|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
hurija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-03-2004 Lokacija: tuzla Odgovori: 15602 IP: Maskiran
|
Re: Re: Goran Bregovic u Tuzli, kada?
citat: Dajdza wrote:.. a za Bregovica ne znam.Bilo kako bilo, svirat ce on u Banja Luci, Prijedoru, a vjerovatno i u Tuzli i to na Stadionu Slobode, gdje je kako smo citali u beogradskoj stampi bio "veliki logor za tuzlanske Srbe". Iz tog razloga mislim, da nije lijepo pjevati na mjestu gdje su ljudi nekad "patili". Sigurno ce Bregovic imati to na umu prilikom odabira mjesta, ako ga prvi covjek Tuzle ne ubijedi u suprotno.
Bregovic je vec bio u BL, Dajdza, dva koncerta na Kastelu
Doci ce na red i Tz, al' ne zavisi to bas od "prvog covjeka Tz", zar ne?
Cini mi se da si pomijesao Dodikovinu sa necim sto nije ni nalik na to.
Jah, Ceca gostovala na bazenima u Doboju, pa prvi pohrlise tam' oni koji je najvise osudjuju.
Pa, sta ces, ljudi vole da je slusaju
|
|
29-03-2012 at 22:17 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Dajdza Nivo: Forumski doajen Nista posebno ali opet kako za Registriran(a): 05-07-2011 Lokacija: USA Odgovori: 1588 IP: Maskiran
|
Re: Goran Bregovic u Tuzli, kada?
MelMel
citat: Ne znam kako to ide sa beogradjanima niti sa albancima, jer do sada nisam imala priliku da im psujem majke, tako da ne znam kakve bi bile njihove reakcije. Ali ti mogu reci kakva su mi iskustva sa nasim bosancima. Onaj koji meni opsuje majku, ja njemu opsujem i majku i oca i zenu. Obicno se strasno uvrijede. Cudan neki narod. Vole sovati tudje familije, a ne vole kad im se vrati.
Ne moras ti nekom psovati majku da bi spoznala njegovo ponasanje. Prosetaj Beogradom i poslusaj kako ljudi pricaju onako neobavezno, i sve ce ti biti odmah jasno. Sto se Albanaca tice, najlakse je da pitas nekog Albanca ili da procitas nesto o obicajima Albanaca.
Ja mislim da si ti to sve znala, ali vazno je da se nesto napise, naravno suprotno od onog sto sam ja napisao.
Hurija
citat: Cini mi se da si pomijesao Dodikovinu sa necim sto nije ni nalik na to.
Ne znam sta da ti kazem. Jednom sam ti kazao da mozda imas loseg komsiju za susjeda, kad samo raspravljali o jeziku, i tvojoj tvrdnji "da je Dodik izgradio asvaltni put na Sehitluke".
Ne poznajes prilike u Rep. Srpskoj, imas krive informacije, ali ipak mislim, da sve mozes zakljuciti iz Dodikovih izjava vezano za: BiH, Bosnjake koji traze svoje ime, njegove price o bosanskom jeziku, stradanju civila u Sebrenci, djece na Tuzlanskoj kapiji itd. U takvom politickom ambijentu kakav on stvara, bratstvo i jedinstvo je samo jedan misaoni pojam, koga u praksi nema.
Nadam se da neces izvesti pogresan zakljucak kako sam protiv bratsva i jedinstva. Kamo srece da ga ima na svim prostorima nekadasnje YU. Usput da kazem i da je YU bila bolja od ovoga sto imamo danas, ne samo u BiH nego gotovo u svim republikama itd, itd.
Bregovic ce pjevati u Tuzli, J. Imamovic ce sjediti u prvom redu, a to znaci, da Brega nece ni proci pored Tuzlanske kapije na kojoj su stradala nevina djeca Tuzle.
|
|
30-03-2012 at 00:56 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
andjela Nivo: Forumski doajen Ljubav se zove imenom mojim!!
Registriran(a): 27-01-2004 Lokacija: Tuzla Odgovori: 13230 IP: Maskiran
|
A kako to boga ti Dajdža prièaju po Bg baš me zanima...Brege što se tièe meni lièno nikad nije bio simpatièan, Dugme sam voljela poslušati zbog Bebeka, Tife, Alena, a ovaj nit mi smrdi nit miriše...i pored mene njegovo pojavljivanje u Tz bi propalo...
