primus inter pares Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 31-01-2008 Odgovori: 20460 IP: Maskiran
Re: Goran Bregovic u Tuzli, kada?
pazi dirlija,ovaj intervju prije same pjesme...
to ti je sav bol,moc i nemoc muzicara zabavljaca...
kako ih presjece,neb itno je njihovo misljenje,dosli su tu da sviraju,da zabavljaju,,djaba stoj cojk imo najbolje namjere,stoj,æovjek!kontas care...
ovo je direktno vezano za temu o bregi, i kolko jeo n supak,i dal treba u sarajvu u bosni,dal se vracat il ne,pravit koncerte il ne...ako me kontate...al slabo izgleda... jah...
Èova nije znao da æe jedared postojat' internet, YouTube i sliène stvarèice i da æe jedared sve isplivat'. Sva mažnjavanja tuðih pjesama, ideja ... te potpisivanja istih svojim imenom. Makar to bile relativno nepoznate pjesme, barem našim širokim masama.
citat:primus inter pares wrote:
mah izreka,postapalica svej to rokenrol... misiim ono
naravno...ta tri momcica hahaha i brega..al opet,tu je to u glavam sviju nas,vrti se na radiju, u kafnama u kucama,u kolima,bio neko supak ili car,on je muzicar...
i na prvi takt taj rad,
prvi maj nova godina,svi k jedan,ruzica si bila,durdjevdan je i tako...a kaki je ko æojk,koga ba briga...nije presjednik mjesnwe zajednice,pa da odluciva o vrlo vaznim pitanjima
citat:primus inter pares wrote:
pazi dirlija,ovaj intervju prije same pjesme...
to ti je sav bol,moc i nemoc muzicara zabavljaca...
kako ih presjece,neb itno je njihovo misljenje,dosli su tu da sviraju,da zabavljaju,,djaba stoj cojk imo najbolje namjere,stoj,æovjek!kontas care...
ovo je direktno vezano za temu o bregi, i kolko jeo n supak,i dal treba u sarajvu u bosni,dal se vracat il ne,pravit koncerte il ne...ako me kontate...al slabo izgleda... jah...
Pjevalo se ba svašta a narodu u uho ulazi sve. Bora Èorba, Drljaèa... pa do Brege papka.
Pjevali su i drugi ali drugaèije pjesme.
"krivi smo mi
sto smo se sklanjali...."
Nije ba mužikaš samo obièni zabavljaè i sviraè q...u. On je i javna liènost koju naš narod gleda k'o Tiitu. Sportista, glumac, režiser... Što popularniji to odgovorniji. Kad nešto bubne to se èuje daleko.
Kad neko priznat u svijetu kao umjetnik, neopravdano, napravi koncert podrške Zlobi i njegovom sistemu, to nije obièni koncert. To je i poruka. Što veæ rekoh, što popularniji do se dalje èuje. Nije ba bez veze plaæanje sviraèima dipli u predizborno vrijeme. Što veæa faca više paaraa.
A Katerina velika nikad nije bila nešto plaho popularna grupa. kao ni Elektrièni orgazam, Rambo... te se njihov glas nije plaho ni èuo. A ðe æe se èut' kad na TV-u svira stoka stihove krvave. Ko æe ba slušat Grahu i njegove
- Po asfaltu i betonu naše zemlje silovane
- Idu cete profitera, blago naše odnose
- Zastave su skrojili, djecu su zadojili
- Noževe razdijelili, groblja nam podijelili
- Po šumama i gorama naše zemlje rasprodane
- Nema više mladice, sve su voce posjekle
- Aerodrome gradili, avione spremili
- Sunce naše spakovali, mezare nam utabali
- Na radiju i TV-u naše zemlje izjebane
- Pjeva djubre, pjeva stoka refrene krvave
- Na radiju i TV-u naše zemlje izgažene
- Igra djubre, igra stoka, puteve nam zametnuše
arnie Nivo: Forumski doajen I'm coming in peace now
Registriran(a): 12-02-2011 Lokacija: Zulu time zone Odgovori: 4391 IP: Maskiran
predlazem da se zatvori ova tema,
vidjeli smo kakvi su ciji stavovi sto se tice Brege,
a evo pocelo se i povracat (agree) pa rekoh ako nije problem...
utrnite je...
