Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : ŠTRAJKOVI ALL ABOUT
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
zara
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 06-01-2007
Odgovori: 11515
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: ŠTRAJKOVI ALL ABOUT

citat:
hurija wrote:

znam, zaro, al' moradoh
A podrska, pa mislim da je zasluzujete i da trebate sve nas uz vas. Deplasirana prica o vama kao neradnicima, neobrazovanim i slicno ne zasluzuje nikakav komentar. Sve profesije bi mogle tako karakterisati, jer u svakoj ima kukolja. U sustini, svi komentari i vijesti od predstavnika vlasti kako trazite iskljucivo pare je samo bacanje prasine u oci gradjanima. Na isti nacin, vrlo perfidno i krajnje licemjerno je trgovati djecom kako to oni rade. Da, ponavljam, PODRZAVAM vas strajk i zarko zelim da budete istrajni u tome. Djeca su ionako na gubitku samim sistemom obrazovanja, nametnutim od nesposobnjakovica koji o tome znaju onoliko koliko im neko tamo kaze.
I da, moje licno iskustvo je ovakvo. Dijete otislo u skolu, svi su nastavnici tamo, pokupilo informacije o nastavi, malo instrukcija iz predmeta koji to zahtijevaju i dobilo upute kako i sta da uci. Znaci, RADI SE. Do nas roditelja je!
Da ne bude zabune, ne ispitujem svoje dijete, ne radim i ne ucim za nju, ali pratim njeno obrazovanje, dopunjujem onim sto znam. Ono sto ne znam, trazim mjesto gdje i kako cu saznati!

Znam ja da je tebi jasno o cemu on
Nego, naravno da smo svi na svojim radnim mjestima. Ko god misli da nam je svejedno sto ne radimo i da za strajk nemamo duboke razloge, debelo grijesi.
I kod nas dodju djeca u skolu.
8. razredi idu redovno tako da ce biti spremni za upis u srednje skole. Neko dodje do biblioteke ili zbog nekog drugog razloga.
Uglavnom, mogu objaviti da smo jedinstveni kao nikad do sad
14-03-2012 at 00:26 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

citat:
zara wrote:

To je važno
I samo istrajte u zahtjevima,koji su potpuno opravdani.Imate moju podršku prije svega kao roditelja,bez obzira što mi je dijete izašlo iz školskih klupa osnovnog i srednjeg obrazovanja.
14-03-2012 at 00:34 | Ukljuèi u odgovor
Azur
xxxxxyyyyy

Registriran(a): 24-07-2005
Odgovori: 5025

citat:
zara wrote:

Znam ja da je tebi jasno o cemu on
Nego, naravno da smo svi na svojim radnim mjestima. Ko god misli da nam je svejedno sto ne radimo i da za strajk nemamo duboke razloge, debelo grijesi.
I kod nas dodju djeca u skolu.
8. razredi idu redovno tako da ce biti spremni za upis u srednje skole. Neko dodje do biblioteke ili zbog nekog drugog razloga.

Zaro, reci nam, dokle ce prosvjetni radnici strajkati? Ima li neki datum kada ce te prestati sa strajkom?

14-03-2012 at 00:38 | Ukljuèi u odgovor
zara

Registriran(a): 06-01-2007
Odgovori: 11515

icon Re: ŠTRAJKOVI ALL ABOUT

@soraya hvala na podrsci

@Azur datum, ne nema datuma bilo bi dobro sto prije poceti sa nastavom, ali nije do nas.

14-03-2012 at 01:14 | Ukljuèi u odgovor
Azur
xxxxxyyyyy

Registriran(a): 24-07-2005
Odgovori: 5025

citat:
zara wrote:
@soraya hvala na podrsci

@Azur datum, ne nema datuma bilo bi dobro sto prije poceti sa nastavom, ali nije do nas.

Ja sam prisiljen neki rad napisati o stanju nasih strajkova, sa posebnim osvrtom na vas aktuelni strajk, ali mogu da izrazim zaljenje, da su informacije koje nalazim na internetu uglavnom nepotpune. Cesto, citajuci vijesti na internetu saznam nesto novo, koje je po meni, trebalo biti objavljeno davno ranije.