Kapije što se tièe..jest da je on muzièar i sve to, al mene bi ipak, na njegovom mjestu bilo stid doæi pred Kapiju jer šta æe se on poklanjat našoj djeci poginuloj, a prema sopstvenom gradu je indolentan To ne bi bile iskrene geste, a šta to nama treba da nam prodaje medijsku lafinu, da proda više karata ili....de ba, pa nismo valjda toliko ovce da to svarimo...
mi sve zadrte patriote, al kad nam dodju ovi turbo vaki i naki, bog te , to je da poludiš od narodnih masa...i šta sad, sad mi reci kako osvijestit sve te ljude
|
|
30-03-2012 at 09:22 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
hurija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-03-2004 Lokacija: tuzla Odgovori: 15602 IP: Maskiran
|
Re: Re: Goran Bregovic u Tuzli, kada?
citat: Dajdza wrote:
Hurija
citat: Cini mi se da si pomijesao Dodikovinu sa necim sto nije ni nalik na to.
Ne znam sta da ti kazem. Jednom sam ti kazao da mozda imas loseg komsiju za susjeda, kad samo raspravljali o jeziku, i tvojoj tvrdnji "da je Dodik izgradio asvaltni put na Sehitluke".
Ne poznajes prilike u Rep. Srpskoj, imas krive informacije, ali ipak mislim, da sve mozes zakljuciti iz Dodikovih izjava vezano za: BiH, Bosnjake koji traze svoje ime, njegove price o bosanskom jeziku, stradanju civila u Sebrenci, djece na Tuzlanskoj kapiji itd. U takvom politickom ambijentu kakav on stvara, bratstvo i jedinstvo je samo jedan misaoni pojam, koga u praksi nema.
Nadam se da neces izvesti pogresan zakljucak kako sam protiv bratsva i jedinstva. Kamo srece da ga ima na svim prostorima nekadasnje YU. Usput da kazem i da je YU bila bolja od ovoga sto imamo danas, ne samo u BiH nego gotovo u svim republikama itd, itd.
Bregovic ce pjevati u Tuzli, J. Imamovic ce sjediti u prvom redu, a to znaci, da Brega nece ni proci pored Tuzlanske kapije na kojoj su stradala nevina djeca Tuzle.
Komsija i susjed imaju isto znacenje, Dajdza
Jedno ne razumijem, ako je tako tragicna tvoja zivotna prica, zar jos mozes izgovarati, a kamoli misliti o bratstvu-jedinstvu kao necemu sto prizeljkujes? U RS-u to ne postoji ni kao misaona imenica, kao sto si rekao. Ja ne mogu niti hocu, niti znam sta znaci ta slozenica. Ovo ti kazem iz perspektive nekog ko je zivio, podvlacim, zivio u BiH i ko jos uvijek zivi i nema namjeru izdaleka da prica. Znaci, Dajdza, moji zakljuci se ne temelje na citanju izjava o svemu sto si nabrojao, nego na osnovu iskustva koje je trajalo i traje. Ti imas neki drugi stav, u jednu ruku banalizovan pa onda krenes u krajnost.
Evo, ja cu biti jasna, RS je tvorevina koju ne volim niti cu, ali sam prisiljena kao gradjanin da je trpim onakvu. Ja necu reci "prilike", nego cu reci "zivljenje" u njoj nije lagano. A ti to ne znas jer u njoj ne zivis. Degutantno bi bilo iznositi moja licna iskustva, ali nemoj biti tako siguran da ne znam "prilike".
Sto se tice osoba poput Bregovica i slicnih, ponavljam, slusace i davace novac za kartu ko to zeli.
A Dzasmin, paaa, nece on biti u prvom redu, ima on precih stvari kao nacelnik opstine da radi. I sumnjam da je njegov muzicki ukus da slusa Guccu i varijacije. Al' ti to ne znas jer ne zivis ovdje.
|
|
30-03-2012 at 12:17 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Abulafija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-07-2004 Odgovori: 28828 IP: Maskiran
|
Nesto kontam vi te trube, guchu, i svu tu muziku sa prizvukom necega ciganskog, smatrate necim losim?
Ja ne volim Bregovica, al mi se zvuk svidja, i truba, i ovoga sto je radio sa kayom, i sa onim Grcima.
Pravo da vam kazem, ljudi koji su ga slusali u Tivoliju, u Kopenhagenu su takodje bili odusevljeni.
I ne govorim o Srbima ili nasim, nego o dancima.
Sad, o ukusima se ne raspravlja, ali ipak mislim da se to sto on radi ne moze smatrati ni kichem ni shundom, naprotiv.
|
|
30-03-2012 at 12:23 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
| Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 12
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: almedina, armin-fukara, ASEDO71, Asmir32, ATILA, dianik, lejla006, memo_co23, nermin71, TopniK
|
| FORUM : Politika : Goran Bregovic u Tuzli, kada? |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|