Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : ŠTRAJKOVI ALL ABOUT
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
AnonBlack
Nivo: Forumas sa iskustvom

Registriran(a): 08-03-2012
Odgovori: 156
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: ŠTRAJKOVI ALL ABOUT

A ko je doveo do zabrinjavajuæe situacije? Nisu ni uposleni u MUPu, ni prosvjetari, ni bilo ko drugi osim naših nesposobnih, korumpiranih i mafijaških vlasti (množina).

Bit æe, kao što kažeš, gore i gore. Novca nema, plate se smanjuju, troškovi rastu, krug se zatvara. Dok ne doživimo potpuni kolaps. I ovo sada što funkcioniše je zbog lihvarskih kredita MMF-a koje manijaci na vlasti u BiH uzimaju šakom i kapom kako bi pokrili rupe i isplatili sve ono što se od njih oèekuje.

Krediti polahko stižu na naplatu, a novi se teško dobijaju zbog cjelokupne situacije u zemlji. Kako god, nek nam je Bog na pomoæi...

14-03-2012 at 20:31 | Ukljuèi u odgovor
zara
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 06-01-2007
Odgovori: 11515

Nisu sebi oni u vladi smanjili ni feninga, naprotiv nasli su nacina da sebi jos dospu u dzepove.

14-03-2012 at 20:32 | Ukljuèi u odgovor
Black0ut
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 14-11-2010
Odgovori: 613

Mozda je vakat i za nase "proljece"

A kako to da ima para za politicare?

[Edited by Black0ut on 14-03-2012 at 20:35 GMT]

14-03-2012 at 20:33 | Ukljuèi u odgovor
AnonBlack

icon Re: Re: ŠTRAJKOVI ALL ABOUT

citat:
zara wrote:
Nisu sebi oni u vladi smanjili ni feninga, naprotiv nasli su nacina da sebi jos dospu u dzepove.

Govorimo o apsolutno beskrupuloznim i drskim poluljudima, pa stoga nas to ne treba èudit. Za njih æe uvijek biti novca.
14-03-2012 at 20:37 | Ukljuèi u odgovor
sunce
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 23-01-2002
Odgovori: 19786

Ma znam zaro, jasni su meni problemi, nego ima niz nacina da se vrsi pritisak da se neki zakoni i mijenjaju.

Problem je i manji broj ucenika sto stvara visak prosvjetara, a kod nas nema kao na zapadu otpustanja viska.

Slikovito - hrpa novca za raspodjelu je drasticno smanjenja, u startu deficit 40 miliona i kako sad zadovoljiti sve?

Kada sam ja u pitanju vise volim svaki mjesec imati i manju platu nego da je nema nikako.

Meni bi bilo drago, kao roditelju da vam se svi zahtjevi ispune, jer bili bi prosvjetari zadovoljniji na radnom mjestu ali cini mi se nemoguce bez negativnih posljedica po druge. Kazem cini mi se, a ako nisam u pravu odlicno.

14-03-2012 at 20:37 | Ukljuèi u odgovor
AnonBlack

Ukidanje kantona i entiteta bi trebalo biti ono èemu ljudi teže, a pored toga i rješavanje ogromnog viška radnika u administraciji (znaš ono, dajdžiæ, teèiæ, stranaèki kadar, ovakav, onakav). To æe se desit prije ili kasnije (jer love neeeema). Eh sad hoæe li se entiteti ukinut il æe se raspast država to æemo tek vidjeti.

14-03-2012 at 20:42 | Ukljuèi u odgovor
sunce

citat:
AnonBlack wrote:
Ukidanje kantona i entiteta bi trebalo biti ono èemu ljudi teže, a pored toga i rješavanje ogromnog viška radnika u administraciji (znaš ono, dajdžiæ, teèiæ, stranaèki kadar, ovakav, onakav). To æe se desit prije ili kasnije (jer love neeeema). Eh sad hoæe li se entiteti ukinut il æe se raspast država to æemo tek vidjeti.

Svakako, samo sto to ne ide preko noci a sta do tada? Sta do cekanja da nam sta vise, od recimo PDV-a kapne?

14-03-2012 at 20:45 | Ukljuèi u odgovor
AnonBlack

A do tada problemi. Bit æe sve gore i gore, dok neko ne pop***i i napravi kakvo veæe sr**e.

14-03-2012 at 20:47 | Ukljuèi u odgovor
Putnik
Nivo: Forumski doajen
Deveram, deveram...

Registriran(a): 01-02-2002
Odgovori: 26140

citat:
Black0ut wrote:
Mozda je vakat i za nase "proljece"

A kako to da ima para za politicare?

[Edited by Black0ut on 14-03-2012 at 20:35 GMT]

Cije nase Lahko je tudjim murcem gloginje mlatit pa tako i tebi i menu gurat narod koji dole zivi u belaj, a mi cemo iz nasih sigurnih stolicica stotinama i hiljadama kilometara udaljeni navijati i traziti kojekakva proljeca. Slazem se da treba nesto mijenjati, ali pustimo njih koji dole zive i koji najbolje poznaju situaciju da to rade.

Mi mozemo samo da im podrsku damo ili ne. Nikalo ne mozemo insistirati niti traziti od njih kojekakva proljeca. Ni ti, ni ja niti bilo ko drugi ko bi dizao bune na daljinski, a istovremeno sjedeci u udobnoj i sigurnoj stolici doma svoga...
14-03-2012 at 20:52 | Ukljuèi u odgovor
sunce

citat:
AnonBlack wrote:
A do tada problemi. Bit æe sve gore i gore, dok neko ne pop***i i napravi kakvo veæe sr**e.

I do tada i poslije problemi. Kad se kod nas bilo sta lako sredilo? I kad bude krvi do koljena ne sredi se nista.
Na moju veliku zalost, najbolji smo na prici.

Da je stece da imamo bilo sta zajednicko sa Japancima koji imaju i kolektivnu i individualnu svijest, mi svi najvise mislimo na sebe, i mnogo sta je u stilu - meni valja sta me briga za druge, nema istinske solidarnosti.

14-03-2012 at 20:53 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 10
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: almedina, armin-fukara, ASEDO71, Asmir32, ATILA, dianik, lejla006, memo_co23, nermin71, TopniK
FORUM : Politika : ŠTRAJKOVI ALL ABOUT New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net