjednikom Vojske Republike Srpske Ratkom Mladiæem, koji trenutno u Hagu odgovara za genocid u Bosni i Hercegovini, kao i kukavièkom ponašanju pred Mladiæem prilikom ulaska srpskih snaga u Srebrenicu jula 1995. godine. Karremans je postao simbol odsustva volje meðunarodne zajednice da zaštiti Bošnjake tokom užasne agresije na BiH.

Inaèe, kriviènu prijavu protiv Karremansa i ostalih podnijeli su upravo Hasan Nuhanoviæ, koji je jula 1995. godine bio prevodilac holandskog bataljota, i porodica Rize Mustafiæa, bivšeg elektrièara u bazi holandskog bataljona.

U julu 1995. godine, holandski vojnici su predali Mustafiæa, te brata i oca Hasana Nuhanoviæa srpskim snagama koji su ih kasnije ubili. Podnositelji prijave smatraju da su Holanðani trebali znati da æe njihove porodice biti ubijene.

"Na osnovu intenzivnog i savjesnog ispitivanja èinjenica, javno tužilaštvo je odluèilo da se Karremans, Franken i Oosterveen ne mogu smatrati odgovornim za umiješanost u zloèine koji je poèinila VRS u julu 1995. u Srebrenici", saopæio je javni tužilac.

Hasan Nuhanoviæ u razgovoru za agenciju Anadolija kaže da je sinoæ od advokata u Amsterdamu dobio informaciju da æe danas biti donesena tužilaèka odluka.

''Nisam imao prevelika oèekivanja. Radi se o kriviènoj prijavi koju je javnost u Holandiji, po meni, mnogo ozbiljnije uzela nego graðansku parnicu protiv države Holandije. No, sud je odluèio da neæe podiæi optužnicu protiv njih'', kaže Nuhanoviæ, pojašnjavajuæi da je prijava protiv Karremansa i ostalih podnesena prije tri godine.

Istièe kako nije poenta u tome da li æe Thom Karremans i ostali snositi posljedice i biti krivièno gonjeni za svoja nedjela, veæ da se dozna istina.

''Ja sam samo tražio istinu, potvrdu istine koja se zaobilazi 18 godina. Ponovo to rade. Tragedija je u tome što i državne institucije Holandije, kao što je Tužilaštvo u Arnhemu, prenose lažne informacije u vezi sa dogaðajima u Srebrenici. Sve to služi kako bi se napravio alibi za Karremansa i ostale. To me ponovo razoèaralo i povrijedilo'', rekao je Nuhanoviæ za agenciju Anadolija.

Nadalje, Nuhanoviæ dodaje kako postoji srpski lobi koji ''pokušava da relativizira sve zloèine i da historiju piše na jedan drugi naèin''.

''To donekle mogu da shvatim, jer se s tim suoèavamo ovdje u BiH svaki dan. Ali, kada se tako nešto dogodi od zapadne, demokratske države, koju mi smatramo boljim dijelom svijeta, onda je to, zapravo, pravo razoèarenje. I 18 godina nakon dogaðaja u Srebrenici oni i dalje rade istu stvar, a to je zataškavanje genocida i predoèavanjem lažnih informacija'', istièe Nuhanoviæ.

Kao primjer za svoje tvrdnje navodi ocjene u saopæenju Tužilaštva u Arnhemu da su srpski autobusi ušli u bazu UN-a u Potoèarima kod Srebrenice, iako svjetska javnost zna da su Holanðani zapravo istjerali 5.000 Srebrenièana iz svoje baze, te da su srpski autobusi bili ispred spomenutog objekta. Nakon toga mnogi Srebrenièani su ubijeni. Cilj je, kako pojašnjava, Holanðane predstaviti kao puke posmatraèe u Srebrenici.

Da apsurd bude veæi, holandski tužilac je praktièno optužio porodicu Hasana Nuhanoviæa da su htjeli krivotvoriti dokumente UN-a kako bi ostali u bazi i spasili živote.

Po toj verziji, Holanðani to nisu dozvolili štiteæi standarde UN-a!? Hasan Nuhanoviæ odluèno dobacuje sve ove navode kao dokaz besramnog pokušaja zataškavanja istine.