Dajdza Nivo: Forumski doajen Nista posebno ali opet kako za Registriran(a): 05-07-2011 Lokacija: USA Odgovori: 1588 IP: Maskiran
Begovic je muzicar, a svi muzicari mahom zive od prodatih CD i koncerata. Mnogi su u ratu imali jednu pricu, poslije rata opet drugu. Jednostano ljudi traze nacina da dodju do novca, pa onda pricaju price prilagodjene vremenu.
Doci iz Sarajeva u Beograd sa zenom Bosnjakinom u ratnim neprilikama, nije bas zgodna stvar. To je trazilo dokazivanje, i Begovic se dokzivao, pricajuci price za publiku u Srbiji tog vremena.
Dnas prica druge price, i ja ga razumijem, iako ne vjerujem u njegivu iskrenost, posebno u onu tvrdju, gdje zeli da bude sahranjen. "Malo sutra" sto rece Milosevic", jer ko je jednom otisao iz Sarajeva, i u drugom gradu proveo desetine godina, taj se vose ne vraca u Sarajevo izuzev na koncert.
Dajdza Nivo: Forumski doajen Nista posebno ali opet kako za Registriran(a): 05-07-2011 Lokacija: USA Odgovori: 1588 IP: Maskiran
Ti se po svom starom obicaju moras kaciti na svaki moj komentar. Da li ti znas, da ne mora svako misliti na nacin kako ti mislis, a osim toga ti ne poznajes psihologiju licnosti, ne poznajes psihologiju stavova, i kako se oni formiraju itd, da bi mogla tvrditi za ono sto sam ja napisao, kako su to " price za malu djecu".
Samo povrsana i neupucena osoba u problematiku ponasanja ljudi,i formiranju njihovih stavova o ovom ili onom problemu, izrice takve kategoricne tvrdnje.
Kad bi to bilo tako kako ti tvrdis, zasto bi se izucavala psihologija licnosti, zasto bi se izucavala pishologija stavova itd. Jednostavno, svako bi o tome mogao pricati na osnovu zdrave ili bolesne pameti.
Nije tesko primijetiti da se volis kaciti na tudje komentare, a posebno na moje. Na Forumu Banja Luka bila je jedna takva zenska osoba, a zivjela je vani. Da to nisi ti?
Bregovic je otisao tamo gdje je mogao otici. Pravo u Beograd, da bi kasnije zenu i djecu prebacio u Pariz. Ne znam, zastio ih posla u Pariz, kad je Beograd puno, puno jeftiniji?
Nekad zaradjeno se brzo trosi, posebno u Parizu. Ostaje bez novca, kuka Kusturici koji mu posudjuje novac za prezivljavanje, ali zena i djeca su i dalje u Parizu, a rat bijesni u Bosni, dok on nesto radi u Beogradu, i prica price koje smo slusali.
Da li znas, zasto supruga Dr. E. Sadikovica u Prijeduru odmah nakon njegovog ubistva mijenja imena svojoj djeci. Mozda nisi znala, da nije popularno imati bosnjacko ime u izrazito nacional-sovinistickoj sredini, posebno u ratnim uslovima.
E u takvim beogradskim uslovima Bregovic se morao dokazivati kao veliki Srbin, da bi zaradio novac,pa je pricao sto je pricao, a sad prica sto prica.
Kao muzicar i covjek mene ne zanima. Na njegove koncerte nikad ne bih otisao. Ko zeli nek ide, njegov licni izbor.
Cudim se da te odmah nisu podrzala tvoja dva prijatelja, uz tebe moji ljuti kriticari. Ali nikad nije kasno.