14-03-2012 at 01:22 | Ukljuèi u odgovor
bdirlija
http://youtu.be/E4OqAa9pcGQ

Registriran(a): 26-02-2009
Odgovori: 1638

citat:
zara wrote:

Ako treba pojaèanje zovite! Ja ženi mozak popi svakodnevno da mene pošalju kao pregovaraèa, a ona ni da èuje.
Kaže odma' æu se pobit'. Mislim, nije daleko od istine... al eto. Ako se treba i šorat' tu sam.

E 'bem im sve, jedva sinoæ zaspa' od njihove silne lafine. Al' kad mi punac i punica rekoše da nikad više za ove glasat' neæe onda je stvarno dokundisalo.
14-03-2012 at 07:29 | Ukljuèi u odgovor
bdirlija

citat:
Black0ut wrote:
Jeste li primijetili da kriminalna FTV ignorise proteste prosvjetara u TK. Odjednom, kako SDP klika dodje na vlast, protesti postadose nepopularni i nepatriotski.

Danas je dolazio i premijer Niksic u TK ali se ni ne pocesa po straznjici da nesto uradi po pitanju strajka.

PODRSKA PROSVJETARIMA
RUSITE KRIMINALCE I KMERE

Iz koje septièke iskopaste ono èudo koje se odaziva na ime Mlaðan Laziæ?
14-03-2012 at 07:32 | Ukljuèi u odgovor
bdirlija

citat:
Za danas je zakazan nastavak pregovora izmeðu Vlade TK i sindikata obrazovanja oko prekida štrajka u osnovnim i srednjim školama. Sindikati razmatraju prijedlog Kantonalne vlade da plate budu umanjene za 5 %, a da topli obrok ostane 7 KM, uz poveæanje u septembru tekuæe godine na 8 KM.

Predsatvnici Pregovaraèkog tima Vlade istakli su da je ovo posljednji ustupak sindikatima, te naglašavaju èinjenicu da æe budžet Kantona i uz smanjenje plata od 6, 5 posto biti u deficitu oko 3 miliona KM.

Ukoliko sindikati ne pristanu na ponuðeno, najavljene su i radikalne mjere u skladu sa zakonskim ovlastima Vlade kako bi nastava u osnovnim i srednjim školama bila nastavljena.

Koliko ja naèuh, jednoglasno odbijen prijedlog "Vlade"!
14-03-2012 at 10:11 | Ukljuèi u odgovor
AnonBlack
Nivo: Forumas sa iskustvom

Registriran(a): 08-03-2012
Odgovori: 156

I neka je.

14-03-2012 at 17:22 | Ukljuèi u odgovor
sunce
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 23-01-2002
Odgovori: 19786

Situacija je zabrinjavajuca, prosvjetari bi trebali da se bore za svoja prava ali da se odvija nastava.

Znam, nema onda pritiska javnosti, nije isti efekat ali gledajuci svoje dijete i njegovu raju izgubili su svaki kontinuitet u radu.

Prvo je zimski raspust produzen za sedmicu (ukupno 4 sedmice) pa se nije islo zbog snijega nepune 2 sedmice i sada strajk od 5.marta.

Ono sto je problem je sto ovo moze eskalirati u nesto sto ce povuci druge (ne politicare, vladu, nego sto narod kaze buraniju).

I da se nazor omoguci da samo prosvjetarima ne smanje plate 2013 ce biti jos gora.

Nadam se da to toga nece doci, ali analizirajuci prihode koji padaju (10% u odnosu na proslu godinu), vrlo je moguce da plate nece nikako ni biti.

U MUP-u odavno kasne. I jos nesto, neki zaista misle da se smanjenje odnosi samo na prosvjetu a ne na sve budzetske korisnike.

Sutra je i sjednica Vlade TK, pa ce opet o tome da pricaju.

14-03-2012 at 20:21 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 10
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: almedina, armin-fukara, ASEDO71, Asmir32, ATILA, dianik, lejla006, memo_co23, nermin71, TopniK
FORUM : Politika : ŠTRAJKOVI ALL ABOUT New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net