Nuhanoviæ najavljuje borbu za istinu. Ostaje mu moguænost podnošenja žalbe na odluku tužioca u Holandiji te postupak pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburgu. No, ujedno, on se pita da li æe i narednih 10-tak godina provesti na sudovima i da li æe doèekati sudsku potvrdu istine

08-03-2013 at 06:27 | Ukljuèi u odgovor
arnie
Nivo: Forumski doajen
I'm coming in peace now

Registriran(a): 12-02-2011
Lokacija: Zulu time zone
Odgovori: 4391
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sve ostale vijesti,komentari..

Bošnjaci u SAD-u upozoravaju na "loše namjere" Vuka Jeremiæa


Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) i Savjetodavno vijeæe za BiH (ACBH) uputili su otvoreno pismo stalnoj predstavnici Sjedinjenih Amerièkih Država u Ujedinjenim nacijama ambasadorici Susan Rice u kojem upozoravaju na "loše namjere predsjednika Generalne skupštine UN-a Vuka Jeremiæa prema Meðunarodnom kriviènom sudu za bivšu Jugoslaviju (ICTY)".

"Kao graðani Sjedinjenih Amerièkih Država i predstavnici interesa 300.000 amerièkih Bošnjaka, želimo da izrazimo zabrinutost u vezi predstojeæe rasprave u Ujedinjenim nacijama zakazane za april 2013. godine, na temu ICTY-a. Vuk Jeremiæ, predsjednik 67. generalne skupštine nastavlja da zloupotrebljava UN platformu za širenje srpskog nacionalistièkog programa organiziranjem ove rasprave, i dodatno vrijeða žrtve genocida i etnièkog èišæenja u BiH i rata u Hrvatskoj", navodi se u pismu.

Kako se dalje navodi, “službeni” dokument za raspravu o meðunarodnom sudu u aprilu se oèekuje da sadrži srpsku nacionalistièku perspektivu ratova koji su se dogodili u bivšoj Jugoslaviji na raèun pravde i veæ dokumentiranih èinjenica.

"Uzimajuæi sve ovo u obzir, apelujemo na vas i na Ujedinjene nacije da odmah pokrenete neposrednu cenzuru Vuka Jeremiæa i da otkažete planiranu raspravu koju su zakazali negatori genocida. Kao amerièki graðani, ali i žrtve genocida i etnièkog èišæenja, ne smijemo dozvoliti negatorima genocida da zloupotrebljavaju UN kao platform za šire omraženu propagadnu i laži", navodi se u pismu.

U pismu se kaže i kako je na skoroj sveèanosti uprilièenoj u zgradi UN-a, Jeremiæ direktno odgovoran za "skandalozno sviranje srpske nacionalistièke pjesme “Marš na Drinu”.

"Zahvalni smo što se generalni sekretar UN-a Ban Ki-Moon izvinio 17. januara 2013. godine, izrazivši žaljenje zbog boli koji je ovaj incident izazvao žrtvama genocida i rata u BiH. Generalni sekretar je priznao da ova pjesma nije trebala biti u službenom programu, te da nije bio svjestan njenog historijskog konteksta.

Nažalost, umjesto da je priznao svoju grešku i izvinio se žrtvama genocida, Vuk Jeremiæ je krenuo u medijsku propagandnu ofanzivu kroz srpske nacionalistièke medije kako bi stekao politièke bodove u Srbiji braneæi pjesmu i svoje postupke", tvrdi se u pismu.


Klix.ba

10-03-2013 at 09:15 | Ukljuèi u odgovor
soraya
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 01-03-2009
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 30666
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sve ostale vijesti,komentari..

Spisak namirnica: Evo šta od 1. jula možete unijeti u Hrvatsku

Za nešto više od dvije sedmice, 1. jula ove godine, kada æe Hrvatska i zvanièno postati èlanica Evropske unije, za bh. graðane æe prilikom ulaska u ovu zemlju važiti nova pravila, s obzirom na to da æemo za Hrvate postati graðani koji dolaze iz „treæih zemalja“.
Novi pravilnik, koji æe i zvanièno stupiti na snagu 1. jula, još je u pripremi i nije prošao Sabor Hrvatske, što se oèekuje u narednom periodu.

Nekoliko izmjena

Prema pisanju pojedinih medija, pravila koja sada važe neæe se drastièno mijenjati. Meðutim, nekoliko izmjena, prema svemu sudeæi, biæe dovoljno da mnogi bh. graðani dva puta razmisle gdje æe i hoæe li uopšte ove godine, zavisno od raspoloživog novca, iæi na more.

Јedno od tih novih pravila, koje je juèe ponovo potvrðeno u hrvatskoj policiji, jeste i najava da æe hrvatski carinici od bh. graðana prilikom prelaska granice imati pravo tražiti na pokaz 100 eura po danu. Takvih provjera biæe pošteðeni oni koji imaju dokaz o osiguranom smještaju, dokaz da idu porodici u posjetu ili dokaz o sklopljenom turistièkom aranžmanu u Hrvatskoj.

Teške posljedice

Koliko æe se revnosno hrvatski granièari pridržavati evropskih standarda, biæe jasno za nekoliko dana. S obzirom na to da su bh. graðani od 1. jula graðani „treæih zemalja“, nema sumnje da æe mnogi odluèiti ipak ne rizikovati. Teške posljedice æe, nesumnjivo, osjetiti i Hrvatska turistièka zajednica.

Pogledjte šta bh. graðani mogu prenijeti preko granice:

- 2 litra žestokog piæa
- 4 litra vina
- 1 kilogram kafe
- 16 litara piva
- 1 šteku cigareta
- 1 parfem od 50 mililitara
- 1 homeopatski proizvod
- 1 buket cvijeæa
- Svježe voæe i povræe (osim krompira) do 5 kilograma
- Lijekovi za najviše mjesec, uz ljekarsku potvrdu
- Ljubimca uz veterinarski sertifikat

(bh-index)

14-06-2013 at 20:45 | Ukljuèi u odgovor
hanumicag
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 30-10-2012
Odgovori: 296
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sve ostale vijesti,komentari..

Uz to æe prelazak granice s Hrvatskom biti moguæ samo s pasošem.

19-06-2013 at 16:54 | Ukljuèi u odgovor
hurija
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 02-03-2004
Lokacija: tuzla
Odgovori: 15602
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sve ostale vijesti,komentari..

http://www.tuzlanski.ba/izdvojeno/89-izdvojeno/8136-mup-tk-rigorozne-kazne-za-ekstremni-vozai-koji-ugroavaju-normalan-saobraaj.html

auuu jesu rigorozne, nema govora

03-08-2013 at 10:02 | Ukljuèi u odgovor
Bina52
Nivo: Forumski doajen
Brcanka

Registriran(a): 11-10-2007
Lokacija: USA
Odgovori: 1038
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User Visit Homepage
icon Re: Sve ostale vijesti,komentari.. - ZA BOSNJU I TRAKERA

Nisam sigurna jesu li njih dvojica aktivni,ali ima jos raje osim njih ovamo preko bare pa neka pogledaju ovaj video I skontaju sta im je raditi:

http://www.youtube.com/watch?v=M-2eJQqXm7s




06-09-2013 at 02:30 | Ukljuèi u odgovor
enklava
Nivo: Forumas sa iskustvom

Registriran(a): 26-02-2010
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 103
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sve ostale vijesti,komentari..

Hoæe li na ovom i u drugim tuzlanskim medijima ikada biti kakvog pritiska na vodovod da renovira vodovodne cijevi? Trenutno najmanje dva naselja u Tuzli nemaju vode, a tako je praktièno svaki drugi dan. Cijevi pucaju non-stop. Ko je bolestan, kome treba voda, može da se puši, iako ležimo na jednoj od najveæih rezervi pitke vode u Evropi.

Kada pitamo majstore zašto cijevi stalno pucaju, oni odgovore "Pa, moramo i mi nešto raditi". Dakle, novinari, gdje ste?

28-09-2013 at 11:29 | Ukljuèi u odgovor
fijubriju
Nivo: Forumski doajen
sanjar lutalica

Registriran(a): 21-12-2004
Lokacija: Suncana strana ulice
Odgovori: 28091
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sve ostale vijesti,komentari..

Vrh ;hanka Amerikanka ostala trudna gledajuci 3D porno filmove

http://www.mojportal.ba/novost/174050/Amerikanka-tvrdi-da-je-ostala-trudna-gledajuci-3D-pornic

12-11-2013 at 21:09 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 26
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: elvis-deba, emir76, emiray, melek_cuvar, nerko, slim, tuzlic
FORUM : Tuzlarije : Sve ostale vijesti,komentari.. New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice